• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem okumamı o evlenmemizi istiyor akıl verin:((

benim arkadaşımda sevgilisi için üniversiteyi dondurdu eşi sonra devam edersin felen evlenenlım demişti..kızda bıraktı..İnan şuan çok pişman eşi kıskançlık yüzünden devam etmesine izin vermedi hem ev hem okulu yürütemedi..okulu da bıraktı.Çok mutsuz ayrılmak istiyordu ama 2 aylık hamile:(

bi gün işini, gelirini kaybedebilir. o zaman ne yapacaksınız? mutlu günlerde aklınıza gelmez ama ya bi gün ayrılırsanız..? boynun bükük ailenin yanına döndüğünde yanında mutlu anıların mı kalsın istersin? yoksa elinde diplomanla mesleğinle ayakta durabilmek mi..?

bu yüzden ayrılmak isterse senden ayrılsın. bu fedakarlığı yapamayacak insanla evlenme. koca yine bulunur ama bu günlerine geri dönemezsin bir daha.

okumayıp evlenirsen sen parlak geleceğini kaybedersin. yaşın gelince kimse evlenme demez sana. acele niye? sevgilin yanında olsun, oku. hatta okurken 5 yıl daha ilişkiyi sürdürebilirseniz çok büyük tebrikler size.

doğru sölüosun canımm okusun kız üniversiteyi çocuk seviosa 5 yıl daha beklesin ölmez ya ben üniversiteyi okudum ettim sonra eşim ve ben ii bi iş bulana kadar bekledik ve 8. senede evlendik noldu yani sevince kavuştuk işte

sevdiğiniz insan kaç yaşında? yaşını bilmiyorum ama bana pek olgun biri gibi gelmedi; ama haklı da 5,5 sene uzun bir süre... sizi seviyorsa uzlaşmayı da bilmek zorunda. ikinizin de mutlu olacağı bir karar alırsınız umarım. sen çok küçüksün bu arada, biraz daha olgunlaşıp hayatı tanımış biri olman evlilikte daha sağlam adımlar atmanı sağlar bana göre.

kimseye güvenme canım kendi ayaklarının üzerinde durmak için okuman şart. aileni dinle bence. eğer o da seviyorsa bekler okulunu.

kesinlikle ailene kulak ver okulunu bitir öyle evlen...maddi özgürlüğünü kazanman erkeğe karşı terazinin bi tık üstü demektir.aksini söyleyecek kimseyi bulamazsın cnm..evlenmek içinde acele etme....

18 yasinda evlenmekmi istiyorsun?
Canim ya daha hayati tanimadan bu acele niye?
Madem seni seviyor, calissin bir daire parasi biriktirsin evini dayasin dösesin, sende o arada oku meslegini eline al ve gül gübü evlenin.
Hem evli olup hem okumak Türkiye`de pek kolay degil.
Görmüyormusun burada evli olup ne problemler yasayanlari? Birde okulu nasil basaracksinki?
Annen babani yani aileni doyasiya yasa evlilik her yasta olur insanlar 60 yasinda bile evleniyor mesela.
Bence yasin cok erken evlenmeye ve simdiden mutsuzluga kosma derim bir ablan olarak.
Akilli ol, kurnaz ol biraz.

Hayat insana neler sunar hiç belli olmuyor, burada severek evlenipte boşananlar bunun olacağını hiç tahmin etmiş miydi? Deli gibi sevipte aldatma-dayak-psikolojik baskı vs. yaşayanları gördü bu kk. O yüzden sen işini kış tut isterse yaz olsun. Sen eline mesleğini aldıktan sonra kendine güvenin olur, hiç kimseye muhtaç olmazken kimsenin de kahrını çekmezsin. Buna mecbur olmama duygusu bile emin ol büyük bir koz.

Peki sevgilisi böyle yapan yok mu hiç ya siz nasıl ikna ettiniz yada başına gelmeyipte bi fikri olan yokmu onu ikna etmem konusunda ayrılmak istemiyorum çünkü :43:

ikna etmek mi ? erkek arkadaşınız çok seviyorsun tabiki bunu herkes anlıyor fakat ailenden olmayan birini niçin kendi eğitim hakkın için ikna etmeye çalışıyorsun? bu çok büyük bi haksızlık ailen arkanda daha ne olsun bu işin iknası mı olur ayağına kadar gelmiş bir fırsat var sen erkek arkadaşın için bundan vaz mı geçeceksin? niye geçesin? sen ikna etme o kabullensin sen okumak istiyosan gerisi boş

Son düzenleme:
Peki sen ne istiyorsun?
Ailenin ya da sevgilinin ne istediği değilde senin ne istediğin önemli.
Evliliğe,bir evin sorumluluklarını almaya hazır mısın?

18 yaşında ne evlenmesi be güzelim..bu kadar sorumluluk altına girmeyi nasıl göze alabiiliyosun..tabiki oku bu hayat bir daha geçmez ele...

