Çalışıyorum. Eşimle gelirimiz aileminkinden iyi. Ama onlar da kötü değiller, orta diyelim. Evlenirken yatak odası takımımı almak istediler, gelenek dediler. Tamam dedim. Zorlanacaklarını düşünsem asla müsade etmezdim. Zorlanacak olsalar kızım yapamıyoruz derlerdi onlar da. Bazı aile ilişkiler o kadar garip ki anlamakta zorluk çekiyorum. İletişim eksikliğinden bunlar hep. Siz durumu iyi olmayan ailenizin kredi çekip almasına göz yummuşsunuz onlar da durumumuz yok alamayız dememiş. Her şey olup bittikten sonra yüzüne vurmayı, ısıtıp ısıtıp önüne getirmeyi çok çirkin buluyorum. Erzak istemiyorsanız bunu da söylemelisiniz ailenize. Neden konuşamıyorsunuz ki bunları?
Biz seni okuttuk lafları ise çok saçma. Her ebeveyn dünyaya getirdiği çocuğunu okutmak zorunda elbette. Okutmayadabilirlerdi evet ama okutmuş olmaları ömür boyu onları finanse etmenizi gerektirmez. Karşılık beklenerek yapılacak şey değil bu.
Tv için gece uyandırma kısmına yorum yapmak istemiyorum, herkes kendi aile ilişkileri ve karakteri doğrultusunda yorum yapıyor. Ben annemin ya da babamın gece ben uyurken böyle bir şey için beni uyandırdığını asla düşünemiyorum. İmkansız. Ama bu benim ailem tabi.
Aileniz belli ki maddi olarak zor durumda ve sizden bir şeyler bekliyorlar. Sizin için yaptıkları masrafları da göz önünde bulundururak toplu para yardımı yapabilirsiniz. Belki içleri soğur biraz.