• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem nişanlımın ailesinin evine gitmek istemiyor

Evet evliyim. Ve aileler birbirlerine uyumlu olmadığı için mümkün olduğunca bir araya getirmiyorum. Benim de eşimin de babamız yıllar önce vefat etti, sadece anneler sağ. Ama onlarda 3/5 yılda bir görürler birbirlerini oda 1 saatliğine.
Çünkü biliyorum ki kv her laftan başka ima çıkaracak kusur arayacak ws. Ben bile bayramdan bayrama 10/15 dk uğrarım.
Yani demem o ki, aileler uyuşmuyorlarsa ( aileniz çok istekli değiller, demek ki uyuşmuyor diye yorumladım) mümkün olduğunca az bir araya gelmeleri sizin ilişkiniz için daha iyi olur.
Bu hiç demek değil ben aileme sürekli gidin demiyorum ama evlenmeden 1 kere gitmeleri gerekiyor çevremde herkes böyle söylüyor ne güzel ilgili her şeyi yapıyorlar seni seviyorlar ailen bulmuş bunuyor baştan böyle olmaz diyorlar. Bekliyorlar biliyorum herkes bekler. Ben her hafta arıyorum mesaj atıyorum anne babasına bana bir şey demiyorlar ama farkındalar eminim anne babamdaki tuhaflığa

Bana verdikleri değeri gösterdiler kaza yaptım bakmaya geldiler sonra aile tanışması sonra tekrar aile tanışması bir de nişandan sonra bohça. Ben de yapmam bunu karşı tarafa sevgilim yaptı işte o benden daha sıcakkanlı. Karşılık olması gerekiyor sonuçta ben evleniyorum 1 kere bile olsa gitmeleri gerekiyor

Acikcasi benim ailem de gitmedi kayinaile davet etti hatta evlendikten sonra da köyde agirlamak icin de kac defa davet ettiler ailem yine gitmedi yani 11 yillik evliyim. 🙄 Ailem her konuda arkamdadir yani oyle kimsesiz biri de degilim.

Ha esimim ailesi de sizinkiler kadar gelip gitmediler zaten. Aileler birbirine uymayabilir, bi taraf gorusmek istemeyebilir. Akli başinda insanlar ailenizle alakali durumu size yansitmazlar zaten.
Ben kendim de esimin ailesine cok uyumlu degilim acikcasi o yuzden gelme gitme işlerini sorun olarak gormedim sizin kadar. Dedigim gibi siz bu insanlarla devamli ic ice olmaktan, ilgilerini gormekten hoslanip anlasiyorsaniz ailenizden dolayi size tavir takinmazlar eger verdikleri degerde samimilerse.

Acikcasi benim ailem de gitmedi kayinaile davet etti hatta evlendikten sonra da köyde agirlamak icin de kac defa davet ettiler ailem yine gitmedi yani 11 yillik evliyim. 🙄 Ailem her konuda arkamdadir yani oyle kimsesiz biri de degilim.

Ha esimim ailesi de sizinkiler kadar gelip gitmediler zaten. Aileler birbirine uymayabilir, bi taraf gorusmek istemeyebilir. Akli başinda insanlar ailenizle alakali durumu size yansitmazlar zaten.
Ben kendim de esimin ailesine cok uyumlu degilim acikcasi o yuzden gelme gitme işlerini sorun olarak gormedim sizin kadar. Dedigim gibi siz bu insanlarla devamli ic ice olmaktan, ilgilerini gormekten hoslanip anlasiyorsaniz ailenizden dolayi size tavir takinmazlar eger verdikleri degerde samimilerse.
Normal değil senin ailen de o zaman gitmeleri gerekiyor ben ailemin beni önemsemediğini düşünüyorum senin ailen de seni düşünse giderdi karşı aileyi beğenmiyorlar mı böyle bir şey olsa o da yok. 12 saatlik mesafede istesek bile iç içe olamayız. Çevremde evlenen arkadaşlarım var herkesin kültürü farklı onlarda da böyle oldu. Neden başta sorun çıksın bitsin gitsin ne yaparlarsa yapsınlar ama ben mahcup hissediyorum. Benim ailem de arkamda maddi olarak çok anlaşamayız ama evlat işte kafasındalar karşı tarafa ayıp oluyor işte sadece ben böyle düşünmüyorum da. Sorunsuz bi evlilik süreci istiyorum sadece

