ama ne olursa olsun borç bulabilirlerdi en azından. hamile halinle kocana karşı da mahçup olmuş oldun. keşke ödeyemeyecekleri krediyi çekmeselerdi.
ya çok teşekkür ederim hakikaten o kadar güzel anlamışsınız ki yine gözlerim doldu
merhamet etmeyene merhamet olunmaz derler.banka 24 ay 480 ödemelari kaydıyla kabul etti.annemlerde tamam dedi tabi o arada eşim kadınla bir güzel kavga etti öyle kızdıkki biz 350yi ödeyemezken bu hale getirdiler durumu Allah kimseyi onların eline düşürmesin.annemlerde ders oldu daha dikkat ederler.onlar benim annem babam ve gerçekten çok değerliler benim için çünkü asla beni bu hale getirmek istemezlerdi bu konuda vicdanım rahat
haklı eşim ben olsam onun ailesi için yapar mıydım dün bunu düşündüm gerçekten sıkıntıdalarsa yapardım.
bugün gideceğiz bankaya bakalım ne kadar yapacaklar taksitlendirmeyi inş.onu ödeyebilirler.paraları olsa muhakkak öderlerdi benim kızdığım bir senedir söylüyorum baba ne olur önce bunu ödeyin diye yetiştiremiyorlar.annem babam gerçekten dünyanın en fedakar insanları bundan eminim onların bunları yaşamasını hele de bana yaşatmalarını hiç istemezdim ama ne yapalım bu da imtihan.
ama dedim ya kardeşime eşimde bende çok kırıldık okulu uzattı babam ona para yollamaya çalıştığı için borçları ödeyemedi.tezgahtarlık yapsa bir tane taksiti ödese bu duruma gelmezdik annem çalışıyor babam emekli ikinci işte çalışıyor 24 yaşında evde kız yatıyor ve anneme iki hafta önce kızdı ne annemle ne babamla konuşuyor.geçen sevgilisine ben çalışmak istemiyorum bıraksalar 2 senede 3 senede çalışmam demiş babamda gidip kızım niye bizle konuşmuyorsun biz senen iş güç istemiyoruz en azından yanımızda olamaz mısın deyince bağırıp odadan kovmuş.bu maddi sıkıntılar geçecek ama ben kardeşimi hiç affetmeyeceğim mesaj atıp bak kardeşim bunlar başımıza geldi çok üzgünüm dediğim halde beni bi kere aramadı o kadar üzüldüm ki.k.bakma ya uzun oldu ama dolmuşum demekki...
aklım almıyor bu dediğinizi,Rabbim herkese hayırlı evlatlar versin.Sana evlenirken yardım etmeyen ana babaya kredi mi çektin
Büyük konuşmayayımda bide doğacak çocuğum varken, gider oonlara kredi çektirir kendi hesabımı kapatır onları borçlu yapardım tek kurtuluş bu gibi gözüküyor:44::44:
aklım almıyor bu dediğinizi,Rabbim herkese hayırlı evlatlar versin.
ellerinde olsa yardım ederlerdi zaten.hangi anne baba ister evladım sıkıntı çeksin diye.
evlenirken yardım etmediler diye mi kötü oluyor.okadar okut büyüt emek harca.
arkadaşım Allah yardımcın olsun,Allah kimseyi zorda bırakmasın.
inşallah kardeşiniz de sizin kadar anne babanızı düşünür,insafa gelir.yardımcı olmaya çalışır.
canım benim ailem elinden geleni yaptı düğünde çeyizdi nişandı her şeyi sadece öbür taraf yapamazken onlar en azından borcunuza yardım etseydik dediler hep.krediyi bekarken çektim bir yıl ödedim evlenince onlar devam ettiler ama bitiremediler yetiştiremediler.çekecek banka bulamadılar normalde babam hepsine gitti
siz kendinizden örnekliyorsunuz ama.Her koyun kendi bacağından asılır diye bi tabir var..
