Ailemi sevemiyorum

nebulasky

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2015
20
4
3
17 yasindayim. Kendine yeten, sosyal yasantisi olan birisi değilim, olamadim. Cunku hayatim evden okula okuldan dersaneye dersaneden eve. Ailemin bunda maalesef etkisi buyuk. Nasilini sorarsaniz size bugunumu anlatarak baslayabilirim. En iyi arkadasim bugun benim yuzumden agladi, biktigini, yalniz hissettigini, sanki arkadassiz oldugunu soyledi. Niye mi? Cunku ailem onunla gorusmemi yasakladi. Tanriya inanmiyor diye. Her insanin gorusunun kendine oldugunu anlamiyorlar. Ayrica bu tavirlarindan anladim ki beni oldugum gibi sevmeyeceklerdi onlara zit olsaydim. Her neyse, biz okulda hala gorusuyoruz ama hic beraber bir sey yapamadik, bulusamadik, digerleri gibi alisverise cikamadik. Hele evinde kalmam paralel bi evrende bile mumkun degil. Baska arkadaslarimla bile gorusmem icin bayagi onceden planlayip izin alabilmem gerekiyor. Bugun cikista bir sey yapalim, sen de gel dediklerinde direkt hayir diyorum artik. Hatta bazen cagirmiyorlar bile. Cunku aileme laf anlatmak oyle zor ki. Kimler var, neredesin, o -gizlice görüştüğümüz arkadasim- da var mi vs. Bu sorular kulaga normal geliyor ama kirk yilda bir izin verdiginde 5 dkda bir annem tarafindan aranmak hic de normal degil. Artik yoruldum. Yakinda 18 olacagim. Sirf bu yuzden baska sehirde baska ulkede yasamak uzerine kurdum hayallerimi. Onlari artik istemiyorum. İsteyemiyorum. Arkadaslarini tanistir diyeceksiniz, tanistirdigimda da begenmiyorlar cevremi. Ama ben buyum, arkadaslarim da bunlar. Ancak onlarin istedigi gibi biri olursam susacaklar ama ben oyle olmayacağım. Ben benim. Fakat eskisine gore yorgun bir ben var artik.

Son düzenleme:
17 yasindayim. Kendine yeten, sosyal yasantisi olan birisi değilim, olamadim. Cunku hayatim evden okula okuldan dersaneye dersaneden eve. Ailemin bunda maalesef etkisi buyuk. Nasilini sorarsaniz size bugunumu anlatarak baslayabilirim. En iyi arkadasim bugun benim yuzumden agladi, biktigini, yalniz hissettigini, sanki arkadassiz oldugunu soyledi. Niye mi? Cunku ailem onunla gorusmemi yasakladi. Allah'a inanmiyor diye. Biz okulda hala gorusuyoruz ama hic beraber bir sey yapamadik, bulusamadik, digerleri gibi alisverise cikamadik. Hele evinde kalmam paralel bi evrende bile mumkun degil. Baska arkadaslarimla bile gorusmem icin bayagi onceden planlayip izin alabilmem gerekiyor. Bugun cikista bir sey yapalim, sen de gel dediklerinde direkt hayir diyorum artik. Hatta bazen cagirmiyorlar bile. Cunku aileme laf anlatmak oyle zor ki. Kimler var, neredesin, o -gizlicr görüştüğümüz arkadasim- da var mi vs. Bu sorular kulaga normal geliyor ama kirk yilda bir izin verdiginde 5 dkda bir annem tarafindan aranmak hic de normal degil. Artik ypru

17 yaşında olman annenin seni aramasına engel değildir..

Insanda insan gözüyle bakamadığı sürece ailenizi maalesef sevemeyeceksiniz.
Sen o insanla anlaştıktan sonra birbirinizi bulduktan kaynaştıktan sonra ister ateist ister deist ister müslüman ister hristiyan isterse yahudi olsun yahu yeter ki insan olsun nedir bu dinine göre insanı yargılama saçmalığı..
Şu an ülkemiz de aileniz tarzındaki insanlar yüzünden 2 ye 3 e hatta 4 e bölünmüş durumda işte.
Maalesef değişmezler ama sende değişme olur mu! Her zaman insanı insan olduğu için sev dinine mezhebine göre değil...