Karşı tarafın yaptıklarının abartı olması başka şey , ailenizin bir kez bile gitmek istememesi başka şey , çalışıyoruz diye bir bahane olamaz ,uçakla gider gündüz vakit geçirir bir gece otelde kalır dönülür işi yokuşa sürmenin manası yok.

Bir kez gidildi diye de kimse kimseyle vıcık falan olmaz , aynı şeyi karşı taraf yapsa düşünemiyorum bile düğünde görürüz ne amaç gidip yüzlerini görmek sanki.

Kusura bakmayın ama aileniz çok saçma , yaptıkları da ayıp , dümdüz iş bozulsun istiyorlar demek ki.

Normal değil senin ailen de o zaman gitmeleri gerekiyor ben ailemin beni önemsemediğini düşünüyorum senin ailen de seni düşünse giderdi karşı aileyi beğenmiyorlar mı böyle bir şey olsa o da yok. 12 saatlik mesafede istesek bile iç içe olamayız. Çevremde evlenen arkadaşlarım var herkesin kültürü farklı onlarda da böyle oldu. Neden başta sorun çıksın bitsin gitsin ne yaparlarsa yapsınlar ama ben mahcup hissediyorum. Benim ailem de arkamda maddi olarak çok anlaşamayız ama evlat işte kafasındalar karşı tarafa ayıp oluyor işte sadece ben böyle düşünmüyorum da. Sorunsuz bi evlilik süreci istiyorum sadece

Bizimkiler karsi tarafla anlasabileceklerini dusunmuyorlardi ondan gitmediler bana göre gitmemeleri daha iyi oldugu icin siizn gibi dusunmedim sanirim normal geldi o bakimdan. 🙄 Hala da goruşmelerini istemem yani

Karşı tarafın yaptıklarının abartı olması başka şey , ailenizin bir kez bile gitmek istememesi başka şey , çalışıyoruz diye bir bahane olamaz ,uçakla gider gündüz vakit geçirir bir gece otelde kalır dönülür işi yokuşa sürmenin manası yok.

Bir kez gidildi diye de kimse kimseyle vıcık falan olmaz , aynı şeyi karşı taraf yapsa düşünemiyorum bile düğünde görürüz ne amaç gidip yüzlerini görmek sanki.

Kusura bakmayın ama aileniz çok saçma , yaptıkları da ayıp , dümdüz iş bozulsun istiyorlar demek ki.
Karşı tarafın abartı olduğunu düşünmüyorum kaza yaptım ziyaret ettiler aile tanışması oldu sonra tekrar aile büyükleri ile tanıştılar aynı hafta oldu bu. Bir de nişandan sonra bohça getirdiler işte. Benim evlenen arkadaşlarım onlarda da böyle oldu bu abartı mı bilmiyorum söz isteme olmadı nişanda hepsi bir oldu ayrı ayrı olsaydı yine aynı geleceklerdi. Bu sebepten bozulacaksa bozulsun diyorlar açık açık. 29 ekimde gidemeyiz soğuk diyorlar daha düğüne var diyorlar of yani

Bizimkiler karsi tarafla anlasabileceklerini dusunmuyorlardi ondan gitmediler bana göre gitmemeleri daha iyi oldugu icin siizn gibi dusunmedim sanirim normal geldi o bakimdan. 🙄 Hala da goruşmelerini istemem yani
O farklı o farklı bence geleneksizce ve saygısızca sonuçta kızın evleniyo damat o aileden çıktı elbet bir araya gelecekler insan bi merak eder ortamını vs görmek ister bunu tek ben böyle düşünmüyorum dayım da 2 oğlu var dünür böyle yapsaydı bizi mi beğenmiyorsunuz istemiyorsunuz derdim diyor. 1 kere gidilebilir ailemle bunu tartışıp duruyoruz 1 kere yani 10 değil

