• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem nişanlımın ailesinin evine gitmek istemiyor

  • Konu Sahibi Konu Sahibi eceyla
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Karşı taraf biraz fazla ilgili davranmış olabilir ama kız tarafı da çok alakasız. Nerede olursa olsun bir defa çocuğunun hatrı için gidilir. Çok ayıp. Ayrıca hiç merak edilmez mi bunlar nedir necidir, çocuğu kimlerin içine gönderiyoruz diye. Gelenek görenek kısmını geçtim artık evladın o ailenin bir üyesi olacak, bu kadar umursamaz davranılmaz.
Çocuğu tanıyoruz diyorlar
 
Sanırım uzaktan akrabalık ta var.ailen onun ailesinin kulaktan dolma olsa da tanıyordur.normalde düğünden önce 1 kere gitmesi gerek kız tarafının.ama gidip orda kavga edeceklerse gitmemeleri daha iyi bosver.ya seni sevmiyorlar sana değer vermiyorlar ya da evlenmeni istemiyorlar.takılma buna bosver gitmesinler.
Akrabalık yok alakası yok ucundan başından kimse kimseyi tanımıyo
 
İnsanların ne der kafasından çıkmalısın. Baslangiç iyi olmamış. Babadan gizli yüzük paylaşıp herkes görsün diye. Ama biri görüp babaya haber vereceği aklına gelmemiş. Sizinkilerin çok üstüne gidince de yanlış anlaşılırsin. Mukabeleye gerek yok. Yapmacık davranmaya hele hiç.
Babam zaten biliyordu evleneceğimi evlilik teklifine sen nişanlandın diye tepki vereceğini düşünemedim
 
Merhaba, eski konularımı bilen varsa problematik bir ailem var. nişanlandım, Haziran gibi düğünüm olacak. Sevgilimin ailesi bize dört kere geldi. Nişanı saymıyorum. Hatta biz sadece sevgiliyken bile annesi mezuniyetime geldi, kaza yaptığımda da yanımdaydılar haberi alır almaz yola çıkıp beni görmeye geldiler.

Ailem sevgilimi tanıyor, seviyorlar ve onaylıyorlar diye düşünüyorum. Karşı taraf ben istemeden her şeyi yaptı, hiçbir sıkıntı çıkarmadılar.
Artık bizim de onlara gitmemiz gerekmiyor mu? Farklı şehirlerdeyiz, aramızda 12 saat mesafe var ama onlar geldi.
Memleketim onlara yakın. gitemiz zor değil. 29 Ekim tatilini fırsat bilip gidebiliriz dedim. Düğün orada olacak zaten o zaman gideriz diyorlar. çok ayıp geliyor.

tek başıma gitmeyi düşünüyorum ama Antep’te nasıl karşılanır bilmiyorum. Normal, bir ilişkimiz olsun araya gereksiz sorunlar girmesin istiyorum ailesiyle ama bu aileyle zor.
Ailemle yaşadığım sıkıntıları sevgilime anlatmadım. Lafı geçince çalışıyorlar biraz da içten içe desteklemiyorlar biliyorsun dedim.

evlenmemi istemediklerini biliyorum ama bir yandan da evlen kocan başında olsun gibi şeyler söylüyorlar. Bu çelişki beni çok yordu.

Ayrı eve çıktım. Aramız düzelmişti. daha iyiye gidiyor diyordum ama şimdi de bu mesele çıktı. Gerçekten ben mi abartıyorum? yoksa gitmemek gerçekten büyük bir saygısızlık mı?

Sevgilim deprem zamanı babaannemle dedeme ulaştı, onlara yardım etti.
Babaannem ameliyat olduğunda her gün ziyaretine gitti. Cenazemiz olduğunda herkes cenazeye uğraşırken o kimse yokken oradaydı tabutu taşıdı.
Ailemde herkesin sevdiği biri benden çok seviyorlar.
Dayım yazlık aldı beraber ziyarete gittik, tamir edilmesi gereken bir yer vardı kalktı kendi yaptı.

evlenme teklifi aldığımda bile burnumdan getirdiler. Babam hikâyede yüzüğü paylaştığım için kızdı. Ondan gizlemiştim ama gören biri söylemiş.kafana göre söz nişan yaptın beni umursamadın dedi..

Dayım kızım sayılırsın, beraber gideriz dedi ama kabul etmedim. Göze batacak :(
Şimdi ise korkuyorum. Hakkımda kötü düşünecekler anne babam yüzünden bana karşı önyargıları olsun istemiyorum. Çok bunaldım
Canım normal değil gitmeleri gerekir. Hem ayıp hemde insan kızını emanet edeceği aileyi bilmesi gerekir.
 
