Aileme nasil söyleyecegim?

xxyaseminxx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2009
65
0
86
Almanya
Merhaba güzel ablalarim. Kac senedir kafama takilan birsey var. Ben 18 yasindayim. Sevdigim erkek ise 28 yasinda. Güzel anlasiyoruz oda kücük gösteriyor zaten hem huy olarak hem görünüs olarak.

2 Sene sonra aileme anlatip sözlenmek istiyoruz. Evlilik sürecinide 22 yasina kadar uzatmak istiyoruz. Ama benim kafama takilan ailemin tepkisi.

Kabul ederler mi? Ne demem lazim? Aranizda böyle bi durum yasamis olan var mi? mirmirmirmir

Annene anlatırsın durumu öncelikle.
alırsın karşına evlenmek istedigim kişi var vs. diye
şimdiden sorune tme derim zamanı gelince öyle bi söylersinki sen bile şaşar kalırsınsempatiksalakcinni

Merhaba güzel ablalarim. Kac senedir kafama takilan birsey var. Ben 18 yasindayim. Sevdigim erkek ise 28 yasinda. Güzel anlasiyoruz oda kücük gösteriyor zaten hem huy olarak hem görünüs olarak.

2 Sene sonra aileme anlatip sözlenmek istiyoruz. Evlilik sürecinide 22 yasina kadar uzatmak istiyoruz. Ama benim kafama takilan ailemin tepkisi.

Kabul ederler mi? Ne demem lazim? Aranizda böyle bi durum yasamis olan var mi? mirmirmirmir[/QU

cnm ya daha çok gençsin evlilik sürecini uzatman en doğrusu bence de.ama 18li yaşlardaki "doğru insanlar" 20li yaşlarda yanlış insanlara dönüşebiliyor.zaten 2 sene sonra anlatmak istiyorum demişsin.şimdiden onların tepkisi için endişelenmen yersiz.akışına bırak biraz.zamanı geldiğinde doğru insanını tanıştırırsın.yaşı sorun etmezler sanırım.önemli olan iyi bir insan olması ve seni bir ömür mutlu edebilmesi...

18 yaşındasın daha. sen olsan 28 o olsa 38 tamam ama bu yaşta evlilik düşüncesi , ciddi ilişki zor. o senden çok büyük. sen çocukluğunu yaşayacak zamanlarındasın daha. birden olgunlaşmak zorunda kalıcaksın. o senin enerjini anlamayacak. sen 22 yaşındayken o 32 yaşında olcak. sorun olcak. emin ol fikirlerin sürekli değişecek..hakkında hayırlısı olsun dicem ama ailenin yerinde olsam buna müsade etmezdim..

18 yaşındayken 10 yaşlık farkla 25 yaşındayken 10 yaşlık fark arasında dünyalar kadar fark var.
18 yaş evlilik için ciddi adımlar atılabilecek bir yaş değil.
18 yaşındaki bir genç kız yeni ergendir, 28 yaşındaki delikanlı ise basbayağı adamdır.
bana göre bu yaştaki bir genç kız kendi yaşıtıyla da sözlenmemeli; çok çok erken..

Aralarinda böyle yas farki olupta evlenip mutlu olan insanlar cok neden negatif düsünüyorsunuz anlamadim.
Zaten 18 yasinda evlenicem demedim, 20 yasinda adim atmaya baslicaz en az 2 sene uzatirim.

Aralarinda böyle yas farki olupta evlenip mutlu olan insanlar cok neden negatif düsünüyorsunuz anlamadim.
Zaten 18 yasinda evlenicem demedim, 20 yasinda adim atmaya baslicaz en az 2 sene uzatirim.

Emin ol o kadar değişecek ki düşüncelerin.Öyle 2 sene uzatırım demekle olmaz gönül işlerinde...

Son düzenleme:

yoo ben negatif değilim. benim de kocamla aramda 8 yaş fark var.
ben 18 yaşındayken yapılan evlilik planlarına karşıyım.
2 senede bu yaşta insanın fkileri çok değişir. aile de böyle düşünürse onay vermezler..

2 sene sonra annene anlatırsın sonrada babana sevdıgını bırlıktelıgınızı anlatırsın
hakkında hayırlısı olsun

hayatin 2 sene icerisinde ne getirecegi hele ki ikili iliskiler soz konusu ise hic belli olmaz, bu kadar uzun vadeli planlari cok saglikli degil bence.
ailenin nasil tepki verecegi ise tamamen aile gorusune bagli
mesela ust komsumuzun yegenini babasi gecen hafta erkek arkadasi ile goruyor , illa gelip istenicek dediler madem biri var adi konulsun demis babasi kiz daha 20sinde cocuk 23unde askerden yeni gelmis kucuk bir firmada ise baslamis kizi sozlediler. yani ailen madem hayatinda biri var sozlenmen uygun olur da diyebilir.
bizim ailemizde universite diplomasi gelmeden soz nisan dugun fark etmez sozunun bile gecmesi kabul edilmez, once okul bitip diploma alinacak, hatta ise girilcek ondan sonra.
o yuzden ailenin ne tepki verecegini en iyi sen bilebilirsin bence

ailenin nasıl tepki vereceğini en iyi sen bilirsin
ne demen lazım ?? önce annene anlat sonra babanı bi şekilde ikna edersiniz ama buraya fikir almak için yazmışsın benim fikrim 2 sene daha hiçbişey söyleme bekle bi 2 sene

canim benim cok kucuksun daha 2 sene icinde bi allah bilir ne olur ne olmaz.benim fikrimce annene soyleye bilirsin birisi var diye ama bence acele etme nisani ,daha dur.Hemde annenin tepkisi o zaman sert olmaz.cunki birisinden hoslandigini soyledin ona.o da dikkatli olman icin sana yardimci olur.Belki dudunmedin ama haksiz da ola bilirim bu kadar erkege guvenme ,seeni seviyorum dese bile sakin ve sakin kendini ona birakma,ooooooooooohhhhhhh bu erkekler var ya neler neler yapa bilir.Lutfen dikkat et,acele etme,

