ailemin borcu.eşime yüzüm kalmadı...

selinim25

Başlangıç:95 Guncel;76.5 Hedef;65
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2012
1.791
1.094
333
arkadaşlar buraya böyle şeyler yazacağım aklıma gelmezdi ama iki saattir ağlıyorum.
biz eşimle nerdeyse tek başımıza evlendik.onun ailesi hiç bir şey yapmadı benimkiler de yapamadı.
annemler yeni ev almıştı.iki kardeşim okuyordu neyse biz kimseden bir şey istemiyoruz dedik ve şimdiye kadar ödedik 6 bin borcumuz kaldı.ama ben işten ayrıldım hamilelikten.olsun doğum parası falan kapatıyoruz dedik şükürler olsun.eşim askerliğini arteletmişti memurluğa atanınca ama ataması gecikti.şimdi bakaya ya kalmış gözüküyor ne yapacağımızı bilemiyoruz eski işinden çık diyorlar ama mecburen devam ediyor ikna ederek.iyice bunaldık yine de olsun dedik.işten çıksa az da olsa tazminat alacak en azından onla doğumda sıkıntı yaşamayız diyorduk ama atanamadığı için onu da alamıyoruz.
biz bunlarla uğraşırken annemlere bekarken çektiğim krediyi ödeyemediler defalarca söyledim ama yetiştiremediler.eşim ne bu borç niye ödemiyorlar deyip durdu şimdiye kadar onu susturdum ne yapsınlar kardeşlerimle uğraşıyorlar diye.ama borç ödenmeyince takibe alındı 350yi ödemediler şimdi yarına kadar 1.800lira istiyorlar.annemlerde para falan yok mahcubiyetten ölüyorlar.benim sadece bir tane bileziğim vardı mecburen onu bozdurduk geçen sene 1700ü aldığını bugün 1.040 a bozdurmuş üstüne de 4 çeyrek yinede 250 şira yatmiyor eşim zaten hiç konuşmuyor benim zorumla bozdurmuş oldu başka çare yok diye.bir arkadaşımdan hayatımda ilk defa para istedim o da yok dedi.çok üzgünüm.kime neye kızsam onu bile bilemedim yoruldum artık kendimi bildim bilesi para sorunu yaşamaktan ailemin borçlarından.eşimi arayamıyorlar bile utançlarına.kız kardeşim evde yatıyor.bu sene okulu bitirdi iş bulamadım deyip yatıyor ve herkesle küs bir kere aramadı bile abla sen bu halinle üzülme diye.ben çok yoruldum artık evdeki her şeyi her derdi dinlemekten...çözüm bulmaya çalışmaktan

sabır et cnm sadece allaha dua et herşey hallolur.. zorluk çekmeden hiç bir yere gelinmiyor 2 canlısın fazla üzme kendine dünyaya gelen kendi rızkıyla gelir sen kalbine kötüleme eşinde öle sonra iyiliğini görürsünüz rabbim hiç bir iyiliği karşılıksız bırkmaz.

of of oooooooof arkadaşım senin işin zor arap saçına dönmüşsünüz dua et evine de haciz gelmesin bu zamanda kimse kimseye güvenip 5 kuruş para vermez napcaksınız çok merak ediyorum satacak başka bir şeyiniz yok mu araba, arsa, vs gibi

canım çok üzüldüm ama eşin haklı aslında sen de biliyorsun ama çok zor duruma düşmüşsünüz malesef ,eminim bir süre sonra toparlanırsınız.

Banka ile protokol yapıp borcu taksitlendirebilirsiniz. Ailenin durumunu bilemiyorum ama çok hatalı buldum senin onlar için çektiğin krediyi ödememişler 350 lik borç 1800 olmuş yani durumunuz iyi olmayabilir ama onu ödemek için kenara ayırabilmelilerdi… sende bundan sonra eline geçenin bir kısımını kenara atmaya çalış 50 -100 de olsa. İnşallah bir an önce düzelir maddi durumunuz bebeğin de hayırlı olsun

biliyorum aslında bunların hepsi geçecek şükrediyorum ama bazen de kızıyorum işte öyle hassas bir zamanmışki kendi içimde zaten hem heyecan hem korku yaşarken bir de bunlar beni çok yıprattı

