- Konu Sahibi PrincesaDeLosCielos
Günaydın herkese.
Daha önce birkaç tane konu açmıştım. Denk gelenleriniz varsa hatırlayabilirsiniz. Ben öğretmenlik istiyorum diye okulumu bırakıp ailemin yanına dönmüştüm. Sınava hazırlandım. Denemelerim hiç de fena değildi. Dün sınava girdim. Sınav binasının önünde bile heyecandan kalbim küt küt atarken sıraya oturunca her şey geçti. Çok rahattım. Bir tek görevli bayan 'Sınav başladı arkadaşlar' deyince heyecanlandım ama duamı edip sınava başlayınca rahatladım. Soruları gördükçe sınav sırasında moralim eksi sonsuza kadar gitti. Türkçe abartısız 80 dakikamı aldı. Hatta yapamadığım 4 tane soru kaldı. Felsefe beni çok zorladı. Coğrafya da çok zordu. Bir tek tarihi rahatça yapabildim. Fen bölümüne de bakarım diyordum ama matematiğe bile sürem yetmedi.
80 tane soru ancak çözmüşümdür.
Türkçe zor değildi ama çok düşündüren sorulardı hepsi. ÖSYM'nin açıkladığı sorulara baktım. 9 soruda 2 yanlışım var. 2 yanlıştan birisini de ilk önce doğru yapmışım sonra silmiştim. Yanlış çıktı.
PDR istiyordum ama hayallerim suya düştü. Matematiğe pek çalışmayı düşünmüyorum. Sözel çalışıp Türkçe Öğretmenliği yazacağım. Annem babam beni evde gördükçe üzülüyorlar zaten. 'Arkadaşların hep okuyor, sen de kazan, oku. Kazanamazsan eski bölümüne devam et' diyorlar ama ben o okula geri dönmeyi istemiyorum. Hiç istemiyorum. Çok korkuyorum 'Ya oraya geri dönersem?' diye. 3 yılım daha var. Zehir olur 3 yıl bana. Aileme 'Tekrar hazırlanayım mı?' diye bir teklifte bulunmayı da istemiyorum. Babam benim dertlerim yüzümden bir deri bir kemik kaldı. Onlara bir şey olur diye çok korkuyorum.
Akşam konuşuyorduk. Bana kızdı birazcık. Adamın gözleri doldu. 'Biz okuyamadık, siz okuyun diyoruz onu da yapmıyorsunuz. Hepiniz hayallerimi suya düşürdünüz. Umudum yok sizden' dedi. Sesimi bile çıkaramadım çünkü çok haklı. Benim derslerim hep çok iyiydi. Babam 'Hiç birisi okumasa benim kızım okur. Ben ondan umutluyum' derdi. Onu en büyük hayal kırıklığına uğratan da ben oldum. Bir yılımı daha sınav için ayırayım desem çok kızacak biliyorum. Zaten yaşım 20 oldu artık. Bir sene daha beklemeyi ben de istemiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum.
Daha önce birkaç tane konu açmıştım. Denk gelenleriniz varsa hatırlayabilirsiniz. Ben öğretmenlik istiyorum diye okulumu bırakıp ailemin yanına dönmüştüm. Sınava hazırlandım. Denemelerim hiç de fena değildi. Dün sınava girdim. Sınav binasının önünde bile heyecandan kalbim küt küt atarken sıraya oturunca her şey geçti. Çok rahattım. Bir tek görevli bayan 'Sınav başladı arkadaşlar' deyince heyecanlandım ama duamı edip sınava başlayınca rahatladım. Soruları gördükçe sınav sırasında moralim eksi sonsuza kadar gitti. Türkçe abartısız 80 dakikamı aldı. Hatta yapamadığım 4 tane soru kaldı. Felsefe beni çok zorladı. Coğrafya da çok zordu. Bir tek tarihi rahatça yapabildim. Fen bölümüne de bakarım diyordum ama matematiğe bile sürem yetmedi.

Son düzenleyen: Moderatör: