• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem :(:(

ergenlik psikolojısıyle yazılmıs bır yazı olarak alglıyorum .canım ne olursa olsun ANNE ve BABA ve hiçbir anne baba buraya yazılanları haketmıyo emin ol bırgun anlarsın ve çok pişman olursun .hiçbirşekilde hakları ödenmez belki etrafında gördüğün insanların anne babları gibi senı rahat bırakmıyolar herseyıne karısıyolar vs vs belkı cok kulturlude degıller ama sunu unutma suanda surda olmanı bile ALLAH annenle babanı vesıle kıldı oturda buna şükret .haklı oldgun seyler vardır mutlaka ama unutma onlarında haklı oldugu cok sey vardır hıc kımse sutten cıkma ak kasık degıl .ve cok klasıklesmıs bır soz ama cok dogru bır soz bır gun anne olunca onları cok ıyı anlarsın .ALLAH ım senı onların yokluguyla ımtıhan etmesın otur bır dusun senın hıc mı sucun yok o ınsanların canısın sen parcasısın yapma boyle cookkk pısman olur kafanı duvarlara vurursun

canım kızım sana bunları ağlayarak yazıyorum.bende dertli bir anneyim.cahillik desen çağdışılık desen bilmiyorum.bak bende 35 yaşındayım senin annen sayılırım.14 yaşında kızım var derdim var.bende buralara yazıp derman arıyorm.çıldırıcam bende.
bende çocuk oldum.sizin gibi bir hayat yaşadım ama siz hiç anne olmadınız benim gibi bir hayat yaşamadınız.
ne kadar isterdim kızımın eskisi gibi gülümsemesini, mutlu olmasını,boynuma sarılmasını.
allahım birkerecik peki anne demesini,tamam anne yaparım demesini.
vallahi bende kızım için üzülüyorum benim giydiğim kıyafetten saçımın şekline kadar herşeyi eleştiriyor.benim yerime o anne ben çocuk oldum.nasıl olduda herşeye kızacak itiraz etcek bir şey buluyor bilmiyorum.ama inan bana senin söylediklerini söylese en azından rahatlarım o konuları çözmeye çalışırım.hiç bir şey de anlatmıyo.ona ulaşamıyorum.ne söylersen söyle kendini haklı çıkarcak bir yol buluyor.hayatta haklı hakSız suçlu suçsuz doğru yanlış var zannediyor.hep istekleri olsun istiyor.benim görevlerimi hiç unutmuyor.ama kendi yatağını bile( bırak odasını )yatağını bile toplamıyor.çocuk haklarından bile dem vuruyor düşünsene.
BİZ SİZİ SEVİYORUZ.NE BİZ SİZİ NE SİZ BİZİ SEÇMEDİNİZ.AMA HAYATTA SEVGİ VE SAYGI ÇOK ÖNEMLİ.BEN ŞUNU ÖĞRENDİM SENDE DÜŞÜN:HAYATTA KİMSE MÜKEMMEL DEĞİLDİR.HATTA HERKESİN MÜKEMMELLİK ÖLÇÜSÜ BİLE FARKLI.BİZ SİZE BİLDİKLERİMİZİ ÖĞRETİP YAŞAYAMADIKLARIMIZI VE YAPAMADIKLARIMIZI BEKLİYORUZ.
AMA NE OLUR; KENDİNİ EĞİTMEYE BAK.KENDİNE SAHİP ÇIK.BEN ANNEMİ BABAMI KAYBETMEKTEN KORKARDIM Kİ ÇOK PROBLEM YAŞADIM ERGENLİKTE.AMA GEÇEN YIL ÇOK SEVDİĞİM AMCAMI KAYBETTİĞİMDE ABİM BİR LAF ETTİ; ALLAH BİZE EVLAT ACISI GÖSTERMESİN KIZKARDAŞ DEDİ.EMİN OL BU ANNE BABA İÇİN EN ZORU.
BİZ SİZİ SEVİYORUZ.:emir_bebek:

lütfen herkes kendi ailesi gibi bilmesin tüm aileleri...anneleri babaları...

konu sahibi arkadaşımızı kınamadan önce lütfen tüm annelerin babaların sizinkiler gibi olmadığını bilin.

katılıyorum aynen a.s.

