Ailem sabrımı taşırdı taşıracak

Eksik anlatinca tepki oluyor tabi. Tümüne bakınca anne baya para yolla demiş işte kibarca. Evli olun ya da olmayın kendi kazancınızı nasıl tasarruf yapacağınız sadece sizi ilgilendirir. Niye para biriktiriyorsun diye kizacagina, para yollayınca "ne gerek var kızım, evinize bakın" desin daha makul olur. Ha bir şeyler yolunda gitmez, har vurup harman savurursun da ailen bi dur der o başka. Ben yerinde olsam yollamazdım ama yollamışsın ki bu insanın sorumluluk almasını da engeller yani yeni avukat neyine güvenip ofis acar ki tek başına... anneniz sizin paranızı nasıl harcayacağınız karışırsa bir daha izin vermeyin bence. Hem ne kadar erken para biriktirilirse o kadar iyi! Pandemi döneminde gezip tozulamayacagina göre, bir çantaya 600 vereceğinize atin kenara yatırım olsun çok iyi yapıyorsunuz.

Biz kızımızı okuttuk meslek sahibi yaptık ama onun maddi anlamda ozgurlugu yok hep calisiyor ama tum maasini esine veriyor ondan para aliyor onun eline bakiyor calistigi halde diye yakiniyor anneniz. Siz esinizle aranizdaki maddi manevi konulari annenize anlatmayin. Paraniz cok olsa da az olsa da kendi icinizde yasayin. Kardesinizi arayip kutlayin yeter. Hergunde bisey mi alinmasi gerekir canim.

Bekarken yapardım aynı olmasını bekliyorlar muhtemelen .Tleefonda arada söylüyor amcan da kardeşine şu kadar para yolladı , teyzen bu kadar yolladı vs .diye . Beklentisi var anlıyorum benden ama bekarken ki gibi yapamam .ben yapsam eşim de hadi ben de yapıyorum aileme der .biz hiç birikimsiz doğudan gideriz
Bizde doğudayız kendi geçiminize odaklanın. Tayinci olmak kurulu düzene benzemiyor. Gittiğin şehirde tekrar düzen kuruyorsun. Bunun stresi bile yetiyor aslında. Zaten alıştığımız hayattan farklı bi hayat yaşıyoruz burada sonrası için insanın gayesi istediğin şehirde güzel olanaklarla yaşamak oluyor. Aile deniz kenarında çayını içerken, pikniğe giderken yeşillik sefası sürerken Sosyal hayatı arkadaşlıkları devam ederken tanımadığın ve aktivite olmayan bi şehirde gün sayıyoruz. Şahsen batıya geçtiğim zaman bende sıkıntı çekmek istemem. Ve burada geçirdiğim yalnızlığa değsin isterim. Bunun gerçekleşmesi içinde batı için yatırım şart. Daha ev araba mevzularına girmiyorum bile. Kimse dara düşmedikçe keyfi para gönderme olayını burada kabullenmek zor. Ben anlıyorum sizi

5. Senesini bitiren öğretmenim .öğrencilerim zaten en büyük hediye de onun haricinde eşimden başka kimseden çiçek dahi gelmedi :) inanın konu avukatlar günü değil kardeşimin aşırı değerli olması :)

Anladım onu zaten. Anneniz koskoca avukat olmuş diye gururlanıyor belli ki. Teyzeye kadar para göndertmiş.

Kardeşimin ofis masrafı o kadar çok ki babam emekli maaşı yetişemiyor .babam zor durumda kalmasın diye özel günlerde bu şekilde yollardım

arkadaşları ile gider ortağı olup gideri düşürsün

kirası kaç lira bilmiyorum da kira aidat internet telefon elektrik su gider

dışarıda yemesin evden götürsün starbucks da takılmasın 3ü bir arada içsin

CMK yapsın adli yardım yapsın tevkil gruplarından tevkil kovalasın

babasının emekli maaşı ile ne kadar oturacak boş ofiste

cidden neymiş şu çok fazla olan ofis masrafı merak ettim

750 kira 230 aidat 200 net artı telefon

6 ayda bir 100 TL elektrik ayda 50-75 arası su

bizde sabit ofis masrafı

günlük 50 TL yemek yersen 1250 de o eder

gelir babamın emekli maaşı olsaydı ofise gider ortağı alır ikiye bölerdim masraf 750 ye inerdi

