• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailemi iknada çözüm önerisi

Elbettbigun

Guru
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2011
58
3
286
Turkiye
Merhaba kizlar, foruma bir süredir üye olmama ragmen yazmak bu güne nasipmis.

Derdime gelince; benim nerdeyse 2 senelik bi iliskim var, birbirimizi cok seviyoruz ve evlenmeye karar verdik. Fakat benim ailem ne beni vermek istiyor, nede ailesiyle tanismak istiyor. Kendilerini dis dünyaya kapatmis gibi davraniyorlar. Babamin istememe sebebi yasimin ona göre kücük olmasi. 18 yasindayim ama ben kendimi evlilige hazir hissediyorum. Annem ve babam sevgilimden ayrilmami istiyorlar, telefonumu aldilar konusmuyayim diye, ama ben ondan vazgecmicem. Gecenlerde sevgilimin ailesi bize tanismaya gelmek istediklerinde babam onlari arayip gelmeyin tanismak istemiyorum dedi ve cok ayip etti.. Biz yurt disinda kaliyoruz, ve babam bana eger güzellikle bitirmezsen ben yapacagimi bilirim, seni türkiyeye gönderirim orda kalirsin filan dedi. Simdi benim sorum, daha önce böyle bisey yasamis ablalarim varmi, bana bi fikir verebilecek? Biliyorum ki ilk ben olmayacam 18 yasinda evlenen, erken evlenince hersey kötü olacak mutlu olmayacaksin diye bisey yok. Ben yasimla ilgili yorum degil cözüm önerisi bekliyorum. Lütfen yardim edin bana, cünkü bu is uzadikca dahada kötü oluyor,ve ben cok mutsuzum..Sevenleri ayirmak günah degilmi ya :14:

belliki ailen senin erken evliliğinden farklı planları var. bende acle etme derim.18 yaş evlikik gibi büyük bir olay için çok küçük. bu kadar küçük yaşta aileni karşına alıp evlenirsen ilerde çok zorluk çekersin. bu kulup bunun emsalleriyle dolu:50:

sevgili heda ailenin haklı olduğu birtakım yerler var sende aşıksın:38: çok güzel bu duygular...yaşınla ilgili yorum istememişsin tamam o zaman birtakım şeyleri bilerek yorum yaparsak daha iyi olur dıye düşünüyorum:10: evlilik hakkında sevgilinle planlarınız nelerdir? nerede yaşayacağınız nasıl geçineceğinize dair hazırlıklarınız var mı acaba:26:

belliki ailen senin erken evliliğinden farklı planları var. bende acle etme derim.18 yaş evlikik gibi büyük bir olay için çok küçük. bu kadar küçük yaşta aileni karşına alıp evlenirsen ilerde çok zorluk çekersin. bu kulup bunun emsalleriyle dolu:50:

ben onlarin rizasiyla evlenmek icin cabaliyorum zaten, o yüzden üzülüyorum skinti cekiyorum..evet annemin mantiksiz planlari var.. fakat onun baska planlari yüzünden mutlulugumu engellememeli
18 yas evlilik icin cok kücük bir yas olsaydi ne din, ne hukuk bana evlenme yetkisi vermezdi..

sevgili heda ailenin haklı olduğu birtakım yerler var sende aşıksın:38: çok güzel bu duygular...yaşınla ilgili yorum istememişsin tamam o zaman birtakım şeyleri bilerek yorum yaparsak daha iyi olur dıye düşünüyorum:10: evlilik hakkında sevgilinle planlarınız nelerdir? nerede yaşayacağınız nasıl geçineceğinize dair hazırlıklarınız var mı acaba:26:

ailemle ayni sehirde yasayacaz,fazla uzaga gitmeyecez, babam zaten bundan da korkuyordu sanirim ama ben ona dedim bu konuda icin rahat olsun burda kalacaz diye..kendi evimizi tutacaz, oda calisiyor bende, gecim skintisi yasayacagimizi sanmiyoruz hesapladik herseyi ölctük bictik. bu cabuk verilmis bir karar degil, birlikte uzun süre düsündük ve beklememiz gereken bi engel kalmadi yani.. aileme göre ayrilmak cözüm olacak, ama ben ayrilmak istemiyorum, o yüzden tek cözüm evlilik, onada ikna olmuyorlar..