O farklı o farklı bence geleneksizce ve saygısızca sonuçta kızın evleniyo damat o aileden çıktı elbet bir araya gelecekler insan bi merak eder ortamını vs görmek ister bunu tek ben böyle düşünmüyorum dayım da 2 oğlu var dünür böyle yapsaydı bizi mi beğenmiyorsunuz istemiyorsunuz derdim diyor

Siz bilirsiniz yani o zaman ailede sokabildiginiz herkesi araya sokup ailenizi ikna edip mecbur gotureceksiniz.

Siz bilirsiniz yani o zaman ailede sokabildiginiz herkesi araya sokup ailenizi ikna edip mecbur gotureceksiniz.
Evet çünkü böyle düşünsünler istemiyorum baştan. Sonra zaten ne ara görecekler birbirlerini

Merhaba, eski konularımı bilen varsa problematik bir ailem var. nişanlandım, Haziran gibi düğünüm olacak. Sevgilimin ailesi bize dört kere geldi. Nişanı saymıyorum. Hatta biz sadece sevgiliyken bile annesi mezuniyetime geldi, kaza yaptığımda da yanımdaydılar haberi alır almaz yola çıkıp beni görmeye geldiler.

Ailem sevgilimi tanıyor, seviyorlar ve onaylıyorlar diye düşünüyorum. Karşı taraf ben istemeden her şeyi yaptı, hiçbir sıkıntı çıkarmadılar.
Artık bizim de onlara gitmemiz gerekmiyor mu? Farklı şehirlerdeyiz, aramızda 12 saat mesafe var ama onlar geldi.
Memleketim onlara yakın. gitemiz zor değil. 29 Ekim tatilini fırsat bilip gidebiliriz dedim. Düğün orada olacak zaten o zaman gideriz diyorlar. çok ayıp geliyor.

tek başıma gitmeyi düşünüyorum ama Antep’te nasıl karşılanır bilmiyorum. Normal, bir ilişkimiz olsun araya gereksiz sorunlar girmesin istiyorum ailesiyle ama bu aileyle zor.
Ailemle yaşadığım sıkıntıları sevgilime anlatmadım. Lafı geçince çalışıyorlar biraz da içten içe desteklemiyorlar biliyorsun dedim.

evlenmemi istemediklerini biliyorum ama bir yandan da evlen kocan başında olsun gibi şeyler söylüyorlar. Bu çelişki beni çok yordu.

Ayrı eve çıktım. Aramız düzelmişti. daha iyiye gidiyor diyordum ama şimdi de bu mesele çıktı. Gerçekten ben mi abartıyorum? yoksa gitmemek gerçekten büyük bir saygısızlık mı?

Sevgilim deprem zamanı babaannemle dedeme ulaştı, onlara yardım etti.
Babaannem ameliyat olduğunda her gün ziyaretine gitti. Cenazemiz olduğunda herkes cenazeye uğraşırken o kimse yokken oradaydı tabutu taşıdı.
Ailemde herkesin sevdiği biri benden çok seviyorlar.
Dayım yazlık aldı beraber ziyarete gittik, tamir edilmesi gereken bir yer vardı kalktı kendi yaptı.

evlenme teklifi aldığımda bile burnumdan getirdiler. Babam hikâyede yüzüğü paylaştığım için kızdı. Ondan gizlemiştim ama gören biri söylemiş.kafana göre söz nişan yaptın beni umursamadın dedi..

Dayım kızım sayılırsın, beraber gideriz dedi ama kabul etmedim. Göze batacak :(
Şimdi ise korkuyorum. Hakkımda kötü düşünecekler anne babam yüzünden bana karşı önyargıları olsun istemiyorum. Çok bunaldım
Benim ailem de gitmez gitmedi de zaten.İki yılı geçti evliyim babam bir kez geldi evime.O da eşimin akrabalarından biri vefat etmişti taziyeye geldi.Annem de ayıptır şudur budur diye bir iki kez geldi.Ben gidiyorum sürekli annemlere.Nilanlıyken asla gitmezlerdi zaten.Öyle kabul ettim onları.