öğlen 50 TL ye yemek yemez evden organize ederdim vs

hani diyorsa ki 100 tane iş dosyası geldi de işçide para yok masrafları cebimden yaptım onu da bankadan kredi çeker öyle yapardım

evet piyasa kötü de cidden işi olmayan iş bulmak için çabalar, avukatlar gününde bana para gönderin diyemez

bir de merak ettim bu kaçında avukatlar günü de "çiçek istemiyormuş artık" deniyor

Eksik anlatinca tepki oluyor tabi. Tümüne bakınca anne baya para yolla demiş işte kibarca. Evli olun ya da olmayın kendi kazancınızı nasıl tasarruf yapacağınız sadece sizi ilgilendirir. Niye para biriktiriyorsun diye kizacagina, para yollayınca "ne gerek var kızım, evinize bakın" desin daha makul olur. Ha bir şeyler yolunda gitmez, har vurup harman savurursun da ailen bi dur der o başka. Ben yerinde olsam yollamazdım ama yollamışsın ki bu insanın sorumluluk almasını da engeller yani yeni avukat neyine güvenip ofis acar ki tek başına... anneniz sizin paranızı nasıl harcayacağınız karışırsa bir daha izin vermeyin bence. Hem ne kadar erken para biriktirilirse o kadar iyi! Pandemi döneminde gezip tozulamayacagina göre, bir çantaya 600 vereceğinize atin kenara yatırım olsun çok iyi yapıyorsunuz.
Aynen direk istemedi ama belli etti yani.yoksa sabah 9 okulda olduğum belli eşimin yanımda olmadığı da belli niye söylesin ki çiçek yollama diye .okul saatinde oturup netten uzun uzun çiçek seçemeyeceğini göre .yolladım yine de konuşur şimdi daha çok moralim bozulur diye

Bekarken yapardım aynı olmasını bekliyorlar muhtemelen .Tleefonda arada söylüyor amcan da kardeşine şu kadar para yolladı , teyzen bu kadar yolladı vs .diye . Beklentisi var anlıyorum benden ama bekarken ki gibi yapamam .ben yapsam eşim de hadi ben de yapıyorum aileme der .biz hiç birikimsiz doğudan gideriz

gurur mu kalmış

o ne ya öyle

amcan teyzen işini yaptırır da hak ettiğin parayı almazsın

işi gücü olan avukat yeğene para mı yollanırmış :KK12::KK12:

Bizde doğudayız kendi geçiminize odaklanın. Tayinci olmak kurulu düzene benzemiyor. Gittiğin şehirde tekrar düzen kuruyorsun. Bunun stresi bile yetiyor aslında. Zaten alıştığımız hayattan farklı bi hayat yaşıyoruz burada sonrası için insanın gayesi istediğin şehirde güzel olanaklarla yaşamak oluyor. Aile deniz kenarında çayını içerken, pikniğe giderken yeşillik sefası sürerken Sosyal hayatı arkadaşlıkları devam ederken tanımadığın ve aktivite olmayan bi şehirde gün sayıyoruz. Şahsen batıya geçtiğim zaman bende sıkıntı çekmek istemem. Ve burada geçirdiğim yalnızlığa değsin isterim. Bunun gerçekleşmesi içinde batı için yatırım şart. Daha ev araba mevzularına girmiyorum bile. Kimse dara düşmedikçe keyfi para gönderme olayını burada kabullenmek zor. Ben anlıyorum sizi
Yeni evliyim mesela gezelim tozalım isterim ama yok çevrede gezilecek gerçekten yer yok . Desem ki evim aşırı güzel olsun eve bir şeyler alıyım . bu sefer de seneye taşıncaz kırılır diye o masrafa da girmiyorum .Tek biriktirebiliyoruz geleni .Ama böyle aniden biri para istediğinden de yok gerçekten yok desem de sanki varda saklıyor diye düşünüyorlar .doğuda iki maaş hiç bi yere çıkmıyorlar nereye gidiyor diye düşünüyor ailem de birikim hiç mantıklı gelmiyor onlara galiba

