Ailemi nasıl ikna edebilirim ?

Perrii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
52
1
46
Bursa
Çözemiyorum bir türlü nasıl yaklaşmalıyım aileme karşı nerden başlamalıyım bilmiyorum. 23 yaşındayım Lisans mezunuyum.Erkek arkadaşımda 26 yaşında lise mezunu. 1 yıldır birlikteyiz ve o artık adı konsun diyor. Dağıtım yapıyor ekmek,pasta vs vs fırınlara dağıtımını yapıyor sonuç olarak çalışıyor ve nerdeyse 7-24 sabah saat 5'te başlıyorlar akşam saat 8 de evde oluyor ve izinsiz çalışıyor böyle bir çalışma sistemi var şuan bekar olduğu için bu durum böyle.Daha önce futbolla uğraşıyormuş askere gidip gelince futbolu bırakmış ve buraya başlamış buraya başlayalı da işte 1 yılı geçiyor.Bu arada erkek arkadaşım Ankara'da ben Bursa' dayım..Sorun şu; anneme söyledim böyle böyle dedim. Tabi annem hemen karşı çıktı o lise mezunu daha iyi bir işi de yok ne dicez millete ne iş yapıyor dediklerinde hemde Ankara'ya mı gitceksin asla olmaz.Son 3-4 aydır annemi ikna etmekle uğraşıyorum ki babama abime söyleyebileyim diğer yandan da erkek arkadaşım hadi artık diyor.Annem bide damadında aradığı kriterler var. Benim ki hiç birine uymuyor :) Az önce yine tartıştık işte ailesini tanımıyorsun etmiyorsun..Ben bilerek tanışmak istemedim sadece erkek kardeşiyle ve kız kardeşiyle tanıştım.Böyle bir durumda olduğum için ne salaklığım kaldı ne aptallığım of offf.O kadar üniversite okumuşum hiç mi birşey öğrenmemişim.Gönül ferman dinlemiyor işte..Birde şöyle birşey annem dünürüyle samimi olmak istiyor kafalarımız uyuşsun diyor sosyal insanlar olsun diyor.. Ama değiller yani..Erkek arkadaşımın boyuna kilosuna taktı. Benimle aynı boyda-topuklu giydiğimde uzun oluyorum bu yüzden topuklu giymiyorum:)- Birazcıkta kilosu var o kadar..Herşeyini sorun ediyor.Erkek arkadaşımı da çok seviyorum çocuk deli gibi çalışıyor işi bırakcaktı çok bunalmıştı olsun çalışayım şimdi düğün yapcaz para lazım diyor.Kıyamam ki ona da..Geçen gün lafı oldu iş için ben şehir değiştircektim abim de diyor ki ben ailemin dağınık olmasını istemiyorum şehir dışına çıkarsan bir daha yüzüme bakamazsın..Eee ben erkek arkadaşımın şehir dışında olduğunu söylediğimde ne olcak (sagolsun yengem bu konuda destek oluyor bana) Nerden başlayıp ailemi nasıl ikna etmeliyim onlarında rızasını alarak bu iş nasıl olabilir? Sizinde fikirlerinizi almak istiyorum..

işinn zor arkadaşım yaa allah yardımcın olsun işin içine aşk girince hiçbirşeyin önemi kalmıyorr ne boy ne kilo ne uzaklık ailelerin uyuşması çok önemli :) şimdi değil ama bende senin gibi başlayacam heralde 4 5 aya kadar ailemi ikna etme çabasına inat edeceksin direneceksin

Amin canım amin..Evet aynen öyle.Anneme de hak veriyorum hani ona da birşey demiyorum o da yanında olsun istiyor ama konuşmaları yaralıyor farkında değil..Hani bende diyorum ki onlar zaten yılda bir kez ancak bir araya gelirler o zaman diliminde de birbirni idare etcek kriterlerdeler hani kendine dost aramanın gereği yok diye düşünüyorum.Ben anlaşayım ailesiyle sorunu ortadan kaldırabilirim gibi yada bekar oduğumdan böyle diyorum bekara karı boşamak kolay derler ya o misal oldu biraz.. burda sonuç olarak evli bayanlarda var onlarında fikrini alabilirsek iyi olcak :)

Annenin iş durumu dışında takıldığı noktalar kusura bakma canım ama çok saçma. Diğer taraftan iş durumunda haklı gibi. Ne kadar kazanıyor bilmiyorum ama büyük bir şehirde ev geçindirmek için sağlam bir işe sahip olmak gerekiyor. Sen de çalışacaksındır muhtemelen?

Bundan 7 sene önceki halime benzettim durumunu..

Eger sevgiline güveniyorsan seni mutlu edeceğine inanıyorsan seviginin arkasında dur..Maddi açıdan durumu iyi değilse bile beraber çalışıp bişeyler yaparsınız..Annen boyuna kilosuna takmış (benimkide saçlarının az olmasına takmıştı:) ) ama belki oda üniversite okumuş ve zengin biri olsaydı hiç düşünmeden kabul ederdi..

Anneler böyle..Durum iyi olunca kızlarının çok mutlu rahat yaşayacagını düşünürler..

Sonuç olarak ailemin izin vermediği kişiyle ben ewlenmedim..Ama annem o kişinin nasıl bi insan oldugunu anlayınca -ki çok geç anladı maalesef, çok üzüldü hala da üzülür..

1.000 tl alıyor canım evet saçmada gel gör ki anlatamıyorum.Kusur bulmak için ilk ne gözüne çarpıyorsa söylüyor işte istemediğinden dolayı..Bende çalışıcam ki ben evde durmaya dayanamam zaten..