ergenlik diyebilirsiniz tabi ama bazı ergenler zmanından önce olgunlaşmak zorundadır
herşeyin farkındadırlar:delphin:

canım kızım sana bunları ağlayarak yazıyorum.bende dertli bir anneyim.cahillik desen çağdışılık desen bilmiyorum.bak bende 35 yaşındayım senin annen sayılırım.14 yaşında kızım var derdim var.bende buralara yazıp derman arıyorm.çıldırıcam bende.
bende çocuk oldum.sizin gibi bir hayat yaşadım ama siz hiç anne olmadınız benim gibi bir hayat yaşamadınız.
ne kadar isterdim kızımın eskisi gibi gülümsemesini, mutlu olmasını,boynuma sarılmasını.
allahım birkerecik peki anne demesini,tamam anne yaparım demesini.
vallahi bende kızım için üzülüyorum benim giydiğim kıyafetten saçımın şekline kadar herşeyi eleştiriyor.benim yerime o anne ben çocuk oldum.nasıl olduda herşeye kızacak itiraz etcek bir şey buluyor bilmiyorum.ama inan bana senin söylediklerini söylese en azından rahatlarım o konuları çözmeye çalışırım.hiç bir şey de anlatmıyo.ona ulaşamıyorum.ne söylersen söyle kendini haklı çıkarcak bir yol buluyor.hayatta haklı hakSız suçlu suçsuz doğru yanlış var zannediyor.hep istekleri olsun istiyor.benim görevlerimi hiç unutmuyor.ama kendi yatağını bile( bırak odasını )yatağını bile toplamıyor.çocuk haklarından bile dem vuruyor düşünsene.
BİZ SİZİ SEVİYORUZ.NE BİZ SİZİ NE SİZ BİZİ SEÇMEDİNİZ.AMA HAYATTA SEVGİ VE SAYGI ÇOK ÖNEMLİ.BEN ŞUNU ÖĞRENDİM SENDE DÜŞÜN:HAYATTA KİMSE MÜKEMMEL DEĞİLDİR.HATTA HERKESİN MÜKEMMELLİK ÖLÇÜSÜ BİLE FARKLI.BİZ SİZE BİLDİKLERİMİZİ ÖĞRETİP YAŞAYAMADIKLARIMIZI VE YAPAMADIKLARIMIZI BEKLİYORUZ.
AMA NE OLUR; KENDİNİ EĞİTMEYE BAK.KENDİNE SAHİP ÇIK.BEN ANNEMİ BABAMI KAYBETMEKTEN KORKARDIM Kİ ÇOK PROBLEM YAŞADIM ERGENLİKTE.AMA GEÇEN YIL ÇOK SEVDİĞİM AMCAMI KAYBETTİĞİMDE ABİM BİR LAF ETTİ; ALLAH BİZE EVLAT ACISI GÖSTERMESİN KIZKARDAŞ DEDİ.EMİN OL BU ANNE BABA İÇİN EN ZORU.
BİZ SİZİ SEVİYORUZ.:emir_bebek:

Ablacım benim annemde biraaz gençsin ve ne kadar bilinçli bi anne olduğun yazdıklarından açıkca belli.Kızın için ne demeliyim bilmiyorum.
Benim annemi eleştirmek bir yana hiç bir zaman düzgün bir iletişimim olmadı.
Bu yüzden kavgalar tartışmalar dışında pek karşı karşıya gelmedik.
Herkesin söylediği aslında benimde seninde bildiğin gibi kızın büyüyo (:
Duyguları değişio eskiden senin gölgende huzur bulurken şimdi arkadaşları arasında bi gölge arıyo ve kendimden örnek verecek olursam doğru insanları bulamadığı içinde hatalar yapıyo.Sürekli berabersiniz aynı evde yaşıyorsunuz.Hatalarına olan siniri sana yansıyo.
Emin olarak konuşuyorum diyemem sadece tahmin ediyorum.
İçini rahatlatırmı bilmiyorum ama en başta onun iyiliğini düşündüğün için,sorunlarını çözmeye çalıştığın için sen çok iyi bir annesin (:
Aslında benimde kızdığım eleştirdiğim çok şey oldu halada var ama hiçbir zaman dile getiremedim senin kızın getirebilmiş.
Ben içime attıklarımla büyüdüm olgunlaştım.Kızında dışa vurarak büyüyecek.
Ve eminim gerçekten büyüdüğü olgunlaştığı o gün tekrardan kanatlatın altına gircek.
Yenide sana sarılcak peki annecim dicek (:
Canını sıkma demek mantıklı değil ama içini rahat tut :1hug:

