Ailem okumamı o evlenmemizi istiyor akıl verin:((

:14: tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim hepiniz çok iyi şeyler düşünmüşsünüz benim için öyle yazmışsınızda ama ben onsuz ne yapayım ya nasıl unutuyum :43: :43: :43:

:14: tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim hepiniz çok iyi şeyler düşünmüşsünüz benim için öyle yazmışsınızda ama ben onsuz ne yapayım ya nasıl unutuyum :43: :43: :43:

Allah Kimseye Kaldıramayacağı Kadar Yük Vermez..:34:

İyi Uykular...

:38:

Tabiki oku, oku, oku, oku!!!
Yasın daha cok kücük nedir bu acelen?
Simdi genclik atesiyle heyecanlandırıyor sizi ama inan hic öyle sandıgın gibi toz pembe degil böyle seyler..
Bak bu forumu biraz arastır, neler yasıyorlar insanlar ha sende yasayacaksın demiyorum tabiki ama bircogunun elinde meslegi yok ve bu yüzden de herseye katlanmak zorunda kalıyorlar..
Evlilik cok büyük bir sorumluluktur..
Sevgilini ikna etme caban niye?
Senin iyiligini istemiyor o zaman sevgilin? Yanlıs mı?
Yoksa neden önünü kapatsın ki!
Bu senin hayatın, kimseyi ikna etmek zorunda degilsin.
:20:

Tabiki oku, oku, oku, oku!!!
Yasın daha cok kücük nedir bu acelen?
Simdi genclik atesiyle heyecanlandırıyor sizi ama inan hic öyle sandıgın gibi toz pembe degil böyle seyler..
Bak bu forumu biraz arastır, neler yasıyorlar insanlar ha sende yasayacaksın demiyorum tabiki ama bircogunun elinde meslegi yok ve bu yüzden de herseye katlanmak zorunda kalıyorlar..
Evlilik cok büyük bir sorumluluktur..
Sevgilini ikna etme caban niye?
Senin iyiligini istemiyor o zaman sevgilin? Yanlıs mı?
Yoksa neden önünü kapatsın ki!
Bu senin hayatın, kimseyi ikna etmek zorunda degilsin.
:20:

Çok haklısınız hatta aynı durum bi arkadaşımın başına gelse ve bana danışırsa bende hiç düşünmem oku bi erkek için değmez derim ama durum kendini sınamak olunca çok zor oluyor vazgeçmek ama eğer üniversitesi kazanırsam bir dk düşünmem okumamak için o da seviyorsa engellememeli dimi

Son düzenleme:
slm canım yaşın çok küçük ben şimdi senin olduğun yaşıma bakıyorum da ne kadar çocukmuşum o yüzden diyorum ki kesinlikle okumalısın hayat ilerde sana neler getirecek garantin var mı biryerlere gelmeyi sadece maddiyat olarak düşünme maddi olarak geçinebilmeniz sizin mutlu olacagınızın teminatı değil emin ol iyi bir eğitimin işin olduğunda iyi bir evlilik de yaparsın

Peki sevgilisi böyle yapan yok mu hiç ya siz nasıl ikna ettiniz yada başına gelmeyipte bi fikri olan yokmu onu ikna etmem konusunda ayrılmak istemiyorum çünkü :43:

merhaba bende senın gıbıydım 18 yasında evledım. Hemde unıversıteyı kazanmıstım bıraktım ve evlendım cunku esıme kor kutuk asıktım gozum hıcbırseyı gormuyodu ve okulu bırakmazsam ayrılıcagını adım gıbı bılıyodum o soylemesede. Evledınkten sonra ıstanbulda okursun dedı (okulum ankaradaydı) tabıkı bu evlendıkten sonra degıstı unıversıte ortamına gırersen bu evlılık yurumez dedı o ortamları bılmıyosun aklım sureklı sende kalırsa mutlu olamayız dedı ,tamam dedım .Sımdı dısardan okuyorum onada nekadar sıcak bakıyo bılınmez ama bıseyde dıyemıyo.
mutlu muyum ,sunda evet ama 6 yılın ne kadarını mutlu yasadın dersen belkı ancak toplasan bır araya getrsen 2 yıl. farklı farklı cok sorunlarımız oldu yas farkı, kultur farkı vs .
Sımdı 2 yasında bı kızım var ayrılmayı dusundugum donemlerde keske ayaklarımı yere bassaydım dıyorum o zaman hıc kendımı bukadar kahretmezdım herkes yoluna demek daha kolay olurdu ama sımdı kızımı dusunmem lazım oyuzden acıkogretım bıtınce kpss kazanıp memur olmaya calısıyorum sımdı bı sorun yok belkı ama yıne aynı sorunları belkıde daha kotulerını yasamıcamın garantısı de yok .
Artık gecte olsa akıllandım cunku tekrar aynı depresyonları kaldıramam oyuzden ben derım kı sana once oku senı zaten sevıyosa sırf okula gıttıgın ıcın senden ayrılmaz ha okula gıdıyosun dıye ayrılıyosa da ondan adam olmaz .Nacızane benım fıkrım bu yasadıklarımdan aldıgım dersler cıkardıgım sonuclar...Umarım karar vermende yardımcı olur.. Ne demısler once can sonra canan...

bende zamanında cahillik yaptım ve şimdi ceremesini çekiyorum.annem çok yalvardı oku diye.eğer seni seviyosa bekler dedi.okursun sonra evlenirsiniz dedi ama benim eşek kafam ......şimdi 2 yaşında oğlum var ve dün akşam boşanmayı konuştuk.bugün büyük ihtimalle ailelerle konuşcaz:(((....allahım nasıl bi derttir bu böyle.kaldıramayacağımız yükü yükleme yarabbim:(((

Senin içinden şuan da aşkı seçmek gelio buna eminim ama zaman öyle şeyler yaşatıyor ki hiç bir şey güllük gülistanlık geçmio ben 7 yıl çıktım ve evlendim evleneli 1 yıl olcak 2 gündür ailesi yüzünden feci kavgalar ediouz. Ben üniversite mezunuyum grafikerim yıllardır çalışır kendi paramı kendim kazanırım evim var param var dün dedim ki ekmeğimi sen mi veriosun kimseye muhtaç diilim çıkar giderim.
Çünkü güvencem var işim var bi mesleğim var bunu okuyarak yaptım
Mutlaka okulu seçmelisin ama mutlaka
Aileni karşına alma bi gün herşey biter sadece onlar yanında kalır bundan mahrum kalma hayatın boyunca
Ayrıca evlenince ben seni okuturum laflarına aldırma hayat nası zor bilio musun
onun maaşı size ancak idare eder senin üniversite kitaplarını harçları harçlıklarını karşılayamaz ve lise mezunu bi eş senin üniversite ortamını kaldıramaz.

yapmayın şunu yahu.

18 yaşındasın daha ne yapacaksın evlenip. git mis gibi üniversitene. o çocuğa da ''bu benim eğitimim, evlilik her zaman ama eğitim şimdi'' dersin.

bak sakın yapma öyle bir hata olur mu? sakın.

bende zamanında cahillik yaptım ve şimdi ceremesini çekiyorum.annem çok yalvardı oku diye.eğer seni seviyosa bekler dedi.okursun sonra evlenirsiniz dedi ama benim eşek kafam ......şimdi 2 yaşında oğlum var ve dün akşam boşanmayı konuştuk.bugün büyük ihtimalle ailelerle konuşcaz:(((....allahım nasıl bi derttir bu böyle.kaldıramayacağımız yükü yükleme yarabbim:(((

bu yazdığını okuyunca içim cız etti ben de dün eşimle ayrılığı konuştum ama bilioum ki bunu ikimizde yapamayız barıştık bile biz dayanamayız birbirimize ama o küsse ben başında ağlarım ben küssem o peşimden ayrılmaz böle böle 8 yıldır birbirimizi hiç bırakmıouz
eğer hala sevgin varsa oğlunu da düşün ve son bi fedakarlık yap herşeyin düzelme ihtimali var bunu unutma.

