Aileme nasıl söylemeliyim?

beyondcitylights

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2017
34
9
1
Merhaba arkadaşlar,
Tavsiyelerinize ihtiyacım var. 6 yıllık bir ilişkim var, sevgilim şu anda yurt dışında okuyor. Ben bu yaz mezun oldum ve şuan çalışmıyorum. Ailemle birlikte yaşıyorum. Sevgilimi uzun zamandır göremiyorum, onun okul durumları ve benim mezuniyet, staj durumlarım yüzünden. Bu yaz tatilinde türkiyeye gelecekti, ama okulunda bir problem çıktığı için malesef gelemeyecek.
Görüşmemizin tek yolu benim onun yanına gitmem. Bunu ailemle nasıl konuşacağımı bilmiyorum. Sevgilim olduğunu biliyorlar fakat henüz tanışmadılar, bu konular çok konuşulmuyor aramızda. Babamdan da çekiniyorum açıkçası. Çok açık bir iletişimimiz olmadı hiçbir zaman. Sizce nasıl bir dille söylemeliyim bunu?

Önce durumu annene açıkla baban çok muhafazakarsa o yavaş yavaş babana çıtlatsın veya benim babam gibi sertse sadece annen seni idare etsin :) ben nişanlıyken eşimle antalyaya gitmiştim babamdan gizledik çünkü nişanlı bile olsak izin vermiyordu annemle halam idare ettiler halamdayım dedim olay çıkmadı evlenince babama söyledim ancak :))

Gezmeye gitmek istiyorum
Arkadaşım da var .
Kalacak yer sorunum olmaz ;)
Bu arada neresi

Mesele sadece para değil, biraz birikmiş param var zaten, iş bulup para biriktirmeyi de düşünüyorum.
Asıl mesele ailemin bu duruma vereceği tepki. Çok hoş karşılayacaklarını sanmıyorum. Biraz kapalılar böyle konularda.
Yapacak birsey yok fazla.

Once annenize soyleyin.
Anneniz tamam derse babanizla konussun.
Belki anneniz de tamam demiycek sonucta yurtdisi.

Biraz zor bir durum gibi geldi bana

Merhaba arkadaşlar,
Tavsiyelerinize ihtiyacım var. 6 yıllık bir ilişkim var, sevgilim şu anda yurt dışında okuyor. Ben bu yaz mezun oldum ve şuan çalışmıyorum. Ailemle birlikte yaşıyorum. Sevgilimi uzun zamandır göremiyorum, onun okul durumları ve benim mezuniyet, staj durumlarım yüzünden. Bu yaz tatilinde türkiyeye gelecekti, ama okulunda bir problem çıktığı için malesef gelemeyecek.
Görüşmemizin tek yolu benim onun yanına gitmem. Bunu ailemle nasıl konuşacağımı bilmiyorum. Sevgilim olduğunu biliyorlar fakat henüz tanışmadılar, bu konular çok konuşulmuyor aramızda. Babamdan da çekiniyorum açıkçası. Çok açık bir iletişimimiz olmadı hiçbir zaman. Sizce nasıl bir dille söylemeliyim bunu?

Bence az daha sabredin gelsin ailenle tanissin. Bende esimle 8.yilda evlendik oncesinde ulke farkliligimiz vardi 2 3 defa fln geldi o derece az gorustuk ama uzaklik buyuk dert degil ki. Az daha dayanin soz nisan yapin en guzeli derim ben. Yanlis seyler yapmaktansa yalan soylemektense durust olmak her zmn iyidir. Hele de elin oglu icin kotu de olsa aileni karsina alma yada guvenlerini sarsma

Mesele sadece para değil, biraz birikmiş param var zaten, iş bulup para biriktirmeyi de düşünüyorum.
Asıl mesele ailemin bu duruma vereceği tepki. Çok hoş karşılayacaklarını sanmıyorum. Biraz kapalılar böyle konularda.

Arkadaşlarımla tatile gidiyorum veya workshop'a gidiyorum diyebilirsiniz. Madem muhafazakarlar, evlilik kesinleşmeden boşuna karıştırmayın ailenizi bence.

Bence az daha sabredin gelsin ailenle tanissin. Bende esimle 8.yilda evlendik oncesinde ulke farkliligimiz vardi 2 3 defa fln geldi o derece az gorustuk ama uzaklik buyuk dert degil ki. Az daha dayanin soz nisan yapin en guzeli derim ben. Yanlis seyler yapmaktansa yalan soylemektense durust olmak her zmn iyidir. Hele de elin oglu icin kotu de olsa aileni karsina alma yada guvenlerini sarsma

Yakın gelecekte söz ya da nişan düşünmüyoruz, erkek arkadaşımın okulu devam ediyor daha. Biz de birkaç yıldır uzaktan yürütüyoruz ilişkimizi. Önceden çok sık geliyordu görüşüyorduk. Şimdi sıkıntılar oldu gelememeye başladı. Bu durum da beni çok zorluyor. Bir şekilde artık görmem lazım onu :(
Aileme yalan söylemeyi düşünmemiştim zaten. Erkek arkadaşımın yanına gitmek istediğimi bilsinler zaten. Benim derdim bunu nasıl güzel bir dille söyleyip onları ikna edebilirim. Çünkü genelde bu tarz tartışmalarda üzülüp ve sinirlenip fevri davranabiliyorum.

Back
X