Karşı tarafın abartı olduğunu düşünmüyorum kaza yaptım ziyaret ettiler aile tanışması oldu sonra tekrar aile büyükleri ile tanıştılar aynı hafta oldu bu. Bir de nişandan sonra bohça getirdiler işte. Benim evlenen arkadaşlarım onlarda da böyle oldu bu abartı mı bilmiyorum söz isteme olmadı nişanda hepsi bir oldu ayrı ayrı olsaydı yine aynı geleceklerdi. Bu sebepten bozulacaksa bozulsun diyorlar açık açık. 29 ekimde gidemeyiz soğuk diyorlar daha düğüne var diyorlar of yani
Abartı olduğunu ben de düşünmüyorum yani diyelim ki öyle velev ki onlar bir kez gelmiş olsaydı yine de bir kez gidilmeli bana göre.

Anlaşıp anlaşmama uyuşup uyuşmama ile ilgisi yok , gidip ömrü billah onlarla yaşamayacaklar sonuçta üç beş saat oturur iki sohbet bitti gitti yani iadeyi ziyaret gibi.

Bizim orda kız evi böyle bir ziyarette bulunmaz. Bana da sizin isteğiniz doğru gelmedi. Ben niye gideyim oğlan evine. Yemek olur davet ederler, gider gelirim tamam ama böyle biz geliyoruz diye gitmem açıkcası. Tek başınıza da gitmeyin. İlerde başınıza kakarlar

Benim ailem de gitmez gitmedi de zaten.İki yılı geçti evliyim babam bir kez geldi evime.O da eşimin akrabalarından biri vefat etmişti taziyeye geldi.Annem de ayıptır şudur budur diye bir iki kez geldi.Ben gidiyorum sürekli annemlere.Nilanlıyken asla gitmezlerdi zaten.Öyle kabul ettim onları.
Ben sizi biliyorum benim annemle babamla yaşıtsın haliyle bence aynı değil yaşlıların inadı farklı evlenince evime gelirler mi bilmiyorum ama 1 kere bile olsa gitmeleri gerekiyor karşı taraf beni seviyor biliyorum ben istemeden altın düğün her şeyi yapıyorlar nişanlımın evi 2+1 küçük ve eski diye babası para verdi daha farklı bir yerden ev alındı içini de yaptırıyorlar onlar karşılıyor bunları çünkü sevgilimin şuan farklı bir borcu var iş ile alakalı. Eve gelirken kibar geldiler bilmiyorum ben kabul etmek istemiyorum evlendikten sonra ne yaparlarsa yapsınlar ama bu süreçte beni rezil ediyorlar kimsesiz bırakıyorlar annem babam ölü mü benim ya

Abartı olduğunu ben de düşünmüyorum yani diyelim ki öyle velev ki onlar bir kez gelmiş olsaydı yine de bir kez gidilmeli bana göre.

Anlaşıp anlaşmama uyuşup uyuşmama ile ilgisi yok , gidip ömrü billah onlarla yaşamayacaklar sonuçta üç beş saat oturur iki sohbet bitti gitti yani iadeyi ziyaret gibi.
Abartı demiştiniz ilk mesajda. Uçak biletlerini alacağım otel tutacağım diyorum yok normalde bu aylarda onlar memlekete gider yıllık izinleri var biliyorum sırf gidelim derim diye oraya da gitmiyorlar bana inat sanki yetim öküzüm ben

