- 4 Mart 2012
- 15.963
- 37.129
- 798
- Konu Sahibi mavihayall
-
Tabi ki değil..siz kendinizden ödün vermeyin ablanıza nasıl alıştılarsa size de alışirlar.hepinize merhaba.Bugün artık dayanamayıp sinir krizi geçirdiğim derdimi size anlatmak istiyorum.22 yaşındayım ailem çok muhafazakar bir aile ben liseye geçtiğimde okulun ilk günü saçımı düzleştirmek istedi annem eğer düzleştirirsen açık bırakırsan seni müdür odasına götürüp rezil ederim dedi.Toplayıp gittim.Ailem muhafazakar olduğu için ve siirtte yani doğuda yaşadığım için hiç açık giymedim hep kot pnt bluz tarzı şeyler giydim.Sadece bir arkadaşım vardı lise3 te bi gün eve 45 dk uzaklıkta avmye gittiğim için ailem bana her türlü hakareti saydı en ağır ağza alınmayacak.Hep evde oturmama hiç arkadaşım olmamasına rağmen bi ruj sürsem bile namussuz oldum.Üniversiteye gidince çok sevdiğim için şort giydim etek giydim görünce baban sana hakkını helal etmiyor ölse senden bilecez dediler.zaten senin o şişko bacaklarına da yakışmıyor falan dediler.Okula ara verdim bi takım problemlerden dolayı yaz için kendime sıfır kol bluz aldım ayıp değil mi kolların dışarda baban dindar adam hiç yakışmaz diyorlar iki ablam annemde sen kötü kadınsın böyle giyiniyorsun diyor.Bu arada iki ablam var biri açık diğeri başörtülü açık olan etek giyinir elbise giyinir baya açık giyinir benim giydiklerimden çok ona bişey demezler neden diye sorunca o kendi parasını kazanıyor okumuş mesleğini eline almış diyorlar benim yaşımdada böyle açık giyinirdi deyince sen ona özeniyorsun o yaptığı için yapıyorsun diyorlar.Allah aşkına kırmızı ruj sürmem hafif makyaj yapmam sıfır kol giymem altına dar paça pnt çok mu ayıp şeyler?
öldürebilirim derken ne demek istediğinizi anlamadım?evet tek yol hayatımı elime almakSanırım annesini babasını kısa etekle ve tişörtle öldürebilen tek milletizhayatınızı ele alın, sonra istediğiniz gibi yaşayın
öldürebilirim derken ne demek istediğinizi anlamadım?evet tek yol hayatımı elime almak
Erkek misiniz siz?Napıcak başka.Aile laf anlamıyorsa?
Evlilik bazen bu tip problemlerden kaçış yoludur.
Ailesini secemez ama eşini secebilirhanfendi ben evlenmeyi düşünmüyorum ki diyelim evlendim eşimin ailemden daha baskıcı olmayacağı ne malum?yorumunuz çok kırıcı dalga geçer gibi
Ooff çekilcek gibi değiller valla yahepinize merhaba.Bugün artık dayanamayıp sinir krizi geçirdiğim derdimi size anlatmak istiyorum.22 yaşındayım ailem çok muhafazakar bir aile ben liseye geçtiğimde okulun ilk günü saçımı düzleştirmek istedi annem eğer düzleştirirsen açık bırakırsan seni müdür odasına götürüp rezil ederim dedi.Toplayıp gittim.Ailem muhafazakar olduğu için ve siirtte yani doğuda yaşadığım için hiç açık giymedim hep kot pnt bluz tarzı şeyler giydim.Sadece bir arkadaşım vardı lise3 te bi gün eve 45 dk uzaklıkta avmye gittiğim için ailem bana her türlü hakareti saydı en ağır ağza alınmayacak.Hep evde oturmama hiç arkadaşım olmamasına rağmen bi ruj sürsem bile namussuz oldum.Üniversiteye gidince çok sevdiğim için şort giydim etek giydim görünce baban sana hakkını helal etmiyor ölse senden bilecez dediler.zaten senin o şişko bacaklarına da yakışmıyor falan dediler.Okula ara verdim bi takım problemlerden dolayı yaz için kendime sıfır kol bluz aldım ayıp değil mi kolların dışarda baban dindar adam hiç yakışmaz diyorlar iki ablam annemde sen kötü kadınsın böyle giyiniyorsun diyor.Bu arada iki ablam var biri açık diğeri başörtülü açık olan etek giyinir elbise giyinir baya açık giyinir benim giydiklerimden çok ona bişey demezler neden diye sorunca o kendi parasını kazanıyor okumuş mesleğini eline almış diyorlar benim yaşımdada böyle açık giyinirdi deyince sen ona özeniyorsun o yaptığı için yapıyorsun diyorlar.Allah aşkına kırmızı ruj sürmem hafif makyaj yapmam sıfır kol giymem altına dar paça pnt çok mu ayıp şeyler?