Aynen direk istemedi ama belli etti yani.yoksa sabah 9 okulda olduğum belli eşimin yanımda olmadığı da belli niye söylesin ki çiçek yollama diye .okul saatinde oturup netten uzun uzun çiçek seçemeyeceğini göre .yolladım yine de konuşur şimdi daha çok moralim bozulur diye
Kardes erkek mi? Keske yollamasaydin da artik bu son olsun. Öğretmenler günü yaklaşırken bi hediye seç kendine pahalisindan ve at fotoğrafını, eh artık öğretmenler günü yaklaşıyor diye. Bu hem tepkiyi görmek, hem de bir daha neden para yollamayacağına bir neden olur.
Kim istemez ailesi rahat olsun diye ama aile de olsa öyle bir alışıyorlar ki, bir süre sonra mecburiyete dönüşüyor. Anlatın usulünce "ben evliyim artık ve geleceğim için yatırım yapıyorum" diye. Anlamazsa kendisi bilir. Böyle "çiçek sevmiyormuş artık, ben para yolladim" diye sizden açık açık para istemesine de izin vermeyin ya bu çok kırıcı oluyor biliyorum. Yapmasan bi dert, yapsan sonu gelmiyor... en iyisi rest.

Bu amca teyze falan kendiliğinden mi para yollamış kardeşinize?
Ben mi bilmiyorum bu avukatlık günü bu kadar bilinen bir günmüymüş?
Benim bildiğim bir öğretmenler günü var ezelden beri kutlanan.

1934 te ilan edilmiş

İstanbul Barosu nun 1878 de ilk toplantısını yaptığı günmüş

esasen eskiden böyle kutlanmazdı, zaten avukatlar da azdı, muhtemelen kendi aralarında basit bir etkinlik idi

bir süreçte avukatlar kalabalıklaşmaya başladı, barolar halkın savunmaya ihtiyacı var bunu fark etsin, avukatlara dair önyargılar kırılsın şeklinde şehirlerde afişler vs yaptılar

geçtiğimiz yıllarda seminerler açık hava toplantıları vs de yapılırdı

ama bu yıl içinde bulunulan durumlar gereği bizim burada etkinlikle kutlama yok

savunma herkese lazım ama maalesef herkes ihtiyacı olduğunda bunu fark ediyor

lakin avukatlar günü kutlansa ne olur kutlanmasa ne olur

gün falan kutlamasınlar da adalete bir adım daha yakın olalım yeter

arkadaşları ile gider ortağı olup gideri düşürsün

kirası kaç lira bilmiyorum da kira aidat internet telefon elektrik su gider

dışarıda yemesin evden götürsün starbucks da takılmasın 3ü bir arada içsin

CMK yapsın adli yardım yapsın tevkil gruplarından tevkil kovalasın

babasının emekli maaşı ile ne kadar oturacak boş ofiste

cidden neymiş şu çok fazla olan ofis masrafı merak ettim

750 kira 230 aidat 200 net artı telefon

6 ayda bir 100 TL elektrik ayda 50-75 arası su

bizde sabit ofis masrafı

günlük 50 TL yemek yersen 1250 de o eder

gelir babamın emekli maaşı olsaydı ofise gider ortağı alır ikiye bölerdim masraf 750 ye inerdi