yorumlarınız için çok teşekkür ederim.atnen öyle arap saçı.satacak bir şeyimiz yok zaten yeni evliyiz biz borç bitmeden çok çok ihtiyacımız olduğu halde araba bile almayalım kredi bu faize girmeyelim derken başımıza neler geldi. bugün elimizde ne varsa bozdurup borcu kapatacağız ama inan dün annem benle bile konuşmaya utandı eşimle utançlarından ne annem ne babam konuşabiliyor.eşimde hiç ses çıkarmıyor.başka bir şeyimiz yoktu zaten başımıza bir şey gelse ne yapacağız diyor

haklı eşim ben olsam onun ailesi için yapar mıydım dün bunu düşündüm gerçekten sıkıntıdalarsa yapardım.
bugün gideceğiz bankaya bakalım ne kadar yapacaklar taksitlendirmeyi inş.onu ödeyebilirler.paraları olsa muhakkak öderlerdi benim kızdığım bir senedir söylüyorum baba ne olur önce bunu ödeyin diye yetiştiremiyorlar.annem babam gerçekten dünyanın en fedakar insanları bundan eminim onların bunları yaşamasını hele de bana yaşatmalarını hiç istemezdim ama ne yapalım bu da imtihan.
ama dedim ya kardeşime eşimde bende çok kırıldık okulu uzattı babam ona para yollamaya çalıştığı için borçları ödeyemedi.tezgahtarlık yapsa bir tane taksiti ödese bu duruma gelmezdik annem çalışıyor babam emekli ikinci işte çalışıyor 24 yaşında evde kız yatıyor ve anneme iki hafta önce kızdı ne annemle ne babamla konuşuyor.geçen sevgilisine ben çalışmak istemiyorum bıraksalar 2 senede 3 senede çalışmam demiş babamda gidip kızım niye bizle konuşmuyorsun biz senen iş güç istemiyoruz en azından yanımızda olamaz mısın deyince bağırıp odadan kovmuş.bu maddi sıkıntılar geçecek ama ben kardeşimi hiç affetmeyeceğim mesaj atıp bak kardeşim bunlar başımıza geldi çok üzgünüm dediğim halde beni bi kere aramadı o kadar üzüldüm ki.k.bakma ya uzun oldu ama dolmuşum demekki...

Sana evlenirken yardım etmeyen ana babaya kredi mi çektin

Büyük konuşmayayımda bide doğacak çocuğum varken, gider oonlara kredi çektirir kendi hesabımı kapatır onları borçlu yapardım tek kurtuluş bu gibi gözüküyor:44::44:

Doğumuna az kalmış canım hayırlı doğumlar olur inşallah.
Maddi olarak çok bunalmışsınız,eşinin işlerinin ters gitmesi de cabası.
HErşey yoluna girecektir birşekilde.Allah bir kapıyı kapar,diğerini açar.
Ancak ailen kendi borçlarını kendileri ödemeli artık diye düşünüyorum.
Elindeki son bileziği satman da iyi olmamış.
Anne-babanın hiç mi bulma şansı yoktu o acil parayı.
Sonuçta sen de çok zor durumdasın, belki senin ihtiyacın olacak acil bir durumda.
Ailene sırtını dönemezsin elbet ama senin de kendi ailen ve sorumlulukların var.
Ailenle maddi bağlantınızı en aza indirmeni tavsiye ederim.
Elinde olduğu zaman yardım edersin tabi ki ama sürekli onlara ait borçlar için kaygılanmak,
strese girmek çok yorar seni.
Uzun süre ödememiş bekletmişler borçlarını bu da düşündürücü.Sen bir de uyarmışsın.
Bu birazcık sana güvenerek ödemediklerine işaret ediyor.
Kızkardeşin de ilginçmiş gerçekten.Yaşı da az değil.İnsan bir gayret eder ailem zorda, ben de çalışayım diye.

