• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemi çok üzüyorum. :(

Uzulme kardes, kendini uzme.

Hayatta meslek secimi herkes icin sancili, universite bitirip baska bolum okuyanlar, bitirip baska bolumde master yapanlar, mutlu olmayip okulu birakanlar.....Sen daha yolun basinda istemedigin bir yola girmeyerek iyi yapmissin, 2 gun once 30 yasinda bir arkadasla sohbet ediyordum, ne meslek ne hayat secimlerinden mutlu olmadigini soyledi bana. Yani bu isler zor, kendine fazla yuklenme.

Dur hele derim, once bir siralaman gelsin, ondan sonra oturup dusun. Her sey gonlunce olur umarim.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. :) Gerçekten bu işler çok zor. Ben önceden çok mutlu bir insandım. Sürekli güler, kahkahalar atardım. Herkes 'Ne kadar pozitif, ne kadar mutlu, neşeli bir kızsın sen. Hep gülüyorsun' derdi. Şimdi gülemiyorum. Çok istiyorum ama olmuyor.:50: Kendimi 80 yaşında biri gibi hissediyorum. Mutlu olmayı, eski neşeme kavuşmayı çok istiyorum. Bu stres beni mahvetti. 'Allah'ım hayırlısıyla her şey güzelce olsun, bitsin' diye dua ediyorum.

:18:evet calısman lazım elınden gelenı yapkı en azından yaptım ıcım rahat de
oss hazırlarnırken ben gece 2 kadar soru cozerdım sende ole yap ya da sen bılırsın

Çok haklısınız. Ben gece soru çözemiyorum. Birkaç defa gece de çalışmayı denedim. Olmadı. Uykum geliyor ve çözdüğüm sorular hep yanlış çıkıyor.:1:

valla okuduğunuz bölüm neydi bilemiyorum ama
sanki istediğiniz bölüm hukuk tıp falanmış gibi bölümünüzü bırakmışsınız
türkçe öğretmeni olunca nolucak ki yani
iyi bi meslek mi işler hemen seni mi bekliyo sanıyosun
bak onca öğretmen var atanamayan
hiç iyi bi bölüm değil bence, öğretmenliğin bile artık bi ingilizce öğr, ya da matematik öğr fln olman lazım
keşke devam etseydin

Çok haklısınız. Ben gece soru çözemiyorum. Birkaç defa gece de çalışmayı denedim. Olmadı. Uykum geliyor ve çözdüğüm sorular hep yanlış çıkıyor.:1:

valla ben max 2 kadar anca cozerdım 12 den sonra mal gbıydım
gun ıcınde daha cok verım alıyosan gun ıcınde coz
konu tekrarı 20 soru konu tekrarı 20 soru bu sekılde devam et daha cok kalıcı olur emın ol gece benım arkadasımalrım cozuyorm derdı benımde uykum gelırdı :)))))))))
verım aldıgın neyse o

eğer kafanda devlette çalışmak yoksa oku tabi ama eğer atanmak istersen bir kaç sene uğraşmak zorunda kalırsın
bir sınav değil öğretmenlikte 3 sınav var üstelik
bizim girdiğimiz gk-gy kısmına gireceksin, eğitim bilimleri çözeceksin üstüne alan sınavına gireceksin
ha bir de mülakat lakırtıları var atandıktan sonra birde mülakata gireceksin
hedefin için çabalaman, diretmen çok güzel bir şey
ama bu ülkeninde sistemi belli, önü belli
ne okuduğunu bilmiyorum ama eğer pdr vs gelmezse okuduğun bölümü bitir derim

valla ben senı uyarayımda cnm sonradan pişman olma

Çok teşekkür ederim. :) Yorumlarınız benim için çok önemli.

valla okuduğunuz bölüm neydi bilemiyorum ama
sanki istediğiniz bölüm hukuk tıp falanmış gibi bölümünüzü bırakmışsınız
türkçe öğretmeni olunca nolucak ki yani
iyi bi meslek mi işler hemen seni mi bekliyo sanıyosun
bak onca öğretmen var atanamayan
hiç iyi bi bölüm değil bence, öğretmenliğin bile artık bi ingilizce öğr, ya da matematik öğr fln olman lazım
keşke devam etseydin

İktisat okuyordum. Tıp düşünemiyorum bile. Sayısalım kuvvetli değil.:1:
Siz de çok haklısınız. Sanırım bu devirdiği 'Sevdiğin işi değil doyduğun işi yapmak' doğru olanı.

valla ben max 2 kadar anca cozerdım 12 den sonra mal gbıydım
gun ıcınde daha cok verım alıyosan gun ıcınde coz
konu tekrarı 20 soru konu tekrarı 20 soru bu sekılde devam et daha cok kalıcı olur emın ol gece benım arkadasımalrım cozuyorm derdı benımde uykum gelırdı :)))))))))
verım aldıgın neyse o

