Ben ne olursa bir personelin müşteriyi dövemeyeceği, böyle bir durumda o personelin iş akdinin son verilmesi gerektiğini söyledim
İyi günler arkadaşlar.
Ben 43 yaşında bir kadınım. Babam 3 sene önce vefat etti. Babamdan bize biri Ankara’da diğeri Antalya’da iki işletme kaldı. 3 kız kardeşiz ve annem var.
Sorun şu ki babamın ölümüyle kardeşlerimle sorunlar yaşadım. Ablam kafamda cep telefonu parçaladı. Bir kaç defa ortaklığın giderilmesi için dava açmaya yeltendim ama annemin hatrına vazgeçtim. Bu arada annemde evlat ayıran, benim dediklerimi hep düşmanca bilen bir kadın.
Dün yaşadığım son olayda işletmemizde çalışan bir personelin müşteriyi dövdüğünü öğrendim şans eseri. Kesinlikle bana yönetimsel ve finansal söz hakkı vermiyorlar.
Ben ne olursa bir personelin müşteriyi dövemeyeceği, böyle bir durumda o personelin iş akdinin son verilmesi gerektiğini söyledim. Ama ablam bunun önemsenmeyecek bir konu olduğunu düşünüyor. Olayın nasıl bu noktaya gelebildiğini, bu kadar arıza bir müşteriyi nasıl otelde konaklattıklarını, yönetimsel bir boşluk olduğunu filan düşünmüyor tabii.
Ben bu sefer kararlıyım. Avukatım da ilk başta sulh içinde çözmemizi, yönetimi benim almamı söyledi. Ama böyle bir şeyin mümkün olmadığını, başka çarem kalmadığını söyledim.
Kendisinin ya da tanıdığının başından buna benzer bir olay yaşayanınız var mı? Beni neler bekliyor fikrinizi yazar mısınız? Geçen ay panik atak yaşadığım için doktorum stresten uzak durmamı söylemişti. Bir yandan da onun korkusunu yaşıyorum.
Zaman ayırıp cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Elbetteki var. Hatta ben Hilton’larda Revenue Management yapmış birini buldum. 1 ay maaşını kendi cebimden verdim ama adam maaşın yanında doluluktan prim isteğini söyleyince kardeşlerim “40 odalı otele bir de onu mu ortak edeceğiz” dediler. Kalitesiz ve az sayıda elemanla çalışmak her geçen sene bizim işletmemizin hizmet kalitesini düşürüyor. Babamln etrafındaki herkesi, babama böbreğini veren arkadaşını dahi hayatımızdan uzaklaştırdı annem ve kardeşim. Hiç kimsenin hiç bir konuda fikrini almadıkları gibi, ben bilen birilerine danıştığımda onu arayıp “akıl vermemesini” söyleyip benim başkalarıyla beşeri ilişkilerimi de bozuyorlar. Dün Antalya’daki bir tanıdığımı aradım. “Her ne kadar müşteri ülkesine dönde de turizm bürosunun bu davayı takip edeceğini” söyledi. Bunu anneme söylediğimde tanıdığımıza artık ne dediyse, tanıdığımız bana “kendisinin bir daha işlerimize karışmak istemediğini” söyledi.Yönetime işi bilen birini alanında iyi birini geçirme şansınız yok mu? Ya da böyle aile dostu olarak güvendiğiniz birisi?
Bunun da bir yolu var. Ya ilk arızasında polis çağırırsın ya da otelden çıkışını verirsin. Son güne kadar baş edemedikleri adamı personel dövüyor. Bu kabul edilemez.Müşteri sorunlu, kadınlara sarkıntılık yapıp olay çıkarıyorsa kimse kusura bakmasın müdahale edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Sen ne yapardin boyle musteriye?Bunun da bir yolu var. Ya ilk arızasında polis çağırırsın ya da otelden çıkışını verirsin. Son güne kadar baş edemedikleri adamı personel dövüyor. Bu kabul edilemez.
