Ailemi sevemiyorum

Valla benim annemde hep dışarı ciktigimda arardi beni bende hic bir arkadaşım da kalmadim hep onlar bizde kalırdı iyi ki de annem öyle yapmış hic pişman olmadim yarin anlarsın insallah kiymetlerini herşey geçici anan baban kalici canım yarin bisey olsa o arkadaşların ailen kadar destek cikip yaninda olurlarmi bak bakalım hata yapiyosun

Aşırı baskıcı bir ailen var anlaşılan. Kontrol etmelerini anlarım ama bu artık aşmış gitmiş. Senin mesajlarınını alıp okumalar, telefonu vermemeler, dışarı çıkmanı engellemeler. Çok çok yanlış haklısın. Böyle yaparak senin gençlik yıllarını elinden alıyorlar. Koruyalım derken zarar veriyorlar. Sosyal yaşantını bitirerek içe kapanık, mutsuz bir genç kıza dönüşmene vesile olmuşlar resmen.
Ama kötü bir niyetleri de yok. Onlar bunu doğru sanarak yapıyorlar. Sevmemek falan ağır cümleler bunlar, düşünme lütfen. Seni sevdikleri için böyleler sadece abartmışlar.

Dediğin gibi sen derslerini sıkı tut ve şehir dışında bir üniversite kazan. Bu baskıcı tutumla giden güzelim yıllarına olur yoksa.

Cok dogru yazmissiniz.

Ailenin sözüne değer ver.Ama her dediklerini de yapma.
Bunu öğrendim ben.
Hem onları üzme,hem kendini.Boşver yalansa yalan olsun.Arkadaşının dini inancı farklı diye dışlamaları hiç hoş değil ama onların düşünceleri.Sen arkadaşına değer veriyorsan görüş ama ailenle paylaşma bu durumu.
İleride kendine farklı bir hayat kuracaksın zaten.Sıkma canını.

Ben de böyle yapıyorum zaten ama bazen yalanlarla yaşamak çok ağır geliyor ve kötü hissediyorum onlara yalan söylemek zorunda olduğum için. Bu konuyu da böyle yıldığım bir anda açmıştım... Teşekkürler

Kendimi gördüm anlattıklarının her kelimesinde.Ben üniversite tercihlerimi yaparken kariyerimi dusunerek aynı sehırden tercıh yaptım fakat sen arkana bakmadan kaç derim suan kopekler gıbı pısmanım. 30una gelsen de aynı muameleyı goreceksın haberın olsun. Kaç kurtul

Ben de şu an kariyer meselesi yüzünden İstanbul'da kalmak istiyordum :/

İstanbulda yaşıyorsun anladıgım kadarıyla nasıl bir mahallede çevre oturuyorsun bu da önemli.Artık hiçbir şey o kadar masum değil.Evet ailen baskıcı ama emin ol senin kötülüğünü istemezler.Ailen senin eğitimine destek veriyor mu ? Geleceğin için arkandalar mı ? Herhangi bir zorlugunda kapı gibi arkanda olacağını biliyor musun ?
Emin ol çok küçüksün. 21 yaşıma girdim geriye dönüp baktıgımda hiç o kadar sosyal bir hayatım olmadıgını görüyorum.Hele ortaokuldayken yarım saat geç gelsem dünyanın lafını işitirdim.Lisede daha esnedi ama o baskıyı üzerimde hissettim.
Sonra üniversiteye geldim hatta bitiriyorum. Hala telefonda dedikleri "iyisin dimi bi sıkıntın varsa söyle bak" cümlesinin güvenini hissedebiliyorum. Şehirdışında okuman taraftayım ben de maddi durumu dert etme sen bir kazan illa gönderirler.Hiçbir zaman ailenden utama sevmemezlik etme. iyidir kötüdür görecelidir arkadaşlık geçici aile kalıcı.

