• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileme laf soyleme dedi

Yanliz biz bir kac gun oncesinde onunla kotu bi olay yasadik ve benim zararima oldum manevi bi acidan. Moralim bozuktu biliyordu gidesim olmadigi halde sirf o istedi diye kalkip kahvalti ya gittim onlara. Benim moralimda bozuktu acikcasi o danda fazla alinganlik yapiyor olabilirkm.Yoksa kanserli birine degil normal birine bile olsa gitmek isteyebilir her zaman. Ama kendisi benimde iyi olmadigimi biliyordu ve moralimi pek umursamadan gitme karsri aldi. Bana sofrada senide tek birakmak istemiyorum ama gitmek istiyorum dese zaten ben zorla yollardim onu. Umarim kendimi ifade edebilmisimdir

Yinede büyütülecek bir şey değil. Aile konularını çok fazla büyütmemeni öneririm. Evlilik süreci içinde çok şey yaşanıyor her şeyi böyle irdeler, didiklersen çok üzülürsün. Spontan yaşanmış bir olay büyütülecek bir durum yok

Aldığı nefesi bile size haber versin,izinsiz adım atmasin istiyorsunuz. Ama o sizin kediniz değil

Açıkça görünüyor ki ailesi kadar değerli değilmişsin. Çünkü kötü bişey demediğin halde ee haksız da olmadığın halde lafı ağzınıza tıkmış. Aileci erkeği sevmem. Yani ne olursa olsun ailem haklıdırcı erkekten bahsediyorum.

Siz oraya gitmisseniz nezaketten ve saygi duyuyorsa zaten masada size donup sen geldin ama durumuda biliyorsun bir sakincasi olmaz degilmi diyebilirdi bu izin almak degil evinize sizin icin gelmis herhangi biri bile olsa soylenmesi gereken birseydir yenge.kizi yanlizmi birakacaksin dediginda oda babasiyla bulusacak demesi kabaca olmus abisinin yaptigi soyle ayip sevilay burda siz konusun planiniz yoksa istersen sende gel demek yerine direkt israr etmis ama maalesef herzaman herseyi dusunemiyor insamlar buyuk birsey de degil abin dusuncesizlik yapti deyince aileme laf soyleme olayida yanlis hakaret yok bisey yok

Konuda belki biraz abartmışsınız ama ben " aileme hakli, haksiz laf soyletmem" triplerini hic sevmem ve bence bu tehlikeli bisey.
Kufur ediyor, asagiliyor degilsin sonucta. Esimde rahatsiz oldugu seyleri soylebilir, bende esimin ailesi hakkinda dusuncelerimi soyleyebilirim.

Konu sahibi tespitinde yüzde yüz haklısın iyi analiz yapmışsın. Sevgilin fazla aileci , yarın öbür gün evlilik yoluna girdgnzde ailesiyle ilgili bişey oldugunda kimbilir sana neler der , bu kadar ufak biseyde bile abisini savunmaya geçmis üstelik ortada söylediğin ağır bişey yokken , iyi gözlemle , iyi düşün taşın..

Konu sahibi tespitinde yüzde yüz haklısın iyi analiz yapmışsın. Sevgilin fazla aileci , yarın öbür gün evlilik yoluna girdgnzde ailesiyle ilgili bişey oldugunda kimbilir sana neler der , bu kadar ufak biseyde bile abisini savunmaya geçmis üstelik ortada söylediğin ağır bişey yokken , iyi gözlemle , iyi düşün taşın..

Su konuda haksizlik etmeyeyim; surekli annemde annem annem oyle ister oyle olsuncu bi tip degil veyahut ailem he onplanda deyip bugune kadar bana kendimi kotu hissettirmedi. Bu ilk diyebilirim ama ailesinede duskun oldugunu soyleyebilirim aile baglari kuvvetli. Bana karsida iyiler. Sadece dusuncemi soyleyince oyle demesi agirimagitti zaten benim moralim bozuk biliyorsun. Normal zaman olsa daha cok teki evrebilirdi bugun moralim bozuk diye fazla tepki vermedigini dusunuyorum. Ama abiyi araya katip hakliyken haksiz durumuna dustum bence direk onun ustune yuklenmeliydim

Seni haklı buldum.Ben de senin gibi hissederdim sanırım.Oraya onun için gitmişsin,onun orada olacağını düşünerek.O ise senin adina cevap veriyor kabaca.Abisi de ayıp etmiş,sen onun için gitmisken ısrar etmesi çok gereksiz.Dusuncesizliginin üzerine bir de abisini savunmasi tüy dikmiş.

