Ailem sabrımı taşırdı taşıracak

Bence kötü birşey Demiski kadın siz yanlış anlamissiniz oda açıklama yapmış bence birkaç kezde para için aramadigini söylemiş ..anne olarak biraz kendiniz içinde kenariya para ayırmanız istemiş..sizin durumu yanlış anlamanıza sinirlenmiş..bende bu duruma neden bu kadar öfkelendiniz anlamadım acikcasi

Annen haklı. 6 aylık evlilikte gezilir, tozulur , yenir, içilir ne para biriktirmesi.
Yarın öbür gün ayrılsan şimdi kistiklarini adam çatır çatır yiyecek sende gençliğinde 5 kuruşsuz gezdiğine yan.
Bu memur kafasını da anlamıyorum hiç yok yok yok diye diye yok olacaklar..
Toksik olan sensin bu konuda ..

Ya bir de kardeşim de avukat
avukat günü kutlamasında para mı gönderiliyormuş

bir yaşıma daha girdim

neyse onu geçelim annen esasen çiçek gönderme demiş ama bence ara kutla diye kendince hatırlatmış

ay sonu param yok diyorsunuz da ayın 5 i kamuda iseniz ay başı 15 i özelde iseniz evet ay sonu olabilir

lakin annenizin kardeşinize avukatlar günü kutlaması için 1000 TL göndermenizi beklediği sonucuna nasıl ulaştınız

param yok deyince hiç yok anlamış muhtemelen

bir de cidden nedir bu yeni evli iken birikim diye parasız gezmek

borç olur vs para kalmaz çoğumuz geçtik o yollardan da daha düğün borcu bile bitmeden yatırım yapalım deyip maaşı altın hesabına gömmek cebinde ay sorunu getirecek bir çiçek parası ancak kalmış olmak yorar sizi

annenizi yahut sizi tanımayız ama evliliğin o ilk yıllarındaki ekonomik sıkıntı insanları şekillendirir

sizin paranız varken yok gibi davranmanız ileride bu günlerde şunu yapamadık bunu yapamadık serzenişlerine dönebilir

param yok stresi insanın ömrünü kısaltır, bu demek değil ki kardeşinize avukatlar günü hediyesi 1000 TL gönderin bana kalsa bir fular dahi yeter ama siz kendiniz paramız yok stresi ile aylarınızı geçirmeyin, gençliğinize yazık olur
bekarken özel günlerde doğum günüdür vs .2 bin gönderirdim . Ben de çok yok ama doğum gününü yüklü bir şey yollayayım dedim şu anda o kadar yok çünkü cüzdanımda

her şeyi geçtim de avukatlar günü kutlamak için hediye parası yollamak...insanlar ne dertlerle uğraşıyor ya. bir de kardeşiniz çiçek istemiyormuş falan. anneniz sizi niye darlıyor ki kendi çok istiyorsa yollasın. ben olsam böyle derdim herhalde. size de öğretmenler gününde para yolluyorlar mı?
Kardeşim avukat kendi ofisi var ama başka avukatın yanında çalışmadan açtı .kimse tanımıyor davasını vs. Vermiyor para kazanamıyor ama ofis kirasıdır bağkurudur aileme çok yük oluyor .bekarken yollardım özel günlerinde 2 bin gibi bin gibi yüklü paralar . Ama evlendim yapamıyorum .yani yok şuan bende de o kadar zaten 500 lira yolladım az önce kırılırlar vs .diye

Annelerin konuşma tarzları genelde böyle sitemkar olabiliyor biz insan olarak birbirimizle doğru iletişim kurmayı bilmiyoruz bence asıl sorunumuz bundan kaynaklı.Gercekten dinlemiş olmak için değil anlamak için empati yaparak dinlerseniz belki bakacaksınız ki hic sizle ilgili bir durum bile yok. Çok yormayın kendinizi, hislerinizi böyle basit şeyler için değmez.Dogum günüdür gelir geçer ha ama şu var anneniz de olsa kendi alanınıza mudahele etme hakkı olmadığını bilsin.Siz ister o parayı biriktirir,ister bir günde yersiniz yetişkin iki insansınız kimse karışamaz.Bazi anneler öyledir çok karışır iyilik yapıyorum ayağıyla. Böyle kendinizi çok uzeceginize bir iki kere sert yapın anlar karışmaması gerektiğini ama içinizde kötü hisler biriktirmeyin gerek annenize gerek kardeşimize.

