• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem ve erken evlilik meselesi

Kizlar meraba sizin fikirlerinize cok ihtiyacim var. Kizlar ben 18 yasindayim bu yasima kadar hicbir zaman okulda okumakta gozum olmadi hep evlenip ailem olsun guzel bi yuvam olsun beni seven bi esim olsun istiyodum yasitlarimdan cok olgun gozukurum ve disaridan da cok begenilen bi kiz oldum herzaman. Sevdigim cocuk 27 yasinda aramizda 10 yas var. Birbirimizi gercekten seviyoruz futbolcu o ve gercekten bana evlilikten bahsetiyo tum sifreleri bende ve hicbi kizla konusmuyo her saniye bana yaziyo ve normalde hicbi erkege guvenmeyen ben gercekten bu cocuga guveniyorum. Ama benim ailem hala beni cocuk gibi gorur babam ben mutfaga girince surekli tembihler yok biyerini yakarsin yok yapamazsin felan diye. Ailem benim ne kadar olgun dusundugumu vs bilmiyo annemlede arkadas gibi degilizdir ve evlenme konusu acsam gulup gecerler ve ciddi olmadigimi dusunurler hatta bana kizarlar. Tek basina bile zor disari cikan bi kizim ama gercekten konustugum cocugu cok seviyorum aramizda bu kadar yas farki olmasina ragmen. Aileme soylersem yas farkina bile kizarlar hicbi turlu soyleyemiyorum yani aileme ama bi yandanda cok seviyorum ve ne yapicagimi hic bilmiyorum nolursunuz bana akil verin
Bende 18 yasinda gidip evlenicem demistim. Gayet ciddiydim gulup gecebilecekleri bi durumda degillerdi. Kizdilar, uzulduler, sonra anladilar. Benim de aramda 5 yas vardi. Okulda da gozum vardi evlilikte de. 20 yasimda evlendim. 21 yasimda bir cocugum oldu. 22 yasindayim ve universite 4. Siniftayim. İstedikten sonra asamayacagin engel yok. Ailem dahil herkes kiz cok kucuk fikri degisir dediler. Suan yerlere goklere sigdiramiyorlar bebegine de esine de bakiyor. Hemde okuyor diye. Sadece inan.

Çıkmazda olacak bi durum yok. . Zaten hemen evlenmeyi düşünmüyormuşsun.. yaş farkı çok değil sorun senin küçük olman. .bekle herşeyi zamana bırak.. annenle babandan daha fazla senin iyiliğini düşünen yok emin ol..

Youtubeda kucuk ailemiz diye bi hesap var ordaki bayan suan 19 yasinda bi cocugu var 17 yasindami 16 dami ne evlenmis esiyle problemleri vardi bosandilar diye duymustum baristimi bilmiyorum ama oda bana bi ornek bence acele etmemem icin

Daha 18 yaşında hiçbir şey görmemiş geçirmemiş biri, "hiçbir erkeğe güvenmeyen ben, gerçekten bu çocuğa güveniyorum." diyorsa zaten evlenmesin bir zahmet. Olgun değilsin ki olgun göstermeye çalışıyorsun kendini sadece ve komik duruyor dışarıdan bakılınca. Daha çocuksun ve farkında bile değilsin bunun, bir gün gerçekten olgunlaştığında bu yazdıklarını bir daha okuyunca, kendi kendine güleceksin.

Youtubeda kucuk ailemiz diye bi hesap var ordaki bayan suan 19 yasinda bi cocugu var 17 yasindami 16 dami ne evlenmis esiyle problemleri vardi bosandilar diye duymustum baristimi bilmiyorum ama oda bana bi ornek bence acele etmemem icin

Düşüncelerinin değişmesine çok sevindim

18 yasimdaki bi karis aklima yanarim simdi.
Bende sen gibi evlilik diye tutturdum o yaslarda.
Ve direkten dondum.
18 yasinda hem toysun, insanlarin yapabilicegi kotulukleri akil edemezsin( benim sevgilim yapmaz deme, hangimiz " benimkisi ben aldatir, cok uzer galiba ya beni" diye evleniyor? Herkes kendinden emindir en basta)
Hem gozunde pembe gozlukler. Goremiyorsun eksi yonlerini bu iliskinin.
Hemde evlilik sorunluk demek.