Siz oraya gitmisseniz nezaketten ve saygi duyuyorsa zaten masada size donup sen geldin ama durumuda biliyorsun bir sakincasi olmaz degilmi diyebilirdi bu izin almak degil evinize sizin icin gelmis herhangi biri bile olsa soylenmesi gereken birseydir yenge.kizi yanlizmi birakacaksin dediginda oda babasiyla bulusacak demesi kabaca olmus abisinin yaptigi soyle ayip sevilay burda siz konusun planiniz yoksa istersen sende gel demek yerine direkt israr etmis ama maalesef herzaman herseyi dusunemiyor insamlar buyuk birsey de degil abin dusuncesizlik yapti deyince aileme laf soyleme olayida yanlis hakaret yok bisey yok

Ben trip attim orada sonra gitmeme karari aldi ama insanlara ayip olur diye zorla git dedim ikna ettim. Haklisina getirip hatasini kabul etti haksizlik etmeyeyim yaptigi dusuncesizlige bozuldum ifade ettim derken birden yazisirken bu abi olayi oldu iyice uzadi mevzu. Sizce ailesi kadar degerli degil miyim?

Biz kadınları bazen bende anlamıyorum :işsiz:

Gereksiz bir takinti diyende var haklisin diyende var?
Abi olayini kattigim icin hem pisman oldum yorumlar uzerine hemde bir yandan dahada cok hirslandim beni ailesi kadar degerli gormuyor keske daha cok konuyu uzatsaydim diye

Gereksiz bir takinti diyende var haklisin diyende var?
Abi olayini kattigim icin hem pisman oldum yorumlar uzerine hemde bir yandan dahada cok hirslandim beni ailesi kadar degerli gormuyor keske daha cok konuyu uzatsaydim diye
Böyle şeylerle sadece ilişkini yıpratırsın gercekten bak..
ailesiyle de kendını kıyaslama herkesın yeri ayrıdır..

Ben trip attim orada sonra gitmeme karari aldi ama insanlara ayip olur diye zorla git dedim ikna ettim. Haklisina getirip hatasini kabul etti haksizlik etmeyeyim yaptigi dusuncesizlige bozuldum ifade ettim derken birden yazisirken bu abi olayi oldu iyice uzadi mevzu. Sizce ailesi kadar degerli degil miyim?
Bence kendini ailesiyle kıyaslama , çünkü her ne kadar hepimiz ailelerinden bile fazla ön planda tutulmak istensekte biz yokken onlar vardı , yıllarını verip buyuten bir anne baba , biz hepimiz için söylüyoruz tmm aşık oluyoruz ilgi odağı olmak istiyoruz ama bu çokta hakliyiz gibi gelmiyor bana. Tabiki önemli olan ailesine karşı seni ezdirmemesi , aileden biri sana kötü bişey söylediğinde yada haksızlık yaptığında ne olursa olsun onlar benim ailem deyip seni susturuyormu yoksa askim onun adına ben özür dilerim boşver sorun çıkmasın deyip seninde gönlünü yapiyormu bence en önemli nokta bu , ilerde evlilik yolunda giderseniz özellikle nişanlılık döneminde en çok buna dikkat et derim.. ve hiçbir davranışı küçümseme amann evlenince düzelir diyerek..

Abartiyorsun iyice tanimadan kimseye hasta, disini cektirdi falan diye merhamet edip butun gun etrafinda pervane olmayacaksin boyle sap gibi birakirlar sonra.

