Ailemin bana soğukluğu:(

yasi_35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2014
165
205
103
merhabalar;

içimi dökmek için yazıyorum buraya.

3,5 yaşında bir oğlum var kreşe gidiyor şu an,annemler kayınvalidemler ve biz aynı şehirde yaşıyoruz mesafe olarak ancak birbirimize uzağız arabasız gelemiyorlar bize o yüzden çocuğu sabahın köründe eşim kreşe bırakıyor akşam 7de ben alabiliyorum haftada bir sadece kayınvalidemler alıyor bize yemeğe geliyorlar vs.

annemler gelemiyor,anneannem 84 yaşında biraz rahatsız ona bakıyor,ama çocuğum alınanlarda en son kaldığı için çok üzülüyor defalarca söyledi bize.

biz de haline üzülerek kendi yaşamımızı yükseltmek adına ev bakmaya giriştik annemlerin bana verdiği bir kısım para vardı ev için saklamıştım zaten,bir yerden birine yakın oallım dedim baktık da ev ama gel gör ki kayınvalidemlerin orda ev bulabildik hem kesemize göre hem de masraf istemeyen bir ev olduğu için,kaporamızı da verdik.

ancak annemelre açıklama kısmına gelince aşırı tepki verdiler,sanki onları silmişim gibi davrnadılar,peşinat verince onların yanında ev alma zorunlkuluğumuz var gibi davrandılar bi sürü olay oldu,evi alıyoruz ayrı ama mutsuz oluyorum böyle olunca.

kayınvalidem de iyi bir insan yardımcı da olur onu da biliyorlar aslında ama bana hala soğuklar maalesef...

Bence siz ailenize cumadan gidip pazar günü dönebilirsiniz yani ayda 1 kez bile yapsanız yeter zaten.
Sonuçta aynı sehirdesiniz uzaksa uzak ama ailenize gidip gelmeniz lazım.
Illa onların gelmesini beklemeyin toplu taşıma vs.illa ki vardır.
Belki sık gidip gelmiyorsanız o yüzden alinmiş olabilirler bir de parada vermişler beklentileri farklıymış demek ki.
Ama siz evlatsiniz tek sorun buysa gönüllerini alırsınız bir şekilde.

Valla kendimi oğlunuzun yerine koydum, yetişkin bir insanım, beni sabah 9da bir yere bırakıp akşam 7de alsalar gerçekten moralim de bozulur her şeyim bozulur.
Anlayan anlar sizi, ki 7 kat yabancı ben anladım aileniz nasıl at gözlüğü ile bakıyor şaşırdım.
Canınızı hiiiiiiç sıkmayın.
Hayırlı olsun bu arada.

evet zaten eşimle de konuştuk bu konuyu tabi ki öle olucak zaten hiç gitmicem diye bir şey yok her zaman her hafta sonu onlara gitmeye çalışırım hiç olmadı hafta içi akşamları yemeğe gideriz,biz de bunu daha sık yaparız dedik inşallah onlar da bunun için adım atarlar

çok teşekkür ederim,onlar da bir gün inşallah anlarlar diye düşünüyorum zaten eşim de gönüllerini alırız bir şekilde diyor ya bakalım

Yeni evinizin tadını çıkarın. Para da vermiş olsalar,beklentiye girmemeliler. Ama siz de onlara birazcık vakit ayırmaya çalışın. Umarım düzelir.

