Ailemi Çok Seviyorum Ama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Endoplazmik1kulum

AileHerŞeydir
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2009
406
87
323
Ankara
Annem özünde çok iyi bir kadın,çok fedakar abim ve benim için tabiri caizse saçını süpürge etti.Bekarken ben de ailemin maddi manevi yanında oldum birbirimize çok bağlı bir aileydik her zaman şimdi evliyim bir evladım var. Annem sağ olsun bebeğim küçük olduğu için farklı şehirde oldukları halde babamla beraber gelip ilgileniyor bir kaç gün yardım edip gidiyor derdin ne o zaman diyeceksiniz. Derdim annemin kendimi bildim bileli bana beddua etmesi,sevdiğini söylediği halde davranışlarında bunun zerresini göstermemesi,eşimin yanında da bu olumsuz davranışlarına devam etmesi.Annemi arkadaş ortamıma da götürdüm bekarken tüm arkadaşlarımla tanıştırdım,hediyeler aldım,hiç birşey esirgemedim(hala öyleyim).Ne yaparsam yapıyım davranışları değişmiyor.Çok sinirli bir yapıya sahip ben de sabır taşı değilim cevap veriyorum sabrım taştığında.Babamla aramızın iyi olması da mutlu etmiyor annemi,babam rahatsız onu benim hastalandırdığımı iddia ediyor.Eşim annemle ilgili en ufak laf etse kavga çıkarıyorum annemle ilgili konuşamazsın diyorum.Gardrobub üzerindeki tozu çalışan ve bebeği olan kadınlar her gün mü temizliyor eşimin yanında bundan bahsedip benim temiz titiz olmadığımı ima ediyor.Arkadaşlarım yemek,temizlik hiç birşeyden anlamıyor bakıyorum onları anneleri yere göğe sığdıramıyor.Ben bir dakika oturmuyorum evimle,eşimle,çocuğumla ilgileniyorum üstüne bir de kusur aramaya çalışıyor.Övülmeyi beklemiyorum ama yermesinden de çok yoruldum.O benim canım ama eşimin yanında bu şekilde davranması çok üzüyor.Babamın üzüldüğünü görmek de beni kahrediyor.Her gelip gittiklerinde ağlıyorum.Keşke az daha sabırlı olsam cevap vermeseydim diye,ama olmuyor.Bana yaptığı yardımları ettiği bir lafla bitiriyor.Sürekli kırılıyorum,Doğumdan geldiğim gün bile kırdı beni.Annemin onayladığı benim de aşık olduğum adamla evlendim,ciddi anlamda hiç üzmedim ailemi.
Sadece ben mi bu durumdayım yoksa her aile mi böyle.

Sadece sana karsi mi böyle, mesela abine nasil davraniyor?
Belki yapisi böyle ve kendi bile farkinda degil seni (veya) baskalarini cok kirdiginin.

Ama aslina bakarsin cokta abartilcak davranislar göremedim, anladigim kadariyla elestirmeyi seviyor, kizi da olsan söyleyecegini söylüyor.
Ya da belki bir kac örnek daha vermelisin.

Her aile böyle değil. Ama annenizin böyle olduğunu kabul etmeyip, duygusal mesafe koymazsaniz yaralanmaya devam edersiniz. Beddua işitmektense kendi işinizi olduğu kadar kendiniz görün anneniz ekstra gelmesin. Su anda kimsenin negatif enerjisine gerek yok

Torununu sevmek için geliyor ailem,gelince de herkesin annesi gibi yardım etmek tabiri caizse bir işin ucundan tutmak istiyor.Varlığı yeter keşke bir işi yapmasa ama annelerimiz hep böyle

Yarın öbür gün eşinizle bir durum tartışmanız olduğunda eşiniz bunu yüzünüze vurabilir.Çünkü benimde annemle diyaloglarım çok iyi değildir,görümcem tartışmamızda bunu yüzüme vurmustu

Torununu sevmek için geliyor ailem,gelince de herkesin annesi gibi yardım etmek tabiri caizse bir işin ucundan tutmak istiyor.Varlığı yeter keşke bir işi yapmasa ama annelerimiz hep böyle
Benim annem de öyledir.
Her şeyine ben koştum. Ne isterse itiraz etmeden yaptım. Onayladığı insanla evliyim ama eşimden nefret ediyor, başkalarının yanında sürekli rencide eder, çirkin, pis, beceriksiz der. İkinci ve üçüncü gebeliğimde inşallah düşer, sen çocuk bakamıyorsun dedi. Ama kızkardeşime tam tersi şekilde davranır. Onu sürekli över, destekler, maddi manevi yardım eder.

Artık görüşmüyorum. Çünkü hem bana hem çocuklarıma iyi gelmiyordu varlığı.

Sizinki gerçekten sorunluymuş bizim çok iyi olduğumuz dönemler de oldu (çok kısa süre) arkadaş gibi her şeyimizi paylaştığımız ama o kadar koşa sürüyor ki o zaman sonra yine beğenmiyor bi şeyi eleştiriyor ya da dayılarımla,yengelerimle ilgili...vs olumsuz bir şey söylediğimde hemen yerden yere vuruyor beni,yaptıkları yanlışa yanlış dememi istemiyor anne tarafından kimsenin,hepsini mükemmel görmemi istiyor,eşim çocuklarım herkesten önemli deseydi keşke.Bir akrabamızla sohbet ederken duydum küçüktüm,kızımı da seviyorum da oğluma hiç kıyamıyorum dedi.Demek ki anneler ayrım yapabiliyor çocukları arasında.

Görümcemizin asla yüzünüze vurma hakkı yok annenizle olan durumunuzu çok hadsizmiş. Benim eşim yüzüme vurmadı hiç vuracak boyutta değil belki de

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…