Aileme nasıl destek olabilirim?

minnakkedicikk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2017
68
20
88
Merhaba arkadaşlar. 19 yaşındayım. Ankara'da yaşıyorum. Bu sene ikinci kez üniversite sınavına girdim, geçen sene iki senelik bi yer kazandım gitmedim. Bu senede puanım Ankara içi güzel bir yere yetmiyor. Maddi durumlardan ötürü başka şehirde okuyamam şu an ki zaten puanımda sözel bölümlere tutuyor okuyup işsiz kalma gibi bi olayda olabilir. Seneye tekrar mı hazırlansam diyorum fakat sağlık meslek mezunuyum temelim yok. Bir tek babam çalışıyor evde onunda işi garantili değil. Gittikçe yaşlanıyor. Kirada oturuyoruz. Aileme destek olmak istiyorum. Onlara ev almak istiyorum. Hastanelerde işe baktım ama hiç biri almadı. Ailem okumamı çın istiyor bende öyle ama ailemin durumu da bebi üzüyo. Babam sabah 5te gidip akşam 11 de eve geliyo. Sürekli bunları düşünüyorum. Napacağım bilmiyorum.

Sözeler devlete atanamazsın ama iş bulabilirsin. Ankara dersane kaynıyor.

ortaöğretim kpss ye girmeyi dene bence güzel bir puan alırsan 19 yasında memur olursun senelerce okuyup işsiz kalan çok memlekette atanamadıgı için intihar edenler var , dandik bölümleri okuma boşver zaten mantıklı iş yaparsın ya önlisans ya ortaögretim kas kpss den.

Saglik meslek mezunu olunca kpss ile atamaniz suanda da olamiyor mu? Ben mi yanlis biliyorum? Oyle bir imkan varsa calisirken okuyun. Yoksa 1 sene daha hazirlanin. Stres yapmadan, sakince, bilincle calisin. Cunku birakirsaniz bir daha yakalayamazsiniz.

Bahsettiğiniz 2 yıllık bölümler nedir? Şehir dışında da bakın bence. Devlet burs veriyor sonuçta. Yurtta kalırsınız, haftasonları yapacak iş bakarsınız. O zaman öyle böyle geçiyor. En azından 2 yıl sonra doğru düzgün bir iş bulabilirsiniz.

Att mezunuyum 77 kişi atandı geçen mesela ve yüzde dokan doğu illeri.

Simdi calisip eve az bi gelir saglayabilirsiniz. Babaniz gibi siz de tukenirsiniz.

Seneye belki güzel bölüm kazanip mezun olunca birkaç yılda ailenize daha çok destek olabilirsiniz.

Egitiminiz mühim.
Babaniza arada yardimci olabilirsiniz ve eve gelince özel ve güzel bakim yapabilirsiniz.

Lutfen egitimden vazgecmeyin.

Merhaba öncelikle azinli olup okumak istiyorsan sağlam ders calısmalısın. Kendimden örnek verirsem günde 17 saat ders calıstıgım oldu sınava az zaman kala. 2de yatıp 6da kalkıp derse otururdum son 1 ay. Neyse diyelim ki ünv kazandın, bu durumda da üstten ders alıp erken bitirmeye calıs ben 3 senede bitirdim bölümümü. Bunlar icin azim sart. Gecelim maddi yardıma, ben marketlerde mağazalarda günlük calıstım daha karlı. 2010larda günlüğü 70tl idi. Napıyordun dersen mesela yeni cıkan yogurt tanıtımı ile basladım. Sonra cikolata tanıtımı vs. Bunlar ajanslarda olan işlerdir onlara kaydol onlar seni markete gönderiyor avmye gönderiyor. En sonunda mesela kırtasiyede dolma kalem sattım ama tanesi 1000 tl civarıydı ve günde 1 tane satabilirsem prim bile alıyordum yüzde 10 gibi. Günlük işler daha cazipti bana önemli sınav zamanlarımda gitmezdim cünkü. Tavsiye ederim. Ben hem okudum hem calıstım. Palyacoluk bile yaptım. Aslında babamın durumu cok iyiydi ama hayırsız bir baba. Hic yanımızda olmadı bir var bir yoktu baska kadınlarlaydı hep. Yani herkesin derdi farklı dermanı aynı, cok calısmak ayakların yere sağlam basmak ve azim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…