Ailemden Çektiklerim Normal Mi?

mavihayall

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
387
126
33
27
hepinize merhaba.Bugün artık dayanamayıp sinir krizi geçirdiğim derdimi size anlatmak istiyorum.22 yaşındayım ailem çok muhafazakar bir aile ben liseye geçtiğimde okulun ilk günü saçımı düzleştirmek istedi annem eğer düzleştirirsen açık bırakırsan seni müdür odasına götürüp rezil ederim dedi.Toplayıp gittim.Ailem muhafazakar olduğu için ve siirtte yani doğuda yaşadığım için hiç açık giymedim hep kot pnt bluz tarzı şeyler giydim.Sadece bir arkadaşım vardı lise3 te bi gün eve 45 dk uzaklıkta avmye gittiğim için ailem bana her türlü hakareti saydı en ağır ağza alınmayacak.Hep evde oturmama hiç arkadaşım olmamasına rağmen bi ruj sürsem bile namussuz oldum.Üniversiteye gidince çok sevdiğim için şort giydim etek giydim görünce baban sana hakkını helal etmiyor ölse senden bilecez dediler.zaten senin o şişko bacaklarına da yakışmıyor falan dediler.Okula ara verdim bi takım problemlerden dolayı yaz için kendime sıfır kol bluz aldım ayıp değil mi kolların dışarda baban dindar adam hiç yakışmaz diyorlar iki ablam annemde sen kötü kadınsın böyle giyiniyorsun diyor.Bu arada iki ablam var biri açık diğeri başörtülü açık olan etek giyinir elbise giyinir baya açık giyinir benim giydiklerimden çok ona bişey demezler neden diye sorunca o kendi parasını kazanıyor okumuş mesleğini eline almış diyorlar benim yaşımdada böyle açık giyinirdi deyince sen ona özeniyorsun o yaptığı için yapıyorsun diyorlar.Allah aşkına kırmızı ruj sürmem hafif makyaj yapmam sıfır kol giymem altına dar paça pnt çok mu ayıp şeyler?

Elbette ayıp değil. Ama madem ailenin özgürlük kıstası kendi paranı kazanmak, sen de artık kendi paranı kazanıp ağızlarını kapatabilirsin.

Ne alaka insan heves etmiş giymiş olabilir neden bu kadar abartmışlar ki ? Baban çok dindar birisi olsaydı ablan bile giyemezdi
evet heves edip giymek istiyorum ama sen kilolusun yok bu şehirde olmaz vs diyorlar ama burda benden daha açık giyinen çok çok kız var

Bu anlattiklariniz bana göre cok normal seyler ama benim ya da baskalarinin ne düsündügünün bir önemi yok ki.. siz o ailede ve o cevrede yasadiginiz, oraya/onlara bagimli oldugunuz sürece bu baskilara maruz kalacaksiniz. Zaten üni okuyormussunuz, mezun olup kendi ayaklariniz üzerinde durunca dilediginiz gibi yasarsiniz. Muhtemelen egitim seviyesi düsük, belli yasa gelmis insanlari degistirmeniz ve kendinizi ifade edebilmeniz mümkün degil. Hayati kendinize zorlastirmayin ve sadece sabredin derim.

Napıcak başka.Aile laf anlamıyorsa?
Evlilik bazen bu tip problemlerden kaçış yoludur.
Peki evlendiği adam da ailesi gibi çıkarsa? Evlenene kadar ayıya dayı deyip sonra değişirse? Burada çoğu konuda kadınların derdi bu.

Evlilik kaçış değildir. İlla bir kaçış ariyorsa ekonomik özgürlüğünü kazanır, kendi hayatını kurar. Sonra da ayakları yere sağlam basarak gönlünce biriyle evlenir. Sorun yasarsa en azından baba evine dönemem diye düşünmek zorunda kalmaz, kendi ayakları üzerinde durur.

Okulu bitir , baska sehre git is bul , istedigin gibi giyin

Ruj surmek , sort giymek vs ayip degil , kotu de degil

41 yasindayim ve sortla geziyorum sokaklarda ama su anda ailene bagliysan krize falan girmek yerine derslerine odaklan , universiteyi bitir ve kendi hayatini istedigin sekilde kur

Ve son bir kamu spotu , gunlerdir bu tarz konular aciliyor , bu toplum baskisina kadinlar olarak dur demeliyiz artik , kadinlarin ne giyip giymeyecegine baskalarinin karismamasi gerekiyor , ben yoruldum gercekten burada bunlari yazmaktan ama lutfen kadinlar bari arkasinda dursun bu konudaki gibi genc kizlarin !!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…