• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem nişanı atacak. Haksızlar mı?

bizim adetlere göre alınması gerekti ama ben ona takılmadım hiç. belki adetlerimizi bilmiyolardır dedim sustum. o sorun değil de. marketi satıp hem evi alıp eşyaları düzüp hem de iyi bi yerde düğün yapmak istiyolar. seneyede yetmezse işte ya da o market seneye de satılmazsa. o alacak gelmezse... varsayımlara göre gidiliyo hep ailemde bundan rahatsız. borçlu da olalım istemiyo ailesi. yanlarında oturmamıda teklif ettiler ama kabul etmedim.

Saçma değil mi? Hem şatafatlı düğün isteyip seni bekletiyorlar hem de yanlarında oturmanı teklif ediyorlar? Nişanlına çok aşık değilsen aileni dinle çok uzatmış karşı taraf. Paralarına göre düğün yapsınlar

Hem ev hem şatafatlı düğün . Market zincirimi var ? Bukadar bekliycegine simdiye çoktan kredi cekip sade bi düğünle evlenip eşinle çalısıp kredini ödeyip eve bile girerdin .. okadar nişanlılık dönemi olmazki . Ya seneyede alacagimizi alamadik biraz daha uzatalim derlerse??

Ya amaç evlenmek değil mi ?? O zaman gidin bütçenize göre bi nikah yapın sonrada bi süre kirada oturun. Sanki her evlenen direk kendi evinde oturuyor. 1.5 yıldır gelmeyen o alacak şimdi mi gelecek. Veya market neden şimdiye kadar satılmadı ?? Ev almak için market satmak çok saçma değil mi ? Tamamen zaman kazanmak için konuşuyorlar. Ben nisanlina kızdım demekki ailesi ne derse o. Niye diyemiyor ailesine ben evleniyorum ne düğün ne ev istemiyorum diye ??

Herkes borçlu harçlı kirada evleniyor
Öyle tam olsun diye beklense zaten kimse evlenemez
Allah yardımcınız olsun iki taraf farklı düşününce çok karışıyor durumlar

Kabaca anlatayım, 1,5 yıldır nişanlıyım nişanlımın ailesi bir alacaklarını bekledikleri için düğünü henüz yapmadılar. Düğüne dair hiçbi hazırlıkda yapılmadı bu süreçte. Belli bi süre için söz verilmişti. Bu sürelerde bayramlarda atlattık, bir iki parça üst yolladılar. Üstüme bile olmadı. Çevrem bana değer verilmediğini söyledi, tutucu bi çevredeyim ama olsun dedim. Evlenince eşim alır dedim. Az beklenti çok mutluluk dedim. Sorun çıkarmadım. Şimdi 1.5 yılımızı doldurduk. Söz verilen sürenin 2 katı vakit beklendi ve 1.5 sene daha nişanı uzatmak istiyolar. Alacak gelmezse marketlerini satacaklarmış. Alacağın gelmeme ihtimalide yarı yarıya. Ben nişanı attım ama nişanlım bırakmadı geri döndü. Söz verilen tarihte yapıcam elimden ne gelirse dedi.Ama borçlu evlenmekten korkuyomuş. Bende korkuyorum ama ailemde artık bu iş çocuk oyuncağı değil diyo. Bize salon tutturup kısa süre sonra uzatmak istediler çünkü. Bizde uzun nişanlılık sürecide olmadığı için ailem bunu karşı tarafa iletti ama bi kap yemeğimi çok görüyosunuz dediler. Ailem bu lafada karşılık söz verilen tarihte yapılmazsa nişanı atacak.

Borçluda evlenilir diyo babam. Seni istiyosa napar eder yapar diyor. 1.5 yıldır nerdeler hiçbi hazırlıkları yok diyor. Nişanlımında birikimi çok az. Yaşıda var küçükde değil.