öğlen 50 TL ye yemek yemez evden organize ederdim vs

hani diyorsa ki 100 tane iş dosyası geldi de işçide para yok masrafları cebimden yaptım onu da bankadan kredi çeker öyle yapardım

evet piyasa kötü de cidden işi olmayan iş bulmak için çabalar, avukatlar gününde bana para gönderin diyemez

bir de merak ettim bu kaçında avukatlar günü de "çiçek istemiyormuş artık" deniyor
4.senesi ilk sene arkadaşlarıyla tuttu o zaman çok masraf yoktu .bu sene kendi ayrı tuttu ofis aynı ev gibi döşedi ailem .muhasebecisi felan var ona veriyor bağkuru var kirası var giderleri var .CMK da çok çıkmıyormuş artık ona .gitmiş tam adliyenin karşısından tutmuş kirası 1500 sadece .öğrenim kredisi var .Ailem de çok büyük hata var böyle olacağı belliydi .arkadaşlarıyla beraberken de tek yük dava aldı gittiler ayrı ofis açtılar

Kardes erkek mi? Keske yollamasaydin da artik bu son olsun. Öğretmenler günü yaklaşırken bi hediye seç kendine pahalisindan ve at fotoğrafını, eh artık öğretmenler günü yaklaşıyor diye. Bu hem tepkiyi görmek, hem de bir daha neden para yollamayacağına bir neden olur.
Kim istemez ailesi rahat olsun diye ama aile de olsa öyle bir alışıyorlar ki, bir süre sonra mecburiyete dönüşüyor. Anlatın usulünce "ben evliyim artık ve geleceğim için yatırım yapıyorum" diye. Anlamazsa kendisi bilir. Böyle "çiçek sevmiyormuş artık, ben para yolladim" diye sizden açık açık para istemesine de izin vermeyin ya bu çok kırıcı oluyor biliyorum. Yapmasan bi dert, yapsan sonu gelmiyor... en iyisi rest.
Kız kardeşim :(. Aynen öyle yapmasam küsüyorlar hemen darıldı zaten para mı istedik diye .ee yaptım seneye de isteyecekler

Kardeşiniz kaç yaşında? Okulunu bitirmiş, meslek sahibi olmuş birisi utanmıyor mu milletten para hediye almaya?

Bir tek dava almadı ama senelerdir ofis masrafını ailem çekiyor diyorsunuz. Bir tuhaflık var. Neden bu kadar pohpohlanıyor bu kardeş? Oda alışmış sanki, yadırgamıyor hiç bir türlü maddi yardımı.

1934 te ilan edilmiş

İstanbul Barosu nun 1878 de ilk toplantısını yaptığı günmüş

esasen eskiden böyle kutlanmazdı, zaten avukatlar da azdı, muhtemelen kendi aralarında basit bir etkinlik idi

bir süreçte avukatlar kalabalıklaşmaya başladı, barolar halkın savunmaya ihtiyacı var bunu fark etsin, avukatlara dair önyargılar kırılsın şeklinde şehirlerde afişler vs yaptılar

geçtiğimiz yıllarda seminerler açık hava toplantıları vs de yapılırdı

ama bu yıl içinde bulunulan durumlar gereği bizim burada etkinlikle kutlama yok

savunma herkese lazım ama maalesef herkes ihtiyacı olduğunda bunu fark ediyor

lakin avukatlar günü kutlansa ne olur kutlanmasa ne olur

gün falan kutlamasınlar da adalete bir adım daha yakın olalım yeter
Avukatsanız yanlış anlamayın avukatlara hiç bir sözüm yok . Benim derdim kardeşimle ilgili bu tutum .Yoksa saygıdeğer bir meslek gününüz kutlu olsun bu arada :)

Ben anneyi haksız bulmadım

Cebimde para olmadan gezeceksem ne anladım ben çalışmaktan .. kadın madem kızımın işi var yesin içsin gezsin bu ne ne zaman arasam para yok diye düşünmüş sankim. Ben anneyi haksız bulmadım. Ayrıca ben olsam tüm paramı karşı tarafa havale falan yapmam, bir kadının ayrıca tuttuğu parası mutlaka olmalı, boşanırken ya da başka karagünlerde elin altında olmalı.

Ayrıca kardeş kocaman avukat bir adam niye amca, teyze para gönderiyor burayı anlayamadım :KK57: 18 yaşında çocuk değil ki bu niye harçlık veriyorsunuz??