Anne babanın evladını dusunmesinden daha doğal ne olabilir ki.
Anne olunca anlarsın dediklerinde aklım hayalim almazdı ama şimdi işler değişti .
Annenle otur konuş hafta birgun sana izin vermesini iste ve gidecegı yerı sana haber verime gittiğimde de arıcam yine dersin.annele catısmak yerine ortayılu bulmak birazda senin elinde

İstesem de soguk kaliyorum artik, sakalasiyorum gulusuyorum ama annem ayri havada babam ayri ve ikisi de yillardir bana istediklerini yaptirdi. Hep onlarin istedigi basarili, uslu kiz oldum. Simdi ben de hayatimi elde etmek istiyorum. Onlar neden yapmiyor?

Insanda insan gözüyle bakamadığı sürece ailenizi maalesef sevemeyeceksiniz.
Sen o insanla anlaştıktan sonra birbirinizi bulduktan kaynaştıktan sonra ister ateist ister deist ister müslüman ister hristiyan isterse yahudi olsun yahu yeter ki insan olsun nedir bu dinine göre insanı yargılama saçmalığı..
Şu an ülkemiz de aileniz tarzındaki insanlar yüzünden 2 ye 3 e hatta 4 e bölünmüş durumda işte.
Maalesef değişmezler ama sende değişme olur mu! Her zaman insanı insan olduğu için sev dinine mezhebine göre değil...

Evet, katiliyorum. Ozellikle annem son zamanlarda dindarliktan dincilige gecmeye basladi ve bu beni uzuyor. Ben bu insanlarla ayni catida yasarken gercekten yoruldugumu hissediyorum bazen. Ama yillarca verdigi emegi kaldirip atmayacagim icin kendimi yiyip bitirmekle kalıyorum maalesef...

ben de bunu düşündüm herşeyden önce:)
bu kişiye özeldir ,hiçbir arkadaşımın ailesi inancımı bilmez sanırım.aynı şekilde benim ailem de..

Hele ki 17 yaşında yani, sır tutma nedir bilinen bir yaş. Sonuçta bu konu, uyuşturucu vs. gibi aileden kesinlikle saklanmaması gereken bir şey değil.

ben de bunu düşündüm herşeyden önce:)
bu kişiye özeldir ,hiçbir arkadaşımın ailesi inancımı bilmez sanırım.aynı şekilde benim ailem de..

Cunku annem benim dinimden her ne akla hizmetse suphelenip ona sordu, ucumuz yemek yiyorduk. "Beni ilgilendirmez" deyince "ateist arkadaslariniz var mi" dedi. ve o da tepkinin bu derece olamayacgini dusundugu icin soyleyiverdi.

Ne olursa olsun bu kadar direktif iyi değil. Ne kadar korumacı olursalar olsunlar herşeyin önüne bu şekilde geçemezler. Tek yaptıkları maalesef ki seni bunaltmak, kısıtlamak. Tabiki de bunun yüzünden aileyi sevmemek olmaz, akıllı bir kıza benziyorsun konuşmayı dene istersen izah et durumu, bu kadar sıkmasınlar seni.

17 yasindayim. Kendine yeten, sosyal yasantisi olan birisi değilim, olamadim. Cunku hayatim evden okula okuldan dersaneye dersaneden eve. Ailemin bunda maalesef etkisi buyuk. Nasilini sorarsaniz size bugunumu anlatarak baslayabilirim. En iyi arkadasim bugun benim yuzumden agladi, biktigini, yalniz hissettigini, sanki arkadassiz oldugunu soyledi. Niye mi? Cunku ailem onunla gorusmemi yasakladi. Tanriya inanmiyor diye. Her insanin gorusunun kendine oldugunu anlamiyorlar. Ayrica bu tavirlarindan anladim ki beni oldugum gibi sevmeyeceklerdi onlara zit olsaydim. Her neyse, biz okulda hala gorusuyoruz ama hic beraber bir sey yapamadik, bulusamadik, digerleri gibi alisverise cikamadik. Hele evinde kalmam paralel bi evrende bile mumkun degil. Baska arkadaslarimla bile gorusmem icin bayagi onceden planlayip izin alabilmem gerekiyor. Bugun cikista bir sey yapalim, sen de gel dediklerinde direkt hayir diyorum artik. Hatta bazen cagirmiyorlar bile. Cunku aileme laf anlatmak oyle zor ki. Kimler var, neredesin, o -gizlice görüştüğümüz arkadasim- da var mi vs. Bu sorular kulaga normal geliyor ama kirk yilda bir izin verdiginde 5 dkda bir annem tarafindan aranmak hic de normal degil. Artik yoruldum. Yakinda 18 olacagim. Sirf bu yuzden baska sehirde baska ulkede yasamak uzerine kurdum hayallerimi. Onlari artik istemiyorum. İsteyemiyorum. Arkadaslarini tanistir diyeceksiniz, tanistirdigimda da begenmiyorlar cevremi. Ama ben buyum, arkadaslarim da bunlar. Ancak onlarin istedigi gibi biri olursam susacaklar ama ben oyle olmayacağım. Ben benim. Fakat eskisine gore yorgun bir ben var artik.
Daha çok küçüksün, sana çok büyümüşsün gibi geliyor ama malesef öyle değil. Ailenin görevi çocuklarını zararlı durumlardan korumaktır. Senin ailen de bunun için uğraşıyor.
Şu an yaşadıkların sadece ergenlik sancıları.
Hem ailen arkadaşının ateist olduğunu nerden biliyor. Ki 17 yaşında bir çocuğun ben ateistim demesine güler geçerim ben. Yeterli bilgi ve birikime erişmeden ateist olunmaz... Geçici bir durum olması muhtemel...