Ben 1 sene daha uzatmaya sıcak bakmaya başladım ev alacaklar çünkü dediklerine göre alacak gelirse. Gelmezse marketi satıp alcaklarmış. Ama ailem seneye de yapabileceklerini düşünmüyo. Sizce? Yorumlarınıza ihtiyacım var teşekkürler

Ek bilgi: ben kirayıda borçlu evlenmeyide sadece nikahtan gitmeyide kabul ediyorum çünkü yapamıyolar bu sene. ama ailesi seneye yapıp herşeyin en iyisi olmasını istiyor.
ailesının o seneye yapacagız dediği hersey yalan
market satma olayı da yalan
sadece sizi bezdirmek için oynanan oyun

biz de eşimle evlenırken ( 3 yıl evvel)
ailesi ev alacagız dedı , hep erteledıler.
arabayı satarız eve peşinat verırız dedıler o araba parasını almak ıcın 3 yıl dil döktuk
hem de araba eşimindi ama kv akıllılık edip üzerine almıs

biz varken hıc sıkıntı cekmezsınız dedıler
eşim baska sehırden benım yasadıgım sehıre geldı bır anda ve bız ıkı ay içinde evlendık
eşim de ben de calısan ınsanlarız ama hıc maddı bırıkım yapmamıstık evlenırken tek kurus paramız yoktu
nikah yaptık , kiralık eve cıktık.
herseyı ıkımız yaptık oldugu kadar.
snr eşim işten cıkartıldı yenı evlıyken bız o kadar borcla 5 ay işsiz kaldık, o biz varken sıkıntı cekmezsınız dıyen aıle tek kurus destekte bulunmadı..

Ama şimdi ne oldu , eşim daha ıyı bır ıse gırdı,
yenı ev aldık kıradan kurtulduk
maddı anlamda cok cok daha ıyı yerlere geldık

eğer nişanlın senı sevıyorsa ve işi gucu de varsa , sen de calısabılırsın
oldugu kadar ıkınız yapın
ailesine de guvenmeyın, erkek aılelerı hep bu tarz cunku
yapıcaz edicez derler ama iş icraate gelınce yok olurlar

3 sene nişanlı kalacaksın. tabi bu verdikleri süre doğruysa. sonra yapamıyoruz alamadık satamadık derlerse ne olck. ailen de nişanı atar haklı olarak. senin giden 3 senene yazık değil mi?

Bence 1,5 senede kendi ayakları üstünde duramayan ve sizin her türlü kabulünüze karşı ( nikah bile olsa yeter demişsiniz) bi düğün bile yapamayan nişanlıdan hayır gelmez Yok ailem şöyle dedi Yok 1,5 sene daha bekleyelim beklemişsin Ya zaten 1,5 sene daha ne kadar beklenecek bu adam nişanlandığı zaman düğün yapacağını düşünememiş mi kenara köşeye bişeyler atsaydı iyi kötü birikim olurdu bence aileniz haklı kesin bi dille konuşun söylediğiniz tarihte yapılacaksa düğün yapılsın yoksa sonrası sizin için daha zor olur gibi Allah yardımcınız olsun

Kabaca anlatayım, 1,5 yıldır nişanlıyım nişanlımın ailesi bir alacaklarını bekledikleri için düğünü henüz yapmadılar. Düğüne dair hiçbi hazırlıkda yapılmadı bu süreçte. Belli bi süre için söz verilmişti. Bu sürelerde bayramlarda atlattık, bir iki parça üst yolladılar. Üstüme bile olmadı. Çevrem bana değer verilmediğini söyledi, tutucu bi çevredeyim ama olsun dedim. Evlenince eşim alır dedim. Az beklenti çok mutluluk dedim. Sorun çıkarmadım. Şimdi 1.5 yılımızı doldurduk. Söz verilen sürenin 2 katı vakit beklendi ve 1.5 sene daha nişanı uzatmak istiyolar. Alacak gelmezse marketlerini satacaklarmış. Alacağın gelmeme ihtimalide yarı yarıya. Ben nişanı attım ama nişanlım bırakmadı geri döndü. Söz verilen tarihte yapıcam elimden ne gelirse dedi.Ama borçlu evlenmekten korkuyomuş. Bende korkuyorum ama ailemde artık bu iş çocuk oyuncağı değil diyo. Bize salon tutturup kısa süre sonra uzatmak istediler çünkü. Bizde uzun nişanlılık sürecide olmadığı için ailem bunu karşı tarafa iletti ama bi kap yemeğimi çok görüyosunuz dediler. Ailem bu lafada karşılık söz verilen tarihte yapılmazsa nişanı atacak.