Ya bir de kardeşim de avukat

bekarken özel günlerde doğum günüdür vs .2 bin gönderirdim . Ben de çok yok ama doğum gününü yüklü bir şey yollayayım dedim şu anda o kadar yok çünkü cüzdanımda

kusura bakma da bana o durum da garip geldi

2000 birisine ne diye gönderebilirim biliyor musun

hastadır tedavi olacaktır anında gönderirim

doğum günüymüş, vırtmış zırtmış sembolik günlerdir, hediyeler de sembolik olur

cidden bunca yılda avukatlar gününde bu tarz bir hediyeleşme görmedim

notluk alınır çiçek alınır pasta alınır hadi en fazla kıyafet alınır

başka şehirdeki kardeşe telefon ile mesaj atılır yeter

lakin bu para durumunuz cidden ilginç

yani bu olağanı aşan hediyeler sadece kardeşinize mi herkese mi özel

parayı neden altına yatırıyorsunuz demiştim de acaba elimde kalırsa harcarım hissiniz mi var

anneniz ile ilişkileriniz zaten baştan beri iyi değil de he deyip geçsenize biraz da

yani he tamam çiçek istemiyorsa göndermeyiz deyin o biz para gönderdik deyince he deyin ve kapatın

o sizin de göndermenizi beklerse de beklesin bunu annenize ya da kardeşinize hesap verecek değilsiniz ki

Kardeşim avukat kendi ofisi var ama başka avukatın yanında çalışmadan açtı .kimse tanımıyor davasını vs. Vermiyor para kazanamıyor ama ofis kirasıdır bağkurudur aileme çok yük oluyor .bekarken yollardım özel günlerinde 2 bin gibi bin gibi yüklü paralar . Ama evlendim yapamıyorum .yani yok şuan bende de o kadar zaten 500 lira yolladım az önce kırılırlar vs .diye

pek bu üslubu sevmem ama okuyunca oha kelimesi ağzımdan döküldü

bana da gönderseydin ya biraz

eşim harcamalarıma karışıyor deseniz bir çok kişi kazanıyorsun istediğin gibi harca der ama erkek annesine 250 TL verse ailemizin rızkını dağıtıyor derler

avukatlar gününde ablam para göndermedi diye kırılacak avukat kardeşin kırılsın, tekrar da yapıştırılamasın

parayı neden altına yatırıyorsunuz demiştim de acaba elimde kalırsa harcarım hissiniz mi var

anneniz ile ilişkileriniz zaten baştan beri iyi değil de he deyip geçsenize biraz da

yani he tamam çiçek istemiyorsa göndermeyiz deyin o biz para gönderdik deyince he deyin ve kapatın

o sizin de göndermenizi beklerse de beklesin bunu annenize ya da kardeşinize hesap verecek değilsiniz ki
Kardeşimin ofis masrafı o kadar çok ki babam emekli maaşı yetişemiyor .babam zor durumda kalmasın diye özel günlerde bu şekilde yollardım

Ya bir de seneye ev almayı düşünüyoruz tüm planlarımız bu yönde şimdi doğudayız .tayinimiz çıkınca gittiğimiz yer ev alalım arabayı satalım gibi düşüncemiz var . Batı da olsak para biriktiremeyiz burada gezecek bir yer yok ne birikirse kar gözüyle bakıyoruz şu an

Konuşma tek başına birşey değil aslında ama diğer konuda annenizle ilgili yazdıklarınızi düşününce birikim olmuş muhtemelen.

Anneniz öğretmenler gününde sizin için ekstra birşey yapıyor mu? Yapmıyorsa bu bile içten içe tepki göstermenize sebep olur.

Hediye gönülden gelen birseydir
İnsan istediğini yollar yada sadece tebrik eder
Çok büyütülmüş ve anneniz bunu neden görev edinmis ki
Kardeşiniz de avukat
Paraya ihtiyaci varsa özel durumda dolayı verilebilir ama buda kişinin gene isteğine bağlı.
Yani bunun için okulda olduğumu bile bile aramaları bile acayip saçma . Zaten tiksinir oldum özel günlerden annem sayesinde kendine huy edindi . Şunu ara bunu ara şunu yap demeyi

Konuşma tek başına birşey değil aslında ama diğer konuda annenizle ilgili yazdıklarınızi düşününce birikim olmuş muhtemelen.

Anneniz öğretmenler gününde sizin için ekstra birşey yapıyor mu? Yapmıyorsa bu bile içten içe tepki göstermenize sebep olur b
Doğum günlerimde yapıyor ama öğretmenler gününde sadece telefonla .Annemi anlamıyorum ki kardeşim senelerdir tek dava almadı . Ofise de ailemin gücü yetmiyor . Sınavlara girsin hazırlansın devlet denesin dediğimde başlıyor ağlamaya o çocuk boşa okudu gururu kırılıyor öyle deyince vs bir sürü saydırıyor

Bekarken yapardım aynı olmasını bekliyorlar muhtemelen .Tleefonda arada söylüyor amcan da kardeşine şu kadar para yolladı , teyzen bu kadar yolladı vs .diye . Beklentisi var anlıyorum benden ama bekarken ki gibi yapamam .ben yapsam eşim de hadi ben de yapıyorum aileme der .biz hiç birikimsiz doğudan gideriz