Cok calis universitede baska bir şehri kazan ve git, kendi ayaklarin uzerinde dur.
Ben de bir anneyim, ailelerin en buyuk hatasinin kendilerine bagimli, izin almadan adim atamayan cocuklar yetistirmek oldugunu dusunuyorum, hele de cocuk bunu kaniksarsa ilerde evlendiginde her kararini kocasinin izniyle veren bir kadina ya da annesinden izin almadan karisiyla tatile bile cikamayan bir erkege donusuyor.
kendi karakterin icin, ozguvenin icin, hayatla yuzyuze gelebilmek icin baska sehirleri yaz ve git...

ben 22 yaşındayım annem hala biryerlere göndermez kısıtlar sürekli arar :) 17 yaşında olunca sen gibi düşünülüyo ama başına bişey gelse ilkk AİLEN gelcek en çok AİLEN üzülcek... yaşın küçük gereksiz yere aileni üzüp kırıp onlardan kaçmayı düşünme...

beni kısıtlamalarından sıkıldığım için evimden kilometrelerce uzakta üni okuyorum 3. sınıfım vee o kadar pişmanım ki keşkee en kötü bölüm olsaydıda evimde olsaydım....

Ailen cidden sacma sapan davraniyormus.peki ailen arkadasinin tanriya inanmadigini nasil ogrendi?
bir de ben cocuklarin nasil ailelerine bu kadar itaat ettiklerini anlayamiyorum.sen bir bireysin eger sana destek vereceklerse tamam herseyini paylas.eger uyaracaklarsa bile paylas.ama seni kontrol etmek engellemek..bilemiyorum benim icin cok ters
ayrica bir laf vardir"overprictective parents raise the best liars"

Ailen cidden sacma sapan davraniyormus.peki ailen arkadasinin tanriya inanmadigini nasil ogrendi?
bir de ben cocuklarin nasil ailelerine bu kadar itaat ettiklerini anlayamiyorum.sen bir bireysin eger sana destek vereceklerse tamam herseyini paylas.eger uyaracaklarsa bile paylas.ama seni kontrol etmek engellemek..bilemiyorum benim icin cok ters
ayrica bir laf vardir"overprictective parents raise the best liars"

Cunku annem benim dinimden her ne akla hizmetse suphelenip ona sordu, ucumuz yemek yiyorduk. Arkadasim "Beni ilgilendirmez" deyince "ateist arkadaslariniz var mi" dedi. Ve o da tepkinin bu derece olamayacgini dusundugu icin soyleyiverdi.

Kucukken itaat etmek disinda bir secenegim oldugunu bilmiyordum ki, hep biraz korku vardi icimde. Genelde de bir seyini anlatmayan ice donuk bir cocuktum zaten

Ahhhhh boyle ilgili anam olaydiiiiii..

upload_2015-2-4_8-48-30.webp

17 yaşında herkes hisseder öyle hele yaşın büyüsün evlen coluk çocuğa karış hele de anneni ya da babanı aniden bi kaybet o zaman feleğin nasıl şaşıyo görürsün ben mesela annemi babamı en çok anladigim hak verdiğim dönemi yaşıyorum atıyorum zamanında bi konsere gidecek oldum geceninbi körü yalvar yakar zor izin aldım şimdi benim 9.5 aylık bir oğlum var hayatta izin vermem ne relaksmis bizimkiler diyorum ki o zaman burunlarından getirmiştim 16 yaşında yetişkin ilan etmiştim kendimi

Çıkarların başladığı yerde dostluk biter.
Demedi demeyin.
Kimse ailenizden önemli değildir.
Arkadaş çevresine güvenip ailenizi terk etmek size zarardan başka bir şey getirmeyecektir.
Tecrübe kazandıkça ailenize hak verebilirsiniz yada vermezsiniz.
Bu duruma şuan karar verecek yaşta değilsiniz.
Dışarıda görmediğiniz tehlikeler dururken, aileniz hep yanınızda olacak.
Arkadaşlarınız yeni insanlar, yeni çevreler edindikçe sizden vazgeçecektir.

Yani sonuç olarak arkadaşlarınız için ailenizi satmayınız.