Bir işletmede olabilecek en skandal olay müşterinin çalışanlar tarafından dövülmesidir. Bu olay duyulduğu an sittin sene orası iflah olmaz çok ciddi marka imajı ve kurumsal kayıptır. Artık en ufak olayı müşteriler google yorumlar tripadvisor her yere yazıyorlar. Kimse bir müşterinin dövüldüğü yere gidip tatil yapmak istemez. Ya polis çağrılmalı ya da güvenlik eşliğinde otelden çıkarılmalı. Bu asla kabul edilemez bir durum böyle olaylar sonrası batan dev şirketler bile var.Sen ne yapardin boyle musteriye?
Yok zaten ben de dovulsun demedim. Merak ettigim olqy aninda orda olsa nasil mudahele edecegiydi cunku sanmiyorum ki otel yonetiminde profesyonel anlamda donanmli olsun. Bence ne o ne kardesleri gercekten profesyonel ekip gerekiyor o oteli yonetebilmek icin. Sanki su an otelden ziyade pansiyona donmus ortamBir işletmede olabilecek en skandal olay müşterinin çalışanlar tarafından dövülmesidir. Bu olay duyulduğu an sittin sene orası iflah olmaz çok ciddi marka imajı ve kurumsal kayıptır. Artık en ufak olayı müşteriler google yorumlar tripadvisor her yere yazıyorlar. Kimse bir müşterinin dövüldüğü yere gidip tatil yapmak istemez. Ya polis çağrılmalı ya da güvenlik eşliğinde otelden çıkarılmalı. Bu asla kabul edilemez bir durum böyle olaylar sonrası batan dev şirketler bile var.
Bornozla kahvaltıya geldi diyor, kadınları taciz etti. Bunlara tepki vermemişler. Son gün otelden ayrılacağı zaman parasını ödemediğinde personel dövmüş.Sen ne yapardin boyle musteriye?
Bornozla kahvaltıya geldi diyor, kadınları taciz etti. Bunlara tepki vermemişler. Son gün otelden ayrılacağı zaman parasını ödemediğinde personel dövmüş.
Verdiği ilk rahatsızlıkta “kusura bakmayın sizi otelde barındırmayacağız” derdim. Bir güvenlik görevlimiz olmadığı için eşime haber verirdim. Hala otelden çıkış yapmıyorda polis çağırırdım. Bende yönetimdeyken pek çok tatsız olayla karşılaştım ama hepsinin muhattabı ben oldum. Bu raddeye getirmedim.
Edemez , söz hakkı onda değil çünkü . Olaylar da bu yüzden göz göre göre büyüyorKoca işletmede bir güvenlik görevlisi olmaması daha vahim bir durum değil mi ? Güvenlik görevlisi olmadığı için, çözüm olarak eşinizi çağırmayı düşünmenizin de profesyonellikle hiç ilgisi yok.
Otelinizde: çalışan ve misafirlerinizden biri ciddi bir zarar görmeden, bir güvenlik görevlisi istihdam etmeye ne dersiniz ?
Bir kere de şaşırt! Otel sadece bana ait değil. Elemanların maaşını ben kendi cebimden vermiyorum. Ben de hala maaş alıyorum. Aldığım maaş bir eleman istihdam etmeye dahi yetmez. Ben çözümsüzlükte çözüm arıyorum. Bilmem anlar mısın?Koca işletmede bir güvenlik görevlisi olmaması daha vahim bir durum değil mi ? Güvenlik görevlisi olmadığı için, çözüm olarak eşinizi çağırmayı düşünmenizin de profesyonellikle hiç ilgisi yok.
Otelinizde: çalışan ve misafirlerinizden biri ciddi bir zarar görmeden, bir güvenlik görevlisi istihdam etmeye ne dersiniz ?