Kardeşiniz kaç yaşında? Okulunu bitirmiş, meslek sahibi olmuş birisi utanmıyor mu milletten para hediye almaya?

Bir tek dava almadı ama senelerdir ofis masrafını ailem çekiyor diyorsunuz. Bir tuhaflık var. Neden bu kadar pohpohlanıyor bu kardeş? Oda alışmış sanki, yadırgamıyor hiç bir türlü maddi yardımı.
Biraz ailem üstüne gelse ağlıyor evden kaçmaya çalışıyor ailem korkuyor kendine bir şey yapar diye .Olan benim gibi içine Atan garibana oluyor

Ben anneyi haksız bulmadım

Cebimde para olmadan gezeceksem ne anladım ben çalışmaktan .. kadın madem kızımın işi var yesin içsin gezsin bu ne ne zaman arasam para yok diye düşünmüş sankim. Ben anneyi haksız bulmadım. Ayrıca ben olsam tüm paramı karşı tarafa havale falan yapmam, bir kadının ayrıca tuttuğu parası mutlaka olmalı, boşanırken ya da başka karagünlerde elin altında olmalı.

Ayrıca kardeş kocaman avukat bir adam niye amca, teyze para gönderiyor burayı anlayamadım :KK57: 18 yaşında çocuk değil ki bu niye harçlık veriyorsunuz??
Havale yapmıyorum kendi kasamda birikiyor .Kendime de ayırıyorum aslında hepsini atmıyorum kasaya .aman açıkladım böyle böyle diye annem halen konuşuyordu kendi bildiğine inanıyor arkadaşlarına mahcup olursun bi yemeğe çıksan felan kendine de para kalsın felan kadın dinlemiyor ki .açıkladım halbuki

4.senesi ilk sene arkadaşlarıyla tuttu o zaman çok masraf yoktu .bu sene kendi ayrı tuttu ofis aynı ev gibi döşedi ailem .muhasebecisi felan var ona veriyor bağkuru var kirası var giderleri var .CMK da çok çıkmıyormuş artık ona .gitmiş tam adliyenin karşısından tutmuş kirası 1500 sadece .öğrenim kredisi var .Ailem de çok büyük hata var böyle olacağı belliydi .arkadaşlarıyla beraberken de tek yük dava aldı gittiler ayrı ofis açtılar

muhasebecisi var da kaç lira veriyor

bak ifşalanacağım ama bizim sigortalı çalışanımız var 300 TL muhasebecimiz tek kişiye daha da ucuz

ayrıca ne geliri var da ne muhasebesi tutulacak

bağkur ödemesin mesela, vergi ödemesin mesela

çok ciddiyim sizce bu yapılandırmalar, faiz kaldırmalar kimlere uygulanıyor işte bu tarz mesleklerde olanlara

1500 TL kira var 2500 sabit gider diyelim

o parayı çıkartacak iş yoksa kapatacak, girip bir başka ofiste çalışacak para biriktirip o arada da kendine çevre yapmaya çalışacak

evet iş bulmak çok zor artık ama bekleyerek iş asla gelmiyor

bunca yılda kapı çalıp da sana iş getirdim diyen bir kişi oldu

meslek öyle işini iyi yapsın, duyulur insanlar ona gelir boyutunu çoktan kaybetti

zira 15 katlı bir iş hanında toplamda 100 ayrı avukatlık bürosu varken kimse hiç bir bağlantısı olmayan bir yere girmiyor

hep bir tanıdığın tanıdığı, eski dosyanın karşı tarafının bir akrabası, eş dost komşu ile geliyor işler

Avukatsanız yanlış anlamayın avukatlara hiç bir sözüm yok . Benim derdim kardeşimle ilgili bu tutum .Yoksa saygıdeğer bir meslek gününüz kutlu olsun bu arada :)

ben soran arkadaşa yazdım

avukatlar gününde parasal hediye bekleyene de ilk şaşıran bendim

sizin yazdıklarınızda alınılacak bir şey yok :))))

kutlama için teşekkürler :))))

Back
X