eger aileler mesleginiz elinizde oldugu halde evliliginizi reddediyorsa bir kac sebebi olabilir, bunlara gore de bir yol cizersiniz
1- adamda cok is yoktur - genelde turk aileleri kizlarinin karsina iyi bir aday ciktiginda reddetmezler. eger adayda sinmeyen bir sey varsa iyi dusunun derim. cunku sizin yasinizda insan bazi seyleri gormeyebiliyor askin ve evliligin verdigi heyecanla
2- kizdan maddi beklentileri olmasi - siz eger aileye yardim ediyorsaniz, aile o maddi kazanc elinden gidecek diye evlenmenizi istemiyor olabilirler. boyle aileler kizlarini bayaaa bir somurup, yasi ilerleyince evlenmesine izin veriyorlar
3- kizdan duygusal beklentileri olmasi - boyle aileler de kizlarini paylasmak istemiyorlar ve evlige engel cikartiyorlar.
bu soyledigim seyi iyice gozden gecirip, eger hala dogru yolda oldugunuzu dusunuyorsaniz harekete gecin. bu arada evlilik meselesinde diger gordugum bir hata da; aile izin vermeyen durumlarda kendini parcalayan genelde kiz oluyor. halbuki erkek ailesinin istekli olmasi ve sizin ailenizi ikna etmesi gerekiyor. bizim gibi geleneksel toplumlarda, kiz ailesine israr edince, hem erkek ailesinde degeri azaliyor, hem de olusan gerginliklerden dolayi erkek ve ailesi sonradan bunun acisini cikariyor. birakin kiz evi naz evi olsun, erkek tarafi biraz cabalasin ve sonrasinda basardiklarini hissetsinler. evlilik zaman guclu olmaniz gerekirken, hem de yasiniz kucukken, kendi ailenizle girdiginiz her gerginlik size zarar olur.
eger babanizin sert oldugunu dusunuyorsaniz, o zaman ona daha cok insiyatif verin. mesela ben evlenmek istiyorum gibi degil, baba boyle birisi var, bana da olumlu geliyor, ama benim icin senin fikrin onemli. vs vs deyip babalik gururuna oynayabilirsin. gerci zaten kizlarin asktan gozunden kalpler cikarken, babalar erkegin kalibini ederini dakkasinda anliyor.