Evet Burcu. Müşteri dövmenin yanında, tedbirsizlikten kaynaklı yangın, deprem gibi durumlarda can kaybı yaşanması. Hırsızlık. Bunların hepsi ciddi prestij kaybına sebep olur. Babam yaşarken booking’e kötü yorum yazılmasın diye o kadar gayret verirdi ki. Son zamanlardaki yorumları bilse kemikleri sızlardı.Bir işletmede olabilecek en skandal olay müşterinin çalışanlar tarafından dövülmesidir. Bu olay duyulduğu an sittin sene orası iflah olmaz çok ciddi marka imajı ve kurumsal kayıptır. Artık en ufak olayı müşteriler google yorumlar tripadvisor her yere yazıyorlar. Kimse bir müşterinin dövüldüğü yere gidip tatil yapmak istemez. Ya polis çağrılmalı ya da güvenlik eşliğinde otelden çıkarılmalı. Bu asla kabul edilemez bir durum böyle olaylar sonrası batan dev şirketler bile var.
Sen ne yapardin boyle musteriye?
Bornozla kahvaltıya geldi diyor, kadınları taciz etti. Bunlara tepki vermemişler. Son gün otelden ayrılacağı zaman parasını ödemediğinde personel dövmüş.
Verdiği ilk rahatsızlıkta “kusura bakmayın sizi otelde barındırmayacağız” derdim. Bir güvenlik görevlimiz olmadığı için eşime haber verirdim. Hala otelden çıkış yapmıyorda polis çağırırdım. Bende yönetimdeyken pek çok tatsız olayla karşılaştım ama hepsinin muhattabı ben oldum. Bu raddeye getirmedim.
Koca işletmede bir güvenlik görevlisi olmaması daha vahim bir durum değil mi ? Güvenlik görevlisi olmadığı için, çözüm olarak eşinizi çağırmayı düşünmenizin de profesyonellikle hiç ilgisi yok.
Bir kere de şaşırt! Otel sadece bana ait değil. Elemanların maaşını ben kendi cebimden vermiyorum. Ben de hala maaş alıyorum. Aldığım maaş bir eleman istihdam etmeye dahi yetmez. Ben çözümsüzlükte çözüm arıyorum. Bilmem anlar mısın?
Ömerin eline koluna sağlık.. haksız yere, insanları içeri tıkan hakimler gibi bir tavır sergilemişsiniz haketmiş resmen baksanıza hemde önce ilk o vurmuş çocuğa arkadaş edebiyle duran bir müşteriye saldırmamış ki .. diğer konuda ise hakkınızı arayın benceİyi günler arkadaşlar.
Ben 43 yaşında bir kadınım. Babam 3 sene önce vefat etti. Babamdan bize biri Ankara’da diğeri Antalya’da iki işletme kaldı. 3 kız kardeşiz ve annem var.
Sorun şu ki babamın ölümüyle kardeşlerimle sorunlar yaşadım. Ablam kafamda cep telefonu parçaladı. Bir kaç defa ortaklığın giderilmesi için dava açmaya yeltendim ama annemin hatrına vazgeçtim. Bu arada annemde evlat ayıran, benim dediklerimi hep düşmanca bilen bir kadın.
Dün yaşadığım son olayda işletmemizde çalışan bir personelin müşteriyi dövdüğünü öğrendim şans eseri. Kesinlikle bana yönetimsel ve finansal söz hakkı vermiyorlar.
Ben ne olursa bir personelin müşteriyi dövemeyeceği, böyle bir durumda o personelin iş akdinin son verilmesi gerektiğini söyledim. Ama ablam bunun önemsenmeyecek bir konu olduğunu düşünüyor. Olayın nasıl bu noktaya gelebildiğini, bu kadar arıza bir müşteriyi nasıl otelde konaklattıklarını, yönetimsel bir boşluk olduğunu filan düşünmüyor tabii.
Ben bu sefer kararlıyım. Avukatım da ilk başta sulh içinde çözmemizi, yönetimi benim almamı söyledi. Ama böyle bir şeyin mümkün olmadığını, başka çarem kalmadığını söyledim.
Kendisinin ya da tanıdığının başından buna benzer bir olay yaşayanınız var mı? Beni neler bekliyor fikrinizi yazar mısınız? Geçen ay panik atak yaşadığım için doktorum stresten uzak durmamı söylemişti. Bir yandan da onun korkusunu yaşıyorum.
Zaman ayırıp cevap yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?