Aileme cok yük oluyorum bu aralar

Sen bu bilinçte, duyarlılıkta bir insansan, ailen için gurur duyulacak bir evlatsın.
Eminim ailende farkında bu durumun.
Okulunu bitirip , diplomanı eline alınca zaten vereceksin bu emeklerin karşılığını.
Üzülme bende hem okudum, hem çalıştım kimi yettirdim , kimi yettiremedim.
Ailem hep destek oldu, gün geldi bende onlara oldum.
Ama zaten aile olmak böyle birşey.
Yolun açık , bahtın güzel olsun inşallah. :7:

Son düzenleme:
Öncelikle bu düsünceli, bilincli ve olgun kisiliginizden dolayi sizi kutlarim. Simdilerde kaldi mi sizin gibi gencler, sanmam...

Bu zor günleriniz gectiginde ailenize emeklerinin karsiligini bir sekilde ödersiniz, maddiyati bir kenara birakin iyi bir evlat olmaniz dahi onlar icin eminim yeterli olucaktir.

Aslinda ailenize yük oldugunuzu düsünerek üzülmek yerine, size zor dönemlerinizde yardim eden fedakar bir aileniz oldugu icin mutlu olmalisiniz...

Ya ailesi olmayanlar? Yada ailesi olupta sahip cikmayanlar?

Bu yüzden gercekten sanslisiniz, sevinin...

Yolunuz acik olsun. ;)

Son düzenleme:
Tesekkür ederim cevaplariniz icin. Bir yabancidan borc almaktansa ailemden alirim daha iyi. Ben bu yasima kadar hicbir arkadastan veya yabancidan borc para almadim, almam da. Hep ailem yardim etti dar günlerde.

Ailemin de kendine göre borclari var, evin gelirinden giderinden az cok haberim oluyor. Onlari da zor durumda birakmak istemiyorum ama basa carem yok. 2 haftadir dogru düzgün gezmeye gitmiyorum biraz giderlerimi kisitlamak icin. Hayirlisi insallah isyerinde saatlerim biraz yükselse bukadar zor durumda kalmam. Bakalim önümüzdeki aylar durumlar nasil olacak :44:

şöyle de düşünebilirsin sen okuyorsun ve ailenden aldığın para okulun için, gezmek tozmak için alsaydın vicdan azabı duyman notmal olurdu. ileride okulun bittiği zaman sen de ailenin borçlarını ödemesinde yardımcı olursun merak etme.

mesleğini eline aldığın zaman, sende onlara maddi anlamda destek olursun :)
ne güzel bi ailen var,senin okuman meslek sahibi olman için çabalıyolar, elerinden gelen yardımı yapıolari esirgemiolar, başına kakmıolar..
ailene yapabileceğin en büyük iyilik emeklerini boşa çıkarmaman...
okulu bitirip çalışmaya başladığında, herşey düzene girecek..

Arkadaslar icime dert oldu bu durum, aileme karsi okadar mahcubum ki anlatamam. Hem calisiyorum hem ögrenciyim. Okulumun aylik ödemesi cok yüksek. 1 aydir canim annem cok destek oluyor bana, o olmasa cok cok zor durumda kalirdim :14:
Part time calistigima ragmen cok iyi maas aliyordum ama son birkac aydir calisma saatlerim azaldigi icin haliyle daha az maas aliyorum. Tam da okulumun basladigi zamana denk geldi saatlerimin azalmasi. Herzamankinden daha cok ihtiyacim var o paraya. Okul haric birsürü ödemem var, AILEMLE yasadigim halde. Tek basima olsam hayatta kalkamazdim altindan herhalde.

Ikinci bir ise girsem bu sefer hic bos vaktim kalmayacak, temmuz'da sinavlarim var onlara odaklanmam lazim.
Annem sagolsun herseyimi o ödüyor bu aralar, hesabima para bile yatiriyor hesabim eksiye girmesin diye :14:

Cok mahcubum onlara karsi, toparlir toparlanmaz fazlasiya geri vermek istiyorum. Sadece paylasmak istedim arkadaslar.

çocuklar hiç bir zaman ailelerine yük değildir..

anne sırtında okula taşır çocuğunu asla "off" demez.. asla böyle düşünme. sen öğrenci halinle çalışıyorsun elinden gelenin fazlasını yapıyorsun aslında.. bunlardan ziyade derslerine kanalize ol da uzatmadan bitir derim ben.

çocuklar hiç bir zaman ailelerine yük değildir..

anne sırtında okula taşır çocuğunu asla "off" demez.. asla böyle düşünme. sen öğrenci halinle çalışıyorsun elinden gelenin fazlasını yapıyorsun aslında.. bunlardan ziyade derslerine kanalize ol da uzatmadan bitir derim ben.

