• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem ve vicdanım, neden böyleyim :(

Bebişiniz hayırlı olsun, allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Hani hep diyorlar ya anne olmadan anlamazsın diye, gebelik hormonlar vs sizi annenize karşı iyice duygusallaştırmış. Çok normal bi durum bence, ben de gebelikte annemin değerini daha iyi anlamıştım ve aynen sizin dediğiniz gibi kendime ne aldıysam ev eşyası vs ona da almak istiyodum. Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar versin bizlere inşaallah.

Amin hepimize inşallah...

Gerçi ben hamilelikten önce de böyleydim ama sanırım tavan yaptı aynı şey sizde de olmuş ev konusunda :) Bir de hamileliğim çok zor geçti annem hergün taşındı bana sağolsun. Sanırım iyice duygusala bağladım :)

:p:KK24:
Amin hepimize inşallah...

Gerçi ben hamilelikten önce de böyleydim ama sanırım tavan yaptı aynı şey sizde de olmuş ev konusunda :) Bir de hamileliğim çok zor geçti annem hergün taşındı bana sağolsun. Sanırım iyice duygusala bağladım :)
Kendinizi suçlu hissetmeyin, emin olun anneniz sizin ondan daha iyi şartlarda yaşamanızdan keyif alıyodur. Ama bence bu hissettiklerinizde bi anormallik yok. Ben de yiyecek kadar basit bi şey bile olsa annemin sevdiği bi şeyse ayırmaya çalışıyorum. Ha annemin durumu kötü değil çok şükür, istese o yiyecekleri alır zaten ama işte benim de boğazımdan geçmiyo. O da yesin o da gezsin o da mutlu olsun istiyorum. elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum, bunda yanlış bi şey yok ki. Sadece suçlu hissetmeyin yeter

Merhaba kızlar,

Böyle bir dert sanırım bir tek bende vardır lütfen bir yol gösterin :KK43:

Öncelikle şunu belirteyim annem genç kızken oldukça rahat bir hayat yaşamış maddi olarak. Ancak babamla evlenince işler değişmiş ve nerdeyse tüm evlilik hayatı maddi sıkıntıyla geçti, tabi benim hayatım da...

Sonra ben evlendim, eşimin durumu babamınkinden daha iyi. Evet çok çok rahat değiliz yine ama eskiye oranla daha rahatım.

Ama gelin görün ki annemden daha iyi şartlarda olmak beni çok ama çok üzüyor :KK43: Mesela ben bekarken kıt kanaat mutfağı yaptırmıştık. Şimdi kendi evimde mutfağım yapıldı. Anneminkinden daha pahalı tuttu malzemesi. Ve bu beni içten içe rahatsız ediyor. Annem tabi ki çok mutlu oluyor benim evim güzelleşince... Kendinin olsa bu kadar sevinmez, eminim. Bana bu yaştan sonra süs püs gerekmez temiz olsun yeter der hep. Siz gençler yapın heves ettiklerinizi der. Ama ben çok üzülüyorum, neden böyleyim? Evime birşey yapsam üzülecek duruma geliyorum nerdeyse çünkü ailemde olmaması beni üzüyor...

Elimden geldiğince yardım ediyorum, eksiklerini hediye alıyorum ama dediğim gibi biz de bolluk içinde yüzmüyoruz, keşke çok daha iyi durumda olsam da fazlasını yapsam annem için :KK43:

Sizce çok mu abartıyorum? Mesela geçen akşam eşim bana küçük pasta almış, anneme de ayırdım hemen boğazımdan geçmiyor özel birşey olunca evde :KK43:
Bende böyleyim
Babamın durumuda ortanın üstündedir aslında
Kendime ne alsam kardeşlerimede almaya çalışıyorum
Dua ederken derim rabbim daha çok versin bizde herkeze verebilelim diye
Bu yapı meselesi
Elinden geleni yapıyormuşsun da kendini üzme hiç

Sizinki biraz abartı olmuş.Yiyecek konusunda sevdiğim bir şey olursa anneminde boğazından geçmez bana ayırır bende aynı şekilde

Acaba ben mi yazdım bu konuyu diye düşündüm..beni anlatmışsın sanki .benim eşim devlet memuru sivil bir vatandaştan çok daha fazla maaşı. Annemse kirada babam terketti bizi küçükken o büyüttü hepimizi. 5 kardeşiz kızlar evli 2 erkek bekar akılları havada Annem çok zor geçiniyor gerçekten çok zor ama. Evime bazen bişey alıyorum yiyemiyorum bile. .Allah Annelerimize yardım etsin. .

