Aileme yapılan haksızlıklara dayanamıyorum

Imsh3kill

Guru
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
803
303
323
Kırklareli
Merhaba iyi geceler kk hanımları,
Kendimi öyle kötü öyle psikolojik desteğe ihtiyacım varmış gibi hissediyorumki.. Ama öncelikle size içimi dökmek istedim. Karakterimin en büyük özelliği haksızlığa tahammül edememek ve bunun en büyük sebebi yine küçükken dahi hep haksızlığa uğramış olmak. Anaokulundayken dahi hatırlıyorum başkaları yaramazlık yapardı suç benim üstüme kalırdı öğretmenlerden azarı ben işitirdim. Belkide şimdi bu yüzden herşeyin dengeli olmasını kimsenin ezilmemesini istiyorum. Ama hayat bana inat edermişçesine hem anne tarafından hem baba tarafından son derece haksızlığa uğruyoruz ve bu benim ciddi anlamda psikolojimi bozdu sanırım tedaviye ihtiyacım var.
Mesele şu ki babaannem 20 yıldır bizimle yaşıyor, artık o kadar yaşlı ki 87 yaşında yalnızca tuvalete gidip gelebiliyor. Ben anne babamla başbaşa kaldığımı bilmem,küçükken odamda herşeyin içinde bir babaanne vardı. Halam ve amcamın eşi ev hanımı olmasına rağmen misafir dahi etmediler sanki sadece bizimmiş gibi annem sabırla baktı. Üstelik annem çalışıyor hem de o kadar yoğun çalışıyorki..

Neyse yıllardır süregelen bu düzene alışmıştık tabi, ta ki ortaya bir de anneanne meselesi çıkana kadar. Dedem vefat ettikten sonra anneannem bir süre yalnız yaşadı. 6 çocuğu var fakat 3 oğlunun da gelinleri kendisini istemiyor davet dahi etmiyor 2siyle zaten küsler. Dayımlarda eşlerinin sözünden çıkmıyor ne hikmetse annelerini saydıramıyorlar eşlerine. Teyzem arada bakıyordu onun da kocası sinirli oraya da gitmek istemiyor ki teyzem emekli ve çocuğu yok son derece boş bi durumda.

Devamlı bize geliyor deprem oluyor bizde hastalanıyor bizde canı sıkılıyor bizde. Kendisi o kadar herşeye her lafa karışıyorki gerçekten zulüm gibi. Annem de herşeyi üstlenen haddinden fazla fedakat bir kadın. Ama anneanneme bazen sabredicek hali kalmıyor.

Annem çalıştığı halde, evde zaten bir yaşlımız olduğu halde anneme hiç acımayıp gelip bizim her işimize karışması diğer çocuklarına gitmemesi zaten onların da çağırmamasına ne demeli? O kadar sinirlerim bozukki ister istemez suratsız oluyorum anneme yardım etmeye çalışıyorum fakat işlere yetişemiyoruz hem anneanne hem babaanne hizmet bekliyor. Annemin yarım saat oturup dinlendiğini bilmem. Ona acıyorum hastalanıcak diye korkuyorum. Anneannem bakıma muhtaç bir kadın değil, teyzem dayım hepsi görüyor annemin nasıl yorulduğunu ve evde boş boş yatıyorlar. Ben böyle düzene başlıycam ama artk ya. Yeter artık ya kardeşin dahi olsa seni nasıl kullanıyor işte bunun kanıtı.

Daha bugün evine döndü haftaya gene geliyormuş ben anlamadım arkadaş yaaa o kadar rahatsızımki o bizdeyken. Temelli bize yerleşirse gerçekten ben üniversite bitirdğim şehire dönüp orda işe girmeyi düşünüyorum çünkü sinir hastası olucam kullanılmaktan ve haksızlıktan dolayı. Psikolojik tedavi mi olsam düşünüyorum o derece. Ne yapmalıyım yardım edin lütfen. Annemle aram bozulmaya başladı onun yüzünden. Haksızlık bu dedikçe bana sinirleniyor.

Not: Anneanne babaanne düşmanı görmeyin beni nolur inanın anneannem annemin yorulduğunu görüp kendi kızına acımayan bir kadın. Üstelik bizde bir yaşlı var ve annem çalışıyor. Ben deliricem artık annemin bu kadar yorulmasından, diğer evlatların keyiflerine bakmasından.

Her evin külfet çeken bir bireyi vardır ya işte o annen....

Annenin kardeşleri de bindirmişler annene. Yazık.

Ahh ahh ben de 16 yaşımda senin gibi dusunurdum. Babaannemin yanında durmazdim, oturmazdim. İstemezdim. Şimdi içim yanıyor, her aklıma geldikce Ağlıyorum. Şimdiki aklim olsaydı keşke ne de aptalmisim. Allahım affetsin diyorum. Öyle özlüyorum ve oyle vicdan azabı çekiyorum ki.
Sen Karışma anne baban evlatlık görevlerini yapıyorlar. Ne mutlu onlara. Allah onlardan razi olsun. Eğer onlar bir şey demiyorsa senin deme hakkın yok. Çünkü anaya babaya bakmalari lazım.
Senin annen bir gün bu duruma düşse bakmaz misin?