yazdıkların geçici duyguların

bak şimdi düşün (Allah korusun)bir kaza oldu bir telefon annen baban artık yok bu hayatta kime güveneceksin dedenlere,amcanlara, dayınlara, halanlara, teyzenlere kime kimden sana sahip çıkmasını başında durmasını isteyeceksin bi hayal et ne hissetin yaz bize.
ozaman bu hislerin gerçekmi yoksa dönemsel bişemi anlarız

ben bugün biraz daha iim.:delphin:bende küçükken senin gibi çok kitap okurdum.annemle konuşmazdım anlamaz diye düşünürdüm.sıkılırdım.hemen kavga çıkardı.annemin çok konuştuğunu herşeye karıştığını düşünürdm
ama şimdi kızım büyüdü iletişimle ilgili seminere çağırdılar okulundan.konuşmacı dediki: iletişim aklımızda olanı karşımızdakine anlatmaktır kabul ettirmek yada ettirmeye çalışmak değil.sadece konuşun .sonra ben dikkat ettim.eşimle ve kızımla iletişim kuramıyorum.arkadaşlarımla komşularımla daha ii iletişim kuruyorum.ama şuda var bir taraf bilinçlenince yada eğitim alınca pek bişey değişmiyo.helede benimgibi sabırsız davranırsan kestirip atıyosun uğraşmaktan vazgeçiyosun.ama tatlım sen daha çok gençsin.sabır sabır.
biliyo musun ben lisedeyken otuz yaşıma kadar yaşayamam derdim.çok uzak geliyodu.o yaştakiler çok ihtiyar geliyodu.kızıma hep diyorum ki yaşadığın anın kıyetini bil.geriye dönülmüyor ne yazıkki.
bu arada ne yazıkki bende annem gibi oldum sanırım:(( :uhm:

yazdıkların geçici duyguların

bak şimdi düşün (Allah korusun)bir kaza oldu bir telefon annen baban artık yok bu hayatta kime güveneceksin dedenlere,amcanlara, dayınlara, halanlara, teyzenlere kime kimden sana sahip çıkmasını başında durmasını isteyeceksin bi hayal et ne hissetin yaz bize.
ozaman bu hislerin gerçekmi yoksa dönemsel bişemi anlarız

Bu söylediklerini ben daha öncede çok düşündüm.
Ve her düşündüğümde bütün öfkeme karşı üzüldüm.
O üzüntüyle tekrar dönüp arkama baktım.
Aynı sevgisiz,anlayışsız bakışları gördüm.
Tekrar sırtımı döndüm.
Bazen çok sinirlendim
çok ağladım keşke öle bişey olsa diye düşündüm.
Ama yine iyi niyetimle kendime kızdım böle bişeyi aklımdan geçirdiğim için.
Tekrar dönüp baktım.Aynı şeyler.

Olgunlaştım diyorsun ya, inanmıyorum.

Olgunlaşmak bu denli nefret taşımaz be kardeşim.. Olgunlaşmak pişmektir, olgunlaşmak her türlü katı duyguyu metanetle karşılamaktır.. Mantıklı düşünüp gereğini yapmaktır..

Lise yazıyor, bilmiyorum yaşını. bak ben 18 deyim henüz. Sevgisiz bakışlar diyorsun ya. ben o sevgisiz bakışlarla aynı evde ılımlı bir şekilde yaşamak için nelerimi vermezdim.
Keşke dedim, keşke "sevgisini göstermese, sevgisiz baksa" ama yinede yanımda olsa. "Keşke herşeyime karışsa, keşke bana baskı yapsa" yinede yanımda olsa.

Yaşamayan bilemez kardeş, ne sen beni ne ben seni.

Ama şunu iyi bilirim arkadaşım.. Abuk sabuk bir ergenlik bunalımının son sancılarındasın.. buda geliirr geçer, yok geçmezse gün olur sen anne olursun, ah aptal kafam zavallı annem ahlarını aldım dersin..