Uzatma gibi bir lüksüm yok zaten yasim 23 olacak :17: Bundan önce basladigim bir üniyi 1 sene sonra biraktim. Cok zorlanmistim. Ayni hayal kirikligini birdaha yasatamam aileme.
T
abiki fazlasiyla geri verecegim aileme bunun lafi bile olmaz. Bu yasima kadar baktilar bana 2-3 kurusu mu geri veremeyecegim onlara :40:
Hayirlisiyla bir bitse, daha yeni basladim 1 ay bile olmuyor. Hayirlisi diyelim.

Cevaplariniz icin tesekkürler arkadaslar. 2 ay öncesine hicbir skntim yoktu gayet de iyi idare ediyordum. Simdi ise elimde 1 kurus bile kalmiyor, zoruma giden de bu zaten. 3 senedir calisiyorum aileme mümkün oldugunca yük olmamak icin, simdi ise onlara muhtac gibi hissediyorum kendimi :14:

[sıze=3]arkadaslar icime dert oldu bu durum, aileme karsi okadar mahcubum ki anlatamam. Hem calisiyorum hem ögrenciyim. Okulumun aylik ödemesi cok yüksek. 1 aydir canim annem cok destek oluyor bana, o olmasa cok cok zor durumda kalirdim :14:
Part time calistigima ragmen cok iyi maas aliyordum ama son birkac aydir calisma saatlerim azaldigi icin haliyle daha az maas aliyorum. Tam da okulumun basladigi zamana denk geldi saatlerimin azalmasi. Herzamankinden daha cok ihtiyacim var o paraya. Okul haric birsürü ödemem var, aılemle yasadigim halde. Tek basima olsam hayatta kalkamazdim altindan herhalde.

ıkinci bir ise girsem bu sefer hic bos vaktim kalmayacak, temmuz'da sinavlarim var onlara odaklanmam lazim.
Annem sagolsun herseyimi o ödüyor bu aralar, hesabima para bile yatiriyor hesabim eksiye girmesin diye :14:

Cok mahcubum onlara karsi, toparlir toparlanmaz fazlasiya geri vermek istiyorum. Sadece paylasmak istedim arkadaslar.
[/sıze]

annenden allah razı olsun canım destek oduğu için senden de allah razı olsun bukadar olgun yaklaşıp anneciğini düşündüğün için. Okuluna odaklan okulun biter güsel bir işe girersin sende annnede bakarsın:)
çok ödemelerim var demişssin ne ödemeleri bunlar

annenden allah razı olsun canım destek oduğu için senden de allah razı olsun bukadar olgun yaklaşıp anneciğini düşündüğün için. Okuluna odaklan okulun biter güsel bir işe girersin sende annnede bakarsın:)
çok ödemelerim var demişssin ne ödemeleri bunlar

Maasim ortalama 800-900 €, az calistigimda 600-700 arasi oluyor
400€ okula ödüyorum
150 € taksit
35-40€ telefon faturam, 10 € telefonun sigortasi
40-50€ benzin
30-40€ sigara (haftada 2 paket yetiyor bana simdilik :18:)
arada mecbur kredi kartiyla ödüyorum bazi seyleri cebimde para olmayinca
Bu ay üzerine enistemin ve kücük kardesimin dogum günü hediyesi, arkadasimin dügün hediyesi, ipad'im icin ek kart (2. sim karti 30€) eklendi

birde ufak tefek hesaplar iste, evin eksikleri vs vs arada ben gidip aliyorum.
Birde bu ay 500€ ipad icin ödedim okul tüm ögrencilere ipad verdi kitap yerine onunla calismamiz lazim

Son düzenleme:
[sıze=3]
maasim ortalama 800-900 €, az calistigimda 600-700 arasi oluyor
400€ okula ödüyorum
150 € taksit
35-40€ telefon faturam, 10 € telefonun sigortasi
40-50€ benzin
30-40€ sigara (haftada 2 paket yetiyor bana simdilik :18:)
arada mecbur kredi kartiyla ödüyorum bazi seyleri cebimde para olmayinca
bu ay üzerine enistemin ve kücük kardesimin dogum günü hediyesi, arkadasimin dügün hediyesi, ipad'im icin ek kart (2. Sim karti 30€) eklendi

birde ufak tefek hesaplar iste, evin eksikleri vs vs arada ben gidip aliyorum.
Birde bu ay 500€ ipad icin ödedim okul tüm ögrencilere ipad verdi kitap yerine onunla calismamiz lazim
[/sıze]

aah ahhh :) birde ben yazsam burayaa roman olur hayat şartları çok zor :)
ama o sigrayı içme :19::19: :1: Allah yardımcın olsun inşallaah canım ߀nimmm tez zamanda okulunu bitirip iyi bir iş kariyer sahibi olursun umarımmm

aah ahhh :) birde ben yazsam burayaa roman olur hayat şartları çok zor :)
ama o sigrayı içme :19::19: :1: Allah yardımcın olsun inşallaah canım ߀nimmm tez zamanda okulunu bitirip iyi bir iş kariyer sahibi olursun umarımmm

Sigara yerine gezmeyi azalttim 2 haftadir biyere cikmiyorum :27:

bence ailene yük olmuyorsun hiç öyle düşünme.

zaten okul paranı taksitlerini falan hep kendi kazandığın parayla ödüyormuşsun daha ne yapıcaksın ki sonuçta sen bir öğrencisin.hatta bir öğrenciye göre ailene hiç yük olmuyorsun.evin ihtiyaçlarına bile yardım ediyormuşsun.