AYnen canım işini eline al başka bi şehire giten iyisi başka sehire gitmek kendi paramı kendim kazanmak
ailenizin söyledikleri hiç hoş değil böyle şeylerle kendi öz kızlarını yargılamak çok ayıp. eğer ablanıza da karışıyor olsalardi kızım giydiklerne dikkat et biz rahatsız oluyoruz ablaların gibi giyin deseler yine tamam diyeceğim. Ama o kadar ağır sözler söyleyip üstüne sadece size müdahale etmeleri bence çok yalnış.ben olsam istediğim gibi giyinir onların dediklerini de umursamazdimhepinize merhaba.Bugün artık dayanamayıp sinir krizi geçirdiğim derdimi size anlatmak istiyorum.22 yaşındayım ailem çok muhafazakar bir aile ben liseye geçtiğimde okulun ilk günü saçımı düzleştirmek istedi annem eğer düzleştirirsen açık bırakırsan seni müdür odasına götürüp rezil ederim dedi.Toplayıp gittim.Ailem muhafazakar olduğu için ve siirtte yani doğuda yaşadığım için hiç açık giymedim hep kot pnt bluz tarzı şeyler giydim.Sadece bir arkadaşım vardı lise3 te bi gün eve 45 dk uzaklıkta avmye gittiğim için ailem bana her türlü hakareti saydı en ağır ağza alınmayacak.Hep evde oturmama hiç arkadaşım olmamasına rağmen bi ruj sürsem bile namussuz oldum.Üniversiteye gidince çok sevdiğim için şort giydim etek giydim görünce baban sana hakkını helal etmiyor ölse senden bilecez dediler.zaten senin o şişko bacaklarına da yakışmıyor falan dediler.Okula ara verdim bi takım problemlerden dolayı yaz için kendime sıfır kol bluz aldım ayıp değil mi kolların dışarda baban dindar adam hiç yakışmaz diyorlar iki ablam annemde sen kötü kadınsın böyle giyiniyorsun diyor.Bu arada iki ablam var biri açık diğeri başörtülü açık olan etek giyinir elbise giyinir baya açık giyinir benim giydiklerimden çok ona bişey demezler neden diye sorunca o kendi parasını kazanıyor okumuş mesleğini eline almış diyorlar benim yaşımdada böyle açık giyinirdi deyince sen ona özeniyorsun o yaptığı için yapıyorsun diyorlar.Allah aşkına kırmızı ruj sürmem hafif makyaj yapmam sıfır kol giymem altına dar paça pnt çok mu ayıp şeyler?
öyle ama ablası açık? yani aynı tavır tüm çocuklar için geçerli olsaydı tamam giyme aile istemiyor derdim. Ama ablası pekala giydiğine göre konu sahibi de giyebilirNormal şartlarda ayıp değil ama yaşadığın yerde ayıp. Yaşadığın yeri ve kültürel özelliklerini, aile yapılarını biliyorum. Kaldırmaz orası güzelim.
çok yanlış düşünüyorsunuz üstelik bu yorumu yazarak yaşı küçük olup ailevi sorunlar yaşayan kızlara kötü örnek vermiş olursunuz. kesin ve net birşey var ki evlilik asla bir kaçış yolu değildir olamaz da. biz büyüklerin gençlere okuyun mesleğinizi alın dememiz gerekiyorduNapıcak başka.Aile laf anlamıyorsa?
Çok sığ bir görüş bence. Okuyup kendi ayakları üstünde durcağına evlilik çok saçma. Hem evlenceği insanın karışmayacağı ne malum okuluna devam edip kendi hayat arkadaşını tanıyıp bu adam diyip evlenebilirNapıcak başka.Aile laf anlamıyorsa?
size cevabım da uzaktan davulun sesi hoş gelir. çok çok iyi adamlarla tanışıp sonra çok kötü olduklarını anlayan hatta kadının yaşama hakkını elinden alan adamlar var.A
Ailesini secemez ama eşini secebilir
öyle ama ablası açık? yani aynı tavır tüm çocuklar için geçerli olsaydı tamam giyme aile istemiyor derdim. Ama ablası pekala giydiğine göre konu sahibi de giyebilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?