aılenınde rızası olsun istiyorsun ozaman şimdilik bir süre bu evlilik mevzusunun üstüne çok gitme...aılen bıraz durulsun sonra aılen bu konuda ne dusunuyor?ayrılsan ne olacakmış yani?okumanı mı istiyorlar çalışmanı mı istiyorlar ?ayrıl demelerınde yaşından dolayı duydukları bır kaygı mı var sen şimdi 18 değilde 25 yaşında olsaydın senı sevdiğine verirler miydi?:10:

aılenınde rızası olsun istiyorsun ozaman şimdilik bir süre bu evlilik mevzusunun üstüne çok gitme...aılen bıraz durulsun sonra aılen bu konuda ne dusunuyor?ayrılsan ne olacakmış yani?okumanı mı istiyorlar çalışmanı mı istiyorlar ?ayrıl demelerınde yaşından dolayı duydukları bır kaygı mı var sen şimdi 18 değilde 25 yaşında olsaydın senı sevdiğine verirler miydi?:10:

babam sevgili olarak kalmami istemiyor, o yüzden ayril diyor..zaten dogru düzgün görüsemiyoruz telimi de aldilar, disari da yalniz cikamiyorum hic yalniz birakmiyorlar beni, bu böyle senelerce nasil devam edebilir ki?

cevap olark bekle gibi seyler yazmayin lütfen, zaten su an onu yapiyorum. benim istedigim en kisa zamanda onlari nasil ikna edebilecegim öncerisinde bulunmaniz..

Tatlım sıkılacağını ve bu konuda öneri istemediğini biliyorum ama çok üzgünüm biraz bu konuya deyinicem. Öncelikle tabiki devlet ve hukuk evlilik için alt sınırı 18 yaş olarak belirledi ve bu demek oluyorki sen hür iradenle evlenebilrsin. Amma velakin şuan da erkek arkadaşına duyduğun his ne derece doğru. Evlilik ben evliliğe hazırım demekle olmuyor tatlım. Ev işi, yemek, çamaşır,ütü, maddi şekilde evi çekip çevirmek bunlar zor işler. Ben bile 21 yaşındayım ve sözlüyüm nasıl yaparım en kolay nasıl çözerim işleri diye düşünüyorum.Ayrıca sitemizi takip ediyorsan burdaki gibi kaynanası,kayınbabası, görümcesiyle ne derece zorluk çekenleride görüyorsun yani onları çekmek, yaşında daha 18 olduğu için seni ezmeye çalışmalar olabilir bunları geçtim sevgilini yani eğer evlenirsen kocanı dışardan okadar etkilerler ki inanamazsın, erkeklerin olgunlaşması uzun sürer canım bizler gibi değil en ufak birşeyde seni değilde anneyi dinleme eğilimi gösterebilir eğer senin yaşıtlarındaysa. Etrafımda 17-18 yaşında evlenmiş ve şuanda pişman olan bir kaç arkadaşım var. O zaman aşık olduğumuzu zannettik duygularımızda gayet yoğundu ama hepsi ergenlik döneminin çıkmazıymış pişmanım ve kocamı sevmiyorum diyorlar. Sen tabiki evlenmek isteyebilirsin ama bütün bunlarla başedebilcekmisin canım. Herşeyi detaylı düşünmen ve 1 kere karar vermen lazım. Sıktıysam kusura bakma ama bunları bilmelisin.