annenizla açıkça konuşun,inançlar sadece kişileri bağlar diyin.o insnaı iyi veya kötü yapmaz..ben sana yalan söylemek istemiyorum.şu zamana kadar bir yanlışım olmadı diyin.bundna sonra da olmasın istiyorusanız bu kadar sıkmayın diyin..
ev elkpatarak birşeyi çözemezsin diyin.. anlatın açıkça..

Ne olursa olsun bu kadar direktif iyi değil. Ne kadar korumacı olursalar olsunlar herşeyin önüne bu şekilde geçemezler. Tek yaptıkları maalesef ki seni bunaltmak, kısıtlamak. Tabiki de bunun yüzünden aileyi sevmemek olmaz, akıllı bir kıza benziyorsun konuşmayı dene istersen izah et durumu, bu kadar sıkmasınlar seni.

Ailemin emegini cope atamam, ama istesem de icimde onlara karsi hep bir ofke var, sogukluk var. Konusmaktan cekiniyorum, ne diyeceğimi bilemiyorum, nasil karsilayacaklarini bilmiyorum. Cunku daha once annem telefonuma el koymus, mesajlari da okumus, uzun bir sure de vermemisti. Ayni gunleri, ayni seyleri tekrar yasamak istemiyorum. Gorusebildigimiz son donemlerde annem arkadasimin annesinin telefonunu okuldan alip aramaktan bahsedip duruyordu, ki almayi basarmisti. İki sene once, notlarin onun yuzunden dustu diyorlardi, surekli onu sucluyorlardi zaten dinsizdi. Oysa alakasi yok cunku hala onunlayim ve ortalamam 90larin ustunde. Arkadasimin ailesinin bu tarz sacma bi olaya gram karismasini istemiyorum, annesi zaten hasta bildigim kadariyla ve kendi annemin ona neler soyleyecegini tahmin edebiliyorum.

Daha çok küçüksün, sana çok büyümüşsün gibi geliyor ama malesef öyle değil. Ailenin görevi çocuklarını zararlı durumlardan korumaktır. Senin ailen de bunun için uğraşıyor.
Şu an yaşadıkların sadece ergenlik sancıları.
Hem ailen arkadaşının ateist olduğunu nerden biliyor. Ki 17 yaşında bir çocuğun ben ateistim demesine güler geçerim ben. Yeterli bilgi ve birikime erişmeden ateist olunmaz... Geçici bir durum olması muhtemel...

Peki arkadasimin bana zarari nedir? Ben universite sinavina girecegim, meslegime karar verdim, istediğim bir hayat var. Hayir cok buyumedim ama hala 13 yasinda gibi davraniliyorum

Tanriyami inanmıyor ona bende inanmıyorum ya :KK53: allah büyük yasin daha küçük belki dha çocuksun ama farkında değilsin . Belki sen haklısın bilemiyorum. Ama anlattıkların aileni sevmemen için sebep değil .ha ayrıca 18 olduğunda ayrı yaşayacağını düşünüyorsan yaniliyorsun Üzgünüm . Birde ben 22 yaşındayım annem hala hava kararmadan eve gel der.karsidan dikkatli geç falan der bunlar güzel şeyler ya ilgisiz olsalardi

Back
X