Yeni evinizin tadını çıkarın. Para da vermiş olsalar,beklentiye girmemeliler. Ama siz de onlara birazcık vakit ayırmaya çalışın. Umarım düzelir.
tabi ki öle yapıcam bakalım soğuk davranmasalar her şey düzelcek ama soğuk konuşmalar beni çok üzüyor gerçekten

hayırlı olsun yeni eviniz
ailenizin yakınından hiç ev baktınız mı? onu mu beklediler acaba?
birde ordan ev baksanız aileniz ilgilenecek miydi kuzuyla ilgilenebilecek miydi?

hayırlı olsun yeni eviniz
ailenizin yakınından hiç ev baktınız mı? onu mu beklediler acaba?
birde ordan ev baksanız aileniz ilgilenecek miydi kuzuyla ilgilenebilecek miydi?
çok teşekkürler,baktık tabi ki ama ordaki evler içi masraf istemeyenler bizim bütçemize göre pahalı ya da baya masraf gerektiren evler oldu,o yüzden zaten burasını seçtik öncelikle.

bir de annem bakarım ilgileniyorum diyor ama icraatte nasıl olcak çok güvenemedim kardeşimin nişanı,düğünü var baya yoğun olucak anneannem var arada hastane işleri geçende hastanede yattılar falan

mantıklı olanı yaptığımı düşünüyorum ama aile söz konusu olunca üzülüyorum tabi.

Öncelıkle hayırlı olsun..
Onlara zaman ayırdıgınızı gördukçe yumuşarlr merak etmeyın..

Yani yapabileceğiniz en mantıklı şeyi yapmışsınız. Burada sizin önceliğiniz çekirdek ailenizin hayat kalitesinin artması. Eğer kayınvalidenizle yakın oturmaksa bu, hiç kimse birşey diyemez. Lütfen, aileniz adına verdiğiniz kararların böyle sorgulanmasına müsade etmeyin, lütfen üzülmeyin de.

Siz üzerinde durulacak bir mevzu varmış gibi davranmazsanız aileniz de durumu kabullenecektir.

Niye bozulsun yahu, diğer çocuklar da 3 de çıkıyor değil ki?
Öğretmenler bile rica ediyor 5 45 den önce almayın çocukları, aktiviteleri bölünüyor diye.
Geride tek kalmıyor, başka kalan çocuklar da var.
Orası bir yer değil, çocuğun gelişimi için uzmanlar tarafından her türlü gereksiniminin sağlandığı okulu.
Böyle diyerek anneleri üzmeyin yani.

çok çok teşekkür ederim böyle yapmam gerek gerçekten de yoksa ben üzüldükçe eşim üzülüyor çocuğum zaten hissediyor gibi bana sarılıyor

çok teşekkür ederim,umarım öle olur dediğiniz gibi:)
aileler yumusar merak etmeyın..
yeter ki siz onlar soğuk diye gitmemezlk aramamazlık yapmayın yeter.
gidin kalın 1-2 gece bakın nasıl yumusuolr

En son alınıyor yazmamış mı ben yanlış mı okudum? En son dediğine göre çocuklar sıraya dizilmiş bekliyor, hanımefendinin çocuğu da en son sırada bekleyen değil, diğer çocuklar gitmiş, çocuk tek ve en son o alınıyor, benim anladığım bu.

evet doğru genelde hereksin ya annesi ya kayınvalidesi yakın,4-4buçuk gibi alıyorlar başka yerlerde farklıdır bilemiyorum ama oğlum sınıfından kimse kalmadığı için üzülüyor haliyle,başka sınıflardan birileriye etkinlik sınıfı diye bir şey yapıp oraya koyuyorlar biz gelinceye kadar öğretmenler oyalıyor,çünkü 4buçukta falan dersleri bitiyor çünkü.

Oğlunuza kıyamadım daha çok da küçük. Imkan varsa anneanne ya da babaanne ile kalmasi daha iyi. Aileniz de zamanla anlayis gosterir. Hem bir arkadasin dedigi gibi haftasonlari gidersiniz onlara da.

çok çok teşekkür ederim böyle yapmam gerek gerçekten de yoksa ben üzüldükçe eşim üzülüyor çocuğum zaten hissediyor gibi bana sarılıyor
Rica ederim, ailenizi silip atmamissiniz sonucta. Ozellikle cocugunuz icin en dogrusu neyse onu yapmissiniz. Ben de kayinvalidemin karsi apartmanina tasindim mesela, bizim icin en dogrusu buydu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…