Ön yargı değil temkinli olmak diyorum ben. Oğlunun kız arkadaşı kaza yapınca merak edersin ama 12 saatlik yoldan koşa koşa hemen çıkıp gelmezsin. Ailesi başındadır biz de gidip ayaklarına dolanmayalım, millet kızlarıyla mı bizle mi uğraşsın dersin ve kenarda durursun. İyi niyet de art niyet de denemez buna. Aynı şehirde olsa neyse. Sınırlar var ve siz o sınırları gönüllü kaldırıyorsunuz ortadan. Çok sevebilirsiniz çok iyi niyetli olabilirler ama bu her istediklerinde her anınızda her ortamınızda bulunma hakkı vermemeli. Daha içlerine girmediniz, aynı evde aynı ortamda yaşamadınız, sizle ilgili veya ilgisiz ailede yaşanacak tatsızlıklar nasıl çözülüyor bilmiyorsunuz. Belki dünyanın en şanslı kızısınız ve en şahane kayın ailesine denk geldiniz ne güzel ama bu her istediklerini yapabileme hakkı mı veriyor? Siz neden mesafenizi sınırınızı yok sayıyorsunuz? Yarın, yok onu istemem öyle olmasın vs derseniz ama önceden istiyordun, her şeye evet diyordun denmeyecek diye garantiniz mi var? Ailenden görmediğini bizde gördün denirse kaldırabilir misiniz? Diyecekleri de kesin değil demeyecekleri de. Sonradan tepki gösterip ailenizi savunmak yerine baştan önleminizi alın. Onlar öyleler ve ben onları öyle kabul ediyorum diye baştan sokun herkesin kafasına. Siz hesaplaşmanızı anne babanızla üçünüz kendi aranızda yapın. Çok muhabbet tez ayrılık getirir lafının doğruluğuna inanın.
Zaten neredeyse 3 yıllık ilişkide bu muhabbet daha yeni oluştu. Fazla muhabbet bi durum yok aileme gidin orada 1 hafta kalın demiyorum izin alın memlekete gidelim 2 saat mesafedeler gider görürüz diyorum ve 1 kere sadece. Sonrasında onlarsa olsun 1 kere ya bunun neresi anormal aradılar öncesinde de kaza olunca müsaitsen gelelim aklımız kaldı dediler geldiler uçakla gördüler gittiler bu bence kötü değil iyi bir şey hala böyle düşünüyorum zaten kimse neden gelmiyorlar demedi sadece müsait zamanda gelin görüşelim sizi ağırlayalım dediler daha nişan olalı 1 ay olmadı. Ailemden de her şeyi gördüm böyle diyemezler sizin kültürünüz nasıl bilmiyoruz söyleyin ayak uydururuz diyorlar hep
 
Nasıl başlarsa öyle devam eder
Ben eşimin ailesine hiç ön yargılı olmadım başkalarının tecrübelerine ve nasihatlerine de kulak asmadım. Sevdim,kötü niyet beslemedim.Şükürler olsun kötü bişey yaşamadım kaç sene oldu. Herşey gönlünce olsun umarım ailen farkına varır
Bakalım bu hafta eve gideceğim konuşacağım tekrar
 
Ailen maddi olarak cimri mi yoksa. Aileyi mi sevmedi.
Cimri değiller daha yeni araba aldılar bana sıfır ama gezmeyi vs fazla sevmiyorlar sosyal değiller aile de sevilmeyecek bir şey yapmadı henüz aksine ev aldılar içini tadilat ediyorlar altın vs istemeden yaptılar saygılılar
 
Cimri değiller daha yeni araba aldılar bana sıfır ama gezmeyi vs fazla sevmiyorlar sosyal değiller
Anladım bende evlilik aşamasından geçip ayrıldım. Kız tarafi olmamıza rağmen erkek tarafından evlerine daha çok gidip geldik.
 
Anladım bende evlilik aşamasından geçip ayrıldım. Kız tarafi olmamıza rağmen erkek tarafından evlerine daha çok gidip geldik.
O da garip ama 1 kere gidilse yeter yoksa karşı taraf ev aldı altın yaptı istemeden farklı kültür var aramızda ama anlatın bilelim ayak uydururuz nasıl isterseniz öyle olsun diyorlar hep ailem zaten normalde de tuhaftır benim.
 
O da garip ama 1 kere gidilse yeter yoksa karşı taraf ev aldı altın yaptı istemeden farklı kültür var aramızda ama anlatın bilelim ayak uydururuz nasıl isterseniz öyle olsun diyorlar hep ailem zaten normalde de tuhaftır benim.
Aileler kaynasmali. Yarın eşinle problemin olsa aileler oturur halleder.
 
Başka şehirlerde nasıl bilmiyorum . 🙂
Ben antepliyim eşimde antepli.
Ailemde eşimin ailesiyle tanışmak istemedi sorun cıkardı .eşime tam anlatamadım inanmadı buna .saçmalıyorsun insan neden tanısmaz kızının evleneceği aileyle.cok mu kötü biriydin .hani evlensin defolsun gitsin cokta önemi yok yada değersiz .seninkiler de benzer yapıda.tanısmada kavga cıkmadı dugunde cıktı .temkinli davran bosver tanınmasınlar.ben gitmiştim eşimin törenine ondan sonra ailesiyle de kalmıştım 1 gun .normal birsey yani.gitmek kalmak .abartmadıkça.eger rahatsız olacaksan hiç gitme bahane uydur.ama aileni zorlama kavga cıkartırlar mutluluğunu komple bozarlar.bazı aileler patolojik.idare et .mumkun oldukça onlara laf hakkı tanıma herseyini kendın hallet ve onları birseye karıştırma.yararlarından ziyade zararları olur
 
Ailemde eşimin ailesiyle tanışmak istemedi sorun cıkardı .eşime tam anlatamadım inanmadı buna .saçmalıyorsun insan neden tanısmaz kızının evleneceği aileyle.cok mu kötü biriydin .hani evlensin defolsun gitsin cokta önemi yok yada değersiz .seninkiler de benzer yapıda.tanısmada kavga cıkmadı dugunde cıktı .temkinli davran bosver tanınmasınlar.ben gitmiştim eşimin törenine ondan sonra ailesiyle de kalmıştım 1 gun .normal birsey yani.gitmek kalmak .abartmadıkça.eger rahatsız olacaksan hiç gitme bahane uydur.ama aileni zorlama kavga cıkartırlar mutluluğunu komple bozarlar.bazı aileler patolojik.idare et .mumkun oldukça onlara laf hakkı tanıma herseyini kendın hallet ve onları birseye karıştırma.yararlarından ziyade zararları olur

Banamı dediniz
Konu sahibine mi
 
Back
X