Annenin olduğu durumu yaşamış biri olarak ,şimdi kendime vakit bulamıyorum Allah yardım ediyormuş güç kuvvet veriyormuş ,ozaman aslında herkesin dönüşümlü yardım etmesi lazım ,ama nerde her ailede birine
Bırakırlar sen üzülme kızım evet zor ama annen evlatlık görevini yapıyor , öbürleri utansın , annene elinden geldiğince yardımda bulun ,yaşlılar çocuk gibi oluyor
diğer çocukları miras zamanı piyasaya çıkar , zordu ama şimdi vicdanim rahat şükür benimde çocuklarım zorlandı ama iyi ki bakmışim Allah'da her konuda bize yardım etti güzelim Rabbim yardımcınızolsun

Tüm teyzeleri dayıları topla bir araya, konuş.

Annelerine bakamayan evlatlara evlat denmez ama işte hayat...

Durumunu ve annenin durumunu anlat. Ananeniz kendi işlerini yapabiliyorsa ayda her evlat belli bir miktar ödesin, 300 TL ödese 1.800tl eder.

Ananen için bir ev düzün, yakın bir yerde. Yaşlanmadan bu şekilde ev ev gezmesini doğru bulmadım, canı istediğinde çıkar gelir böylece.

Kendi evi var fakat yalnız kalmaya pek niyetli değil, bir bakıcı yardımcı falan desek mümkün değil kabul etmez gurur tavan konuya komşuya çocuklarım bakmadı dedirtir mi mazallah.. 6 çocuk ama hani nerde? Anca para istemeye gelirler ya da dert anlatmaya. Dertlerini anlatırlar anneannem üzüntüden hastalanır sonra hastane sonra bizim ev.. Hayattan dünyanın bu düzeninden soğudum

Çok zorlanıyorum sabredemiyorum bir değil ikisi birden çok çok ağır.. Diğerleri keyif çatarken bu adalet mi çıldıracağım

Öyle garip bir psikojideyimki, babannemi çok seviyorum aynı zamanda bıktım artık sevdiğim insandan bıktım hizmet etmekten bıktım herşeye karışmalarından bıktım

Çok zorlanıyorum sabredemiyorum bir değil ikisi birden çok çok ağır.. Diğerleri keyif çatarken bu adalet mi çıldıracağım

Bak cnaim sakin o yaşlı insanlara bunu belli etme. Çok yakınım var kadın 85 yaşında. Hiçbir oğlu bakmıyor sadece 1 kızı bakıyor. Herkes diyor kadının yanında neden diğerleri bakmiyor diye. Allah var kızı asla annesini onların eline de vermiyor zaten. Ama försen gızlı gizli nasıl ağlıyor insanin içi gidiyor.
Bizler de bir gün yaslanacagiz. Ona göre davranalim yoksa çok pişman oluruz.
Peygamberimiz der ki: " her kimin ana ve babası yanında yaslanir da ona iyi bakarsa cennetliktir. "
O yüzden sen Karışma boşver. .

anneye babaya bakmak eziyet gibi görülmemeli. çok çocukları var neden sadece biz bakıyoruz denmemeli. biz baktık biraz da onlar baksın ne kadar acımasız bir laf. gün gelecek bizlerde yaşlanacağız. siz de evladınızın evine gittiğinizde seni istemiyorum deprem oluyo bize geliyosun sıkılıyosun bize geliyosun hep bize geliyosun diyen bir torunla karşılaşırsanız hiç üzülmeyin

Öyle bi hayat yaşadımki büyük konuşmak istemiyorum gene de fakat ben çocuğuma bunu yapmam, ne kadar o benim annem bakarım dese de öyle zor geçiyorki zaman yıpratıcı ve yorucu. Annemin bıktığını görebiliyorum

Nasıl insanlar bunlar anlamıyorum senin de annen sonuçta nasıl bakmazsın hiç nasıl çağırmazsın. Bir değil iki taraftan aynısını yaşıyoruz aile huzurumuz kalmadı herkes gergin herkes rahatsız. Böyle şey olur mu söyleyin

Kaybeden onlar olacak. Senin anne baban kazanacak. Kim ne ederse aynısını yasarmis. Annesine bakmayan birine kendi evladı bakar mi hiç ? O yüzden sen sabret biraz tatile falan çık eğer çıkabilirsen. İyi gelir..

Kaybeden onlar olacak. Senin anne baban kazanacak. Kim ne ederse aynısını yasarmis. Annesine bakmayan birine kendi evladı bakar mi hiç ? O yüzden sen sabret biraz tatile falan çık eğer çıkabilirsen. İyi gelir..

Annemin babamın yorulmasına dayanamıyorum artık hiç başbaşa kalamadık bile. Onlar da düşünsünler artık yeter ya offf çatlıycam insanlardan nefret eder oldum o kadar kin doluyumki kendime zarar veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…