Bak güzelim yok öyle bir dünya. Yani mutlu bir yuvam olsun,çocukların olsun,mutlu mesut yaşayayim falan hayal hayal. Eşim dünya iyisidir, bir dedigimi ikiletmez ancaaak keşke diyorum daha geç evlenseymisim. Tabi bu yazdıklarım seni ikna etmeyecek ve yaşayıp goreceksin

Daha 18 yaşında hiçbir şey görmemiş geçirmemiş biri, "hiçbir erkeğe güvenmeyen ben, gerçekten bu çocuğa güveniyorum." diyorsa zaten evlenmesin bir zahmet. Olgun değilsin ki olgun göstermeye çalışıyorsun kendini sadece ve komik duruyor dışarıdan bakılınca. Daha çocuksun ve farkında bile değilsin bunun, bir gün gerçekten olgunlaştığında bu yazdıklarını bir daha okuyunca, kendi kendine güleceksin.
Valla konuyu okuyunca bende bir kahkaha atmadım değil

Kizlar ben 18 yasindayim bu yasima kadar hicbir zaman okulda okumakta gozum olmadi hep evlenip ailem olsun guzel bi yuvam olsun beni seven bi esim olsun istiyodum
Çok hossun gerçekten :-)
En azından durustsun ahahahah :-)
Ben bu yaşta cesaret edemem sen nasıl cesaret edip evleneceksin kuzucum :)
Bekle en az 2 sene daha

Elinde şuan en güzel yılların varken aklında evlilik olmamalı.

Evlilik zor...

Hiçbirşeyin garantisi yok,belki eşin seni çok sevip sayacak, ama inan ki tek şeyin garantisi var - bekar kalırsan bu yaşlarında daha iyi geliştirirsin kendini, ileride daha verimli olabilirsin ilişkinde.

Tavsiyem: evlenme,geç evlen

Kizlar meraba sizin fikirlerinize cok ihtiyacim var. Kizlar ben 18 yasindayim bu yasima kadar hicbir zaman okulda okumakta gozum olmadi hep evlenip ailem olsun guzel bi yuvam olsun beni seven bi esim olsun istiyodum yasitlarimdan cok olgun gozukurum ve disaridan da cok begenilen bi kiz oldum herzaman. Sevdigim cocuk 27 yasinda aramizda 10 yas var. Birbirimizi gercekten seviyoruz futbolcu o ve gercekten bana evlilikten bahsetiyo tum sifreleri bende ve hicbi kizla konusmuyo her saniye bana yaziyo ve normalde hicbi erkege guvenmeyen ben gercekten bu cocuga guveniyorum. Ama benim ailem hala beni cocuk gibi gorur babam ben mutfaga girince surekli tembihler yok biyerini yakarsin yok yapamazsin felan diye. Ailem benim ne kadar olgun dusundugumu vs bilmiyo annemlede arkadas gibi degilizdir ve evlenme konusu acsam gulup gecerler ve ciddi olmadigimi dusunurler hatta bana kizarlar. Tek basina bile zor disari cikan bi kizim ama gercekten konustugum cocugu cok seviyorum aramizda bu kadar yas farki olmasina ragmen. Aileme soylersem yas farkina bile kizarlar hicbi turlu soyleyemiyorum yani aileme ama bi yandanda cok seviyorum ve ne yapicagimi hic bilmiyorum nolursunuz bana akil verin
Sev tabiki, sevmek, aşık olmak için tam yaşların zaten. Ama evlenecek kadar ciddi düşünme. Erkeklerin çoğunu evlenmeden tanıyamıyorsun, flört ederken hepsi mükemmeldir, sadıktır. Gerçek davranışları aynı çatı altında yaşayınca çıkıyor. Tabi hepsi öyle olacak değil. Ama bu kumar gibi. Ne olacağını bilemesin. Ama elin kuvvetli olursa biraz daha kendini sağlama almış olursun. Elini nasıl kuvvetlendirebilirsin? Tabiki ekonomik gücünü elde ederek. Okumuyorsun, ama bu meslek edinmene engel değil. Kurslara yazılabilirsin. Kuaförlük, terzilik, aşcılık....gibi. mutlaka elinde bir altın bileziğin olsun ki. Başın sıkışınca zor dırumda kalma. 18 yaş günümüzde çok erken. Senin duyguların bile tamamen oturmamıştır. Bu yaşlardaki duygularına çok güvenme. Yaş farkı da çok. Şöyle çok. 30 yaşındaki bir kadın için 40 yaşındaki bir erkek normal olabilir. İkiside yetişkin. Ama sen daha ergenlikten yeni çıktın, sevgilin yetişkin. Yetişkin bir erkek, henüz ergenlikten yeni çıkmış bir kızla çıkıyor. Bu biraz yakışıksız. Bence şimdilik bütün enerjini geleceğini garantilemek için harca. Koca garantili bir gelecek anlamına gelmez. Ama meslek edinmen sana ilerde çok büyük yararları olur. daha çok gençsin. Eşimin yeğeni var sen yaşlarda. Onun evlendiğini hayal bile edemiyorum. Çok erken. :KK43:

Bak birtanem, 23 yaşımda bir ablan olarak söylüyorum. Aşkın acele edilcek biryanı yoktur. Aşk beklemeyide bekletilmeyide sever.
Yaşın henüz çok küçük önünde okadae güzel zamanlar var ki. Bende 22 yaşında evlendim. Çok ani bir kararla ve çok da fazla severek. Inanki herşey tam olmadan birşeylerin içine atlama. Sonra kendini akıntıya bırakır kaybolursun. Benimki tam olarak bu . Evlendiğin zaman herşey farklı sevgili oldugunda tek bir rest çekmeye bakar ayrılık. Ama evlilik öyle değil. Bir insana kendini teslim etmek daha sonra biranlık restle biticek birşey değil sonrasında napsam ne etsem diye çok vahlanırsın.
Oku ilk önce mesleğin olsun. Bir erkeğin sevgisine muhtaç olmak farklı gücüne parasına muhtaç olmak çok farklı.
Velhasıl evlilikte hiç birşey toz pembe değildir. Aldığın her kararın ciddi sorumlulukları vardır.

Zamanla insanın fikirleri,beğenileri,dünyaya bakış açısı o kadar değişiyor ki kendine bu zamanı tanımalısın.Baktin bu zamanın sonunda da aynı düşünceye sahipsin o zaman evlenirsin.Ayrica hiçbir erkeğe güvenmeden kendi ayaklarının üzerinde durmak için mücadele et her zaman.Erkeklerin napacagi hic belli olmaz bugün deli gibi seven yarın ortada bırakabilir

Bence siz olgun değilsiniz.

Kendinizi olgun sanıyorsunuz. Evlilik evcilik değil. Birçok sorumluluğu var.

17 yaşındayken herkes tabi ki sevmek sevilmek ister. Ama sevgili olmak, gezmek, eğitim almak, yeni şeylerle tanışmak varken neden eğitimsiz kalıp kendinizi bu yaşta evliliğe adıyorsunuz?

17 yaşında evlilik yapılmaz.

Ailenize çok üzüldüm.

Çok fazla katılıyorum olgun bir insanın okulda gözü yoksa hevesi yoksa bile en azından bir meslek sahibi olup öyle evleneyim der adam futbolcu olsa ne yazar ki ömür boyu garanti değildir bu

18 yaşında ne kadar olgun olabilir ki insan? Hayatın yükünü sırtlamadan, mücadele etmeden, iyi kötü tecrübe etmeden olgunluktan bahsetmek doğru değil. Armutmuyuz biz :) insan her yaş biraz daha öğreniyor, olgunlaşıyor.
Okuma fikrinin olmaması, onun yerine evliliğe öncelik verme fikrin hiç doğru değil.
Bir erkeğe kendi hayatından vaz geçercesine güvenmek çok ta olgun bir davranış değil.

Hala eksik düşünüyorsun. Olgun değilsin. Öyle sanıyorsun. Anneni ve babanı dinle. Eğitimine bak. Pişman olmazsın.

Futbolcu derken, tek geliri bu mu? Profesyonel mi ya da? Çünkü sizde de kariyer yokmuş bir sakatlansa Allah korusun geçim sıkıntısı olur mu ondan soruyorum. Belki ailenin korkusu da bundandır? Ayrıca evet küçük yaşın.

Bence siz olgun değilsiniz.

Kendinizi olgun sanıyorsunuz. Evlilik evcilik değil. Birçok sorumluluğu var.

17 yaşındayken herkes tabi ki sevmek sevilmek ister. Ama sevgili olmak, gezmek, eğitim almak, yeni şeylerle tanışmak varken neden eğitimsiz kalıp kendinizi bu yaşta evliliğe adıyorsunuz?

17 yaşında evlilik yapılmaz.

Ailenize çok üzüldüm.
18 yasindayim resitim ayrica aileme uzulucek bi durum yok bi suc mu isledim adam mi oldurdum naptim da aileme uzuluyosunuz? Adam gibi yorum yapin yapicaksaniz.

Back
X