Gelelim ailene, ailen bu konuda kesinlikle tavrını sürdürür çünkü sen onların gözünde daha 18 yaşında hayatın çok başında bir genç kızsın. Bu yaşta evlenip gençliğini yaşamanı engellemek ve bir kaynanayla uğraşmanı istemezler. Bu konuda ailenin fikrini değiştirebileceğini sanmıyorum canım. Bu evlilik konusunu çok iyi düşün sonuçta hayatın söz konusu.Ailen evlenmek istediğini biliyormu bu da önemli. Sadece sevgilin olduğunu bilip böyle davranıyorlarsa evlenmek istediğini öğrenince neler yaparlar bunları düşündün mü canım sonuçta aileni iyi tanırsın iyi analiz etmen lazım.

Dip not: Burda hiç kimse yaşına değinmeden yorum yapmaz canım. Hiç kimse aileni ikna etmen için çözüm öneriside vermez bu yüzden üzülme.

Son düzenleme:
Tatlım sıkılacağını ve bu konuda öneri istemediğini biliyorum ama çok üzgünüm biraz bu konuya deyinicem. Öncelikle tabiki devlet ve hukuk evlilik için alt sınırı 18 yaş olarak belirledi ve bu demek oluyorki sen hür iradenle evlenebilrsin. Amma velakin şuan da erkek arkadaşına duyduğun his ne derece doğru. Evlilik ben evliliğe hazırım demekle olmuyor tatlım. Ev işi, yemek, çamaşır,ütü, maddi şekilde evi çekip çevirmek bunlar zor işler. Ben bile 21 yaşındayım ve sözlüyüm nasıl yaparım en kolay nasıl çözerim işleri diye düşünüyorum.Ayrıca sitemizi takip ediyorsan burdaki gibi kaynanası,kayınbabası, görümcesiyle ne derece zorluk çekenleride görüyorsun yani onları çekmek, yaşında daha 18 olduğu için seni ezmeye çalışmalar olabilir bunları geçtim sevgilini yani eğer evlenirsen kocanı dışardan okadar etkilerler ki inanamazsın, erkeklerin olgunlaşması uzun sürer canım bizler gibi değil en ufak birşeyde seni değilde anneyi dinleme eğilimi göaterebilir eğer senin yaşıtlarındaysa. Etrafımda 17-18 yaşında evlenmiş ve şuanda pişman olan bir kaç arkadaşım var. O zaman aşık olduğumuzu zannettik duygularımızda gayet yoğundu ama hepsi ergenlik döneminin çıkmazıymış pişmanım ve kocamı sevmiyorum diyorlar. Sen tabiki evlenmek isteyebilirsin ama bütün bunlarla başedebilcekmisin canım. Herşeyi detaylı düşünmen ve 1 kere karar vermen lazım. Sıktıysam kusura bakma ama bunları bilmelisin.

Gelelim ailene, ailen bu konuda kesinlikle tavrını sürdürür çünkü sen onların gözünde daha 18 yaşında hayatın çok başında bir genç kızsın. Bu yaşta evlenip gençliğini yaşamanı engellemek ve bir kaynanayla uğraşmanı istemezler. Bu konuda ailenin fikrini değiştirebileceğini sanmıyorum canım. Bu evlilik konusunu çok iyi düşün sonuçta hayatın söz konusu.Ailen evlenmek istediğini biliyormu bu da önemli. Sadece sevgilin olduğunu bilip böyle davranıyorlarsa evlenmek istediğini öğrenince neler yaparlar bunları düşündün mü canım sonuçta aileni iyi tanırsın iyi analiz etmen lazım.

Dip not: Burda hiç kimse yaşına değinmeden yorum yapmaz canım. Hiç kimse aileni ikna etmen için çözüm öneriside vermez bu yüzden üzülme.