Kızlar konuya gireyim .Sorunlu bir ailem var ama gerçekten sorunlu .öğretmenim ben durumu anlamanız için mesleğimi yazıyorum kusura bakmayın . bugünde avukatlar günü kız kardeşim avukat .Annem mesaj atmış ki okulda olduğumu biliyor müsait olunca beni ara diye . 10 dakikalık teneffüsüm var zaten öğretmenler bilir 10 dakika ama çocuklar sürekli soru vs. Sorar çay içmeden biter tenefüs zaten .Dedim heralde önemli bir şey arayıp sorayım neymiş . Aradım “bugün avukatlar günü kardeşine çiçek yollama , çiçek sevmiyormuş artık onun yerine biz para yolladık istediğini almak istiyormuş dedi “ Direk para istemedi ama ben de o zaman doğum günü gelince para yollayım anne şuan ay sonu yüklü bir şey gönderemem çiçek parası anca çıkar dedim . bu sefer de senden para mı istedim dedi . 6 aylık evliyim evde harcamaları eşim yapıyor biraz da düğün borcumuz var .benim maaş geldiği gibi altına yatırım yapıyoruz biriksin diye . Nasıl paran yok çift maaşlısın deyince ben de bunu söyledim .Ay sonuna doğru çok az param kalıyor . dedim o zaman çiçek parası yollayayım yok şimdi kocandan felan para alıp yollama dedi . Para istemek için aramadım zaten dedi .Arkadaşlarına mahcup olursun niye hiç kendine harcamaya para bırakmıyorsun dedi . Yani bırakıyorum ama çok az o da yetiyor başka türlü birikmez dedim . Neyse kızlar konu öyle kapandı yok para felan yollama dedi ama sinirlendi yanlış anladı . Evet iki maaşız ama sanıldığı gibi iki maaşlar çok da rahat olmuyor . Bizi aşırı zengin sanıyor heralde . Haftanın ilk günü kafam kazan gibi okuldan geldim . Ailem gerçekten bir gün sabrımı taşıracak ama ne zaman yani bunun için tenefüste aranır mı madem para istemiyorsun bunu demene gerek var mı . Toksik bir annem var benim de ruh sağlığımı bozuyor ,aşırı kendimi kastım son dersim kalmıştı öğrenciler anlamasın diye . Bıktım yaptıklarından artık annemim
Galiba birikmişliğiniz var anneniz konusunda.Annemle muhteşem ilişkimiz olduğunu söyleyemem ama yine de tenefüste beni aradı diye sorun etmem.Anneme on dakika ayırmışım helali hoş olsun.Annenizin bu konuda hatasını göremedim.Muhtemelen kardeşiniz çiçek göndermeyin demiş o da yakın görüp size de söylemiş ne var bunda? Ben asıl kardeşinize şaşırdım öğrenci olsa anlayacağım da bana çiçek değil para gönderin çok garip geldi doğrusu.Eşiniz baskın bir tip mi sanki anneniz kaygılı gibi geldi bana sadece.

Bekarken yapardım aynı olmasını bekliyorlar muhtemelen .Tleefonda arada söylüyor amcan da kardeşine şu kadar para yolladı , teyzen bu kadar yolladı vs .diye . Beklentisi var anlıyorum benden ama bekarken ki gibi yapamam .ben yapsam eşim de hadi ben de yapıyorum aileme der .biz hiç birikimsiz doğudan gideriz

Bu amca teyze falan kendiliğinden mi para yollamış kardeşinize?
Ben mi bilmiyorum bu avukatlık günü bu kadar bilinen bir günmüymüş?
Benim bildiğim bir öğretmenler günü var ezelden beri kutlanan.

Galiba birikmişliğiniz var anneniz konusunda.Annemle muhteşem ilişkimiz olduğunu söyleyemem ama yine de tenefüste beni aradı diye sorun etmem.Anneme on dakika ayırmışım helali hoş olsun.Annenizin bu konuda hatasını göremedim.Muhtemelen kardeşiniz çiçek göndermeyin demiş o da yakın görüp size de söylemiş ne var bunda? Ben asıl kardeşinize şaşırdım öğrenci olsa anlayacağım da bana çiçek değil para gönderin çok garip geldi doğrusu.Eşiniz baskın bir tip mi sanki anneniz kaygılı gibi geldi bana sadece.
Hayır hiç para konusunda karışmaz . Harcamaların tamamı onda , ben sadece. Biriktirmeye odaklandım ama yine istediğim şeyleri alabiliyorum . Annem sanki hiç bişey almıyorum gibi hiç param yok gibi anlıyor açıklasam bile kafasında kendi doğruları var . İnandıramıyorum olayların nasıl geliştiğine

Bu amca teyze falan kendiliğinden mi para yollamış kardeşinize?
Ben mi bilmiyorum bu avukatlık günü bu kadar bilinen bir günmüymüş?
Benim bildiğim bir öğretmenler günü var ezelden beri kutlanan.
5. Senesini bitiren öğretmenim .öğrencilerim zaten en büyük hediye de onun haricinde eşimden başka kimseden çiçek dahi gelmedi :) inanın konu avukatlar günü değil kardeşimin aşırı değerli olması :)

Back
X