Herşeyime karışıyorlar, büyüyorum dışarı yöneliyorum artık kendi ayaklarımın üzerinde duracağım mantığını yazan sensin.. Estf. yalanlamıyorum. Ama canım, şöyle de bi düşün.. Sürekli dizleri dibindeki kızları büyüyor "hata yapıyor.". "Hatasının bedelini sağdan solda çıkarıyor" bunlanlar ağır gelmez mi onlara? belli etmeyebilirler sana. biz bilemeyiz, ama burda yüzlerce anne var.. Hepsi destekler eminim.. 36 yaşında ki annemin annesi bile hala ona baskı yapıyor, hala onu anlamıyor, hala çocuk muamelesi görüyor. Hatta yeri geliyor kullanmak bile istiyor. Sömürüyor yeri geliyor.. Annem susup gülüyor peki annecim diyor boynunu bükmeden gururla yapıyor.. Sakın başını eğme, ki gören desin demek ki ne kadar haklı kendine güveniyor başını eğmiyor gururlanmıyor. Sesinide çıkarmıyor annesinin babasının hatasını vurmuyor yüzlerine ne erdemli insan desinler.. Anneme demiştim bi keresinde. Canım nasıl katlanıyorsun diye. Aşkım dedi gülümsedi, zamanı ve yeri geldiğinde misli misli karşılık almak mutlu olmak varken neden ordada burda da cefa çekeyim?

Yazdıklarına psikolojide yön değiştirme, bahane bulma (mantığa bürünme) ve yansıtma derler..

Yansıtma suçu kendinde aramayarak başkasına atmak, yön değiştirme başkasına kızıp gücü yettiğine çatmak, bahane bulma ise eh belli zaten. beni anlamıyorlar dediklerimi kabul etmiyorlar iletişim yok tartışma dışında diyorsun. Peki neyini anlamalarını istedin? Neyi kabul etmelerini istedin? Onlar ne istedi senden? Ataerkil yapıda yetişmiş büyüklerimiz farklı olur. Annenler nasıl bir yetişmeden geçmiş bilemiyorum. bazı bölgelerimizde kız çocuklarına özellikle böyle davrananlar var, sevgi sahibi olupta göstermemeyi saygı kazanırken yeterli bulan var var oğlu var...

Lafın kısası, bahane bulma.. Yansıtma.. Suçlu onlar bile olsa, onlar açısından bakıp anlamaya çalış. yoksa yok olur gidersin gülüm. Kendini kendin yetiştireceksin. Sevgi yoksunu olmuştum ben. bir de şimdi bak damarlarımda akan her damla isyankar kan yaşama arzusuyla coşkunca akıyor damarlarımda. Erkeklerden nefret ediyorum, ama bir parçamlada tüm sevgim avuçlarımda kalbimin diğer yarısını bekliyorum.. Yapmak zorunda değilsin amaa,

Unutmayalım ki bizde büyük Allah var. Sen ılımlı davranmaz nefretini bu denli çoğaltırsan.. Haklıyken haksız duruma bile düşebilirsin. Cevap vermene inan gerek yok, eskeza haksızda tabiiki olabilirim. Neden biliyor musun?

HATASIZ KUL YOKTUR da ondan hihoyyyt a.s.

Son düzenleme:
canım sana sadece kendı actıgım konuyu bı okumanı ıstıyorum sonuna kadar.lutfen senın gıbı bende zamanında bu tarz bosluklara cok dustum ama su an kı dusuncelerım cok degıstı ınan bana.senın actıgın konunun bı kac altında olmalı aıle dıye lutfen sonra yorumunu cok merak edıyorum yazarsan sevınırım...
hatta sana yardım edeyım de kolaylık olsun.
http://www.kadinlarkulubu.com/kendi-ailesiyle-ilgili-sorun-yasayanlar/284197-aile.html

Son düzenleme:
ve de şöyle düşün ailen olmasaydı...seni yetimhaneye terkettiklerini düşün...bunu yapan anne babalar o kadar çok ki...yetiştirme yurdun da olabilirdin şimdi...eğer bir evde yaşıyorsan bunu ailene borçlusun...

şunu unutma tatlım bazı aşırı had sahadaki kötü ( cinsel istismar...aleni olarak fuhuşa teşvik...aleni olarak suça teşvik...vb.) anne babalar dışında en kötü anne baba en iyi dosttan iyidir...

ben anne babadan çok ama çok çekmiş bir kadın olarak bunu söylüyorsam var gerisini sen düşün...

her zaman ki gibi söylüyorum kendine yatırım yap gerisi çorap söküğü gibi gelir...asla tıkanıp kalmazsın canım benim....

ah canım benim be.

var ya. hiç içaçıcı şeyler sölemicem sana affet.
annene babana kızarken, dışardaki insanlardan öyle şeyler göreceksin ki..
annen baban sana melek görünecek..
işin aslı bu..