Edit: Aile kadar degerli zaten olamazsin da mesele o degil adaletli davranabilmek ama cogu erkek soz konusu aile olunca katil de olsalar onlar oldurmeyecekti bicak yanlislikla saplandi falan derler. Daha cok kavga edersiniz aile yuzunden kisacasi...

Merhaba bayanlar,

Bu siteyi bir suredir anonim olarak takip ediyordum artik bende sormak istediklerimi paylasmak istediklerim icin buradayimve fikirleriniİ merak ediyorum bir sorunum hakkinda.

Erkek arksdasim var 3 ay sonra nisanlanacagiz. Ben 26 ,o 30 yasinda. Kendisi dun hastaydi ve ayni zmnda disini cektirmisti neredeyse butun gun yanindaydim ve ilgilendim anneside ertesi gun diger kardesleriyle kahvalti yapacaklarini ve benide davet etmek istedigini soyledi bende x iyi olursa gelirim dedim neyse anlastik bugun icin sozlestik.Bugun kahvaltiya gittigimda birden seyi ogrendim butun aile erkekleri topluca sileye gidecekler kanser bi kuzene moral vermek icin. Dun abisi x'e sormus gelirmisin die oda gelemem ahstayim demis o yuzden bana bahsetmemis. Bugunde abisi sofrada israr edince gel gel diye bende ogrenmis oldum israra dayanamyinca gelirim dedi. Ben sasirdim tabi bilseydim bugun bi saat icin buraya gelmezdim dedim kahvaltisan sonra gideceklerdi cunku.Yengesi benim icin kiZi yanlizmi birakicaksin dedi. X de o zaten babasiyla bulusacak diyip emrivaki yapti. Bende sordum musait oluca ne oluyo ne demek bu masada bi anda gidecegini ogeeniyorum dediki bende simdi karar verdim askim adam kanser kendimi iyi hissediyorum gidip moral verelim herkes gidiyo bizden dedi. Bende gitmene bisy demiyorum tabiki gidiceksin ama yaptigin dusuncesizlik ben kac saatlik yoldan kalkip gelmisim bi saat kahvalti icin beni buraya cagirdiysan nie cagirdin dedim abinin yaptigida dusuncesizlik dedim ben burdayim hala sana israr ediyo dun gelmicem demissin sen ona dedim. Oda bana ne dersen de aileme laf soyleme tamam ani oldu kabul ediyorum ama o adam sana ne kdr yakin sicak davraniyo sen kalkip adama ne diyosun dedi. Dedim abartma hakaret mi ettim dushncesizlik diz boyu bana sofrada emrivaki yapiyosun, sen buraya gelmissin bi saat icin gideceksin diye dusunmuyosun dedim. Bi plan yapiliyosa onceden haberim olsun o zmn hic bisy demem dedim.hatani kabul et bi kerede abime soyledigin icin dedi. Ama anladimki bu ailesine haklida haksizda olsa laf soyletmeyecek,buyuk bi sey dedigimi dusunmuyorum.O yuzden ailesi kadar hic bi zaman degirim olmicagini dusunmeye basladim. Moralim bozuldu. Sizce abartiyormuyum haksiz degilmiyim bozulmakta tavsiyelerinizi bekliyorum kizlar

Bu sizi sevmediğini göstermez bende eşimi çok seviyorum ama aileme hayatta laf söyletmem. Sonuçta kanser adam gitmese ayıp olurdu belki bence bu konuyu kafanıza takmayın hiç benzer olay tekrar yaşanırsa o zaman bi konuşma yapın derim

Daha evli değilsiniz, nişanlı değilsiniz, hatta sözlü bile değilsiniz ki, erkek arkadaşım diye söz ediyorsunuz. Bir gün önce bütün günü zaten beraber geçirmişsiniz, zaten kahvaltı günü de babanızla buluşacakmışsınız.