Canım nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama şöyle yapabilirsin artık her ilde üniversite var..
Oturduğun yere yakın bi il seçersin ya da oturduğun ilde üniversite varsa orayı seçersin..
hem okursun hemde aşkının yakınında olursun..
ha baktın gördün durum iyi gidiyor kıskançlık vs yok.. 2. sınıf sonlarında nişan yapar evlenirsin..
hem o arada o da para biriktirir..:34:

Benim bi sorunum var artık ağlamaya başladım ya bana akıl verin lütfen:(

5 buçuk yıllık bi sevgilim var onu çook seviyorum oda beni çok seviyor, buraya kadar herşey iyi ama 18 yaşındayım ve bu sene lise sona geçtim erkek arkadaşım lise bitince evleneceğiz diye koydu kafaya ama ailem akrabalarım herkes üniversite kazanıp gitmemi bekliyo benden. Bende onunla evlenmeyi çok istiyorum kendiside lise mezunu ve iyi bir işi, maaşı var. evlendiğimizde geçinebiliriz ama bu durumu aileme nasıl söyleyeceğim onu düşünüyorum siz olsanız hayatınızın aşkını mı secerdiniz yoksa okumayı mı.Birde şöyle bir alternatif öneriyor evlendikten sonra yanımda oku diye. :105:
tabiiki önce okulunu bitireceksin, herkes gibi senin de hatırladıkca mutlu olacağın ya da hüzünleneceğin "ne güzel günlerdi" diyeceğin üniversite anıların olacak, hayatı tanıyacaksın, insanları tanıyacaksın, kendi kendini yönetmeyi öğreneceksin ve ilerde çocukların olursa kendi üniversite hayatından aldığın dersleri onlara öğreteceksin. belli ki bu adam senin üniversite mezunu olup onu geçmeni ve amiyane tabirle gözünün açılmasını istemiyor ne demek evlenince okursun, hem evlilik sorumluluğu hem okul ve öğrenci hayatı bir gider mi , gitsede ikisinin de hakkı verilerek yaşanır mı? seni seven adam sen okula gidiyorsun hayatına yön veriyorsun kendi ayakların üzerinde duruyorsun diye senden ayrılmaz aksine seninle gurur duyar seni destekler hem onu ikna etmen de gerekli değil sen kararını verirsin uyarsa ne ala uymazssa pek ala kendisi bilir dimi ama . hem hiçmi görmüyorsun duymuyorsun ekonomik özgürlüğü olmadığı için mutsuz bir evliliği sürdürmek zorunda olanları yarının garantisini kim verebilirki belli ki bu arkadaş seni kendine bağımlı kılmak için uğraşıyor. aklını başına topla sevgi bir gün bitebilir onemli olan senin geleceğin :34:

5 buçuk yıllık bi sevgilim var onu çook seviyorum oda beni çok seviyor, buraya kadar herşey iyi ama 18 yaşındayım ve bu sene lise sona geçtim erkek arkadaşım lise bitince evleneceğiz diye koydu kafaya ama ailem akrabalarım herkes üniversite kazanıp gitmemi bekliyo benden. Bende onunla evlenmeyi çok istiyorum kendiside lise mezunu ve iyi bir işi, maaşı var. evlendiğimizde geçinebiliriz ama bu durumu aileme nasıl söyleyeceğim onu düşünüyorum siz olsanız hayatınızın aşkını mı secerdiniz yoksa okumayı mı.Birde şöyle bir alternatif öneriyor evlendikten sonra yanımda oku diye. :105:

18 yaşında evlenilir mi bu ne acele evlenmeden de sevgili kalabilirsiniz birbirinizi seversiniz görüşürsünüz sen okulunu bitir üniversiteye gir bitir işine gir kendini güvence altına al evliliği sonra düşünürsün. hayatta her şey 18 yaşında olduğun zamanki gibi olmuyor. evlendikten sonra da bu kadar mutlu olabileceğinin güvencesi var mı?

Son düzenleme:

sen sen ol ailenin sozunden cikma, cunku oyle yada boyle herzaman hakli cikiyorlar...:6:

Tatlı dille herşeyi güzelce anlatp okumak istedğnizi evlennce okumanzn zor olacağını anlatablrsnz.bence kendi ayaklarnzn üzernde durmadan okumdn evlenmyn bunları anlattktan sonra sizi gerçektn sevp güvenyosa zaten okumanza izin vericektr..

kesinlikle oku, işini eline al..
elbette biribirinizi çok seviyo olabilirsiniz, ama dünyanın binbir türlü hali var..
yarın ne olacağınız belli değil, umarım aşkınız ömür boyu sürer ama dediğim gibi dünyanın binbir türlü hali var..
yarın öbür gün sorun çıksa, ekonomik özgürlük öyle önemli birşeyki..
lisede bi hocam vardı ve kadın için diploma altın bi bileziktir derdi, üniversiteyi oku, diplomanı al, istersen evlen çalışma ama o diploma sende olsun derdi..
zor durumda kalsan, o sana hep yardımcı olacaktır derdi..
aileni dinle canım
güzellikler seninle olsun :71:

yazdığını okumadım bile,
tabi ki okuyacaksın, evlenmek kaçmıyor ya.
buradaki bayanların neler yaşadığını görmüyorsun sanırım başına bişey gelirse eğitimin senin güvencen olucak.

Back
X