ailemi evliliğe nasıl ikna edebilirim ?

ben daha fazla büyümek istemiyorum. benim annem ve babam daha 18 olmadan severek evlenmişler ve halada mutlulular. ben neden 22imde mutsuz olayım ki? hem o doğudayken dahada kötü olucam burda biliyorum.Daha şırnağa giriş yapmadan o ben kafamda bir sürü senaryo ürettim .

Çocuğum annenlerin zamanıyla şimdiki zaman birmi?
Neden bunu kabul etmek istemiyor gençler,eden kötü olacaksın ki tek olunca.
Bırak şark görevini bitirsin gelsin,sonrada aileler tanışır olursa olur bu evlilik..

ablacım inan bana bende 6 sene bekledim sevdiğimi şuan yaşım 25 annemlere 8 saat uzakta olcam. annem çok bekledi vazgeçmemi öyleki her tartıştığımızda oh şükür boşver sen annecim daha kimler çıkar karşına derdi. sırf uzaklıktan korktugu için ama herşey damadını tanıyana kadarmış şimdi görsen benden iyi anlaşıyolar ben ailenin karşı çıkmasına sinir oluyorum tanıma amacı olmalı ilk önce ailesi vermicek diye kaçma gibi bi hataya düşenler oluyo. bu duruma itenler genellikle aileler oluyor

Sorun uzaklık ta değil aslında,yaşlar küçük biraz daha beklesinler neyin acelesini yaşıyorlar..
Aile karşı çıkıyorsa bazı şeylere,bilin ki bir bildikleri düşündğkleri vardır,sakın olaki büyüklerin sözünü yabana atmayın..
Kaçma olayına zaten mantığım almaz benim,aile hayır dediğii için oluyor bunlar,sonrada burada okuyoruz neler yaşadıklarını değilmi

Amin canim benim cok sagol egitimimi bitirmem gerekiyor daha Allahin izniyle 2 yilim var daha..
Umarim ikna olurlar annenler insallah kavusursunuz 3 sene beklemeye gerek kalmaz.

Sorun uzaklik degilse ne peki?
Neyi bekleyelim biz gencler yasimiz 22 den 25 olsun..
Misal 22 yasinda mezun olup calisiyor olsam 25 yasina kadar bu boyle devam edecek eee 3 sene hep bu.. Peki neyi bekledim ozm ben 3 sene?
Polemik icinn demiyorum gercekten muhtemelen benim yasim sizin yarisi kadar ama gercekten siz genclerin diretmesini anlamiyorsunuz ya bende ailelerin bekle kucuksun demesini anlamiyorum.. Gercekten NEDENN?

22 yasinda cocuk sahibi olan arkadasim da var ben 25 ten asaga evlenmicem diyende var..
22 yasindaki bebegiyle kocasiyla cok mutlu Allah bozmasin.. 35 yasinda evlenenin ne garantisi var ki evliligi gulluk gulustanlik olacak.
Evliligi yasla hic bagdastiramiyorum ve kucuksun yasini bekle diyenleride malesef anlayamiyorum cunku onlarda sadece buyu yasin gecsin biraz diyolar mantikli bir aciklama yok oysa..
İnsan kendini hazir hissediyorsa neden omrunden 3 yili bosuna gecirsin ki sirf yasi 22 den 25 olsun diye.

Kucugum cok toysun. 10 yil sonra tebessumle okuyacaksin bu yazdiklarini. Biz buyukler iyiliginiz icin soyluyoruz. Gencliginin tadini cikar.

Bayan için 22 yaş normal bence evlilik için ama bi erkek 25-26 dan önce evlenmemeli.
Durumun zor, her gün ''iyi mi acaba'' diye düşünmek kötüdür seni anlıyorum.
Hatta ben eşimi sevgiliyken uzman çavuşluğu kazanmıştı, çağrı kağıdı geldi göndermedim dayanamam diye
Ama bize olumsuzluğu para biriktiremedi, hep ailemin gözünde ezik kaldı
Bence bi nişan takın, sonra çeyiz telaşı falan derken vakit geçer. Söylemesi kolay biliyorum ama en mantıklısı bu.

Kucugum cok toysun. 10 yil sonra tebessumle okuyacaksin bu yazdiklarini. Biz buyukler iyiliginiz icin soyluyoruz. Gencliginin tadini cikar.

