- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
- 408
İşi devam ettirmek istiyorsanız en mantıklı hamle bu. Hatta sizin için avantajlı. Çünkü gelecekte annenizin payından diğer kardeşlere düşecek hisseyi ödeyip Antalya’daki işletmenin tamamına da sahip olabilirsiniz.Arkadaşlar yeni gelişmeler üzerine konuyu güncellemek ve fikirlerinizi almak istiyorum.
Annemler düşünüp taşınmış beni ortaklıktan çıkarmaktansa iki şirketi bölüşmeye karar vermişler. Ankara’da olanda kızkardeşlerim, Antalya’da olanda annem ve ben kalacakmışız. Onların teklifi bu. Tabii öncesinde expertiz gelip değerlerine, kazançlarına bakacak.
Sizce bu teklife sıcak bakayım mı? Yoksa benim payımı verin, beni çıkarın diye direteyim mi?
@bafelix özellikle senin cevap vermeni istiyorum. Senin bu konularda tecrüben var.
Evet cuy bana da cazip bir teklif gibi geldi. Hali hazırda işleyen bir sistem var. Onu devam ettirmek benim içinde daha avantajlı. Aksi halde ben payımı alsam sıfırdan bir işi oturtmak senelerimi alacak.İşi devam ettirmek istiyorsanız en mantıklı hamle bu. Hatta sizin için avantajlı. Çünkü gelecekte annenizin payından diğer kardeşlere düşecek hisseyi ödeyip Antalya’daki işletmenin tamamına da sahip olabilirsiniz.
Maddi olarak büyük haksızlık yok ise satım işlemi olmadan ona şu kadar fazla oldu buna az oldu demeden halletmek en güzeli. Hayırlı olsun.Evet cuy bana da cazip bir teklif gibi geldi. Hali hazırda işleyen bir sistem var. Onu devam ettirmek benim içinde daha avantajlı. Aksi halde ben payımı alsam sıfırdan bir işi oturtmak senelerimi alacak.
Annemin otelle duygusal bir bağı var. Babam son senelerini otelde geçirdi. Kesinlikle satılmasını istemiyor. Benim payımı verip çıkarmakta onları çok zorlayacak. Kendi aralarında böyle bir karar almışlar. Bugün gidip annemle konuşacağım.
Birinin mülk değeri çok, diğerinin aylık kazancı. Denkleştirmek için sanırım diğer gayri menkullerdeki payımı vermem gerekecek. Ama en azında her kafadan ses çıkmayacağı için kendi şirketimi daha düzgün yönetebilirim.maddi olarak ne kadar fark var ?
Arkadaşımla buluştuk bugün. Kabul etme diyor. Otelde annemle %50 kalırsak annemin vefatından sonra yine 3’e bölüneceği için zararlı çıkarsın diyor.Maddi olarak büyük haksızlık yok ise satım işlemi olmadan ona şu kadar fazla oldu buna az oldu demeden halletmek en güzeli. Hayırlı olsun.
Mali değeri denk ise niye zararlı olasınız ki? Yukarıda yazmışsınız, Mülk değeri ile gelir birlikte düşünüldüğünde denkleşebilir diye… 300 birim mal var, 75+75, 75+75 bölüştünüz diyelim anne vefat ederse 25er pay oluşacak, kardeşlerinizin payını verip ayrılabilirsiniz.Birinin mülk değeri çok, diğerinin aylık kazancı. Denkleştirmek için sanırım diğer gayri menkullerdeki payımı vermem gerekecek. Ama en azında her kafadan ses çıkmayacağı için kendi şirketimi daha düzgün yönetebilirim.
Arkadaşımla buluştuk bugün. Kabul etme diyor. Otelde annemle %50 kalırsak annemin vefatından sonra yine 3’e bölüneceği için zararlı çıkarsın diyor.
yok cuy. Ortada bir vasiyet olmadığı için hepimize %25 düştü.annenin babadan kalan payı %50 sizlerin ise %17.
Davada daha da yıpranırsınız. Hırsları olmayan, para peşinde koşmayan tanıdık bir avukata danışın. Dava ile alacağınız parada daha çok üzülürsünüz.
Ödeşir Şasıfelek. Karşılamasa bile ben onlara borçlansam zamanla ödeyebilirim. Ama annem olayı sanırım ego savaşına çevirdi. İlla ki otelde söz hakkı olsun istiyor. Bugün yönetimsel sorunlar için o kadar mantıksız savunmalar yaptı ki. Arkadaşım olmasaydı ben yine sinir harbiyle dönerdim. Arkadaşım sakin tek tek anlattı. Aslında iki şirkete de profesyonel yöneticiler atasak ve onlardan hesap sorsak bütün sorunlarımız çözülür.Elindeki taşınmazları annene devret. Otelin tek sahibi ol. Denklesmez mi?