Bizim orda kız evi böyle bir ziyarette bulunmaz. Bana da sizin isteğiniz doğru gelmedi. Ben niye gideyim oğlan evine. Yemek olur davet ederler, gider gelirim tamam ama böyle biz geliyoruz diye gitmem açıkcası. Tek başınıza da gitmeyin. İlerde başınıza kakarlar
Sizin orası neresi? Mesela damat bohçası var eski bi adet gider verirsin bu da mı yok? O kadar farklı şehirden kültürden arkadaşım var sadece 1 tanesinde kız tarafı düğüne bile gitmezmiş ama onlarda bile ziyaret edilirmiş. Davet ediyorlar zaten bizi kafamıza göre gidecek değiliz

Ben sizi biliyorum benim annemle babamla yaşıtsın haliyle bence aynı değil yaşlıların inadı farklı evlenince evime gelirler mi bilmiyorum ama 1 kere bile olsa gitmeleri gerekiyor karşı taraf beni seviyor biliyorum ben istemeden altın düğün her şeyi yapıyorlar nişanlımın evi 2+1 küçük ve eski diye babası para verdi daha farklı bir yerden ev alındı içini de yaptırıyorlar onlar karşılıyor bunları çünkü sevgilimin şuan farklı bir borcu var iş ile alakalı. Eve gelirken kibar geldiler bilmiyorum ben kabul etmek istemiyorum evlendikten sonra ne yaparlarsa yapsınlar ama bu süreçte beni rezil ediyorlar kimsesiz bırakıyorlar annem babam ölü mü benim ya
Anne babanızla yaşıt olduğum bilgisini verdiğiniz için teşekkür ederim👍

Anne babanızla yaşıt olduğum bilgisini verdiğiniz için teşekkür ederim👍
Rica ederim sen yaşlılar böyle değişmezler diyorsun ben demiyorum beni sevmediklerini biliyorum ama bana yapacakları son şey bu artık onlarla muhattap olmayacağım ya da onların davranışı bunu belirleyecek bu kadar itmelerine gerek yok ben kimsesiz miyim anlamıyorum annem babam sağ ama öksüz gibiyim demeyecekler mi bu kızın ailesş ne tuhaf

Hayırlısı hele bir evleninde ailenizle iyi olun kendi ailenizle ve bence oldukları gibi kabul edin birşey yaptıkları da yok laf edilecek belli mesafede durmak isteyebilirler kimisi dunurlerle mıç mıç olur normali budur kimisi olmak istemez saygı duyulmalı bunun evliliğe artisi eksisi yok o kadar insan anlaşırsa eşiyle mutlu olursa misafir gibi gelinsin gidilsin cok karisilmasin saygı hürmet sevgi karşılıklı anlayış olsun insanlar yerinde sağolsun.yeterli.Yoksa zaten arası bal olanda sorun yaşar mesafeli olanda

Bu kadar istediğiniz halde neden gitmiyorlar. Memlekete 2 saatmiş, memlekete giderlerse kalmaya bile gerek kalmaz aynı gün dönerler. Hani evlenmene karsi çıksalar anlarım da insan kızının evleneceği aileyi bi görmek ister, davet edildikleri halde ısrarla gitmemeleri bana da ayıp geldi. İkisi de mi aynı fikirde? Annen baban hangisiyle aran daha iyiyse onunla ayrı konuş bence.

Hayırlısı hele bir evleninde ailenizle iyi olun kendi ailenizle ve bence oldukları gibi kabul edin birşey yaptıkları da yok laf edilecek belli mesafede durmak isteyebilirler kimisi dunurlerle mıç mıç olur normali budur kimisi olmak istemez saygı duyulmalı bunun evliliğe artisi eksisi yok o kadar insan anlaşırsa eşiyle mutlu olursa misafir gibi gelinsin gidilsin cok karisilmasin saygı hürmet sevgi karşılıklı anlayış olsun insanlar yerinde sağolsun.yeterli.Yoksa zaten arası bal olanda sorun yaşar mesafeli olanda
Ya öyle bir evlenin de durumu yok bu evlenmeden yapılır ben onlara iyi olun kanka olun demiyorum 1 kere gitmeleri lazım karşı taraf beni sahipsiz mi görsün? Niye baştan sorun yaşayalım ya

Back
X