• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem okumamı o evlenmemizi istiyor akıl verin:((

oku cnmsakın oku işini al eline ... aşk meşk evledikten sonra esintisi bile kalmıyor .. bide ekonomik özgürlüğü olmayan kadınları erkekler daha rahat eziyor .. aile içinde söz sahibi olmak istiyorsan mutlaka oku ... yok ben saden istemiom kocam ne derse olur diyorsan da evlenebilirsin tabii o zaman pek bişi farketmio sadece kendini tanı ona göre kararını ver sevgilerr

Yeni üniversiteyi bitirdim 15 gün sonra 23 yaşına giricem benim de bir erkek arkadaşım var o ise 25 yaşında o da bu sene bitirdi üniversiteyi ilk başta eylül ekim gibi söz, seneye yaza nişan, ondan sonra evlilik diye düşündük bu düşünce bile şu an için bizi germeye yetti ve her şeyi 2 yıl sonraya onun askerliğinin bitmesine, işine girmesine ve benim de kpssyi kazanıp işe girmeme kadar erteledik sonuçta siz çok çok küçüksünüz bu devirde 18 yaşında heleki geleceğini tam anlamıyla kurmadan evilik gibi zor bir işe girişmek akıl karı değil.

Son düzenleme:
cnm benim okursan hiçkimseye boyun eğmezsin başına bişey gelse bile kendi ayaklarının üzerinde durursun kimsenin 5 kuruşuna tenezzül etmeden kendi paranı kazanırsın ailen senin iyiliğini düşünüyor ama sevgilin kendini düşünüyor aradaki farkı gör sen açıklamanı yap ben okumak istiyorum evlilik çok büyük bi sorumluluk ben bu yükü bu yaşta kaldıramam ideallerim var de beklersen okul bittikten sonra evleniriz hem bende kendimi hazırlarım de sevgilin istiyo diye sakın evlenme sakıın evlilik çok büyük bi sorumluluk evlenirsen şimdi ilerde yaşıtların üni ye giderken sen evde temizlik yemek ütü vs.yle ilgileneceksin okuyan yaşıtlarında hayatını yaşıcak baktın ikna olmuyo ayrılmak istiyo yol vericeksin yapacak bişey yok güçlü bi birey olman için okuman şart ve sen bu yaşta evlenmek istesen ailende izin vermicek ve onlarn istemediği bi evliliği sakın yapma tam hayatı yaşıcak tadını alıcak yaştasın kendini evlenerek heba etme ilerde yaşın gelir olgunlaşırsın erkek eline bakmaz kendi paranı kazanırsın evlenirsin ilerde daha niceleri çıkar karşına herzaman büyük düşün tatlım :46::46:

ben de önce oku derim.sevdiğine Allah yazdıysa zaten kavuşursun.ama eğitim imkanın sonra olmayabilir.ayrıca yanımda oku diyen yarın napıcaksın otur çocuğuna bak diyebilir.yani hiçbişey garanti değil.öle demez değişmez deme inan hiç belli olmaz.ve yıllar sonra başına vurursun keşke hayatımı düzene sokup okuyup öyle evlenseydim diye ama iş işten geçmiş olur.olsa bile çok zor olur.aşk ve sonrasında evlilik güzel tamam ama dediğim gibi yarın ne getirir bilemiyoruz canımmm.bide daha yaşın da çok küçük.hakkında hayırlısı olsun.istihareye yat bence hayırlı olanı görene kadar mevladan yardım iste...

