Aileme yük mü oluyorum

Gidip yediğimiz annem biri yazmıs git kayın validene ona gidemem istemiyor bu cocuk nereden cıktı diyo dedim
Görünüşe göre iki anne de canla başla torun istemiyor. Çocuk isteyen siz ve eşinizsiniz. Çözüm de sizde olmalı. Eşiniz yemekleri yapabilir. Evlat dahi olsa beş ay misafir ağırlamak annenize zor gelmiş olabilir.

Bak annen yasliysa ayakta cok duramiyorsa ve sen tiksiniyorum diye mutfaga dahi girmiyorsan bencede yuk olur. Belli yastan sonra annelerimiz kaldiramiyor yemegi ev isini vs. Kadin normalde iki kişiye ne olsa yapar yerler ama birde damat ve sen olunca mutfakta uzun kalıyorsa bikmis olabilir. Hamileyim hassasim diye elini islere sürmüyorsan annende sitem eder ,laf yapar. 50 yasindan sonra annelerimiz cidden agirlasiyor

Annem berbat
Kadın yuzunuze yuk oluyorsunuz demıs daha ne desin?
Emınım yemek yer yemez eve donmuyor oturup cayda ıcıyorsunuz
Belki karısı kocası basbasa oturup özel bir sey konusacaklar. Sen neyse Bı de kocan da var.

Kaynananda istemiyormus.
Acaba karı koca sizde bı sıkıntı olabilir mi dıe dusundum. Annem ne berbat kadın demeden önce.
Demedim bizde ne sorun olabilir mesela iki tabak yiyen ama herseyi ile fedakar bir evladım sen benım tavrımı biliyor musun da bu yorumu yaptın ayrıca yüksek riskli gebelik ne biliyor musun yada evlat kaybetme korkusu yorumları okuyun sonra yazın rica ederim

Annem berbat

Demedim bizde ne sorun olabilir mesela iki tabak yiyen ama herseyi ile fedakar bir evladım sen benım tavrımı biliyor musun da bu yorumu yaptın ayrıca yüksek riskli gebelik ne biliyor musun yada evlat kaybetme korkusu yorumları okuyun sonra yazın rica ederim
Gebelıgın riskliyse sana riskli maaıle tetikte mı dursunlar. Millete ne?

Yorumumda ne var ayrıca, aileler sizi istemiyor sizde bı sıkıntı olabilir mi dedim belki kavgacısın nerden bılıcem soruyorum iste.Ne enteresan tiplersınız.

Okuduğunu anlamadan bana okuyun sonra yazın dememenı tavsiye ederim.

Anneniz de bir tuhaf ya yabancı degilsinz neticede bir tabak makarna da yiyeblrsniz orada. Yerinzde olsam anneniz öyle dedikten sonra zıkkım yerim de gitmem.

Gebelıgın riskliyse sana riskli maaıle tetikte mı dursunlar. Millete ne?

Yorumumda ne var ayrıca, aileler sizi istemiyor sizde bı sıkıntı olabilir mi dedim belki kavgacısın nerden bılıcem soruyorum iste.Ne enteresan tiplersınız.

Okuduğunu anlamadan bana okuyun sonra yazın dememenı tavsiye ederim.
Hamilelik yasadınız mı

Annem de beni yük olacak görecekse, öleyim daha iyi.

Zaten bana böyle bir şey dese asla bir daha orada değil yemek yemek 1 bardak su içmem. Yüzüme hasret kalır

Bizim millet ne kaprisli ve nazli yahu.
Evden veya belirli birseyden tiksiniyorsaniz o belirli seyi kullanmayin cöpe atin evi temizleyin vs..

Hergün yemek yapmak bunaltir insani.
Annenize hak verdim. Hem ne var öyle söylemisse.. aradaki samimiyete göre degisir zaten.
Demek evine cöreklenmis miymiy önüne bekliyorsun herseyi o yüzden bikmis kadin.

Ne avrupada hamile bir kadin bukadar naz yapmaz ne eski jenerasyonda ki anneniz gibi kadinlar.
Bende yapmam. O yüzden iyi demis anneniz.
Kendi basinizin caresine bakin.
Cocuk doguruyorsaniz sorumluluklar size ait. Ne o öyle maddi manevi ailerden ölene kadar beklenti icinde oluyor bizim millet anlamam..

Otur evinde yap yemegini ye. Zor olmaz incinmezsin merak etme

Hamilelik yasadınız mı
Sizden guzel elektrık almadım, ben hamileyim prensesim herkes bana itaat edecek kafasındasınız fark ettim su soruyla.
Yazmayın bana.
Sizinle diyaloğumbıttı

Bu arada 20 kisıden 15ı annenize hak vermıs diger beste alternatif sunmus sıze. Kimse haklısın dememıs.

Bizim millet ne kaprisli ve nazli yahu.
Evden veya belirli birseyden tiksiniyorsaniz o belirli seyi kullanmayin cöpe atin evi temizleyin vs..

Hergün yemek yapmak bunaltir insani.
Annenize hak verdim. Hem ne var öyle söylemisse.. aradaki samimiyete göre degisir zaten.
Demek evine cöreklenmis miymiy önüne bekliyorsun herseyi o yüzden bikmis kadin.

