Eşin senin ailenle görüşüyormuş, sen de onun ailesi ile görüşmekle doğru yapmışsın bence.
Kocanın ailesi ile tamamen ilişkiyi kesmek yani küsmek bence çok tehlikeli ve yanlış. Çünkü bu durumda eşler ailelerine yalnız gidiyor ve ailelerin elinde de güzel bir malzeme var "karın bizimle görüşmüyor" şeklinde, koca hem karısına laf geçiremiyor gibisinden tepki alıyor, hem ailesinin dolduruşuna gelebiliyor.
Ailene bir fırsatını bulduğunda söyle, ama "barıştık" şeklinde değil. Eşimin hatrı için gittim, ama mesafeliyim ve bu mesafeyi kendi iyiliğim için koruyacağım de ve sahiden öyle yap. Ailen o insanlarla görüşmeni neden istemez? elbette senin iyiliğin için, sen kendi iyliğini menfaatini korursan, onlar için de sorun olmaz bence.
Barıştık diye aldanıp samimiyet kurma bence, geçmişi unutma, çünkü insanlar değişmez. Ne kadar oturman gerekiyorsa git otur, ziyaretini yap, ama kısa tut, mesafeyi bozma asla. Saygılı ol, tersleme, ama resmi ol.
Ben eşimin ailesine böyle yapıyorum cnm. Bazen benimle de konuşmaya çalışıyorlar, seninle o mevzuları açıp konuşmaları gibi. Ben "bu konuları konuşmak için gelmedim" diyorum.
Bir insanla küs kalmak, insnaın sırtında yük oluyor. En iyisi bu bence, görüşeceksin ama yok sayarak..