Üstelik, sizi aile kahvaltısına davet eden zaten kayıvalide adayınız, siz onun davetlisi olarak ordasınız. Ben bir saat için bunca yolu gelmiş oldum diyerek, kadına da ayrıca ayıp ediyorsunuz, duyan şehirlerarası yol gittiniz zanneder. Bir anda emrivaki oldu dediğiniz şey de, kan bağları olan kanser bir insana ziyaret, hemen o anda orada karar verilmiş olsa bile, konu bile edilemeyecek bir şeyden trip atıyorsunuz, üstelik bir de adamın 30 yıllık ağabeyine laf söylüyorsunuz.

Ben o ağabey olsam, ya da o kayınvalide olsam, böyle bir durumda attığınız tripten haberdar olsam, döner, oğlum / kardeşim gel bir daha düşün, bugün bu kaprisleri yapan, yarın bir de iş resmiyete binince neler yapmaz derdim. Değer vermeden, "hırslanarak" değer görmeyi değil, değer bilmeyi deneyin bir de.

Son düzenleme:
Çok abartmışsınız. Haksız olduğunuz için de adam "abime laf söyleme" demiş.
Evlerine ilk kez mi gittiniz?
Anladığım kadarıyla o eve sürekli girip çıkan evin kızı modundasınız. O halde sizi bırakıp gidecek olması çok da sorun olmasa gerek.

Boş yere büyütüp adamı "ana kuzusu, aileci" bellemeyin. Ha belki de öyledir bilemem ama bu konudan bunu çıkarmadım.

Bence kendini ailesiyle kıyaslama , çünkü her ne kadar hepimiz ailelerinden bile fazla ön planda tutulmak istensekte biz yokken onlar vardı , yıllarını verip buyuten bir anne baba , biz hepimiz için söylüyoruz tmm aşık oluyoruz ilgi odağı olmak istiyoruz ama bu çokta hakliyiz gibi gelmiyor bana. Tabiki önemli olan ailesine karşı seni ezdirmemesi , aileden biri sana kötü bişey söylediğinde yada haksızlık yaptığında ne olursa olsun onlar benim ailem deyip seni susturuyormu yoksa askim onun adına ben özür dilerim boşver sorun çıkmasın deyip seninde gönlünü yapiyormu bence en önemli nokta bu , ilerde evlilik yolunda giderseniz özellikle nişanlılık döneminde en çok buna dikkat et derim.. ve hiçbir davranışı küçümseme amann evlenince düzelir diyerek..

Az once telde konustuk daha anlayisli ve bilincli konusuyordu.Konuyu actim buyuk bisey dedigimi dusunmuyorum diyerekten. Oda evet buyuk bisey demedin ama hani abim o an zaten bana soracakti bana sormasi normal,orda hata benim soyledimde hatami biliyorum diye ben senin ailenden biri icin desem sende tepki verirdin birbirimize istemedigimiz seyleri yapmayalim dedi. Onlar sana kotu bisi yapar yada ederse duyarsan o zmn Haklisin derim dedi. Burda abimlik bi durum yok filan yapti aramiz duzeldi simdilik.

Çok abartmışsınız. Haksız olduğunuz için de adam "abime laf söyleme" demiş.
Evlerine ilk kez mi gittiniz?
Anladığım kadarıyla o eve sürekli girip çıkan evin kızı modundasınız. O halde sizi bırakıp gidecek olması çok da sorun olmasa gerek.

Boş yere büyütüp adamı "ana kuzusu, aileci" bellemeyin. Ha belki de öyledir bilemem ama bu konudan bunu çıkarmadım.

Yok oyle anneci aileci bi hareketini bende gormedim bugune kadar bu konudan yola cikarak actim konuyu sadece. Zaman ne gosterir bilinmez tabide. Bu aksam konustugumuzda daha bilincli ve yapici konusuyordu. Buyuttugumu abilik bisey olmadigini kendi hatasi oldugunu soyledi. Haksiz yere sana birsey der kotulerlerse o zaman seni desteklerim dedi.

Bu arada evin kizi modunda degilim amacesitli nedenlerden iki haftada bir gitmek zorunda kaldim 1 ay icerisinde. Yani bu ay biraz sık gorustuk ailesiyle sadece.

Back
X