Hepinizi bi abla olarak görüyorum ve söyledikleriniz çok doğru.Ben bunları burada açmadan önce en yakın arkadaşıma bile söyleyemiyordum, sizler evlenmiş hatta çoluğa çocuğa karışmışsınız sizin tavsiyeleriniz benim için daha akıl kari iyiki yazmışım derdimi çünkü sevgilimden ayrılmama düşüncesine gidiyordum hep ama şimdi baya kafamda netleşti okumak istiyorum onu bile gözden çıkarırım çünkü anlattıklarınız beni çok etkiledi ve ben bir iki aydır sürekli ikilemdeydim bu arada erkek arkadaşım 21 yasında bir yıllık üni hayatı olmuş ve bırakmıştı (merak edenler olduğu için yazıyorum). Kendisi benim öğretmen olmamı istiyor ama ne hikmetse bir sene sonra evlenmekte istiyor yanından ayırmakta istemiyor.Bende delirecem en iyisi derslerimi çalışayım yakın bir yer kazanırsam gidiyim okuyum oda ister beklesin ister beklemesin.Normalde bu konunun lafını ettirmiyor.Ama zamanı geldiğinde gerçekleri yüzüne vuracağım gibi geliyor.

Derdimi okuyup derman bulmaya çalıştığınız için teşekkür ederim. :71:

Son düzenleme:
bende zamanında cahillik yaptım ve şimdi ceremesini çekiyorum.annem çok yalvardı oku diye.eğer seni seviyosa bekler dedi.okursun sonra evlenirsiniz dedi ama benim eşek kafam ......şimdi 2 yaşında oğlum var ve dün akşam boşanmayı konuştuk.bugün büyük ihtimalle ailelerle konuşcaz:(((....allahım nasıl bi derttir bu böyle.kaldıramayacağımız yükü yükleme yarabbim:(((

Sizin için çok üzüldüm inşallah herşey yoluna girer boşanmaz, mutlu olursunuz. :59:

Hepinizi bi abla olarak görüyorum ve söyledikleriniz çok doğru.Ben bunları burada açmadan önce en yakın arkadaşıma bile söyleyemiyordum, sizler evlenmiş hatta çoluğa çocuğa karışmışsınız sizin tavsiyeleriniz benim için daha akıl kari iyiki yazmışım derdimi çünkü sevgilimden ayrılmama düşüncesine gidiyordum hep ama şimdi baya kafamda netleşti okumak istiyorum onu bile gözden çıkarırım çünkü anlattıklarınız beni çok etkiledi ve ben bir iki aydır sürekli ikilemdeydim bu arada erkek arkadaşım 21 yasında bir yıllık üni hayatı olmuş ve bırakmıştı (merak edenler olduğu için yazıyorum). Kendisi benim öğretmen olmamı istiyor ama ne hikmetse bir sene sonra evlenmekte istiyor yanından ayırmakta istemiyor.Bende delirecem en iyisi derslerimi çalışayım yakın bir yer kazanırsam gidiyim okuyum oda ister beklesin ister beklemesin.Normalde bu konunun lafını ettirmiyor.Ama zamanı geldiğinde gerçekleri yüzüne vuracağım gibi geliyor.

aferin sana ablacım en doğru yolu tercih ettin sevgilinde evlilik için yaşı erken bi erkeğin evlenme yaşı 25 i geçmeli herşeyi yaşamış gözü doymuş bi erkekle evlenmek en iyisi hatta sen şuan erkeği aşkı meşki bi kenara atıp ideallerinin peşinden koşmalısın seni seven senin iyi bi hayat sürmen için önüne taş koymaz sana engel olanla işin olmasın zaten :42::42:

aferin sana ablacım en doğru yolu tercih ettin sevgilinde evlilik için yaşı erken bi erkeğin evlenme yaşı 25 i geçmeli herşeyi yaşamış gözü doymuş bi erkekle evlenmek en iyisi hatta sen şuan erkeği aşkı meşki bi kenara atıp ideallerinin peşinden koşmalısın seni seven senin iyi bi hayat sürmen için önüne taş koymaz sana engel olanla işin olmasın zaten :42::42:

Kendisi çocuğuyla arkadaş gibi olmak istiyormuş bu yüzden bir an önce evlenmek istiyormuş of ikimiz içinde erken bekleyelim diyorum sen git ailenin yanında oku ben başkasıyla evlenirim diyo soğutuyo kendinden ya eskiden böyle değildi okuyacam ama bu kadar bencil olmasına dayanamıyorum. :52:

Evlenmemen için bir çok sebebin var. Bir eve hanım olmak, doğru insana karar vermek, çocuk yetiştirmek için çok gençsin. Şu anda herşeyiyle sana doğru insan gibi gelebilir ama, çevremizde görüyoruz doğru karar verebilecek yaşta olan, üniversite okumuş master yapmış, çok iyi iş ve hayatları olan insanlar bile bu işe adım atarken durup bir düşünüyor. Bu durumda senin durup 10 kere düşünmen lazım. Ayrıca okuyup bir meslek sahibi olmak, üniversite mezunu olmak varken neden evde koca eline mahkum biri olmayı tercih edersin ki? Hem kaçan ne? 5 yıldır sevgiliymişsiniz 5 yıl daha sevgili olun. Ne var bunda? Hayat senin hayatın, bir gün o yanında olmadığında sen işsiz, mesleksiz birisi olarak ortada kalacaksın ama o hayatına devam edecek. Bu yaşta bunları düşünmen bile çok yanlış. Senin şu anda sevgiline karşı değil kendine ve ailene karşı sorumlulukların var ve bu sorumluluğun okumak! Ayrıca evlendikten sonra okursun demeside tamamen bir erkek politikası. Hallederiz, bakarız diyip ileride okumaman için uğraşacak. Hem sen sanıyormusun ki evlendiğiniz de okumaya vaktin kalacak, onun ailesi ve o senin okuman için can atacak. Onun için canım benim bunları düşündüğüne bile değmez yapman gereken tek şey erkek arkadaşını karşına alıp ailenin böyle bir şeye sıcak bakmayacağı, bunu onlara söylersen sevgililik hayatınızın bile bitebileceğini ayrıca okumak istediğini ve hem evliliğin hem okulun olamayacağını bir güzel anlatacaksın. Ama bunu yaparken biraz kararlı olacaksın. Bir daha bunu teklif bile etmemeli sana.

ben hiç mi 18 yaşında olmadım, yoksa yeni nesil gerçekten fazla mı olgun bilemedim..
şu an 27 yaşına giriyorum, mesleğim var, çalışıyorum ayaklarım üzerinde çok şükür duruyorum..ama evlilik sorumluluğu beni korkutuyor..pembe hayallerle birşeylere başlamak çok mantıksız..

ve ben 18 yaşımı hatırlıyorum..evliliği bırakın, erkek arkadaş seçiminde bile zorlanıyordum..okumak üniversiteyi bitirmek dışında bana hiç bir şey öğretilmedi ki evliliği düşüneyim..aklıma bile gelmezdi evlilik! yok artık o yaşta nasıl düşünebilirdim ki?

bence bu durumda ailelere çok iş düşüyor..özellikle kız çocuğu yetiştiren ailelerin çok daha dikkatli olması lazım..maalesef oku demekle ergenlik çağını yeni atlatmış genç birine okumayı aşılamayazsınız..onun alt yapısı daha çocuk ufakken oluşturulması gerekir diye düşünüyorum.

Çok ilginç 18 yaşında evlilik düşünmek! sanırım çağ gerisi kalmışım:53::53::53:

hepinizi bi abla olarak görüyorum ve söyledikleriniz çok doğru.ben bunları burada açmadan önce en yakın arkadaşıma bile söyleyemiyordum, sizler evlenmiş hatta çoluğa çocuğa karışmışsınız sizin tavsiyeleriniz benim için daha akıl kari iyiki yazmışım derdimi çünkü sevgilimden ayrılmama düşüncesine gidiyordum hep ama şimdi baya kafamda netleşti okumak istiyorum onu bile gözden çıkarırım çünkü anlattıklarınız beni çok etkiledi ve ben bir iki aydır sürekli ikilemdeydim bu arada erkek arkadaşım 21 yasında bir yıllık üni hayatı olmuş ve bırakmıştı (merak edenler olduğu için yazıyorum). Kendisi benim öğretmen olmamı istiyor ama ne hikmetse bir sene sonra evlenmekte istiyor yanından ayırmakta istemiyor.bende delirecem en iyisi derslerimi çalışayım yakın bir yer kazanırsam gidiyim okuyum oda ister beklesin ister beklemesin.normalde bu konunun lafını ettirmiyor.ama zamanı geldiğinde gerçekleri yüzüne vuracağım gibi geliyor.

