• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemi nasıl ikna edebilirim...

Sevgiliniz de tıp mi okuyor
Eğer öyleyse evi nasıl geçindireceksiniz kimse çalışmadan
Bence evlenmeyin tip zaten çok ağırdır
E intörnlugu var tus u var
Cidden üstesinden gelebileceginize inaniyornusunuz
Bir de eğer özel değilse 20 yaşında baslamissiniz universiteye tıp olması için mi beklediniz
Bende tip istiyorum ve 2.senem de ondan sordum

N

Ne fark var ki ben de zaten öğrenci evinde kalıyorum yemekti temizlikti yapıyorum bunları
Ogrenci evinde ders çalışıyorsun istediğin gibi. Ama evlendiginde yok akrabalar yok esinin gönlünü hos tutmak yemek yapmak misafirler vs vs vs olacak. Ama cok istiyorsan evlen. Ailen izin vermiyor biz degil sevgilin ne okuyor?

Ailen haklı bu evlilik sevdası ne yaşım 33 aklımdan evlilik düşüncesi geçmiyor artık hem sevgilim çok sinirliymiş kocanın yanında kısıtlanıcaksın gez dolaş parayı kazan önce kocanın eline bakma
33 de baya gecmis :)))

Ben de okurken evlendim ama benim ki açık öğretimdi. Bu yüzden pek sorun olmadı.Tıp fakültesi gerçekten problem olur.. Evlilik kolay değil. Evin yemeği temizliği, giderler, masraf, koca ilgi ister, ev ilgi ister.. Bir de yetmezmiş gibi gelen giden bitmez ilk yıl. Kaynana, kayın, elti, ınısının nınısı...Açık olmasa ben de yapamazdım sanırım.
Memnun musun dersen, evet hem de çok.. Bir kere problemli aile evimden çok daha çok çok çok daha rahatım. Eşim kendi ailemden daha iyi çıktı. Başta sorun eden babam bile şu an eşimle bayağı kaynaştı. Benim kadar seviyor neredeyse.. :D

Arkadaslarin soyledigi sorunlar bir yana . Evliliginin en guzel yillarini ders cAlisarak kocanla ilgilenmeyerek mi gecirmek istiyorsun?! Oyleyse ne diye evlenesin. Tiptan bahesiyoruz ve daha 5 senen varmis. Cok gereksiz bir adim olur bu. 5 sene sonra da kesin cocuk istersiniz hemen cok vakit gecti diye. Evlilikten de hic bise anlamamis olursun boylelikle. Aileni dinle bence su vaziyette. Kolay bi bolum ve 2 senen kalsa ok de simdi hic mantikli degil inan ki.

ben konuyu açana inanmadım tıp fakültesinde okuduğuna hiç inanmadım 22 yaşında 2. sınıf nasıl oluyor kaç yaşında kazanıldı okul tıp kazananlar çoğunlukla çalışkan dısıplınlı kişilerdir ılk yada ıkınci senelerınde mutlaka kazanırlar 20 yaşında girmiş tıpa bu hesaba göre .neden 20 yaş 17 18 19 20 yaşlarında ne yapıyordu bu arkadaş bu ikinci üniversitesimi yoksa bir okul bırakıp tekrar sınava gırıp tıpa mı girdi açıklasın hadi bakalım hodri meydan

sevgilim okulunu yeni bitirdi o okumuyor çalışmaya başlayacak.
liseden mezun olduğum yıl bir tıp fakültesi kazandım. istediğim şehre yatay geçiş yapmak istedim olmayınca sınava tekrar girdim istediğim şehirde tıp fakültesi kazandım orada geçtiğim dersleri saymadılar tekrar birinci sınıftan başladım. mesele de bu değil zaten arkadaşlar...

Bölümün çok sıkı bir bölüm.. Evlenince sadece hayat senden ve ondan ibaret mi olacak sanıyorsun? annesi babası görümcen eltin kaynın o bu şu sen bunlarla ilgilenmekten bi kere kendi derslerine vakit ayıramazsın.. ve ayrıca yaşın daha küçük evlilik için..
biraz daha zaman geçsin.. aceleye ne gerek var.. evlilik büyük sorumluluk.. şuan zorla da olsa ikna etsen aileni en ufak sorunda yaa ben sana demiştim diye laf edecekler ki haklılar. biraz daha pişmek lazım..
22 yaş küçük mü evlilik için. gerçekten öyle mi düşünüyorsunuz?

Rahat rahat universiteyi bitir. Gerek yok kendink zora kosmaya. Bi de tipmis, staji var tusu var, hamile kalirsan ne olcak. Artik erken evlenme modasi basladi, evliligi cok matah zannediyolar uni ogrencileri, ama genc yasinda ozgur ozgur uni okumak varken, maceraya atilmana gerek yok. Bakalim evlenince destek olcak mi? Ev isleri, evlilige alisma evi cekip cevirme surecleri vs. Evlenince bekar gibi rahat asla olamazsin. Aileni dinle, okulunu bitir rahat kafayla, sonra evlenirsin, o kadar seviyorsa bekler zaten, benim arkadasim 7 8 yik bekledi, uni okudular calistilar oyle evlendiler.

Aileniz haklı hiç olmazsa son seneye kadar bekleyin evlenmeyin.

Bence evlenin ,seviuorsanız ve güveniyorsanız niye bekliyorsunuz ki..ünide evlenip cocuğu olan arkadaşım oldu cok da mutlular hala..
Yani okuyorkende evlenilir, boşver 22 normal bence. Keşke hayatımın anlamını bulsaydımda bende erkenden yuvamı kursaydım.
Hayat kısa ..Birbirinize destek olursunuz güzel olur .
Sevgilinde tıpcımı buarada

22 yaş küçük mü evlilik için. gerçekten öyle mi düşünüyorsunuz?

Tabi ki.. Ben de sevdiğim adamla aynı evi paylaşmak aynı yastığa baş koymak çok istiyorum ama inan 21 22 bu yaşlar çok genç en erken 25 olması gerektiğini düşünüyorum.. Sorumluluk yükleniyor çünkü hem okul hem evlilik.. zor bee..

Hem 22 yaşındasın
Hem okulun bitmemiş
En azından söz yapın çok istiyorsunuz
Ama ailen yüzde bir milyon haklı
Sanıyormusun kolay olcak okulla evlilik hayatı?
Nasıl okuyacaksın ev geçim derdi temizliği falan fıstık ohoo..
İyi cesaret ediyosun da hayat öyle toz pembe değil ki..

Back
X