ailem razı gelmiyor....

askerinkalbi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2011
211
1
46
İzmir
Merhaba arkadaşlar daha önce de bi çok kon u açmıştım ama onlar tahminlere varsayaraktı asıl şimdi gün oldu ciddi ciddi konuştum ailemle.Sevdiğim olduğunu 3 yıldır beklediğimizi askerlik engelini açtığımızı söyledim.Dedem ananem le yaşıyorum bu arada.Dedem karşıma geçti bu işin olmucağını asla izin vermiceğini,beni daha iyi ailleye daha iyi insanla beraber görmek istediğini söyledi. Erkek arkadaşım ailesi 15 yıl önce köyden gelmişler yörükler kendi adetlerini giyim.yaşam tarzı.konuşma olarak özünü değiştirmemiş insanlar olduğu için benim ailemde daha insanları tanımadan bile böyle bi tutum içine girdi :( nasıl ikna edilir ne denir bilmiyorum nolur yardım edin bana ne yapmalıyım düşünemiyorum çünkü....Teşekkür ederim bu arada...

kusura bakmayın biraz karışık anlaşılmaz yazmışım mesaim bitiyor eve gidene kadar cevap veremicem ama sizlerden tavsiylerinizi bekliyorum

Bence Canım dedenler kendilerini biraz daha geliştirmeleri gerekiyor, ozaman sorun çözülmüş olur.
Ne diye bilirizki? Benim kv deneye dilim varmadan bayan işine gelince Müslüman işine gelmeyince gâvur edalara bürünüyordu? Dede'nin istediği bumu?

Neyse geriye Zadece onun iyi bir insan olduğunu, çalışkan , dürüst olduguna ikna ederseniz bu is elbet olur:)

Ahh yaşlılar hep böyle :) dedenlerle o kişileri tanıştır ancak o zaman ısınabilir nasıl insanlar olduklarını görür. Tabi bir süre alıştır dedenleri konuşmalarınla. Hep iyi yönlerinden bahset yavaş yavaş farkında olmadan sever o da :)

İstememe sebepleri nedir ?
Daha iyi bir aile derken , sevgilinin nesini eksik görüyorlar ?
Bir de sevgilin çalışıyor mu , yaşlarınız kaç ?

ben 22 sevgilim 24 yaşında. Babasının işini askerden gelince devraldı başa o geçti.Kereste ve orman ürünleri ticaretiyle uğraşıyor.15 yıl önce manisanın bi dağ köyünden gelmişler..Yörükler.Ailem o yüzden uyum sağlayamazsın diyor hiç gönüllü değiller. Okadar kafam karışık ki benmde acaba diyorum gerçekten olmaz mı :((

ben 22 sevgilim 24 yaşında. Babasının işini askerden gelince devraldı başa o geçti.Kereste ve orman ürünleri ticaretiyle uğraşıyor.15 yıl önce manisanın bi dağ köyünden gelmişler..Yörükler.Ailem o yüzden uyum sağlayamazsın diyor hiç gönüllü değiller. Okadar kafam karışık ki benmde acaba diyorum gerçekten olmaz mı :((

sadece dışarıdan bakarak bir aile tanımak imkansız..
bu konuda ailen ön yargılı olmakla birlikte sen de çok acele davranma bu süreçte derim madem çok emin değilsin.
iyice emin olup zaman geçtikten sonra ailenle konuşup bu işi göğüsleyeceğini onlara anlatabilirsin..

Önemli olan insanlıktır
Kaç yıl önce buraya geldikleri, şiveli konuşmaları veya giyim tarzları önemli değildir
Dedeniz kaç yaşına gelmiş ama bunu öğrenememiş sanırım
Ya da başka sebepler var da size bu kadarını söylüyorlar

Sevgilinizden eminseniz, ısrarcı olun.. Er ya da geç kabul edeceklerdir, gerekirse ya o ya da hiç kimseyi istemiyorum dersiniz..
Adam yüz kızartıcı bi suç işlememiş, vatan haini de değil.. Kabul edeceklerdir, önünde sonunda..