Peki arkadasimin bana zarari nedir? Ben universite sinavina girecegim, meslegime karar verdim, istediğim bir hayat var. Hayir cok buyumedim ama hala 13 yasinda gibi davraniliyorum

bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyim demişler. bence sen de uzak dur arkadaşından annen haklı .

17 yasindayim. Kendine yeten, sosyal yasantisi olan birisi değilim, olamadim. Cunku hayatim evden okula okuldan dersaneye dersaneden eve. Ailemin bunda maalesef etkisi buyuk. Nasilini sorarsaniz size bugunumu anlatarak baslayabilirim. En iyi arkadasim bugun benim yuzumden agladi, biktigini, yalniz hissettigini, sanki arkadassiz oldugunu soyledi. Niye mi? Cunku ailem onunla gorusmemi yasakladi. Tanriya inanmiyor diye. Her insanin gorusunun kendine oldugunu anlamiyorlar. Ayrica bu tavirlarindan anladim ki beni oldugum gibi sevmeyeceklerdi onlara zit olsaydim. Her neyse, biz okulda hala gorusuyoruz ama hic beraber bir sey yapamadik, bulusamadik, digerleri gibi alisverise cikamadik. Hele evinde kalmam paralel bi evrende bile mumkun degil. Baska arkadaslarimla bile gorusmem icin bayagi onceden planlayip izin alabilmem gerekiyor. Bugun cikista bir sey yapalim, sen de gel dediklerinde direkt hayir diyorum artik. Hatta bazen cagirmiyorlar bile. Cunku aileme laf anlatmak oyle zor ki. Kimler var, neredesin, o -gizlice görüştüğümüz arkadasim- da var mi vs. Bu sorular kulaga normal geliyor ama kirk yilda bir izin verdiginde 5 dkda bir annem tarafindan aranmak hic de normal degil. Artik yoruldum. Yakinda 18 olacagim. Sirf bu yuzden baska sehirde baska ulkede yasamak uzerine kurdum hayallerimi. Onlari artik istemiyorum. İsteyemiyorum. Arkadaslarini tanistir diyeceksiniz, tanistirdigimda da begenmiyorlar cevremi. Ama ben buyum, arkadaslarim da bunlar. Ancak onlarin istedigi gibi biri olursam susacaklar ama ben oyle olmayacağım. Ben benim. Fakat eskisine gore yorgun bir ben var artik.

bir gün anne olunca anlarsın..onlar sana değil çevrene de değil insanlara güvenmiyorlar.Tv de bir sürü örnekleri var

17 yasindayim. Kendine yeten, sosyal yasantisi olan birisi değilim, olamadim. Cunku hayatim evden okula okuldan dersaneye dersaneden eve. Ailemin bunda maalesef etkisi buyuk. Nasilini sorarsaniz size bugunumu anlatarak baslayabilirim. En iyi arkadasim bugun benim yuzumden agladi, biktigini, yalniz hissettigini, sanki arkadassiz oldugunu soyledi. Niye mi? Cunku ailem onunla gorusmemi yasakladi. Tanriya inanmiyor diye. Her insanin gorusunun kendine oldugunu anlamiyorlar. Ayrica bu tavirlarindan anladim ki beni oldugum gibi sevmeyeceklerdi onlara zit olsaydim. Her neyse, biz okulda hala gorusuyoruz ama hic beraber bir sey yapamadik, bulusamadik, digerleri gibi alisverise cikamadik. Hele evinde kalmam paralel bi evrende bile mumkun degil. Baska arkadaslarimla bile gorusmem icin bayagi onceden planlayip izin alabilmem gerekiyor. Bugun cikista bir sey yapalim, sen de gel dediklerinde direkt hayir diyorum artik. Hatta bazen cagirmiyorlar bile. Cunku aileme laf anlatmak oyle zor ki. Kimler var, neredesin, o -gizlice görüştüğümüz arkadasim- da var mi vs. Bu sorular kulaga normal geliyor ama kirk yilda bir izin verdiginde 5 dkda bir annem tarafindan aranmak hic de normal degil. Artik yoruldum. Yakinda 18 olacagim. Sirf bu yuzden baska sehirde baska ulkede yasamak uzerine kurdum hayallerimi. Onlari artik istemiyorum. İsteyemiyorum. Arkadaslarini tanistir diyeceksiniz, tanistirdigimda da begenmiyorlar cevremi. Ama ben buyum, arkadaslarim da bunlar. Ancak onlarin istedigi gibi biri olursam susacaklar ama ben oyle olmayacağım. Ben benim. Fakat eskisine gore yorgun bir ben var artik.
arkadaşlarınla görüşemiyorsun diye mi ailenden nefret ediyorsun..tez zamanda ergenlikten çıkman dileğimle

