Merhaba arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var bundan 2 yıl önce düğünüm oldu babam istemeye geldiklerinde ben karışmam hicbiseye dedi kendiniz napın yapıyorsanız dedi eşimin ailesine eşiminde babası vefat etmiş yıllar önce eşim yapacaktı naparsa ki babamın durumu öyle kötü de değildi çok iyi de değil di ama düğünümden 2 yıl öncede kardeşim evlenmişti ona bütün eşyasını aldı köy düğünü yaptı 2 gün çeyrek taktı şimdi diyeceksiniz niye kendin çalışmadın çalışma imkanım yoktu küçük bir yerde yaşıyorduk ulaşım sıkıntısı vardı ki çalışmama iizn vermezlerdi bizim oralarda aile yapıyo keşke imkanım olsaydı da kimseye tenezzül etmeden yapsaydım yövmiye işi olurdu ona da babam zorla gönderir parasını alırdı öyle olunca ona da gitmek istemedim hatta bir kere itiraz etmiştin dövmüş tü çok kötü 5 yıl önce falan bana düğünüm de 50 TL taktı annem annemle bir sorunum yok çok severdim ama baba bende kanayan yara kardeşime yarısını yapıp beni de düşünebilirdi o kadar kötü hissettim ki düğünümde eşimin tarafı ne takıldığını gördü zaten sonra yuzuume vurdular eşimden Allah razı olsun tek kelime bile etmedi ailem konsuunda ne istediysem yapmaya çalıştı ama ara ara aklıma geliyor bunlar daha evime 2 kez geldiler 1 5 saatlik mesafe var aramızda ben annem için her ay gider 3 4 gün kalırım aama düşünmeye başladım gerçekten ne kadar da insanın ailesi olsa bide babam en ufak bir iş olsun gitmeyeyim gönül koyuyor ne hakla anlamıyorum hep benim gitmemi bekliyorlar en ufak bir doğum yapsam orda kalmamı beklerler annemi göndermek istemez hayvanlar falan da olunca ama isteyen bir şekilde yolunu bulur siz olsanız napardınız bu durumda
Şu hayatta kendinden başka kimseye güvenmeyeceksin.
Canı isteyen yanında olur, olmuyorsa sen kendi kendine sırtını dayayacaksın.
Dert etmeyeceksin. Çünkü dert etsende bir şey değişmeyecek, sadece sana yük...
Mesafenizi koyun, işim gücüm var diyin.
Elinizden zorla getirecek halleri yok evli barklı kadınsınız.
Şu anda kısa süreli de olsa bir işe girin veya evinizden bir iş yapmaya çalışın hem ilerideki çocuk için katkı olur hem cebinize para girer hem de ayaklarına gitmemek için hazır nedeniniz olur.
Şu hayatta kendinden başka kimseye güvenmeyeceksin.
Canı isteyen yanında olur, olmuyorsa sen kendi kendine sırtını dayayacaksın.
Dert etmeyeceksin. Çünkü dert etsende bir şey değişmeyecek, sadece sana yük...
Aynen öyle, harika bir yorum olmuş.
Konu sahibi gidersin gidersin ayaklarına iki gün sonra bir dara düşsen sokakta bırakırlar.
Elinizde altın bileziğiniz olsun, muhtaç olmadığınızı görünce insanların saygısı da artar.
Daha resmen cocuk yastasiniz. Ne dugunu ne evliligi ya? Meslek var mi,okudunuz mu, paraniz var mi? Neden herkes dugununu babasindan bekliyor inanilmaz sacmasapan adetler. Koronayla biter kurtuluruz dediydim bitmedi yani.
Kardeşiniz erkekse tipik kafalar iste erkege ev alinir dügün yapilir ama kiza erkek yapsin alsın denir. Gercekten henuz 21 yasindaysaniz bunlari dusuncek bi yas degil cok erken evlenmissiniz. Kola önce altin bilezik degil onun gerçegini yani meslek takalim çunku bu hayatta en buyuk koruyucun o olacak
Daha resmen cocuk yastasiniz. Ne dugunu ne evliligi ya? Meslek var mi,okudunuz mu, paraniz var mi? Neden herkes dugununu babasindan bekliyor inanilmaz sacmasapan adetler. Koronayla biter kurtuluruz dediydim bitmedi yani.