Aileme yük mü oluyorum

Gitmeyin bir daha yemeyin evinde arasada hallettik biz bişeyler yaptık deyin annemde bana hamileyken köfteden çok iğreniyormuş arkadaşı ona çok yakın oturduğu için o gelip pişirirmiş ama anneniz ayıp etmiş.

Koyuna kuyruğu yük olmaz derler aslında ama annen ayıp etmiş.

Gitmeyince de arayıp gel diyormuş

Valla sık disini git canim napcan

Hamilelikte parfümler bile iğrenci gelebilir kötü koktugu için mi hayır bu cok farklı bir durum evimiz yeni tertemiz ama kokusundan iğreniyorum ve elimde değil
Cok hamile kaldim , koku hassasiyetini bilirim ama eve karsi hassasiyeti ilk defa duydum
Peki nerede uyuyorsunuz? Annenize ki yerlestiniz? Belki o yuzden rahatsiz olmustur anneniz

Gerçekten gitmenizi istemiyor olsa gitmediğinizde aramazdı bence gelin diye. Boşboğazlık etmiş, çok ayıp etmiş ama kötü niyetli değildir bence anneler.

Artsa bile ne yapabilirim? Doktorum bana hayatına olabildiğince gebeliğini unutarak devam et süreci kolay atlatırsın dedi. Valla az evvel eşim ısrarla kavurma istedi akşamdan beri burnumu kapata kapata gittim yaptım. Ha sonrada midemde ne varsa cıktı. Ama napalim hamilelik hastalık değil ki. Ben yemek yapmasam kim yapacak? Bence sizde biraz farklı alternatifler üretin. Kısa süre arayla eksta 2 kişiye de yemek yapmak bakımını almak annenizi zorlamış olabilir
Ben yemek yapmasam kim yapacak ne demek? Çocuğu kimle beraber yaptıysanız yemeği de o yapacak. Beyefendi bi 8 ay tutsun boğazını utanmadan yemek siparişi vermesin. Siz de bunu normal bulmayın nolur. Evet hamilelik hastalık değil ama kusa kusa da yemek yapılmaz.

Soyle dusunun benımde bes ay bulantım oldu yemek yapamadm yerı geldı soganımı komsuma dograttm az yedık cok yedık evımdeydık cunku memleketten uzaktayız yanı sızde anne ıhtımalını kafanızdan cıkarırsanız mecbur kalırsınız. Mesela esınız yapsın sızde meyve yeyın bazende dısarda yeyın. Bızde dısarda yemeye bayılmıyoruz ama yıyoruz mecbur. Annenız de yoruldugu belırtmıs gıtmezdım.

sanirim eve karsi bir sogukluk var psikolojikde olabilir tabi ama boyle yaparsan daha cok zor durumda kalacaksin..
don evine canim esin aksamdan yemek yapsin ne yapabiliyorsa artik idare et sende yada arkadasindan rica et ver eline iki kurus sana yemek pisirsin uzulme bu kelime cidden agir
insanlara yuk olma annen bile olsa...

Yani ben anneme 5 ay boyuna kocamı da peşime takıp gitsem benim annem de bU ya da buna benzer bi şey söylerdi sanırım.

Annenizin söylediği gerçekten cok kırıcı olmuş. Üzülmekte haklısınız. Ama 5 ay boyunca kızımı ve damadımı (ya da gelinimi ve oğlumu) yemeğe alsam ben de bunalırım.

Sizin çözümünüz yanlış. Çözüm annenizde yemek olmamalıydı. Üstelik eşiniz de sizinle...

Eşiniz bi yumurta kıramaz mıydı mesela.

Kimse bolu mantısı açsın demiyor. Ama bir yufkayı katlayıp gözleme pişirebilir.

Benim size tavsiyem herkesin acısından bakin olaya.

Kadın yuzunuze yuk oluyorsunuz demıs daha ne desin?
Emınım yemek yer yemez eve donmuyor oturup cayda ıcıyorsunuz
Belki karısı kocası basbasa oturup özel bir sey konusacaklar. Sen neyse Bı de kocan da var.

Kaynananda istemiyormus.
Acaba karı koca sizde bı sıkıntı olabilir mi dıe dusundum. Annen ne berbat kadın demeden önce.

Artsa bile ne yapabilirim? Doktorum bana hayatına olabildiğince gebeliğini unutarak devam et süreci kolay atlatırsın dedi. Valla az evvel eşim ısrarla kavurma istedi akşamdan beri burnumu kapata kapata gittim yaptım. Ha sonrada midemde ne varsa cıktı. Ama napalim hamilelik hastalık değil ki. Ben yemek yapmasam kim yapacak? Bence sizde biraz farklı alternatifler üretin. Kısa süre arayla eksta 2 kişiye de yemek yapmak bakımını almak annenizi zorlamış olabilir
Tamam gebeliği unutup yaşamak cidden mantıklı, ben de öyle yaptım özellikle ilk aylarda zaten göbek de yok, insan anlamıyor pek. Ama eşinin yaptığı çok ayıp. Birak gebeliği ben normalde bile kavurma yapamam çünkü kendim et yemiyorum pek, kokusuna dayanamam pisirirken. Bana illa yap diyemez. Çok istiyorsa kendi pişirir. Ne kadar günah ya kadına böyle yüklenmek.

Bide hergün iğne vuruluyorum deli gibi kusuyorum riskli gebelik geciriyorım cocugu kaybetme korkusu da var
Çok geçmiş olsun arkadaşım. Evde yemek yapılmasa da mideniz bulanıyor mu ?
Aklıma şöyle bir şey geldi. Bir komsunuzla anlasın hergun bir çeşit yemek yapsın. Belli bir ücret karşılığında. Eşiniz gelince sofrayı hazırlasin yiyin. Evde yemek yapilmayinca koku da olmaz.

Back
X