biliyorum aslında bunların hepsi geçecek şükrediyorum ama bazen de kızıyorum işte öyle hassas bir zamanmışki kendi içimde zaten hem heyecan hem korku yaşarken bir de bunlar beni çok yıprattı

yoksa inanki insan 1 kuruş bile bulamıyor bende evlenmeden çok sıkıtnı çekmişimdir 18 yaşınaydım çalışma başladım stj yapıyodum sonra kadrolu oldum evimize 3 maaş giriyodu ucu ucuna yetiodu evimiz kira falan da değildi ama nereye gidyodu bu paralar anlamıyodum evlendikten sonra durumum çok şükür ii keşke diyorum bazen annemlere daha çok yardım etseydim evin herşeyini yaptırdığım halde son zamanlarda çeyiz yapıcam düğün yapıcam pek bişi verememiştim onu düşündükçe üzülüorum yani insanın annesi babası kıyamıyo işte bankaya görüşün umarım bişiler yapılacaktır bileziklerin gitmesi kötü olmuş tabi ama oldun herşeyde vardır bi hayır.ben yaparmıydım diye düşünme kim kötü durumdaysa yapılır emin ol niyet çok önemli rabbim kimsenin kalbine fesatlık sokmasın.. sende anne olıcaksın daha ii anlıcaksın umarım

inşallah tez zamanda kurtulursunuz bu sıkıntıdan

Çok üzüldüm
Ama işte taşıma suyla değirmen dönmez
Hep sana alışmılar
Kardeşin evde yatıyo, baban ne yapıyo ?
Sana da gökten yağmıyo sonuçta ve bu kendi haneni de etkileyecek bişey
Yoksa yok koskoca adamlar bulamıyo da sen nerden bulasın
Baban kaç yaşında adam hiç mi çevresi yok, borç alıp ödeseydi o 350 yi, bu kadar mahcup etmezdi seni de eşine karşı..

canım benim ailem elinden geleni yaptı düğünde çeyizdi nişandı her şeyi sadece öbür taraf yapamazken onlar en azından borcunuza yardım etseydik dediler hep.krediyi bekarken çektim bir yıl ödedim evlenince onlar devam ettiler ama bitiremediler yetiştiremediler.çekecek banka bulamadılar normalde babam hepsine gitti

o kadar haklı şeyler yazmışsik ki...
bana güvendikleri için yatırmamazlık etmedi sadece verilen tarihe kadar yetiştiremedi bi de pek ciddiye almadı benim kırgınlığımda bu zaten
sabahta bankaya gidince ağladım durduramıyorum ki kendimi hep gözlerimde yaştı
hele kardeşim zaten öyle vicdan yoksunu ki...anamın babamın evinde yatıyorda onlarla konuşmaya muhatap olmuyor

ama ne olursa olsun borç bulabilirlerdi en azından. hamile halinle kocana karşı da mahçup olmuş oldun. keşke ödeyemeyecekleri krediyi çekmeselerdi.

ya çok teşekkür ederim hakikaten o kadar güzel anlamışsınız ki yine gözlerim doldu
merhamet etmeyene merhamet olunmaz derler.banka 24 ay 480 ödemelari kaydıyla kabul etti.annemlerde tamam dedi tabi o arada eşim kadınla bir güzel kavga etti öyle kızdıkki biz 350yi ödeyemezken bu hale getirdiler durumu Allah kimseyi onların eline düşürmesin.annemlerde ders oldu daha dikkat ederler.onlar benim annem babam ve gerçekten çok değerliler benim için çünkü asla beni bu hale getirmek istemezlerdi bu konuda vicdanım rahat

babam emekli oldu şimdi 12 saat fırında çalışıyor aslında zor dayanıyor ama bir şey demiyor.herkese gittiler aslında bana da sen öde falan demediler ama ben kimseden bulamayacaklarını gayet iyi biliyorum çünkü malesef her şeyin içindeyim...350 yi buldu yatırdı ama geç yatırınca zaten 1.800 oldu ona güçleri yetmedi.kardeşimi Allaha havale ediyorum öyle zor şeyler yaşatıyor ki bize.dün ağlaya ağlaya mesaj attım teselli de edemez miydin diye.ama artık benim için yok zaten o sakın yanlış anlamayın bunun için yok mu sayılır dersiniz belki ama bu son damlasıydı kardeşimle ilgili yaşadıklarımın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…