umarım hakkında hayırlısı olur canım ıstedıgın gıbı bı okul kazanırsın okursun ve ayaklarının uzerınde durursun kımseye muhtac olmadan kendı paranı kendın kazanırsın...sonra sevdıcegınle evlenırsın ve mutlu mesut yasarsınız...altını cızerek soyluyorum sonra evlenırsınız once oku ve ayaklarının uzerınde dur sakın acele etme...:65::65::65::65:

Kendisi çocuğuyla arkadaş gibi olmak istiyormuş bu yüzden bir an önce evlenmek istiyormuş of ikimiz içinde erken bekleyelim diyorum sen git ailenin yanında oku ben başkasıyla evlenirim diyo soğutuyo kendinden ya eskiden böyle değildi okuyacam ama bu kadar bencil olmasına dayanamıyorum. :52:

Bak canım burada bile belli erkek arkadaşınla evlenirsen okuyamayacaksın! Neden mi? Kendisi çocuğuyla arkadaş gibi olmak istiyormuş bu yüzden bir an önce evlenmek istiyormuş bu yazdığın yani erkek arkadaşının dile getirdiği durumda hemen çocuk yapacaksınız evlenince peki okul ne olacak? Ne zaman vakit ayıracaksın okumaya? Ben evliyim bir kızım var ikinci üniversiteyi okuyordum evlenirken ama kızım doğunca dondurdum; kızım bir yaşına girsin o zaman başlarım dedim şimdi yine hamileyim. İsteyerek mi yaptım? Evet; ama yine de sonuçta benim üniversiteyi bir kaç sene daha ertelemem gerekti mi? O da evet. Yani sözün kısası diyeceğim o ki önce geleceğinizi planlayın daha sonra evliliği düşünün.
Hem ne demek öyle sen git oku ben başkasıyla evlenirim. Bu şaka mı? Belli ki şaka ama şakası bile hoş değil amacı sizinle sizi sevdiği için bir evlilik yapmak mı, yoksa evleneyim de kiminle olursa olsun mu? Onun da henüz evlilik gibi çok ciddi bir konuyu konuşma vakti gelmediğinin bir kanıtıdır bu manasız sözler. Sen de hiç canını sıkma gidecekse gider. İleride bunları hatırlayınca sadece güleceksin şimdi yaşadığın bu ikileme tatlım.

Seni gerçekten düşünüyorsa üniversiteye gitmeni engellemez.

Birkaç yıl daha evlenme, biraz daha olgunlaş. Hem de üniversiteye kapağı at. Seviyorsa paşa paşa bekler zaten

:1::1:kendisi çocuk daha çocuk bakığ büyütebilicek bi kapasiteye sahipmiymiş acaba ne kadar bsit sanıyo bu işleri o evlenmek istiyosa bırak evlensin cnm seni gerçekten düşünse sevse bekler hatta onunda bu konuda destek olması lazım o ne düşünüyo sen okursan iyi bi mesleğin olursa o ezilirim kaldıramam diye düşünüyo yani senin çalışıp kazandığın para onunkinden daha çok olur sorun çıkar diye düşünüyo bu yüzden baskı yapıyo sana oda okusun açık öğretimden yani okumak ayıpmı değil çünkü kıskanıyo istemiyo senin ondan üstün olmanı erkekler istemez öle yanında ondan maddi konuda güçlü kadınları isteyende var ama çok çok az sayılıdır yani o kendi çıkarını düşünüyo elbet sende kendi geleceğini düşünmelisin eminimki ilerde güzel bi meslek sahibi olduğunda senin yanına yakışan seni mutlu edebilicek böyle dar kafalı olmayan biri çıkıcak yani daha çok erken yaşın böyle insanlara prim verme gitmeklemi tehdit ediyor bırak gitsinn kaybeden o olur sen kaybetmezsen akıllı kızsın bununda üstesinden gelirsin ikna olmuyosa lafla bırakacaksın kendi haline hayırlısı herşeyin