Mal satıp satın alan kişiye kazandıracağınıza, dava açıp kendiniz ve ailenizi huzursuz edip avukatı da malınıza ortak edeceğinize ailenizle anlaşın. Üçe beşe bakmayın.yok cuy. Ortada bir vasiyet olmadığı için hepimize %25 düştü.
Kaza yaptığımız gün avukattan dönüyorduk. Güya tanıdık. Sözleşmeye öyle maddeler koymuşki, ona canımız sıkıldı. Davaya bakmak için cüzzi bir rakam istiyor ama sonuçlanınca benim payımın %15’ini istiyor. Böyle bir vicdansızlık olabilir mi?
Ödeşir Şasıfelek. Karşılamasa bile ben onlara borçlansam zamanla ödeyebilirim. Ama annem olayı sanırım ego savaşına çevirdi. İlla ki otelde söz hakkı olsun istiyor. Bugün yönetimsel sorunlar için o kadar mantıksız savunmalar yaptı ki. Arkadaşım olmasaydı ben yine sinir harbiyle dönerdim. Arkadaşım sakin tek tek anlattı. Aslında iki şirkete de profesyonel yöneticiler atasak ve onlardan hesap sorsak bütün sorunlarımız çözülür.
Evet cuy. Tanıdık, iyi niyetli bir avukat bulmadıkça o yola başvurmamak lazım. Ola ki ailemle anlaştık. Azlettiğimde dünya kadar para ödemem gerektiğini de koymuş sözleşmeye. Rabbim kimseyi hastaneye ve adliyeye düşürmesin bu ülkede.Mal satıp satın alan kişiye kazandıracağınıza, dava açıp kendiniz ve ailenizi huzursuz edip avukatı da malınıza ortak edeceğinize ailenizle anlaşın. Üçe beşe bakmayın.
Avukat sizi zaten davaya itip pay almaya çalışacaktır. Başka bir avukata da gitseniz durum bu. Aileniz anlaşmaya çalışıyorken çözün işinizi.
Annenizin hakkından vazgeçmesini istemeniz yanlış olur ve ters teper. Bunu önermem. Başka mülkler var ise annenize o mülkleri vererek işletmelerden çıkarmanız daha uygun olur. Ancak bu defa kardeşler işletmeleri paylaşamazlar. Annenizin vefatı halinde annenizin payı bölüşüleceği zaman siz paylar için ödeme yaparsınız. Tek sahip konuma gelebilirsiniz.Evet cuy. Tanıdık, iyi niyetli bir avukat bulmadıkça o yola başvurmamak lazım. Ola ki ailemle anlaştık. Azlettiğimde dünya kadar para ödemem gerektiğini de koymuş sözleşmeye. Rabbim kimseyi hastaneye ve adliyeye düşürmesin bu ülkede.
Arkadaşım aslında son derede akıllı bir çözüm daha buldu. Madem annen sizi bir araya getiremiyor. Kendi hisselerinden vazgeçsin dedi. En nihayetinde 69 yaşında. Torun büyütmeye dahi enerjisinin olmadığını söyleyen, iş hayatında da tecrübesiz bir kadın. Keşke buna yanaşsa ve doğal olarak benimde hisselerim artacağı için bölüşmek daha kolay olur.
Evet 3 kardeş olduğumuz için hepimiz eşit olduk böylelikle.duruguzel hanım ben kaçırmış olabilirim yazdıysanız eğer, babanız vefat edince zaten yüzde 75 siz ve kardeşlere yüzde 25 de anneye olacak şekilde paylaşım yapılmadı ?
Aklım çok karışık cuy. Bir yandan diyorum ki sulh içinde hallet. Madem annem benle kalmaya razı, sende kabul et. Ama diğer yandan annem pek çok konuda sabit fikirli ve onu en ufak şeyde ikna etmek için çok efor sarfetmem gerekecek. Bu da gözümü korkutuyor.Annenizin hakkından vazgeçmesini istemeniz yanlış olur ve ters teper. Bunu önermem. Başka mülkler var ise annenize o mülkleri vererek işletmelerden çıkarmanız daha uygun olur. Ancak bu defa kardeşler işletmeleri paylaşamazlar. Annenizin vefatı halinde annenizin payı bölüşüleceği zaman siz paylar için ödeme yaparsınız. Tek sahip konuma gelebilirsiniz.
%15 çok değil mi ya?Davaya bakmak için cüzzi bir rakam istiyor ama sonuçlanınca benim payımın %15’ini istiyor. Böyle bir vicdansızlık olabilir mi?
Canımmm%15 çok değil mi ya?
Neredesin ben sana avukat bulurum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?