Ailemi istemiyorum

Pink_blue_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2018
3.537
4.331
133
3 aylık hamileyim babam daha yeni bendeydi 2 gün kalıp gitti annem babam ayrı yaşıyorlar geçimsizlik huzursuzluk içinde büyüdüm agresif sinir hastası bi insan oldum onlardan kurtulmak için evlendim ve çok şükür eşim iyi bi insan annemdir babamdır her şeye rağmen seviyorum ama şu an hassas bi dönemdeyim gerçekten görmek görüşmek istemiyorum Bayram ertesi bendeydi kıyafetlerini yıkadım ütüledim yemeğini yedirdim gönderdim şimdi tekrar geliyor 2 günde kurtuldum diye sevinirken şimdi tekrar gelecekmiş bi hafta kalacakmış strese girmiş değişiklik olsunmuş

3 aylık hamileyim babam daha yeni bendeydi 2 gün kalıp gitti annem babam ayrı yaşıyorlar geçimsizlik huzursuzluk içinde büyüdüm agresif sinir hastası bi insan oldum onlardan kurtulmak için evlendim ve çok şükür eşim iyi bi insan annemdir babamdır her şeye rağmen seviyorum ama şu an hassas bi dönemdeyim gerçekten görmek görüşmek istemiyorum Bayram ertesi bendeydi kıyafetlerini yıkadım ütüledim yemeğini yedirdim gönderdim şimdi tekrar geliyor 2 günde kurtuldum diye sevinirken şimdi tekrar gelecekmiş bi hafta kalacakmış strese girmiş değişiklik olsunmuş
Kabul etmeyin. Esınızin bıkacgun izne cıktıgını gezmeye gıdecegınızı söyleyin, direkt gelme diyemiyosanız

Sinir hastası yaralı parmağa işemeyen bencil ihtiyarların rehabilitasyon merkezi değilsiniz.
Eminim esınız de gun asırı evinde birilerini görmek istemiyordur

genelde psikologlar anne baba dertlerini çocukların çok üstlenmemesini tembihliyorlar.
çünkü siz onların çocuğusunuz onlar sizin çocuğunuz değil
hastalık olmadığı müddetçe bu şekilde sizi kullanmaları, sizin kendiniz için iyi bir durum değil ki hali hazırda anne olacaksınız kısmetse.
Bu durumu yavaş yavaş kabullendirmeniz lazım onlara da. Siz bir bireysiniz onlar da kocaman bireyler...
Sorunlarını artık kendilerinin çözebilmeleri gerekiyor, sizin eviniz rehabilitasyon merkezi değil, SPA değil.
Yoksa çocuğunuz doğduğunda daha da zorlanırsınız.

Kırmak istemiyorum hamilelik durumu olmasa hiç sıkıntı olmazdı ama şuan gözüm görmek dahi istemiyorum bi kızım var onun bile okula başlamasını bekliyorum ki bi kafa dinliyim iyi değilim bende

Baba ve kurtuldum kelimeleri birbirine hiç yakışmamış, aynı cümlede hiç olmamış. Kusura bakmayın.

Evimiz iki katlıydı biz yukarda otururduk o kendi aşağıda yemeğini hazırlar tek başına yer çekilirdi tuvalet Alt kattaydı o aşağıda olduğu için tuvalete inmeye bile çekinirdik o evden çıkıp dışarı gittiğinde nefes alırdık evin içinde rahat dolanırdık

Gelmesen daha iyi olur dediğim için bile şuan üzülüyorum istemediğimi açıkça belli ettim hemen bed duaya başlar bi taraftan da ondan korkuyorum daha gelmeden beni strese soktu

Kabul etmeyin. Esınızin bıkacgun izne cıktıgını gezmeye gıdecegınızı söyleyin, direkt gelme diyemiyosanız

Sinir hastası yaralı parmağa işemeyen bencil ihtiyarların rehabilitasyon merkezi değilsiniz.
Eminim esınız de gun asırı evinde birilerini görmek istemiyordur
Komşudan değil babadan bahsediyorsunuz sizin gibi düşünen bir evladım olsun istemezdim baba atadır; daha 3 aylık hamile babası ona ne yapabilir ki önüne bi tabak yemek koyamıyorsa çok ayıp ne günlere kaldık