23 yaş da öyle geç bir yaş değil ki genelde herkes o yaşta bitiriyor üniversiteyi hiç dert etme.

bence ailene yük olmuyorsun hiç öyle düşünme.

zaten okul paranı taksitlerini falan hep kendi kazandığın parayla ödüyormuşsun daha ne yapıcaksın ki sonuçta sen bir öğrencisin.hatta bir öğrenciye göre ailene hiç yük olmuyorsun.evin ihtiyaçlarına bile yardım ediyormuşsun.

23 yaş da öyle geç bir yaş değil ki genelde herkes o yaşta bitiriyor üniversiteyi hiç dert etme.

Simdilik kendim ödeyebiliyorum evet, calisma saatlerim daha fazla düsmezse ilerde de kendim ödecebilecegim.
Y
asimdan dolayi sorun yasamiyorum zaten, gec olsun güc olmasin diye bir laf var o hesap :)
Haklarini zaten asla ödeyemem ailemin ama insallah okulumu bitirip meslegimi elime alabilirsem ilk yardim edecegim kisi annem ve babam olacak!!
:nazar:

Arkadaslar icime dert oldu bu durum, aileme karsi okadar mahcubum ki anlatamam. Hem calisiyorum hem ögrenciyim. Okulumun aylik ödemesi cok yüksek. 1 aydir canim annem cok destek oluyor bana, o olmasa cok cok zor durumda kalirdim :14:
Part time calistigima ragmen cok iyi maas aliyordum ama son birkac aydir calisma saatlerim azaldigi icin haliyle daha az maas aliyorum. Tam da okulumun basladigi zamana denk geldi saatlerimin azalmasi. Herzamankinden daha cok ihtiyacim var o paraya. Okul haric birsürü ödemem var, AILEMLE yasadigim halde. Tek basima olsam hayatta kalkamazdim altindan herhalde.

Ikinci bir ise girsem bu sefer hic bos vaktim kalmayacak, temmuz'da sinavlarim var onlara odaklanmam lazim.

helal olsun sanaa!!!! helal olsun sana aılenın yaptıgı fedakarlıgın farkında oldugun ıcın bu kadar mantıklı akıllı oldugun ıcınn...okuyorum dıye aıle parası yıyıp sımarıklık yapmadıgın ıcınnnn binlerce kez takdır edıyorum senı umarım tum yasantın boyunca böyle gururlu onurlu davranısına devam edersınnn..hayatta daha ıyı yerlere gelmenn dılegıyle :)

helal olsun sanaa!!!! helal olsun sana aılenın yaptıgı fedakarlıgın farkında oldugun ıcın bu kadar mantıklı akıllı oldugun ıcınn...okuyorum dıye aıle parası yıyıp sımarıklık yapmadıgın ıcınnnn binlerce kez takdır edıyorum senı umarım tum yasantın boyunca böyle gururlu onurlu davranısına devam edersınnn..hayatta daha ıyı yerlere gelmenn dılegıyle :)

Çok teşekkür ederim uyandım şimdi :17:
Ee yaş oldu 23 elbette geçinmeyi bilmek gerek bu yaşta, inşallah hayal kırıklığı yaşamadan hayallerimi gerçekleştirip başarılı olacağım ve aileme de iyi bir gelecek sağlayabileceğim :16:
Beni büyütüp okutan insanlara az bile gelir

Canım annem, gözlüklerim eskidi diye gittik yeni gözlük beğendik. Camları da özel olduğu için bayapahalıya patladı. 1 saniye bile düşünmeden aldı "olsun kızım senin ihtiyatın var" diye :43:

Çok teşekkür ederim uyandım şimdi :17:
Ee yaş oldu 23 elbette geçinmeyi bilmek gerek bu yaşta, inşallah hayal kırıklığı yaşamadan hayallerimi gerçekleştirip başarılı olacağım ve aileme de iyi bir gelecek sağlayabileceğim :16:
Beni büyütüp okutan insanlara az bile gelir

bence sen basarılı olacaksın bu okadar bellı kı..hayatı ögrenmıssın aılenın yaptıklarının farkındasın ..bunların farkında olmadan asalak asalak yasayan o kadar tip var ki...aileye isyan edıp nankörluk yapmanın moda oldugu zamanda senın gıbı aklı basında ınsanların oldugunu bılmek guzel :) ınsallah senın evlatlarında senın gıbı olur hayatta basarılar tatlım :)

Back
X