Aile evladını okutmak,büyütmek,eğitmek ve evlendirmek tabiki zorunda bunları yaptı diye ekstra bişey ödemek bana çok saçma geliyor..Benim sözlümün ailesi biz sıkıntıyla söz yaparken yan geldi yattı evini camını yaptırıp milyarlar harcadı.. Şimdi ben onlara onca sıkıntı çektikten sonra nasıl iyi gözle bakabilirim ki??
tabi cnm insanın annesi babası istermi evlatlarının zor durumda kalmasını olmayınca napıcaklar sen eşinin yanında sakın laf ettirme onlarda istemezdi böle olmasını falan de alttan al ama sakın haklıısn onlar şöle böle deme bankalar lanet hepsini allaha havale et ben düzenli ödersem sevmezler beni ne güzel çözülmüş işte bak üzme kendini sen eşinle mutlu ol ailene sert çıkma sakın tatlı dille herzaman anne hiç bişeye benzemez.
geçmiş olsun.... taksitlenmiş artık. hangimizin maddi sorunu yok ki. Allah darda kimseyi koymasın. sen eşine sevgini eksik etme. o kırgındır ama ses etmiyordur. konuyu açma sadece sevgini ve bebeğinizi anlat ona. bide kendi ailene olan saygını ve sevgini onun ailesine göster. bebeğinide sağlıcakla kucağına alırsın inşallah.
benimde çok ama çok daha fazlasıyla sıkıntım var. Allah eşimden razı olsun. bir gün olsun para ile ilgi olarak yüzüme (ailemin yüzüne vurmadı ki kendi cepinde parası bile olma zamanda) bende ama onun ailesi ile ilgili sıkıntılarımında susuyorum. görsem görmezlikten geliyorum. herşey güzel olacak diyorum. ve en önemli şey mucizem oğlum dünyaya gelcek. işte o zaman herşey dahada güzelleşecek. para sıkıntısı hayatımızda olacak. yaradanım işlerimizi elbet yoluna koyacaktır. hangi kapı kapanırda yenisi açılmaz ki.
sanada güzel günler doğacak. kardeşin için de ne desek boşşşş. 24 yaşında çalışsa çalışır. bahaneler ardına sığınan biri olmuş. umarım asalak olarak yaşamayı tercih etmez.... asalaklarla yaşamak çok zor....
yani evet de burda çalışan kardeş enayi yerine konuluyor diğeri tarafından , senin gibileri biliyorum benim de öyle akrabalarım var anne babanın durumu zor 4-5 kardeş sadece bi tanesinin üstüne yükleniyo. niye onun düzenli işi düzenli geliri var, ee iyi de bu kız hep sizi mi beslicek. aynı senin gibi onun üstüne kredi çektiriyolar kaç yıl onların batıklarını ödedi... o da senin gibi çok iyiniyetli işte ama bu şekilde olmaz yani bir borcu 6 katına çıkarmadan önce buna dur diyebilmelilerdi canım, en azından kardeşini zorla da olsa çalıştırın yani annenin babanın durumunu görmüyor mu?
kedinlikle dediğin gibi oldu eşim kızınca bir şey demedim sadece ne yapsınlar olsa biliyorsun bizi bu hale düşürmezlerdi dedim.sonra telefonda annemle soğuk konuştu ama annem o kadar bozulduki sesi kesildi kadıncağızın.eşime dedimki anneme ne dedinde bozuldu zaten mahcup bir iyilik yapıyoruz sonucu böyle olmamalı ben bir şey demedim dedi.bankadan çıkınca anneme haber vereyim dedim ben konuşurum dedi ve annemle o kadar güzel konuştuki keşke olsa anne deha fazlasını yapsak çekinmeyin dedi ve biliyor musun o an ona bir kere daha aşık oldum
Her koyun kendi bacağından asılır diye bi tabir var..
Aile evladını okutmak,büyütmek,eğitmek ve evlendirmek tabiki zorunda bunları yaptı diye ekstra bişey ödemek bana çok saçma geliyor..Benim sözlümün ailesi biz sıkıntıyla söz yaparken yan geldi yattı evini camını yaptırıp milyarlar harcadı.. Şimdi ben onlara onca sıkıntı çektikten sonra nasıl iyi gözle bakabilirim ki??
bak işte ne güzel olmuş herşey yoluna girer merak etme bi insan bişey yaptığında kendi ailesini düşünerek yapmalı bencil olmamalı kimse bugün senin ailen yarın onun ailesi olabilir aslında kendi başına gelmeden anlamayabilir ama senin eşin bizelik bozdrmana müsade ettiyse daha bence bişey deme pek kimse yapmaz onu
aynı düşünüyormuşuz eşim her kızdığında karnımı gösteriyorum bunların hepsi geçecek insanlar bir bebek için her şeylerini fade ediyorlar diyorum ki inanın kızımın sağlığı için bende her şeyimi veririrm.eşimin ailesine farklı kırgınlıklarım var ama bugün bana muhtaç olsalar onlara da kıyamam.maddiyet çok byük imtihan malesef bunu hep yaşadım ama anne babamın bu kadar üzülmeleri beni de yıprattı.