İnsan babasına müsait değilim dermı yahu ne ayıp siz dıyebiliyorsanız ben şok

Benim babam vefat edeli çok uzun zaman oldu, o ayrı bir konu. Bizim toplumda genelde is anneye babaya gelince bir koruma refleksi vardır. Yani anne baba sana çocukluğunu veya hayatını ne kadar zehir etmişlersede veya ediyorlarsa sen evlat olarak çekmek zorundasın. Cünkü adı üstünde anne ve baba. Sizin "Ayıp yahu" tamda bu koruma refleksinin bir parçası. Yargilamiyorum. Dediğim gibi toplumda çok yaygın.
Ben ama burda maalesef çocukluğu huzursuzlukla gecen ve hala etkisinin altında çırpınıp duran konu sahibinin tarafindayim. Kendini hazır hissetmiyorsa veya babasının evine gelmesi onu strese sokması, bu sizce kimin sucu? Daha çok evladın mi, yoksa babanın mi? Bence her insan kendi psikolojisini koruma hakkına sahip, çünkü sağlıgimiz elimizden bi gitti mi vay halimize.
Koruma refleksinin ikinci bölümü genelde "senin çocukların seni istemese ne düşünürdün" veya "çocukların ilerde seni de istemeyebilir" oluyor. Evet olabilir. Ben çocuklarıma huzurlu ve mutlu bir çocukluk yasatmaya gayret ediyorum. Olur ya ilerde beni istemelerse en azından elimden geldiğini yaptım diye içim rahat olur. Konu sahibine bir soralim: Babası onun çocukluğunu ve hayatini mutlu ve huzurlu geçirmesi için ne yapmış? Ne yapmış ki, böyle bir tepki veriyor?

Benim babam vefat edeli çok uzun zaman oldu, o ayrı bir konu. Bizim toplumda genelde is anneye babaya gelince bir koruma refleksi vardır. Yani anne baba sana çocukluğunu veya hayatını ne kadar zehir etmişlersede veya ediyorlarsa sen evlat olarak çekmek zorundasın. Cünkü adı üstünde anne ve baba. Sizin "Ayıp yahu" tamda bu koruma refleksinin bir parçası. Yargilamiyorum. Dediğim gibi toplumda çok yaygın.
Ben ama burda maalesef çocukluğu huzursuzlukla gecen ve hala etkisinin altında çırpınıp duran konu sahibinin tarafindayim. Kendini hazır hissetmiyorsa veya babasının evine gelmesi onu strese sokması, bu sizce kimin sucu? Daha çok evladın mi, yoksa babanın mi? Bence her insan kendi psikolojisini koruma hakkına sahip, çünkü sağlıgimiz elimizden bi gitti mi vay halimize.
Koruma refleksinin ikinci bölümü genelde "senin çocukların seni istemese ne düşünürdün" veya "çocukların ilerde seni de istemeyebilir" oluyor. Evet olabilir. Ben çocuklarıma huzurlu ve mutlu bir çocukluk yasatmaya gayret ediyorum. Olur ya ilerde beni istemelerse en azından elimden geldiğini yaptım diye içim rahat olur. Konu sahibine bir soralim: Babası onun çocukluğunu ve hayatini mutlu ve huzurlu geçirmesi için ne yapmış? Ne yapmış ki, böyle bir tepki veriyor?
Rabbim rahmetiyle muamele etsin babanıza öncelikle bunu diyeyim, ve gercekten çok doğru dedikleriniz kırmadan dökmeden anlatmışsınız sıze katılıyorum..

İnsan bazen kendi canına tahammül edemiyor. Kendine takati kalmıyor. Ne yapılabilir bu durumda? Keşke doğmasaydık mı denir?
Pamuk ipliği, böyle konularda vicdanımdan nefret ediyorum. Çünkü ne istenilenin, ne hissedilenin, ne yaşanılanın bir önemi olmuyor. "Anne, baba", "kutsal", "günah", "ayıp", e hani ben? Huzur için nelerle yüzleşmek zorunda bırakılıyor bu insanlar kimbilir.

" Gelmesen daha iyi olur " dediğinizde ne dedi babanız ?

Eşiniz ne düşünüyor ?

Benim babam kapıma gelip bir tas su istese vermem..! Kimse kimsenin çocukluğunda ne yaşadığını bilemez... Herkes babasının prensesi olamıyor bu hayatta... Benim anne baba ayrı.. Ayrılmaları normal.. Anormal olan babamın sadece annemden değil bizden de boşanması...O yüzden bence herkes kendi penceresinden bakmayı bırakıp perspektifini genişletsin biraz..

Hemen linc etmeden önce keske anlamaya calıssak
Her anne baba genlerini verdi cocuk dünyaya getirdi diye gercek anne baba olamıyor
Kimin ne yasadıgını bilemeyiz ki sorunlu bi cocukluk gecirdim vs diyor

Yemek sofralarını devirdi annemi dövdü bize huzur vermedi hiç buraya geldiğinde de annem hakkında kötü kötü konuşup moralimi bozuyor kaldıracak durumda değilim bebeğimi ve kendimi düşünmek zorundayım ama bi taraftan da vicdan yapıyorum baba hakkı denilen bi şeyde var ahını almak istemiyorum iki arada kaldım buraya gelmeye yüzü yok aslında eşime de kötü laf etmişti zamanında sineye çektik kendi benim eşimin yerinde olsaydı bu eve giremezdi dua etsin ki eşim onun gibi bi insan değil bende iyi değilim yaşattıkları yetiştirme tarzları beni bozdu öfkemi kontrol edemiyorum sinirli agresif bi insan oldum çıktım iyi olmaya uğraşıyorum eşimle ailesiyle geçinmeye çocuklarımı sevmeye çalışıyorum çok zor hamile kaldım eğer kaybedersem çok üzülürüm Allah korusun herkes yaşadığını biliyor kimse empati yapamıyor yargılamak kolay ama anlamak zor

Son düzenleme:
Back
X