Borçluda evlenilir diyo babam. Seni istiyosa napar eder yapar diyor. 1.5 yıldır nerdeler hiçbi hazırlıkları yok diyor. Nişanlımında birikimi çok az. Yaşıda var küçükde değil.

Ben 1 sene daha uzatmaya sıcak bakmaya başladım ev alacaklar çünkü dediklerine göre alacak gelirse. Gelmezse marketi satıp alcaklarmış. Ama ailem seneye de yapabileceklerini düşünmüyo. Sizce? Yorumlarınıza ihtiyacım var teşekkürler

Ek bilgi: ben kirayıda borçlu evlenmeyide sadece nikahtan gitmeyide kabul ediyorum çünkü yapamıyolar bu sene. ama ailesi seneye yapıp herşeyin en iyisi olmasını istiyor.
eş adayınız ile ortak yapın ılla aılelerden bırsey beklemeyın kıaılesı emın ol ne ev alır ne dugun yapar yapacak adam coktan yapardı....

Ben de bazı şeylerin çok uzatılmasına karşıyım. Eğer evlenmek istiyorsanız elinizi taşın altına birlikte koymalısınız. Gerekirse borca girip düğünü yapmalısınız. Bu zamanda borca girmeden düğün yapan çok az insan var zaten. Benim de temmuz ayında düğünüm var ve biz de borca girerek çıktık yola. Gözünüz korkmasın. Bir arada oldukça borç da ödeniyor.
Ailenize hak verdim. Karşı taraf oyalıyor gibi geldi bana.

Bence 1,5 senede kendi ayakları üstünde duramayan ve sizin her türlü kabulünüze karşı ( nikah bile olsa yeter demişsiniz) bi düğün bile yapamayan nişanlıdan hayır gelmez Yok ailem şöyle dedi Yok 1,5 sene daha bekleyelim beklemişsin Ya zaten 1,5 sene daha ne kadar beklenecek bu adam nişanlandığı zaman düğün yapacağını düşünememiş mi kenara köşeye bişeyler atsaydı iyi kötü birikim olurdu bence aileniz haklı kesin bi dille konuşun söylediğiniz tarihte yapılacaksa düğün yapılsın yoksa sonrası sizin için daha zor olur gibi Allah yardımcınız olsun

Katılıyorum size.

Aile de zaten kendi oğullarına güvenmiyor gibime geliyor.

birbirini seven insanların böyle gereksiz hatta anlamsız detaylara takılmasını anlamıyorum,bankadan kredinizi çekin düğününüzü yapın düğünden gelecek parayla kredinizi ödeyin kalan parayla ev kredisi falan derken bi bakmışsınız hersey yoluna grmiş.işin içine aileye bağlı maddi durumları soktugunuz da karmakarışık bir hal alıyor ve uzadıkça heves de kalmıyor sorunlar artıyor.

aynı cümleyi babamda kurdu ölme eşeğim yaz gelsin dedi. nişanlımda evet borç harç stresi çekersek mutsuz olacağımızı düşünüyo. fakir bi evlilik istemiyormuş öyle söyledi. he ama bi ara eğer bizi bu sene de evlendirmezlerse basarım nikahı sna sonra da ailemle görüşmem demişti. şimdi fikir değiştirdi
Biz borçla evlendik sayılır , halada k kartı vs ödeyip duruyoruz ,mutluyuz :) fakir bi evlilik nedir ? mutlu yada mutsuz bir evlilik vardır .