Ne avrupada hamile bir kadin bukadar naz yapmaz ne eski jenerasyonda ki anneniz gibi kadinlar.
Bende yapmam. O yüzden iyi demis anneniz.
Kendi basinizin caresine bakin.
Cocuk doguruyorsaniz sorumluluklar size ait. Ne o öyle maddi manevi ailerden ölene kadar beklenti icinde oluyor bizim millet anlamam..
Maddi zaten bir beklentimiz yok hersey alıyoruz o ebe şive hiç birseyi ayağıma beklemiyorum o evi temizliyorum topluyorum sadece yemek yapamıyorum

Sadece yemeğini pişirebilecek birini bulma şansınız yok mu?
Malzemelerinizi alınız, her gün gelip pişirsin, ya da 2 günlük pişirsin. Ya da ne bileyim evinde pişirsin, siz alınız..
Benim de cok bulantılı geçti hamileliğim. Ben de pişiremezdim ve de yiyemezdim. Bazen annem, bazen kaynanam yapardı, idare ettik. Ama yapan olmasa mutlaka biriyle anlaşmam gerekecekti. Çünkü bırakın kokuyu, ben göremiyordum bile..

Ben yemek yapmasam kim yapacak ne demek? Çocuğu kimle beraber yaptıysanız yemeği de o yapacak. Beyefendi bi 8 ay tutsun boğazını utanmadan yemek siparişi vermesin. Siz de bunu normal bulmayın nolur. Evet hamilelik hastalık değil ama kusa kusa da yemek yapılmaz.
Eşim yemek yapmayı çok seviyor hatta onu mutfaktan kesmek için çok uğraştım. Çünkü çok dağıtıyor ve istediğim gibi toplanamiyor mutfağı öyle görünce sinirden tansiyonum yükseliyor. Ha o dağınıklığa tahammülüm olsa o 9 ay yemek yapmaktan zevk alır

Tamam gebeliği unutup yaşamak cidden mantıklı, ben de öyle yaptım özellikle ilk aylarda zaten göbek de yok, insan anlamıyor pek. Ama eşinin yaptığı çok ayıp. Birak gebeliği ben normalde bile kavurma yapamam çünkü kendim et yemiyorum pek, kokusuna dayanamam pisirirken. Bana illa yap diyemez. Çok istiyorsa kendi pişirir. Ne kadar günah ya kadına böyle yüklenmek.
Ay zavallı eşimi yanlış lanse ettim 😄 farklı yorumda da yazdım, eşimi mutfağa hususi sokmuyorum. Onun bu hayatta en sevdiği şey neredeyse yemek yapmak. Benim tercihim yani. Demek istediğim farklıydı.

Makarna degil corba dahi yeter yani sırf evimin kokusu olmasın yeter
Eşinize söyleyin o yapsın bilmiyorsada öğrensin internette her yer yemek tarifi. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin valla. Allah kolaylık versin hamilelik bazıları için çok zor biliyorum ben de buzdolabı acamazdm. Dilerim sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi.

Maddi zaten bir beklentimiz yok hersey alıyoruz o ebe şive hiç birseyi ayağıma beklemiyorum o evi temizliyorum topluyorum sadece yemek yapamıyorum

Esiniz yapsin ozaman?
Veya alisverise cikin koklaya koklaya organik meyve sebze alin mis gibi sevdiklerinizden.
Inanin bukadar abartilacak birsey yoktur.
Evide iyice gezinin bakin bakalim o kötü koku neyden kaynaklaniyor ..

Annenize de yazik. Ömür boyu yemek yapmistir zaten. Ben bile hergün kara kara düsünüyorum yarin ne yapsam diye.. birde hamile bir kizim veya ablam olsa iki kat dertlenirim en iyisini yapayim hergün taze olsun diye.. ama hergün de yapmak istemem acikcasi. Bunda alinacak birsey de yok. Aile icindeki samimiyete dayanarak insan kurabilir o tarz cümleler.

Eşinize söyleyin o yapsın bilmiyorsada öğrensin internette her yer yemek tarifi. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin valla. Allah kolaylık versin hamilelik bazıları için çok zor biliyorum ben de buzdolabı acamazdm. Dilerim sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi.
Amin inşallah

Esiniz yapsin ozaman?
Veya alisverise cikin koklaya koklaya organik meyve sebze alin mis gibi sevdiklerinizden.
Inanin bukadar abartilacak birsey yoktur.
Evide iyice gezinin bakin bakalim o kötü koku neyden kaynaklaniyor ..

Annenize de yazik. Ömür boyu yemek yapmistir zaten. Ben bile hergün kara kara düsünüyorum yarin ne yapsam diye.. birde hamile bir kizim veya ablam olsa iki kat dertlenirim en iyisini yapayim hergün taze olsun diye.. ama hergün de yapmak istemem acikcasi. Bunda alinacak birsey de yok. Aile icindeki samimiyete dayanarak insan kurabilir o tarz cümleler.
Evim her hafta temizleniyor esyalar cila kokuyo hamilelik te ayrıca ben 3 aydır markete gitmedim cünkü kustuğum için elimde posetle geziyorum gezmeye Alıs verişe hiç bir yere gitmiyorum

Ay zavallı eşimi yanlış lanse ettim 😄 farklı yorumda da yazdım, eşimi mutfağa hususi sokmuyorum. Onun bu hayatta en sevdiği şey neredeyse yemek yapmak. Benim tercihim yani. Demek istediğim farklıydı.
Anladım, öyleyse tamam. Diğer türlü üzülmüştüm çünkü 😅

Back
X