Kabul ederler mi? Ne demem lazim? Aranizda böyle bi durum yasamis olan var mi? mirmirmirmir

kaç senelik bu beraberlik:bbo:
nerden buldunuz birbirnizi? internetin faydaları mı yoksakafamçokkarıştı

ailen zor kabul eder. haklılarda. aranızda 10 yaşından başka düşünce olarak da bi hayli farklılık vardır. ayrı neslin insanlarısınız. uzlaşmak şimdi kolay gelse de evlendikten sonra işler sarpa sarar.

sen önce bu adamla yapabilecek misin onu düşün? ailelere kadar daha 2 yıl var. kim öle kim kala
alsanaalsanasmile

kaç senelik bu beraberlik:bbo:
nerden buldunuz birbirnizi? internetin faydaları mı yoksakafamçokkarıştı

ailen zor kabul eder. haklılarda. aranızda 10 yaşından başka düşünce olarak da bi hayli farklılık vardır. ayrı neslin insanlarısınız. uzlaşmak şimdi kolay gelse de evlendikten sonra işler sarpa sarar.

sen önce bu adamla yapabilecek misin onu düşün? ailelere kadar daha 2 yıl var. kim öle kim kala
alsanaalsanasmile

2,5 senedir tanisiyoruz, 2 senedir birlikteyiz. Türkiyede tanistik, hem aralarinda böyle yas farki olan insanlar cok. Cok iyi anlasiyoruz, oda kücük gösteriyor zaten, ilk gördügümde 21-22 sanmistim, ablam ve enistemde öyle.:kahve:

ben de arkadaşlara katılıyorum
ilişkilerde bence yaş farkı olması çok güzel birşey
erkekler daha geç olgunlaşıyo bence
amaaa
23-33 normal. 33-43 normal ama 18-28 bana çok normal gelmiyor sen daha 18 yaşındasın yaşın çok küçük canım
bence de 2 yıl sonra fikirlerin değişebilir
ama inşallah değişmez ve çok mutlu olursun

2,5 senedir tanisiyoruz, 2 senedir birlikteyiz. Türkiyede tanistik, hem aralarinda böyle yas farki olan insanlar cok. Cok iyi anlasiyoruz, oda kücük gösteriyor zaten, ilk gördügümde 21-22 sanmistim, ablam ve enistemde öyle.:kahve:

http://www.kadinlarkulubu.com/kiz-isteme/349526-calismayana-kiz-verme.html bu konu da senin konun.

28 yaşında biri iş beğenmiyor... düşündürücü bir durum aslında. yan yana gelmeden ne derece anlaştığını bilemezsin. sen almanya da o türkiyede

iyi düşün tartşakkıdı hele evlilik işi çok zorkafamçokkarıştı

eşimle aramda tam 10 yaş var .sana tavsiyem yaşına denk biriyle olman karşındaki dunyanın en iyi insanı dahı olsa aradakı 10 yıl fark farklılıklar getiriyor.
sen hayatı yeni yaşamaya başlarken o yaşamış alacagını almış olacak hep hevesler farklı olacak
bana evlenmek istedigimde bunların hepsini soyldilere ama ben takmadım eşimi hala çok seviyorum ama içim hep buruk kalacak yaşları yakın olan çifleri gördükçe:((
ii düşün herşey şimdiki gibi olmayacak

sorun yasini gosterip gostermemesi degil, bir insan ayni yasta olup da cok yasli da gosterebilir sonucta. 18 yasindasin henuz, belki sana olgunlasmissin gibi geliyordur ama inan bana kararlarin, begenilerin, dusuncelerin o kadar cok degisecek ki...ozellikle bu kadar uzakken birbirinize onu gercekten taniyabilmen de cok zor. yanyana olunca bir hareketinden bile degisik yonlerini farkedebiliyorsun o insanin.

biliyorum simdi sana burda yazilanlar anlamsiz geliyor cunku seviyorsun, seviliyorsun ya da oyle oldugunu dusunuyorsun falan. ama ben sahsen bu kadar yas farkina ozellikle senin yasindaki biri icin pek olumlu bakamiyorum. sen hayata daha yeni baslarken, o bir cok seyi oturtmus hayatinda ve zamanla farkediceksin aranizdaki ucurumu.

hadi diyelim her sey super gitti, cok iyi anlasiyorsunuz vesaire yine de evlilik icin bence bekle...once kariyer hedefini belirle, kendi duzenini oturt ve eger o zaman da bu insanin senin icin dogru kisi olduguna inanirsan, evlilik planini yaparsin. umarim senin icin hayirli olan sey olur.

Ben insanlarin arasindaki yas farkinin cok sorun oldugunu dusunmuyorum ama 18 yasindaki bir gencin evlilikten bahsetmesini onaylamiyorum. Heleki 2 sene sonrasindan bahsedilmesi bana olgun bir davranis gibi gelmiyor. Bu yaslar duygularin cok degisken oldugu yaslardir. Saglam adimlarla ilerlemek gerekir. Bu yaslarda cok fazla hata yapilabiliyor ve geri donusu cok zor olabiliyor...

Back
X