Canım sen önce dedeni tanıştırmak için ikna et. Bi tanışın öyle karar verin vs de. Bir şekilde oturup sohbet edişinden konuşmalarından bir şeyler çıkartacaktır kafasında deden.
Kimse önyargılarla tanınmaz. Tanıyor olsa , öyle söylüyor olsa düşün derdim . Ama önce tanıştır bir şekilde.
Bu arada ablamında eşini istememişti ailem evlenirken. 3yıl oldu ayrılıyorlar. Büyükler bir şey derken haklı olabiliyorlar çoğu zaman. Onu da göz önünde bulundur

benim eşimde yörük. kendisini severek evlendim tamam iyi bir insan ama çok zor insanlar gelenek görenekleri farklı anlaşmakta zorluk çekebilirsin benim konularımı okursan eşimin ailesi hakkında bilgi sahibi olabilirsin. yeni evliye saygı hiç yok:(

Canım sen önce dedeni tanıştırmak için ikna et. Bi tanışın öyle karar verin vs de. Bir şekilde oturup sohbet edişinden konuşmalarından bir şeyler çıkartacaktır kafasında deden.
Kimse önyargılarla tanınmaz. Tanıyor olsa , öyle söylüyor olsa düşün derdim . Ama önce tanıştır bir şekilde.
Bu arada ablamında eşini istememişti ailem evlenirken. 3yıl oldu ayrılıyorlar. Büyükler bir şey derken haklı olabiliyorlar çoğu zaman. Onu da göz önünde bulundur

BENDE ondan korkuyorum zaten gün gelirde onlar haklı çıkarsan diye korkuyorum

yörük olmanın ne farkları var bilmiyorum ama herkesin jendi adetleri zaten vardır bu heryere göre dğeişir. benimde ailem ilk başka evlenmemi istemiyordu ama tanıyınca en kıymetli damadı oldu annemin. babamda herşeyi yapmadan önce eşimden akıl alıyordu. gelgörki biz anlaşamadık boşanıyoruz. ama bence nereli olduğunun önemi yok bunuda yaşlılara anlatmak çok zor. halam diyordu hep göçmenle evlenmezsen halam var deme snei silerim falan. ama tanışınca ailecek sürekli soruyordu eşimi ansıl diye selam söyle diye çok sevmişti yani. inşallah sizde aşarsınız problemlerinizi. hakkınızda hayırlısı olsun canım.

sadece dışarıdan bakarak bir aile tanımak imkansız..
bu konuda ailen ön yargılı olmakla birlikte sen de çok acele davranma bu süreçte derim madem çok emin değilsin.
iyice emin olup zaman geçtikten sonra ailenle konuşup bu işi göğüsleyeceğini onlara anlatabilirsin..

bende öyle diyorum tanımadan bilemeyiz iyi insanlar belki bunlar sorun olmucak bile diye ama iyi olmaları farketmeez sonuçta böyle uyumsuzluk var özleri değişmez sen diktatör birisin takıntılısın yapamazsın diyip tanımaya bile gerek görmüyor hem bi dedem değil ailemden 1 tane bile canı gönülden isteyen yok işini,tarzını,ailesini sürekli eleştiriyorlar

yörük olmanın ne farkları var bilmiyorum ama herkesin jendi adetleri zaten vardır bu heryere göre dğeişir. benimde ailem ilk başka evlenmemi istemiyordu ama tanıyınca en kıymetli damadı oldu annemin. babamda herşeyi yapmadan önce eşimden akıl alıyordu. gelgörki biz anlaşamadık boşanıyoruz. ama bence nereli olduğunun önemi yok bunuda yaşlılara anlatmak çok zor. halam diyordu hep göçmenle evlenmezsen halam var deme snei silerim falan. ama tanışınca ailecek sürekli soruyordu eşimi ansıl diye selam söyle diye çok sevmişti yani. inşallah sizde aşarsınız problemlerinizi. hakkınızda hayırlısı olsun canım.

yörük olmanın ne farkı var bende bilmiyorum köy adabı var giyim yeme içme yaşam tarzı olarak sorun ediyorlar bizde sosyete değiliz ama neden bu kadar büyüyorlar anlamıyorum :( çok teşekkür ederim Rabbim en hayırlısını versin herkes için. Sizin içinde üzüldüm hayırlısı neyse o olsun ..

şimdi tamam deseler bile gönülleri oolmadan ben üzüldüm diye tatam diyecekler. Bu da içime sinmiyor en değerli varlığım dedem. bana sahip çıkan büyütüp 80 yaşına gelene kadar hala beni koruyup kollayan o :(

hemen moralini bozma..henüz senin evlenmek istediğin fikrine alışamamış da olabilir..sonuçta onların açısındanda kolay bir durum değil..dediğiniz gibi size sahip çıkmışlar..yetiştirmişler..evlendikten sonrada en iyisine sahip olmanızı isterler..siz gerçekten eminseniz evlilik kararınıza en azından bir tanışın diye teklif edin..bir iki görüşmeden sonra zamanla alışacaktır belki..

Aile, istemiyosa o işte kesin bişey çıkıyor ben söyliyim baştan.
Ama bazıları kuruntuda olabliyor ciddi olduğunuzu önce tanışmalarını söyle. Önyargılarından kurtulurlar hem o zaman sana daha geçerli bi sebep sunabilirler istemiyolarsada.

Back
X