Çok seviyorsan aşk ateşi seni sardıysa evlen gerçek yüzünü ve ateşin geçince boşar yoluna kaldığın yerde devam edersin

kesinlikle okumaya devam etmelisin. aileni yüz üstü bırakma sakın.
kaldı ki erkek arkadaşın seni gerçekten seviyorsa okumana da destek olmalı.
yok kadının okumasına karşı, evinde otursun diyen bi tipse zaten evlenmeyi düşünme hiç.
ayrılık da dünyanın sonu değil merak etme, lisedeki sevgilisinden ayrılan kimse üniversitede acı çekmiyor.
üniversitede çok daha iyileriyle karşılacaksın.

canım benim
sevgiline diyeceksin ki : "Ailem üniversite bitmeden evlenmeme izin vermiyor.Mecbur bekleyeceğiz." :45:
eğer cahil bir insan değilse aileni karşına almanı istemez.
birde şu var kendisi üniveriste düşünüyor/okuyor mu ? eğer lise mezunu olarak hayatına devam edecekse senin bu yüzden okumanı istemiyor olabilir. ondan daha üst olmanı..
tabiki okuyacaksın sakın öyle bir cahillik yapma ileride çok üzülürsün :50:

18 yaşında evlenmeyi nasıl düşünebiliyorlar aklım almıyor. yahu daha 18 yaşındasın önünde upuzun bi hayat var. ne olacağı belli mi olur niye ona bel bağlayasın ki. oku sen hayatını kurtar ne evlenmesi. bu yaştaki duygulara güven mi olur.

Bir derdim var bölümü ve eşi ve ailesiyle sorun yaşayanlar bölümünü incelemeni tavsiye ediyorum.
Ekonomik özgürlük bir bayanın kesinlikle sahip olması gereken bir şey. Bu özgürlüğe de üniversite okuyarak daha rahat sahip olabilirsin.
Kesinlikle eğitimine devam etmelisin.

Evlilikten ne bekliyorsun? Hergün el ele tutuşup gezmelere gitmek mi? Evlenince eşlerin sorumlulukları flört dönemindekine göre daha da artıyor.
Öncelikle ev işleri gibi çok büyük bir sorumluluğun olacak. Evdeki sorumlulukların eğitiminin önüne geçecektir.

Son düzenleme:
Sevgi karın doyurmuyor. Daha 18 yaşındasın evlilik çok fazla acele etme. Koca her zaman bulunur da kaçan fırsatlar her zaman geri gelmez. Yaşının, imkanlarının, ailenin sana sunduklarının ve sunmak istediklerinin kıymetini bil. Kendisi lise mezunu diye senin de okumanı istemiyor sanırım. Ne o kaçıyor musunuz? 5 yıl sevgili kalmışsınız zaten bir 5 yıl daha bekleyiversin. Seven insan zaten her koşulda bekler. Ayrıca evlenince okumak çok zor. Okuyan yok mu vardır mutlaka ama baba evindeki gibi rahat olmaz. Geçim sıkıntısı, ev işi, kocanın bakımı, kaynana, akrabalar, çoluk çocuk bunlar devreye girdiği zaman okumak biraz hayal olur. Bazen de evlenince okursun vaatleri hooop suya düşer kim demiş onu oluverir. Kısacası ben erken yaşta evliliğe karşıyım. Bir bayan kendi ayakları üzerinde durmalı, bu yüzden önce oku derim kardeşim.

bi gün işini, gelirini kaybedebilir. o zaman ne yapacaksınız? mutlu günlerde aklınıza gelmez ama ya bi gün ayrılırsanız..? boynun bükük ailenin yanına döndüğünde yanında mutlu anıların mı kalsın istersin? yoksa elinde diplomanla mesleğinle ayakta durabilmek mi..?

bu yüzden ayrılmak isterse senden ayrılsın. bu fedakarlığı yapamayacak insanla evlenme. koca yine bulunur ama bu günlerine geri dönemezsin bir daha.

okumayıp evlenirsen sen parlak geleceğini kaybedersin. yaşın gelince kimse evlenme demez sana. acele niye? sevgilin yanında olsun, oku. hatta okurken 5 yıl daha ilişkiyi sürdürebilirseniz çok büyük tebrikler size.

Back
X