1.000 tl alıyor canım evet saçmada gel gör ki anlatamıyorum.Kusur bulmak için ilk ne gözüne çarpıyorsa söylüyor işte istemediğinden dolayı..Bende çalışıcam ki ben evde durmaya dayanamam zaten..

Annen iş meselesine kafayı taktığı için bahane uyduruyor. Sen de çalışcaksan sorun yok. Allah yardımcın olsun. Bir aile büyüğünüz anne ve babanı ikna etme konusunda devreye girebilir.

Evet kendide diyor zaten okumuş olsaydı zengin olsaydı sorun değil de bunlar ölçü mü yani bilmiyorum.Herkes anasının karnında zengin doğmuyor malesef hani biizim durumumuz ne ki sen karşındaki aileden çok fazla şey bekliyorsun.Anlıyorum rahat olmamı, mutlu olmamı, yanında olmamı istiyor ama diretiyorum bakalım
Son pişmanlık fayda etmiyor işte..Hayırlısı diyebiliyorum..

bizde yaş problemi var ben 19 yaşındayım okul bitti kpss ye hazırlanıyorum şimdi erkek arkadaşımda iki üni bitirmiş çalışıyor 25 yaşında aileler uyumlu çok ortak yönleri var atanırsam neden bekleyyim diyorum 3 yılımız oldu amaa yok şöyle 25 26 yaşına kadar duracakmışım evde kazansamda :) en küçük ve yanlarında kalan tek evlat olunca işimmm zor yani ama yılmayacazz :) AŞK kazanacak :)

Annen iş meselesine kafayı taktığı için bahane uyduruyor. Sen de çalışcaksan sorun yok. Allah yardımcın olsun. Bir aile büyüğünüz anne ve babanı ikna etme konusunda devreye girebilir.

bence iş değil uzağa gönderecek kızını ondan herşeye bir kılıf buluyorrr

bence iş değil uzağa gönderecek kızını ondan herşeye bir kılıf buluyorrr

Bunu da sordum bu da var ama o da okumuş olsa işi iyi olsa sorun değil diyor.. ki hani maaşı da o kadar kötü değil ki..Sürekli tartışma halindeyiz..

Allah seninde yardımcın olsun tatlım zor valla zor :)

:)bende ikna etme çabalarına başladığıdmdakabul etmiyor mu halaa en son söyle numaracıktan üzüntüden hastalanacamm yataklaraa düşeecem :)

annen iş konusunda haklı. çok rahata alışmamışsan senin için zor olmaz. annen seni tanıdığı için istememiş olabilirmi? bence aileler ne olursa olsun beyenmiyorlar. benim eşim hem ünv. mezunu geliride iyi ve üstüne aynı ilde olmamıza rağmen eşime alışmaları zor olmuştu. anneni sevdiğine ve tanıdığına ikna edersen evet der. kıyamaz kızlarına :))

Canım erkek arkadaşının maaşı nasıl? Evi tam anlamıyla giderlerini karşılayabilecek mi?

Sanırım sen çalışıyorsun.Fakat annene hak ver.Ve asla ailenin istemediği bir evlilik yapmanı istemem.

Çünkü burdaki konuları biliyorsun.Mutlu olanı çok az.

Annen senin göremediklerini görüyordur.Uzak olacaksın istediğin zaman gelemeyeceksin.Erkek arkadaşının çalışma saatleri farklı anladıgım kadarıyla.

Aslında sorun senin lisans mezunu onun lise mezunu olması değil.

Sağlam bir işinin olmaması.

Anneciğinle iyice konuş.

Erkek arkadaşın seni çok seviyorsa sizin şehirden bir iş bulsun.Kazancıda iyi olsun.

Evliliklerde maddiyatta çok önemli.Kimse inkar etmesin.

Annen senin mutlu olmanı istiyor.

İnan ben 6 yıl flört ettim. 6 aylıkta evliyim. Eğer annem- babam olmaz deseydi asla evlenmezdim.Eşimde bunu biliyor.Ya onları ezip geçemem ki ben.Canlarım onlar benim.

Allah tan hiç karşı çıkmadılar.

Son düzenleme:

Hiçbir zaman çok rahatlık bir durumum olmadı o konuda bir sıkıntım yok ya o bu yüzden aslında sıkıntı çekmemi istemiyor ama bende ikna etmeye uğraşıyorum işte..

Burda konuları evet çoğunu okumaya çalıştım ve bu yüzden de akıl almaya ihtiyacım var.Erkek arkadaşımı seviyorum ona güveniyorum onluk bir sorunum yok.Ama farklı şehir ki benim şehirlere alışmakta yabancılamakta da sıkıntım yok alışığım sürekli değişik yerlerde bulundum.
Uzaklık diyorum ama 5 saat diyorum hani o kadar uzakta değil ama annem canı sıkıldığında bana gelemicekmiş,
Doğum yaptığımda yanımda kim olcakmış bilirsiniz vs vs
Maddiyatta sıkıntı cekmeyiz 1.000tl o alıyor ev var kira vermicem bende çalışıcam 1.000den fazlada ben alsam yeter..
Önce tamam demişti ama bizimkiler böyle yapınca o da huzursuzlanıyor illa Ankara diyor..

Aile istemiyorsa yada gönülsüz veriyosa eğer o evlilikten hiç bi hayır gelmez....
Işin içine girdğinde hersey için geç olacak..
Aileni dinle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…