aileme anlatsam mı ?

melek7

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
328
9
318
Bursa
merhaba arkadaşlar bundan bi 7-8 ay evvel eşimle büyük problemlerimiz oldu tabii ki ailelerde girdi araya aslında problem olma sebebide hem benim ailem hem onun ailesi ama en çok ta onun ailesi şimdi olayları burda uzun uzun anlatmama gerek yok olay bizim içimizde halloldu zaten o büyük kavgadan sonra ben aileme gittim sonra eşim beni geri getirmek için ailemle barıştı ve eskisi gibi bişi yok gibi davranıyor şimdi neyse o olaylardan sonra eşime ailenle görüşmek istemiyorum dedim zaten onlarda beni istemiyolardı görüşmeyi eşimde bende zaten görüşmücem bayramdan bayrama dedi ama tabi öle olmadı bi ay sonra bunlar barıştı gidip gelme başladı eşimle. ben ne güzel görüşmüyordum riyakar oldukları için onlardan midem bulanıyor birde yalancılar şimdi ramazan geçende bizi çağırdılar artık küslük olmasın falan ben istemeye istemeye gittim gittimizde hiç bişi yokmuş gibi davranıldı ve kayınvaldem benimle uzun uzun konuştu işte böle olsun istemedik falan filan v.ss yaptıklarını inkar etti bide güzel ağzıma çok laf geldi ama büyüktür dedim sustum şimdi ilişkilermiz normale döndü kapandı konular benim içimde her nekadar kapanmasada şimdi ben bunlarla görüştüğümü aileme anlatsam mı yoksa bilmeseler dahamı iyi annem hiç istemiyodu çok kavgalar oldu görüşme onlarla alma gururunu ayaklar altına diye ama şimdi ramazan kadir gecesi geliyor küslük bitsin diye kabul ettim görüşmeyi napıcamı bilemedim sizlerden bir fikir alsam güzel olucak tşk ederim şimdidien

görmüş gecirmiş bi kadın annen sonuçta anlayışla karsılar ama bayramda falan söle araya sıkıstırıp bende kalsın büyüklük falan eşime kıyamadım çok üzüldü gittik dersin

annnende o anki sinirle söylemiştir merak etme. senden benden iyi biliyorlar herseyi anlayacaktır oda istemezxz küslük olsun

tabbiki söylemelisin yarın öbür gün başkasından öğrenmektense sizden öğrenmeleri daha iyi..annenin birşey diyeceğini bende sanmmıyorum karşısındakilerde ne kadar suçlu olurlarsa olsunlar anne-baba...hem evlatların mutluluğu hrşeyden daha önemli...

aileler arası küslük olucana barıştığını duymak bence anneni rahatlatır mutlu olur. sonuçta senin huzurun söz konusu :34:

Eşin senin ailenle görüşüyormuş, sen de onun ailesi ile görüşmekle doğru yapmışsın bence.
Kocanın ailesi ile tamamen ilişkiyi kesmek yani küsmek bence çok tehlikeli ve yanlış. Çünkü bu durumda eşler ailelerine yalnız gidiyor ve ailelerin elinde de güzel bir malzeme var "karın bizimle görüşmüyor" şeklinde, koca hem karısına laf geçiremiyor gibisinden tepki alıyor, hem ailesinin dolduruşuna gelebiliyor.

Ailene bir fırsatını bulduğunda söyle, ama "barıştık" şeklinde değil. Eşimin hatrı için gittim, ama mesafeliyim ve bu mesafeyi kendi iyiliğim için koruyacağım de ve sahiden öyle yap. Ailen o insanlarla görüşmeni neden istemez? elbette senin iyiliğin için, sen kendi iyliğini menfaatini korursan, onlar için de sorun olmaz bence.
Barıştık diye aldanıp samimiyet kurma bence, geçmişi unutma, çünkü insanlar değişmez. Ne kadar oturman gerekiyorsa git otur, ziyaretini yap, ama kısa tut, mesafeyi bozma asla. Saygılı ol, tersleme, ama resmi ol.

Ben eşimin ailesine böyle yapıyorum cnm. Bazen benimle de konuşmaya çalışıyorlar, seninle o mevzuları açıp konuşmaları gibi. Ben "bu konuları konuşmak için gelmedim" diyorum.

Bir insanla küs kalmak, insnaın sırtında yük oluyor. En iyisi bu bence, görüşeceksin ama yok sayarak..

Son düzenleme:
Eşin senin ailenle görüşüyormuş, sen de onun ailesi ile görüşmekle doğru yapmışsın bence.
Kocanın ailesi ile tamamen ilişkiyi kesmek yani küsmek bence çok tehlikeli ve yanlış. Çünkü bu durumda eşler ailelerine yalnız gidiyor ve ailelerin elinde de güzel bir malzeme var "karın bizimle görüşmüyor" şeklinde, koca hem karısına laf geçiremiyor gibisinden tepki alıyor, hem ailesinin dolduruşuna gelebiliyor.

Ailene bir fırsatını bulduğunda söyle, ama "barıştık" şeklinde değil. Eşimin hatrı için gittim, ama mesafeliyim ve bu mesafeyi kendi iyiliğim için koruyacağım de ve sahiden öyle yap. Ailen o insanlarla görüşmeni neden istemez? elbette senin iyiliğin için, sen kendi iyliğini menfaatini korursan, onlar için de sorun olmaz bence.
Barıştık diye aldanıp samimiyet kurma bence, geçmişi unutma, çünkü insanlar değişmez. Ne kadar oturman gerekiyorsa git otur, ziyaretini yap, ama kısa tut, mesafeyi bozma asla. Saygılı ol, tersleme, ama resmi ol.

Ben eşimin ailesine böyle yapıyorum cnm. Bazen benimle de konuşmaya çalışıyorlar, seninle o mevzuları açıp konuşmaları gibi. Ben "bu konuları konuşmak için gelmedim" diyorum.

Bir insanla küs kalmak, insnaın sırtında yük oluyor. En iyisi bu bence, görüşeceksin ama yok sayarak..

evet canım dediklerini uygulayacağım zaten en mantıklısıda bu bilseler daha iyi olucak mesafeyide iyi ayarlamam lazım eşimin ailesiyle

Back
X