Doğru vAllahi. :) Ben belki dayanırım, uyumam diye direttikçe çözdüğüm sorularda yanlışlar çoğalmaya devam ediyordu.:1:

eğer kafanda devlette çalışmak yoksa oku tabi ama eğer atanmak istersen bir kaç sene uğraşmak zorunda kalırsın
bir sınav değil öğretmenlikte 3 sınav var üstelik
bizim girdiğimiz gk-gy kısmına gireceksin, eğitim bilimleri çözeceksin üstüne alan sınavına gireceksin
ha bir de mülakat lakırtıları var atandıktan sonra birde mülakata gireceksin
hedefin için çabalaman, diretmen çok güzel bir şey
ama bu ülkeninde sistemi belli, önü belli
ne okuduğunu bilmiyorum ama eğer pdr vs gelmezse okuduğun bölümü bitir derim

Devleti düşünüyorum. Zaten dershaneler de kapatılıyor. Devletten başka nerede çalışılabilir ki?:26:
PDR gelmeyecek Bade Ablacığım. Matematikten fule yakın yaparsam ancak olur ama o da çok zor. Taş çatlasın 25 net kadar yapabilirim.
İktisat okuyordum ben. Okuduğum yer çok uzakta ve oradan çok soğudum geri dönmek istemiyorum ama maliye bölümünü düşünüyorum. En azından iktisat ve işletmeye göre okuyan daha az. Ve geçen sene aldığım derslerin kimilerinden muaf olup 3 yılda bitirebilirim okulu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında çok güzel ve atama imkanı olan bölümler var. Bilgi yönetimi mesela, yönetim bilişim var...
Var da var.
İlla iibf olmak zorunda da değil.
Maddi durumun iyiyse hiç uğraşma git sağlık oku mesleğini edin derim
Sonra istediğin mesleği tadını ala ala okursun
Keşke böyle olmasa ama bizi bu hale getiren bizler değiliz maalesef:50:

Aslında çok güzel ve atama imkanı olan bölümler var. Bilgi yönetimi mesela, yönetim bilişim var...
Var da var.
İlla iibf olmak zorunda da değil.
Maddi durumun iyiyse hiç uğraşma git sağlık oku mesleğini edin derim
Sonra istediğin mesleği tadını ala ala okursun
Keşke böyle olmasa ama bizi bu hale getiren bizler değiliz maalesef:50:

Maliyeyi gerçekten okumak istediğim için düşünüyorum. :) Okursam çalışmayı çok istediğim bir yer var. İyi bir çalışmayla atanabileceğime inanıyorum. :) Öğretmenliği gerek ailem, gerek etrafımdaki diğer insanlar, gerek forumda fikirlerini söyleyenler olsun kimse istemiyor, desteklemiyor. İstenmeme sebebi de çok geçerli. İş yok! Varsa da doğuda çalışmak şartıyla var. Sağlıkta Diyetisyenlik ya da Fizyoterapi olabilir ama özelde kazanabilirim ancak o da burssuz olursa. Onlar da bir seçenek olarak aklımın bir köşesinde duruyor. İktisata devam edebilirim ama Maliye daha güzel gibi geliyor ve çok istiyorum ne yalan söyleyeyim. :) Keke böyle olmasa gerçekten de. O kadar çok isiz insan var ki. Gördükçe, duydukça üzülüyorum. İşsiz kalmak için mi onca emek verilmiş?:50: Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bizleri bu durumu düşürdüğü için utanması gerekenler var ama yüz olmadığı için o da olmuyor maalesef.

bence bu sınavı düşünmeyi bi kenara bırakıp önündekilere hazırlan. bi yola çıkmışsın matematk yapamadım zordu su kadar boşum var vs. demekle yapacağın varsa da sonuc elde edemezsin. bu sınav geçti gitti kimseyi düşünme. herkesin kötü geçti demesine bakıp da kendine pay çıkarma. ben çok iyi biliyorum o kötü diye ağlayanların nasıl yüksek puanlar aldığını... ayrıca iş yok diyerek olmak istediğin yerden vazgeçme. köprünün altından daha çoooookkkk sular geçer. burası türkiye. ben de 20 yasında eczacılık kazandım,üniversiteyi bıraktım 1. sınıftan...tıp istiyodum .tekrar hazırlanıp 24 yaşında tıpı kazandım. şu an 3. sınıftayım ve bi an olsun pişman değilim. şükrediyorum kurtulduğum için. kim ne derse desin sen kendini nerde görmek istiyorsan ona göre hareket et. sınav geçene kadar da etraftakilere kulaklarını tıka. usta kaptan fırtınalı denizde belli olur.

Back
X