o bahsettigin noktalar söz konusu bile olamaz cünkü sevgilim yasindan fazlasiyla olgun, 21 yasinda ama mantigina ve olgunluguna cok güveniyorum. annesi de cok iyi bi insan, benim kendi annemin bile düsünmedigi seyleri düsünüyo benim icin..ailem de biliyor evlenmek istedigimi..kaynanamla kayinpederimle görümcemle filan sorunlar yasayacagimi sanmiyorum, hem iyi insanlar, hemde zaten öyle dip dipe degiliz, onlar baska bir sehirde yasiyorlar, ki zaten kötü bisey olacak olsa bile sevgilim beni ezdirmez. ev isi temizlik filan onlarin üstesinden gelecegime inaniyorum cünkü bunlari evdede hep ben yapiyorum. kardeslerimide ben büyüttüm diyebilirim, onlara baktim kücüklerken..herseyi detaylica düsündük, ve ben yapabilecegime inaniyorum cünkü dogru insanla beraberim. hadi diyelim yasim 25 oldu, ozaman baska biriyle evlensem, yasim tam evlilik yasi ama karsimdaki insanin iyi biri olacaginin garantisi varmi? yani 25 yasinda evlenip mutlu olacaginin garantisi? veya 18 de evlenip mutsuz olacaginin garantisi?

o bahsettigin noktalar söz konusu bile olamaz cünkü sevgilim yasindan fazlasiyla olgun, 21 yasinda ama mantigina ve olgunluguna cok güveniyorum. annesi de cok iyi bi insan, benim kendi annemin bile düsünmedigi seyleri düsünüyo benim icin..ailem de biliyor evlenmek istedigimi..kaynanamla kayinpederimle görümcemle filan sorunlar yasayacagimi sanmiyorum, hem iyi insanlar, hemde zaten öyle dip dipe degiliz, onlar baska bir sehirde yasiyorlar, ki zaten kötü bisey olacak olsa bile sevgilim beni ezdirmez. ev isi temizlik filan onlarin üstesinden gelecegime inaniyorum cünkü bunlari evdede hep ben yapiyorum. kardeslerimide ben büyüttüm diyebilirim, onlara baktim kücüklerken..herseyi detaylica düsündük, ve ben yapabilecegime inaniyorum cünkü dogru insanla beraberim. hadi diyelim yasim 25 oldu, ozaman baska biriyle evlensem, yasim tam evlilik yasi ama karsimdaki insanin iyi biri olacaginin garantisi varmi? yani 25 yasinda evlenip mutlu olacaginin garantisi? veya 18 de evlenip mutsuz olacaginin garantisi?

Hiç birşeyin garantisi yok tabi. O zaman senin mantığınla düşüncek olursak kaynanan, kayınpederin, görümcen şuan da iyi davranıyorlar peki evlendikten sonra iyi davrancaklarının garantisi varmı? Sevgilin çok iyi anlayışlı v.s evlendikten sonra herşey köprüyü geçene kadar demeyeceğinin garantisi var mı? Valla tatlım sen bilirsin istediğini yapmakta özgürsün ama aileni bu konuda ikna edebilceğini sanmıyorum çünkü bende olsam ikna olmazdım. Birde ailen yaşınımı öne sürerek istemiyor bu durumu. Yani aşkınız o kadar büyükse 2-3 sene daha BEKLERSİNİZ. Ailenin yaş problemide ortadan kalkar. Ama ailenin istememesinin başka sebepleri varsa bilemiyorum.

Hiç birşeyin garantisi yok tabi. O zaman senin mantığınla düşüncek olursak kaynanan, kayınpederin, görümcen şuan da iyi davranıyorlar peki evlendikten sonra iyi davrancaklarının garantisi varmı? Sevgilin çok iyi anlayışlı v.s evlendikten sonra herşey köprüyü geçene kadar demeyeceğinin garantisi var mı? Valla tatlım sen bilirsin istediğini yapmakta özgürsün ama aileni bu konuda ikna edebilceğini sanmıyorum çünkü bende olsam ikna olmazdım. Birde ailen yaşınımı öne sürerek istemiyor bu durumu. Yani aşkınız o kadar büyükse 2-3 sene daha BEKLERSİNİZ. Ailenin yaş problemide ortadan kalkar. Ama ailenin istememesinin başka sebepleri varsa bilemiyorum.

beklemem icin mantikli bir sebep? hadi diyelim simdi evlenirsem sonuclari dedigin gibi kötü olacak, 3 sene sonra evlenince degisecekmi? alnima ne yazildiysa o.

beklemem icin mantikli bir sebep? hadi diyelim simdi evlenirsem sonuclari dedigin gibi kötü olacak, 3 sene sonra evlenince degisecekmi? alnima ne yazildiysa o.

