Olgunlaştım diyorsun ya, inanmıyorum.
Olgunlaşmak bu denli nefret taşımaz be kardeşim.. Olgunlaşmak pişmektir, olgunlaşmak her türlü katı duyguyu metanetle karşılamaktır.. Mantıklı düşünüp gereğini yapmaktır..
Lise yazıyor, bilmiyorum yaşını. bak ben 18 deyim henüz. Sevgisiz bakışlar diyorsun ya. ben o sevgisiz bakışlarla aynı evde ılımlı bir şekilde yaşamak için nelerimi vermezdim.
Keşke dedim, keşke "sevgisini göstermese, sevgisiz baksa" ama yinede yanımda olsa. "Keşke herşeyime karışsa, keşke bana baskı yapsa" yinede yanımda olsa.
Yaşamayan bilemez kardeş, ne sen beni ne ben seni.
Ama şunu iyi bilirim arkadaşım.. Abuk sabuk bir ergenlik bunalımının son sancılarındasın.. buda geliirr geçer, yok geçmezse gün olur sen anne olursun, ah aptal kafam zavallı annem ahlarını aldım dersin..
Herşeyime karışıyorlar, büyüyorum dışarı yöneliyorum artık kendi ayaklarımın üzerinde duracağım mantığını yazan sensin.. Estf. yalanlamıyorum. Ama canım, şöyle de bi düşün.. Sürekli dizleri dibindeki kızları büyüyor "hata yapıyor.". "Hatasının bedelini sağdan solda çıkarıyor" bunlanlar ağır gelmez mi onlara? belli etmeyebilirler sana. biz bilemeyiz, ama burda yüzlerce anne var.. Hepsi destekler eminim.. 36 yaşında ki annemin annesi bile hala ona baskı yapıyor, hala onu anlamıyor, hala çocuk muamelesi görüyor. Hatta yeri geliyor kullanmak bile istiyor. Sömürüyor yeri geliyor.. Annem susup gülüyor peki annecim diyor boynunu bükmeden gururla yapıyor.. Sakın başını eğme, ki gören desin demek ki ne kadar haklı kendine güveniyor başını eğmiyor gururlanmıyor. Sesinide çıkarmıyor annesinin babasının hatasını vurmuyor yüzlerine ne erdemli insan desinler.. Anneme demiştim bi keresinde. Canım nasıl katlanıyorsun diye. Aşkım dedi gülümsedi, zamanı ve yeri geldiğinde misli misli karşılık almak mutlu olmak varken neden ordada burda da cefa çekeyim?
Yazdıklarına psikolojide yön değiştirme, bahane bulma (mantığa bürünme) ve yansıtma derler..
Yansıtma suçu kendinde aramayarak başkasına atmak, yön değiştirme başkasına kızıp gücü yettiğine çatmak, bahane bulma ise eh belli zaten. beni anlamıyorlar dediklerimi kabul etmiyorlar iletişim yok tartışma dışında diyorsun. Peki neyini anlamalarını istedin? Neyi kabul etmelerini istedin? Onlar ne istedi senden? Ataerkil yapıda yetişmiş büyüklerimiz farklı olur. Annenler nasıl bir yetişmeden geçmiş bilemiyorum. bazı bölgelerimizde kız çocuklarına özellikle böyle davrananlar var, sevgi sahibi olupta göstermemeyi saygı kazanırken yeterli bulan var var oğlu var...
Lafın kısası, bahane bulma.. Yansıtma.. Suçlu onlar bile olsa, onlar açısından bakıp anlamaya çalış. yoksa yok olur gidersin gülüm. Kendini kendin yetiştireceksin. Sevgi yoksunu olmuştum ben. bir de şimdi bak damarlarımda akan her damla isyankar kan yaşama arzusuyla coşkunca akıyor damarlarımda. Erkeklerden nefret ediyorum, ama bir parçamlada tüm sevgim avuçlarımda kalbimin diğer yarısını bekliyorum.. Yapmak zorunda değilsin amaa,
Unutmayalım ki bizde büyük Allah var. Sen ılımlı davranmaz nefretini bu denli çoğaltırsan.. Haklıyken haksız duruma bile düşebilirsin. Cevap vermene inan gerek yok, eskeza haksızda tabiiki olabilirim. Neden biliyor musun?
HATASIZ KUL YOKTUR da ondan hihoyyyt a.s.