kardeşimi ben Allaha havale ettim zaten ki bu saatten sonra adını da ağzıma almam
ah canım inanki aynene dediğin gibi indanlar anne baba olmak için ne paralar harcıyorlar. ben yaşadığım için 20 milyar harcadık ve bebeğimiz hala yok tabi vazgeçmek yok kasımda yine tedavimiz var.eşimle hiç yıpranmadık hep mutluyuz umutluyuz. sağlıklı olmanın vekimseye muhtaç olmadan yaşamanın tadını çıkarıyoruz.kaybettiğimiz paralara üzülmeye kalksak niye biz bukadar emek verdik de allah bize bir evlat vermiyor diye isyan etsek birbirimizi yesek ama kader e razı olanın böyle kaygıları olmuyor. eşine ne de biliyomusun çok şanslıyız biz bebeğimize kavuşcaz hastane köşelerinde perişan olmadan elindeki avucundakini hastanelere vermeden allah mucizenizi vermiş lütfen şükredin para kazanılır biriktirilir beterin beteri var bugünler geçer yeterki sağlığınız yerinde olsun annen baban sağ salim yanıbaşında olsun ne üz nede üzül. kimseden bişey beklemem kimseyede beklettirmem kendi yağımda kavrulurum varsa yerim yoksa yemem.ben bütün bileziklerimi bozderdum bebeğim olsun diye son üçtane kaldı yeterki olsun gözüm yok diyorum altın maltın istemem başına gelmeyen anlamaz tabi. ama en güzel günlerinizi mahvetmeyin sen sen ol ne borç ver nede al annene babana tabi yardım et ama mutlaka birikim yap.banka kredileri beni çok korkutur allahın günü tel geliyor kredi verelim diye bnkadan eşim enson kavga etti istemiyoruz düşün yakamızdan diye cazip görünüyor ama ben asla yanaşmam. bebeğinle veeşinle huzur dolu yıllar diliyorum kıymetini bilin mleğinizin vallahi biz bizimkini inşallah olursa fanusa koyucaz............
ah canım inanki aynene dediğin gibi indanlar anne baba olmak için ne paralar harcıyorlar. ben yaşadığım için 20 milyar harcadık ve bebeğimiz hala yok tabi vazgeçmek yok kasımda yine tedavimiz var.eşimle hiç yıpranmadık hep mutluyuz umutluyuz. sağlıklı olmanın vekimseye muhtaç olmadan yaşamanın tadını çıkarıyoruz.kaybettiğimiz paralara üzülmeye kalksak niye biz bukadar emek verdik de allah bize bir evlat vermiyor diye isyan etsek birbirimizi yesek ama kader e razı olanın böyle kaygıları olmuyor. eşine ne de biliyomusun çok şanslıyız biz bebeğimize kavuşcaz hastane köşelerinde perişan olmadan elindeki avucundakini hastanelere vermeden allah mucizenizi vermiş lütfen şükredin para kazanılır biriktirilir beterin beteri var bugünler geçer yeterki sağlığınız yerinde olsun annen baban sağ salim yanıbaşında olsun ne üz nede üzül. kimseden bişey beklemem kimseyede beklettirmem kendi yağımda kavrulurum varsa yerim yoksa yemem.ben bütün bileziklerimi bozderdum bebeğim olsun diye son üçtane kaldı yeterki olsun gözüm yok diyorum altın maltın istemem başına gelmeyen anlamaz tabi. ama en güzel günlerinizi mahvetmeyin sen sen ol ne borç ver nede al annene babana tabi yardım et ama mutlaka birikim yap.banka kredileri beni çok korkutur allahın günü tel geliyor kredi verelim diye bnkadan eşim enson kavga etti istemiyoruz düşün yakamızdan diye cazip görünüyor ama ben asla yanaşmam. bebeğinle veeşinle huzur dolu yıllar diliyorum kıymetini bilin mleğinizin vallahi biz bizimkini inşallah olursa fanusa koyucaz............
resmen gözlerimi doldurdunuz Allah en kısa zamanda hayırlı evlat versin.kızımızın bizim için ne kadar değerli olduğunun eşimde bende farkındayız.her gün şükrediyoruz Allah karnınızda bebeğinizi sizede hissettirsin inş.eğer özelden adınızı yazarsanız doğumda da şimdide inş.dua etmek isterim
en kısa zamanda anne olman dileği ile... Allahın izniyle anne olma haberi alınca bizimle paylaş. ben inanıyorum en kısa zamanda güzel haberler vereceksin.
Benimde gçzlerim doldu. İnşallah en kısa zamanda anne olursunuz. Dua edeceğim sizin için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?