ben 18 yasindayken annem takilirdim anne ben okumasamda evlenirim derdim bana önce meslegin olsun koca nasilsa olur derdi.hakikatende öyle oldu.Öretmen olunca kismetim artmisti.Neyse sonucta gene kendim sectigim kisiyle evlendim.Bana sorarsaniz önce kendim derim.Meslek derim.
evlenipte sonradan ben yaptim diyacegine önlemini bastan al.Seni beklemeyecek erkek seni zaten sevmiyordur.

Şuanda erkek arkadaşının maddi durumunun iyi olduğunu söylemişsin... Peki, gelecekte böyle olacağı ne malum? Dünyanın kırk türlü hali var... Öncelikle kendi maddi özgürlüğünü kazanmalısın, ayaklarının üzerinde durmalısın, kendi kendini garantiye almalısın, ondan sonra evlilik yapmalısın. Ne mutlu sana ki, okuma şansın var.. Emin ol, okuma şansı olmayıp küçük yaşta vasıfsız çalışma hayatına giren pek çok insan mevcut. Bu şansı değerlendirmelisin. Sana evlendikten sonra okuyabileceğini söylemiş, ama ben GÜVENME derim. Şuanda flört dönemindesiniz cicim aylarındasınız, evlenince işin boyutu gerçekten değişiyor.. İnsanlar birbirine alışıyor, yüz-göz olunuyor, işte ozaman karşındaki insanı gerçekten tanımaya başlıyorsun. Aslında flört döneminde hiç tanıyamadığını anlıyorsun.. Olumlu olumsuz farketmez, gerçek yüzünü aynı evde yaşarken çıkarıyor insan.. Deli gibi aşık olup evlenen, evlendikten sonra da o insanın birçok özelliğini farkeden pek çok kişi var. Ama iş işten geçiyor tabii.. Ayrıca, okurken ev temizliği, yemek, vs.. bunlarla nasıl baş edeceksin? Birde karı-koca ilişkisi, akrabalar, dünürler, tartışmalar eklenecek bunlara.. Sağlıklı şekilde okuyabileceğini mi sanıyorsun? Şimdi anne evinde kafan rahat dertsiz tasasız çok rahat derslerine çalışabilirsin oysa ki... Ayrıca, şuan yaşın çok küçük evlilik için.. Ben 25 yaşındayım, her yıl fikirlerim değişiyor... 3 yıl önceki düşünce tarzımla, şuanım arasında öyle fark var ki... Ayrıca, erkek arkadaşının da yaşı küçük.. Sana akıl veriyor evlenelim diyor ama, o da hayatı tanımıyor! Evlenince o da anlayacaktır bazı şeyleri... Örnek veriyorum kucağında çocukla 5-10 yıl sonra boşanmayacağının garantisi var mı? Ozaman okumak için çok geç olmayacak mı? Kesinlikle aileni dinlemelisin, önce okumalısın.. Seni seviyorsa bekleyecektir zaten...

Tavsiyeleriniz için teşekkürler :54: kendisini ikna oldu neyse ki üniversiteye gidip okulumu bitireceim sonra evleneceğiz uzun uzun konuştum kendisiyle öğretmen olmak istediğimi söyledim oda kabul etti caysa bile bunun dönüşü yok kendiside biliyor. beni anlayışla karşıladı çok mutluyum :69: :69:

Yeniden yorumlarınız için çok teşekkür ederim :38:

Back
X