Beklemen için sebep mi istiyorsun. Sebep: Ailenin üzülmemesi. Bence bu yeterli bir sebep ya sence? Daha 2 senedir tanıdığın birisine bu kadar güvenme diyorum ben beklerken aynı zamanda onu daha iyi ailesini daha iyi tanıma fırsatı bulursun. Benimde 5 senelik bir ilişkim var, 21 yaşındayım 17 yaşından beri beraberiz. İlk senelerde ki tavırlarıyla şimdiki tavırları okadar farklı ki, adamın her gün bilmediğim başka başka fikirleri hal ve hareketleri ortaya çıkıyor. Ben bile tam kestiremiyorum sen nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun onu anlamıyorum. Evlilik için neden bu kadar acelecisin yani nedir bu bir an önce evlenelim telaşı? Ben senin iyiliğin için konuşuyorum bunları dikkate alıp almamak senin bileceğin iş.

canım burada cevap yazanlara kızma neden kızıyorsun?bu forumu bırazcık okuduysan kendi babana bıle güvenemeyeceğini azcık tahmin edebilirsin...şu anda sen gerçekten büyüdüğünü iddia ediyorsun ama gelişim özelliklerine bakarsak sen kimlik karmaşası yaşadığın bir dönemdesin psikososyal açıdan.yani şu anda sen kim olduğunu arıyorsun ben kimim ben neyim? nasıl bir hayat istiyorum...ergenlik döneminin bitmesi kafadan kızlarda 21 22 yaşını buluyor...ruhunun dinginleşmesi açısından dıyorum..erkek arkadaşının da bır 24 25 yaşına gelmesi lazım...bak bu dedıklerım fasa fıso laflar değil gelişim psikolojisi konuları bunlar.şimdi sen diyeceksin ki bana bunları geç sen benim işime gelen şeyleri söyle buradaki kimse sana duymak istediklerini söylemeyecek maalesef çünkü herkes doğruları söyleyecek ve sende isyan edeceksin...:kkk: madem sevgilin çok olgun güveniyorsun seviyorsunuz seven insan katlanmaz mı tatlım:44: sen şimdi bile bu konuda direnerek çocukluk ediyorsun:emir_bebek: hadi ölç bakalım sevgilin seni ne kadar seviyor:16: kimseye de kızma:34:

ben onlarin rizasiyla evlenmek icin cabaliyorum zaten, o yüzden üzülüyorum skinti cekiyorum..evet annemin mantiksiz planlari var.. fakat onun baska planlari yüzünden mutlulugumu engellememeli
18 yas evlilik icin cok kücük bir yas olsaydi ne din, ne hukuk bana evlenme yetkisi vermezdi..

ailemle ayni sehirde yasayacaz,fazla uzaga gitmeyecez, babam zaten bundan da korkuyordu sanirim ama ben ona dedim bu konuda icin rahat olsun burda kalacaz diye..kendi evimizi tutacaz, oda calisiyor bende, gecim skintisi yasayacagimizi sanmiyoruz hesapladik herseyi ölctük bictik. bu cabuk verilmis bir karar degil, birlikte uzun süre düsündük ve beklememiz gereken bi engel kalmadi yani.. aileme göre ayrilmak cözüm olacak, ama ben ayrilmak istemiyorum, o yüzden tek cözüm evlilik, onada ikna olmuyorlar..
bence yeterince akıllı görünüyosun çözümüde kendin bulabilrsin:68:

17 yasımdan beri birlikteyiz ve düsününce, gecen zaman icinde ikimizinde o kadar degistigini görüyorum ki..
21 yasındaki bir erkek' ten bahsediyoruz ki, erkekler daha gec olgunlasırlar.
Beni yanlıs anlama ama ben suna kanaat getirdim etrafımda erken evlenipte mutlu olan kisiler cok cok az gercekten.
Hep acele ettiklerinden, özgürlükleri' nin kısıtlandıgından dert yanıyorlar. Kocalarının illa ki suraya gitmeyeceksin, sunu giymeyeceksin demesinden degil kastım evlilik büyük bir sorumluluk gecim derdi, evliligi yürütmek insanın hayatını kısıtlıyor. Düsünmen gereken baska seylerin oluyor üzerine birde cocuk olursaa..
Bir yere gidiyoruz o gelemiyor, kendini herseyden soyutluyor ( esim izin vermez, yemek var, ütü var, cocuk var ) ben sizin gibi degilim diyor..
Aradan yıllar geciyor bu sefer dolup tasıyorlar yapamadıkları, icinde kalan uhde' ler gün yüzüne cıkıyor gencligini yasayamadılar cünkü. Cogu' da ailesini sucluyor beni engellemedi keske engelleseydi diye. Ask, sevgi evlendikten sonra boyut degistiriyormus..
Bunlar kulagında küpe olsun bizimkisi sadece bildiklerimizi, düsüncelerimizi paylasmak..
Ama benim de kızım olsaydı aynı ailen gibi düsünürdüm.
Bu yaslar henüz kisiligin oturmadıgı yaslardır umarım bana kızmazsın ama ben ailene hak veriyorum daha cok gencsin eminim onlarda bu sekilde düsünüyorlar..

Son düzenleme:
Ailen karsi cikiyor diye daha cok istiyorsun ama evlilik cok kolay bir olay degil
daha yasin okadar kücük ki , tasiyamazsin. Suans senin kafanda sadece okulun olmali.

yani cocuktan ayril demiyorum ama evlilik icin baya bir gencsin.

Eğitim seviyenizi işinizi gücünüzü bilmiyorum ama pardon da nasıl geçinmeyi düşünüyorsunuz bu yaşta iki çocuk?:37: O kadar cevap yazmışsın ama çok da olgun gelmedin yani kusura bakma daha en temel olan ev geçindirmeden bile haberiniz yok.

acele etme..
hiçbi anne baba çocuğununu kötülüğünü istemez...
şüphen olmasın bundan...
çok çok çok gençsin daha

Eğitim seviyenizi işinizi gücünüzü bilmiyorum ama pardon da nasıl geçinmeyi düşünüyorsunuz bu yaşta iki çocuk?:37: O kadar cevap yazmışsın ama çok da olgun gelmedin yani kusura bakma daha en temel olan ev geçindirmeden bile haberiniz yok.

farkindamisin bilmiyorum ama yasimla ilgili yoruma ihtiyacim yok diye yazdim. taniyomusun bizi de iki cocuk diyebiliyosun?

bakın arkadaşlar; ev geçindirme, anlaşma gibi konuları biz aştık. evleneceğim kişi çok iyi bir işte çalışıyor. bende çalışıyorum. maddi sıkınıtımız olmayacağına emin olabilirsiniz.

bazı arkadaşlar, beni destekleyen yorumlar yazmış olmasalar da gayet mantıklı yorumlar yapmışlar. tabi herşeyi 100% bilmedikleri için yaptıkları yorumlar onlara göre doğrudur.

ama son yazan arkadaşlar beni aşağılamaya başlamış, bu tamamen olgunluk dışı bir davranış. önce kendilerine bakmalarını, konuya olgun/mantıklı bir cevap yazabileceklerse öyle yazmalarını rica ediyorum.

ikimizde genç olduğumuzu biliyoruz. erkek arkadaşım yaklaşık 2 senedir kendi başına ev idare ediyor. ben onun tecrübesine aklına ve mantığına güveniyorum.

sizden sadece ailemi nasıl güzellikle ikna edebileceğim konusunda yardım istedim. eğer bir öneride bulunmayacaksanız lütfen mesaj da yazmayın.

teşekkürler

Back
X