affetmeyi bilmiyorsun, kabullenmeyi de.. an ufak haksızlığa karşı boyun bükmeyi de..
daha omurgan kırılmadı.. eğrilmedi.. dimdiksin, herşeyde adalet arıyorsun.. olmalı diyorsun..
haksızlık olmamalı değil mi.. ama yapıyorlar, ve anlamaya çalışmıyorlar..

sanıyor musun buradaki herkesin annesi "aman evladım şöle mi oldun böle mi oldun" diye saatlerce çocuğunun derdini dinledi? çok azdır öyle ana. ya da o anne yaklaşmaya çalışır da kırar döker iyice mahveder herşeyi..

dediğim gibi, yaşın ilerlicek. hayatı göreceksin.
annenin babanın sana diyip de seni kıran sözlerinin milyonlarca katını sana tek kelime söylemeye hakkı olmayan saçma sapan insanlardan işiteceksin.
annenin babanın yaptığı haksızlığın milyonlarca katını hiç haketmediğin halde tanımadığın insanlardan göreceksin..

sonra dönüp bakacaksın arkana.
"yahu" diyeceksin..
"bunlar en azından anam babam.. varsın onlar böyle olsun.."

çünkü inan bana, onlardan başka dayanağın yok. olmayacak da.

ve seni çok iyi anlıyorum..

Biraz geç kaldım cevap vermekte kusura bakmayın lütfen.
Hepiniz çok mantıklı bi nevi doğru şeyler yazmışsınız.
Evet onların sayende varım onlar sayendede var olmaya devam edicem.
Benden daha kötü durumları görmüşsünüz geçirmişsiniz.
Annem babam iyi yönleri yokmu bu insanların var muhakkakki var.
Babam örneğin ben kendimi bildim bileli çalışır.
Hiç bir gün eli boş girmez kapıdan yada hiç bir gün haram lokma geçirmedi boğazımızdan.
Allaha şükür maddi durumumuz iyi.
Bu rahatlık içinde şikayetin ne diceksiniz şimdi.
Benim derdim anlayışsızlık,benim derdim konuşamamak,benim derdim her konuda çatışıo olmak.
Okuyorum yazdıklarınızı önerilerinizi hadi diyorum biraz daha sabır şükret haline diyorum.
Ama yapım gereğimidr anlayamadım haksızlığa adeletsizliğe tahammül edemiyorum.
Dahada önemlisi onların bunun farkında olmaması,Yediğin önünde yemediğin arkanda herşeyin tamam düşüncesi,Sölediklerimin ciddiye alınmaması çıldırtıo beni.
Haklısız belkide ben anlayamıyorum ama inanın anlamaya çalışıyorum neden farklı düşünüyoruz,nerde çatışıyoruz bunları düşünüyorum.

be_reN ablacım.
Geçte olsa Konunu okudum.
Kendi durumumu düşünmedim desem yalan olur.
Yeniden ölçüp biçmeye çalıştım.
Kısa bi süre önce bende senin gbi kurtuluş yollarını arıyodum ki halada aramıyor değilim.
Ama bi karar verdim.
Bu kadar insan bişeylerin yanlış olduğunu,bi yerde hata yaptığımı sölüo bunu göz ardı edemem.
Daha sabırlı olmaya,halime şükretmeye ve kendi yolumda ilerlemeye çalışıcam.
Paylasımın içinde çok tesekkür ederim,ellerin dert görmesin.

Tam hassas dönemlerin yaş olarak psikolojik olarak belki farketmeden sen de onları çileden çıkarıyorsundur..
zamanla geçicektir yaş ilerledikçe kişilik oturdukça herşeyde düzelir zaten şuan da da kişilik oturma aşamasındasın fikirlerin duyguların hareketlerin değişiyor yetişkin bir birey olma yolundasın o yüzden belki de ben büyüdüm psikolojisiyle sana kküçük bir kız çocuğu gibi davranmaları seni sinirlendiriyor ve çatışmalarınız başlıyor

Kendi aiLeem (!)
onlara ailem demek bile istemiyorum bazen biliyormusunuz ..
Hergün aynı evin içinde aynı şekilde onları görmek zorunda olmaktan nefret ediyorum.
Şuan yazmak istediklerimi onlara asla anlatamam.
Anlamazlar..
O yüzden burayıı seçiyorumm..
Karşımdalarmış gibi içimi döküyorum..

Beni o kadar kırdınızz,o kadar yıprattınızkii..
Sizden gördüğüm acıyı hiç kimseden görmedim..
Sizin ağlattığınız kadar hiç kimse için ağlamadım..
Ben hiç bir zaman "ailem benim herşeyim" diyemedim..
"onlardan asla kopamam,vazgeçemem" diyemedim..
çünkü bu sözleri hak edicek bir aileye sahip değilim.