Yasinizi bilmiyorum abla diyim..
Ben cok ölüm gordum gormeyede devam ediyorum toyluk yasla olmuyor ne yazikki abla..
10 yil sonra mi? Geriye kalan 10dk var mi onu bile bilmiyor insan..
Bak sende cevap veremiyorsun abla sadece toysun diyorsun..
Omrumuz nekadar ki neyi bekliyelim?
Benim gencligim sevdigimle gecsin daha guzel olmaz mi?

Samimi cevabimdir okulum olmasa bir saniye sevdigimden ayri kalmayi goze almazdim..
Sevdigim su meslek olmasa anneme karsi evlatlik gorevim olmasa herseyi arkamda birakirdim.

Nedenmi??

Çalışın paranızı kazanın hayatınızı yaşayın ilk önce,ayaklarınıızn üzerinde durmayı öğrenin.
Evlilik çocuk oyuncağı değil ki,kaldır at bir köşeye,nasılsa belirki bir zmanaı gelince olacak.
Ben kalkıpta 30 yaşında evlenin demiyorum ki zaten..
Erken yaşta yapılan birçok evliliğin sonuçlarını görüyoruz okuyoruz,eğer aileler bekle diyorsa,siz gençlerde direniyorsanız ortaya sorunlar çıkmasına vesile oluyor..
22 yaşındaki genç kendini nasıl hazır hisseder evliliğe,heleki erkek te o yaşta,
O sorumluluğu nasıl alacak acaba,bunlar kolay şeyler değil..
Burada neler okuyoruz adam 30 yaşına gelmiş hala sorumluluk sahibi değil,o adam nasıl yürütecek evliliği sorarım..

Allah mutsuz etmesin tabi de annenle baban yaşanmış bir teoriymiş gibi konuşuyorsun.

Sakın böyle söyleme..
Bir laf vardır evladın olunca anlarsın diye..
Hakikaten çok doğru bir söz,yabana atma sakın bu lafı..

3 yıl önümüzdeki ay başlayacak 22 yaşındayız ikimizde. yaşımızın evlilik için çok toy kaçacağının arkındayız. Ama o doğudayken ben batıda yapamam, yapamıyorumda

Daha 22 yasindasin cok kucuksun, 3 yil yapsin gorevini 25 26 evlenirsin acelenin manasi yok zaten orta dogu karisik hic mi haber izlemiyosun

Ailen anlayıslı anladıgı. Kadarıyla ıkna edebilirsin ne kadar sevdiğini sonucta ömür boyu sırnakta kalmıycagını anlat bende 23 yaşındayım.bugun evlılık yıldonumümüz 6yıl bitti.eşim poşis olucaktı sırf doğuya giderim olmaz iş uzat diye okula bile gitmedişimdiki aklım olsa polis olmasını istersim ama

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Aksine haber izlediğim için orda olmak istiyorum. onun hem eşi hemde destekçisi olmalıyım telefondan değil yanından

Ee senin canini tehlikeye atmanin ona var mi faydasi? Bak iraktaki esirlerde kucucuk ela bebek var, keske annesi alip kizi kocasinin yanina gitmeseydi de esir dusmeselerdi. Ayrica sen yumurtadan cikmadin bir ailen var, onlari bu kadar uzmeye her gun senin icin endiselendirmeye gerek var mi? Bekle 3 sene yahu ne var asktan sevdaliktan olunmez. 22 cok kucuk bir yas

Ailenin iznini istiyorsan şarkın bitmesini beklemelisin bence.
O zaman izin vereceklerdir diye düşünüyorum, yaşınız da küçük zaten.

Kötü birşey var demedimzaten..
Sevdiğim meslek ve anneme evlatlık görevim olmasa dediğin için söyledim..
Neden takılayım buna..

Yok, sakin boyle soyleme dediniz oysa ben meslegim ve annem icin bazi seylere katlaniyorum dedim zaten..
Hani kotu birsey soylemisim dediniz gibi algiladim sanki ondan..
Hani boyle soyleme anne olunca evladindan cikar gibi geldi biraz sanki.
O yuzden "ne dedim ki ben" oldum bir an.

Aksine haber izlediğim için orda olmak istiyorum. onun hem eşi hemde destekçisi olmalıyım telefondan değil yanından

Kusura bakma da bunun adı “cahil cesareti” dir benim açımdan.
Yani aşkın bu kadar güçlüyse 3 yılı devirsin sabır hele..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…