Ailem ve Çevrem Yüzünden Vazgeçiyorum İstediğim Bölümden

Kimse biyerlere öyle kolayca gelmiyor. Annenizi bana yollayın bugünüme nasıl geldiğimi anlatayım. Neyin kafası bu yahu? Zor ama başarırsın, kolay bir hayat beklemiyor hiçkimseyi diyeceklwri yerde.....

Benim bir arkadaş matematiği nerdeyse sıfır ama dili süperdi o bölümü seçti, 2 farklı dil için lisans okudu şimdi atandı. Ama kolay mı oldu hayır.. ben sayısalcıyım şuan çok güzel bir işim var sevdiğim işi yapıyorum ama tırnaklarımla kazıdım gerçekten bu yolları... Yeteneğinin olduğu ve bir ömür severek yapabileceğin bir iş mi, yoksa yeteneğinin olmadığı ve muhtemelen kazanamayacağın ve çalışamayacağın ama hadi es kaza oldu da kazandın sevmeden çalışacağın bir iş mi. Zaten hepsi zor, bari severek didineceğin olsun.. Bunun ucunda senin hayatın var. Dik dur...

Şuan yaz tatilindesiniz asgari ücret veren bi işe girseniz okullar açılana kadar 2500 gibi bi para elinize geçer. Hem kurs hem kitap yada ne biliyim ingilizce seti paranız rahat rahat çıkar

Merhaba şuan bunları buraya ağlayarak yazıyorum. Geçen gün perşembe günü buraya konu açmıştım. İngilizce Öğretmeni olmak istiyorumla alakalı.
Bu sene lise sondum meslek lisesiyim.YDS sınavı için lys 5 için hazırlanmak istiyodum. Kitap siparişi vericektik ama annem gil yds çok zor bi sınav dedi. Hocaların ne dedi dedi bende çalışınca olur diyolar dedim. Zaten biliyorum bana bu konuda destek cikmicaklarini. Adım kadar emindim.Hocaların bi halt bilmiyo dedi, yds çok zor bi sınav. Sen nasıl kazanmayı planliyon dedi. Vazgeç dediler. Bende diretemedim vazgeçtim. Ağlama krizi geçirdim. Çevreme sorduk. Onlarda anlattı işte böyle zor şöyle zor. Sadece içimi dökmek için yazdım. Teşekkür ederim.
yds ne için? yds akademik kariyer için sanıyordum ben size de mi gerekli? tam bilmiyorum aydınlatır mısın beni bu konuda rica etsem?:)

Etrafın ne dediğine hiç kulak asma. Inan istersen olur. En azından denemiş olursun sonradan pişmanlık yaşamamak için kendi istediğinin doğrultusunda karar ver. Yakın arkadaşım yurt dışında doğup büyüyüp Türkiyeye yerleşti ve orda üniversite hayatına devam etmek istedi. Etrafında okadar çok yapamazsın diyen oldu ki... sonuç şu an üniversiteyi başarıyla bitirip diplomasını eline alması oldu. Eğer etrafındakileri dinleseydi bu başarıyı elde edemeyecekti. Yeter ki sen ne istediğini bil.

Yds oyle ugruna hayallerinden vazgececgin kadar zor bir sinav degil inanki. Bunu sana sureci yasamis sifirdan hazirlanmis bir insan olarak soyluyrum. Yds neki inanki bazi vizeler finaller cok daha zorluyor insani mantigini anlayip bol soru cozeceksin olacak bitecek

Hemen yaziliyorsunuz ve calismaya basliyorsunuz. Soranlara ben "zorluklarin kadiniyim, istedigimi basarma gucum var tavsiyelerinize ihtiyacim yok" deyin.
neden IELTS yapmiyorsunuz kabul edilmiyor mu?
arkadaş lys 5 diyecekken yds demiş, IELTS ile lys 5 çok farklı birbirinden.

YDS bence de saçma sapan bir sınav
Çünkü malum Türkler hazırlıyor onu
Gereksiz, konuşmayı ve dinlemeyi ölçmeyen test teknikli bir sınav
TOEFL veya IELTS daha gerçekçi bence de
Ama internette bir sürü bedava materyal var
Oralardan da çalışabilirsin
Ben TOEFLda öyle yaptım
Laf olsun diye bir kitap almıştım ama lüzumsuzmuş
Sonra da sınava girer herkese gösterirsin sonucunu

Arkadaşlarım da söyledi . Sevmeyeceğim bi bolumu sakin yazma dedi. Ve ben bu olayların üstüne artik sözel esit agirlik veya sayısal bi bölüm yazicam. Ailemi nasıl karşıma alayim? Siz diyosunuz ama iste keske sizin gibi düşünseler.

Sanki onlar mı seni ders çalıştırıyo zaten ygs ye hazırlanacaksın o sırada ingilizcede çalışırsın ygs5den girersin kazandığında söyleyecek bişeyleri kalmaz.

YDS bence de saçma sapan bir sınav
Çünkü malum Türkler hazırlıyor onu
Gereksiz, konuşmayı ve dinlemeyi ölçmeyen test teknikli bir sınav
TOEFL veya IELTS daha gerçekçi bence de
Ama internette bir sürü bedava materyal var
Oralardan da çalışabilirsin
Ben TOEFLda öyle yaptım
Laf olsun diye bir kitap almıştım ama lüzumsuzmuş
Sonra da sınava girer herkese gösterirsin sonucunu
Tanidiklarim Turkler tarafindan hazirlanmis ingilizce sinavlarinda cok cirpindilar. IELTS Ingilizler tarafindan hazirlanmis dunyanin en iyi Ingilizce testi. Uzmanlari tarafindan yazilmis. Turklish degil English!!!!!

cok cabuk pes ediyorsun
böyle olmaz.
toparla kendini.
aile de biryere Kadar.
sen istiyormusun, onu söyle, gercekten istesen yaparsin.

Ben lisede dil sınıfında olmama rağmen berbat bir ingilizcem vardı. Hiçbir şey bilmiyormuşum meğer. Son sene dershaneye gittim ve ingilizcemi geliştirdim. Emin ol ben yapabildiysem sende yaparsın. Ayrıca ingilizce öğretmenliği geleceği olan bir meslek ailen neden karşı çıkıyor anlamış değilim. Ataması çok yapılan bir branş halbuki..

Ingilizce bilmek sana tum dunyanin kapisini acar.. IELTS ve TOEFL alirsan birgun baska dallarda okuma firsati da cikar.

Lys 5 ve YDS farklı sınavlar Lys 5 YDS'den çok daha basit.Ama YDS de düşünüldüğü kadar zor değil.Aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin.
Hem dil bilmek bir ayrıcalıktır.Sadece KPSS odaklı değilsen hayatta işsiz kalmazsın.Bunları ailene söyleyebilirsin.Belki ikna olurlar.

Ulkemde ogrenme ve gelisme karsiti insanlari kesinlikle anlayamiyorum! Nasil bir karanlikta yasiyor bu insanlar??

Evet çok zor fakat başarabilirdin ve hala başarabilirsin. Kendi hayatın , sevdiğin bir işi yapmak kadar keyifli hiç birşey yok inan . Sevmediğin biri işi yapmaksa insana eziyettir.

Back
X