şatafatlı düğün yapıcaklarmış öylemi o dükkan kaç paraymış canım hem ev alıp hem de öyle bir düğün yapılcakmış sanırım nişanlındada pek iş yok gibi kendine güveni yoksa hiç yola çıkma herkes borçsuz evlenmiyor bi şekilde ödeniyor madem ev alıcaklar düğünden sonra da alabilirler bazı şeyler uzatmaya gelmiyor uzadıkça bişey çıkıyor ailen haklı

Valla ailenizi dinleyin atın nişanı.o evde olmayacak hayal ettiklerini söyledikleri düğünde. Amaçları zaten sizin aman harçla borçlada olsa nikahtanda olsa gideyim demenizi beklemek ellerini cebine atmadan düğün yapmak. Şimdi erkek tarafı hep böyle. Düğünde takılan takıların bile nerelere gideceği hesaplanmıştır çoktan. Ama dizin masraf yapan dünya para döken aileniz borç öderken onlar takılardan arta kalan parayla pirzola büftek götürüyor oluyor tek lira harcama yapmadan. Sonra gelin aldım evine çörekleneyim gıkıda çıkmasın ne dersek o olsun beğenmiyorsan yürü anananın evineler.
O çok gözünüzde büyüttüğünüz eş ve eş adaylarınızda bu kişilerin dünyaya getirdikleri onlardan daha fazla insanlık ve merhamet göreceğinizi sanmayın

Pardon da nişalının ailesinden bu beklenti neden? yok ev alacaklar yok düğün yapacaklar yok bana bayramda aldıkları üzerime olmadı bu nedir yahuu. Böyle bir zorunlulukları yok ki büyütmüş yetiştirmiş iş güç sahibi yapmışlar gerisini siz yapın. Onların keyfini mi bekleyeceksiniz.

Borçlu evlenmek istemiyormuşsunuz. İnsanlar neden marketlerini satıp size ev alsınlar ki anlamadım ben karı koca çalışıp kirada oturamıyor musunuz. Normal makul bir salonda düğün yapamıyor musunuz. Biz söz vardır elden gelen öğün olmaz o da zamanında bulunmaz nişanlınız elini taşın altına koyamıyorsa, ev kiralayıp borçla da olsa eşya alamıyorsa bir zahmet evlenmesin 1.5 sene nişanlının ailesi ev alacak diye de beklenmez yani.

Neden aileniz nişanı atmayı düşünüyor. yani nedenini anladım da düşünen neden aileniz onu anlayamadım. eğer ki nişan atılmaz ise eş adayınızla aileniz mi evlenecek?
eğer nişanlınız ile geçinemiyor yada daha fazla beklemek istemiyorsanız nişanı atarsınız. siz atarsınız ama aileniz değil. ailenizin bir sıkıntısı varsa da aileniz sizinle konuşur devam etme konusunda istekli olmadığını belirtir ve son kararı yine size bırakır. en azından benim ailem öyle yapardı.

ben 6 ay nişanlı kaldım babam çok pişman keşke daha uzun süre nişanlı kalsaydınız herşeyi dört dörtlük yapardık böyle aceleye geldi der.
ben burada okuduklarımı bazen anlayamıyorum. ben evlenirken ne benim ailem ne de eşimin ailesi hiçbir şeyimize karışmadı siz nasıl isterseniz öyle olur deyip geçtiler. düğün sürecinde babam kendi kartını verdi sürekli beraber değiliz neticede beğendiğin bir şey olur ben olmam gözün gönlün kalmasın al geç dedi. eşimin ailesi zaten şehir dışındaydı birkaç kez arayıp bak biz uzaktayız bir şeye eremiyoruz sen bir şey istersen oğluma yaptır ben elimden geldiğince ardındayım dedi.

sizde şimdiden aileler yüz göz olmuş. saygı sıfır. ve dahası siz bir evlilik yapmak üzere olduğunuzun yeni bir aile kurduğunuzun farkında değilsiniz. işin kötüsü aileleriniz de farkında değil ki her şeyinize bu kadar karışıyorlar. bir an önce nişanlınızla dizginleri elinize almalı, ailelerinizi susturmalı ve devre dışı bırakmalısınız. evlenmek için eşinizin iş sorununu çözmelisiniz. yanlış hatırlamıyorsam çalışmıyordunuz. biran önce iş bulup ayaklarınızın üstünde durmalısınız. ve bütün bunları çözene kadar evliliği ertelemelisiniz. sabır ve kolaylıklar diliyorum size..

Back
X