Ailenin bir insani diniyle yargilamasi ve bunUn icin gorusmeni istememelerini cok dindar degil dinci bir tavir.

Hakiki musluman herseyden evvel karsisindakinin dinine inancina saygi gosterir Fatih Sultan Mehmet'in yaptigi gibi.

O arkadasinin ateist olmasinin annene ne zarari var ? Bunun icin nasil tanimadigi bir insani yargilayabiliyor ? Nasil tanimadigi bir insanin gunahina girebiliyor?

Sana gelince belki bana arkadaslar kizicaklar ama annenin sozunu yuzde yuz dinle diyemem. Cunku bu kadar baski sen surekli sindirilen bir insan olsaydin sende de etkisini gosterirdi. Cok baskinin insani yanlisa sevkettigine inaniyorum ben. Hele dinle verilen korkunun vicdanla verilen terbiyenin...

Annenin senin uzerindeki hakkini senin 100 tane arkadasin bir araya gelse odeyemezler. Ama senin de 17 yasinda bu kadar bunaltilman dogru bisey degil. Sen zaten yazdiklarindan anladigim kadariyla akilli mantikli bir Kizsin. Bence annen koruma icgudusu de vardir tabi ama bundan ziyade kiz cocugu elalem ne der gibi kapali bir gorusle hareket ediyor.

Sen bu yaslarda her dogruyu hatayi ayirt edeceksin ve ailen de yaninda olmali. Ilerde saglikli bir hayatin olmasi icin hata yapmaktan korkma hata yap yenil ve ogrenmeye bak. AilenI de buna alistir. Sana boyle yaparlarsa yarin bir iyiligin onlarin iyiligi , bir hatan senin hatan olur.

Ozgurlugunu hicbiseye degisme, belki bizi yetistiren aileler ayni kafada degil biliyorum, ama sen ne yaparsan kendin yap...

17 yaş,
ben kararımı verdim
beni anlamıyorlar
hep böyle mi olacak
demek için çok çok erken bir yaş.

zaman çok ama çok kötü aileleri de anlamak lazım. çocuklarını olmaması gereken şeylere yöneltmemeye çalışıyorlar ve bunu da ne yazık ki yasak ve engellerle yapıyorlar. neden?
çünkü çocuk yetiştirmekten bi'haber bir toplumuz.
ailenin tavırlarında fazla olmakla beraber kötü bir şey görmedim. sizin yaşınız ilerledikçe daha rahat bırakmaya başlayacaklardır.

17 yaşında, başka ülkeye gideceğim düşüncesi zaten dayanaksız. eğitim yok, meslek yok, para yok. o iş öyle filmlerdeki gibi sırtınıza çantayı vurup gitmek değil.

arkadaşa gelince...
kişilerin birbirlerinden en çok etkilendiği yaştasınız. birbirinize uyup yanlışa sapmanız normal (ateizm değil kastım aileye yanlış gelen herhangi bir şey) o yüzden arkadaşlarınıza karşı sert tutumları olabilir.
ek olarak, arkadaş için aileyi sevmemek yersiz zira hepimizin sırtı dostlarımızın bıçaklarıyla dolu.

üzerinde çok düşünmeyin derim. sınavı kazanın da bakalım zaman ne getirecek.

Back
X