Canım sen merhametli ol inan döner dolaşır Rabbim senin içinde kapılar açar. Ben ailem için tam 4.5 yıl çalışıp onlar daha rahat etsin diye didindim benim maaşım kötü değil ailemde kit kanaat geçinmiyor ama hep daha rahat olsunlar dedim. Yıllardır hayalini kurduğum bi arabam olsundu hep erteledim annem için sonra nemi oldum Dededen kalma bi yer vardı ordan yol geçince babamda yok herkesin hesabına para yatti annem sadece kendi payına düşeni bana verdi ve birazida borçla bi araba aldim. Kıssadan hisse sen temiz kalple yap Rabbim size güzel kapılar açar. Ne güzel laftir allah gönlünüze göre versin

ben abartı görmüyorum bu durumu. bende maddi zorluklarla büyüdüm, hayat çok zordu, uzun uzun anlatmayacağım. şimdi birşey olunca ilk annem geliyor aklıma. o da giysin, o da yesin, onunda olsun istiyorum. çünkü o benden de çok yaşadı bu zorlukları. onun aileside kötü durumdaydı. insanın hep içinden geliyor ama işte elinden geldiği kadar.

:p:KK24:
Kendinizi suçlu hissetmeyin, emin olun anneniz sizin ondan daha iyi şartlarda yaşamanızdan keyif alıyodur. Ama bence bu hissettiklerinizde bi anormallik yok. Ben de yiyecek kadar basit bi şey bile olsa annemin sevdiği bi şeyse ayırmaya çalışıyorum. Ha annemin durumu kötü değil çok şükür, istese o yiyecekleri alır zaten ama işte benim de boğazımdan geçmiyo. O da yesin o da gezsin o da mutlu olsun istiyorum. elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum, bunda yanlış bi şey yok ki. Sadece suçlu hissetmeyin yeter

Bende böyleyim
Babamın durumuda ortanın üstündedir aslında
Kendime ne alsam kardeşlerimede almaya çalışıyorum
Dua ederken derim rabbim daha çok versin bizde herkeze verebilelim diye
Bu yapı meselesi
Elinden geleni yapıyormuşsun da kendini üzme hiç

Acaba ben mi yazdım bu konuyu diye düşündüm..beni anlatmışsın sanki .benim eşim devlet memuru sivil bir vatandaştan çok daha fazla maaşı. Annemse kirada babam terketti bizi küçükken o büyüttü hepimizi. 5 kardeşiz kızlar evli 2 erkek bekar akılları havada Annem çok zor geçiniyor gerçekten çok zor ama. Evime bazen bişey alıyorum yiyemiyorum bile. .Allah Annelerimize yardım etsin. .

ben abartı görmüyorum bu durumu. bende maddi zorluklarla büyüdüm, hayat çok zordu, uzun uzun anlatmayacağım. şimdi birşey olunca ilk annem geliyor aklıma. o da giysin, o da yesin, onunda olsun istiyorum. çünkü o benden de çok yaşadı bu zorlukları. onun aileside kötü durumdaydı. insanın hep içinden geliyor ama işte elinden geldiği kadar.

Vay be demek tek ben değilmişim biraz olsun rahatladım bu duruma... Benim düzeltmem gereken sanırım kendimi suçlu gibi görmem, buna daha çok dikkat ederim bundan sonra... Teşekkürler cevaplar için...

Canım sen merhametli ol inan döner dolaşır Rabbim senin içinde kapılar açar. Ben ailem için tam 4.5 yıl çalışıp onlar daha rahat etsin diye didindim benim maaşım kötü değil ailemde kit kanaat geçinmiyor ama hep daha rahat olsunlar dedim. Yıllardır hayalini kurduğum bi arabam olsundu hep erteledim annem için sonra nemi oldum Dededen kalma bi yer vardı ordan yol geçince babamda yok herkesin hesabına para yatti annem sadece kendi payına düşeni bana verdi ve birazida borçla bi araba aldim. Kıssadan hisse sen temiz kalple yap Rabbim size güzel kapılar açar. Ne güzel laftir allah gönlünüze göre versin

Amin... evet bak sen ondan kazanmıssın ne güzel...

Ah canım hiç abartmıyorsun ,kaç senelik evliyim hala düşünürüm param olsa; anneme şunu alsam bunu alsam diye,hele babamı kaybettikten sonra acaba nasıl diye düşünmedigim gün olmadı,sağolsun eşim en zor anında anneme madden çok yardim etti,yinede ne kadar iyiyim desede,bir yanım hep acaba diyor ,dahada olsa yardim etsem...

Bende cok takıyorum kfama ailemden uzaktayız ne yesem annem babam kardeslerim aklıma düser bişey alsam eve annemede almak isterim blmıyorım aklödan hic ckmıyolar. Canlanı sağolsun önemli olan mtlu ve saglıklı olmaları sonrada düsünüp kendimi rahatlatıyorum benim bişey alıp vermemden cok onlara dua etmem önemli diyorum hep dua ediyorum iyi olmaları yanımda olamasalarda hayatta olmaları icin :)) Allah onları basımızdan eksik etmesin canları sağolsun canım ailemin :KK200:

Back
X