Sen "Baba"
Sana baba demek zorunda olduğum için bu hayattan nefret ediyorum.
Bana saçma sapan gelen sebeblerden dolayı bağırıp çağırmandan bıktım artık..
o içimi parçalayan sesinden,benimde bi gururum olduğunu unutmandan,söylediklerime gülüp geçmenden,yaptığın haksızlıklardan bıktım.
Filmlerde,masallarda "kahraman" olarak görülen baba figüründen öyle farklısınki benim için bütün sevgimi tüketten.Hiç tanımadığım bir nefretle doldurdun içimi.
Sözünü dinlemek zorunda olmaktan,sana boyun eğmekten,kurallarından,herşeye karışmandan,SENDEN nefret ediyorum..

Ve..

Sen "Anne"
O kutsal annelerden değilsin benim için,
Sokaktaki tanımadığım insanlar bile senden daha değerli.
Hiç bir zaman yanımda olmadın bu güne kadar.
Hep anlayış göstermeye çalıştım.Kötü şartlarda kötü bir dönemde büyümüş olmana bağladım beni anlamamanı.
Ama sen hiç kendini geliştirmek için uğraşmadın bile.
olanları kabul ettin hep,hiç bir denilene itiraz etmedin ve ben senin yüzünden bu kadar pasif bu kadar kendine güvensiz büyüdüm.
Senin yüzünden,senden gördüklerim yüzünden hep ikinci planda kalan olmayı tercih ettim. Hiç bir zaman ifade edemedim kendimi..

Sayenizde kendiyle bile küs,kendi dünyasını yıkmış,başarısız,sevgisiz bir insan oldum
Beni hayattan bıktırdığınız için teşekkür ediyorum size..

Gün gelecek bir bakacaksinki bu denli nefret ettigin ailenden kimse daha yakin degilmis sana, bir bakacaksinki onlarin sana olan sevgisinden sana verdikleri degerden üstün bir sevgi ve deger yokmus...:delphin:

Ellere karistigin gün anlicaksin bunu....simdi sana ne söylesek anlamsiz...ne desek bos..bazi seyleri yasamak gerek ancak o zaman anliyor insanoglu...ancak o zaman dank ediyor kafasina...:delphin:

Hic bir Anne Baba mükemmel degildir güzelim, herkesin hatalari var.... ailene karsi olan bu nefretini yasinin verdigi cahillige bagliyorum ben....olgunlastikca yasin ilerledikce ne kadar yanlis düsündügnü anlicaksin..:kahve:

Annesini kaybetmis biri olarak söylüyorum, En kötü Anne bile Annesizlikten daha iyidir

Bunu sakin unutma.

aile cok tuhaf bir kavram. bu aile karmasıklıgının aslında fesatlık barındırmadıgını bir gün kendi aileni kurmak için dısarıdakilerden gelen darbelerle anlayacaksın. Öyleki babanın sana sesini yukseltmesini arayacak konuma geleceksin. Ah annem diceksin bokmu vardıda kabugumdan cıkmaya calıstım. keşke senin gibi herşeyi kabullenip susup otursaydım.
Tabiki seni suclamıyorum.ailen mutlaka iyidir demiyorum.Ne aileler var gerçekten kalbini kırıyorlardır. senin nasıl şekillendiğini görmüyorlardır.sen son derece haklı olabilirsin. onlardan doğman onları herdaim kutsal görmeni gerektirmez. ama bazı seyler düzelmez. atsan atılmaz satsan satılmaz.
kötünün iyisi olarak kabul etmeyi dene.
ailen kötü olabilir.ama emin ol daha ne kötüler var hayatta. her biri için kendimize bu denli acı verirsek. kötüler için kalbimiz kapkaranlık olur.
aileni coooook sevmen gerekmez.ama azad et.sen mutlu olursun :teselli:

arkadaşım anladığım kadarıyla ailen sana kötü davranmış ama bir eksiklik var insanın annesi babası bu kadar kötü olmaz ya böyle kötü şeyler yazman beni çok şaşırttı ailenle problemlerini çözmen dileğiyle..

her halükarda onlar annen ve baban cnm... bukadar kin ve nefret dolu olma.sanıyorum yaşın küçük...bunu ilerde anne olunca daha iyi anlıycagından eminim...

Back
X