• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin Düğün Öncesi Yaptıkları Beni Sildiler !!

her doğuran anne olamıyo diyolarya şimdi doğurup büyütenlerde sorunlu iyiki mesleği başını sokacak ayrı bi yeri var dua etki ellerine mahkum değilsin yoksa vah vahtın yani

Benim annemde böyle atlıyor her şeye ben ağzının payını veriyorum. Ama benimki daha değişik onların yanında aman canım ne gerek var der. Bana gelince de aldıracaksın yaptıracaksın diyo. Yani beni itiyo kendini iyi gösteriyor. Sinir oluyorum ver ağızlarının payını.

Öncelikle merhaba Hanımlar ,

Size Birşey danışmak istiyorum nasıl tepki vereceğimi şaşırdım ve işin içinden çıkamadım , ekim ayında sözüm oldu iş biraz acele olduğu için düğün tarihini falan konuşmadık ikimizde ailelerimizden uzak ve çalışıyor olduğumuz için kurban bayramında sözü yaptık. Geçen perşembe günü bu mevzuları konuşmak için sözlümün ailesi bize geldi. İlk önce düğün cuma cumartesi olsun muhabbeti açıldı ve tartışma başladı nişanlımın babası cuma cumartesi olsun istedi, ama benim babam sanayici olduğu için düğünü cumartesi pazar istedi , babası tamam diyeceken araya annem girdi yok ben şok oldum babası çalışacak düğün öncesi dedi ki babamın kendi dükkanı istese kapatabilir adamda kızının düğününde de mi dedi annemde evet dedi , tamam dedi onun üstüne nişanlımın babası cumartesi pazar olsun sonra konuya yengem atladı kaç altın takacaksınız diye (ek olarak belirteyim nişanlımın ailesi çok fakir herşeyi nişanlım kendisi yapıyor düğün eşya dahil ) onlarda şerefimize ne yakışırsa onu takacağız şimdi sayı veremeyiz dediler yengemde iki bilezikle gelmeyin de dedi ben tabi mosmor oldum sesim çıkmadı bunu üzerine annem ve yengem biz sözü beğenmedik floyd'un elbisesi hiç güzel değildi düğün böyle olmayacak gelinliği biz seçeceğiz dedi. bende annecim lütfen bırak ona nişanlımla biz karar verelim dedim bunun üstüne annem sen sade seversin el içine çıkcaz rezil edersin bizi abartılı alacaksın dedi saygısızlık olmasın diye yine sustum ailemin durumu iyi kına gecesi ve yatak odası mutfak takımı bize aitti , ailem ailesi gittikten sonra nişanlımın kına gecesinde takılan altınlar bizde kalacak düğündekiler sizin olsun dedi evde kavga kıyamet koptu beni utandırdıklarını bir türlü anlatamadım . neyse ben döndüm çalıştığım şehre annem aradı bende yaptıklarının beni çok utandırdığını herşeyi nişanlım ve ikimizn yapmak istediğini kimsenin hiçbirşeyini istemediğimizi söyledim bunun üzerine annem o zaman aldığım 3 milyarlık çeyiz takımıyla sözde harcadığımız bin lira ne olacak dedi para harcadıysam konuşurum dedi bende öderim geri dedim kazancım güzel çok şükür.babamla annem o günden sonra benimle tekrar konuşmadılar dün iş için memleketime gelmiştim eve uğradım yüzyüze konuşmak için annem yüzüme bakmadı ve beni evden kovdu babamda ister gel bu eve ister gelme demişti bu muhabbetlerde şimdi ben ne yapacağımı şaşırdım , ailem bir yandan kendimi yalnız hissetmeye başladım nişanlım her zaman yanımda ama arada kaldım artık . ailem,n yaptıkları çok zoruma gidiyor
O kadar lafı 4000 lira için mi söylemişler. Pes bu kadarına da. Öde borcunu ki mutlu bir yuva kurabilesin. Yoksa sürekli evliliğine müdahale hakkı görürler.

Yerinde olsaydım görüşmezdim bir daha, ancak ciddi bir özürle olurdu görüşmem, yengen hele ayrı bir hava o kim ki yahu, görgüsüzlük çirkinlik ucuzluk kelimelerinin sözlük karşılığı olabilir ailen

konuya yengem atladı kaç altın takacaksınız diye (ek olarak belirteyim nişanlımın ailesi çok fakir herşeyi nişanlım kendisi yapıyor düğün eşya dahil ) onlarda şerefimize ne yakışırsa onu takacağız şimdi sayı veremeyiz dediler yengemde iki bilezikle gelmeyin de dedi

Sizin düğününüz yengeyi niye gerdi? Orada ananız babanız dururken yengeye mi düştü kaç bilezik takacaklarını sormak? Annenizin yerinde olsam o yengeye haddini bi bildirirdim.

annem sen sade seversin el içine çıkcaz rezil edersin bizi abartılı alacaksın dedi

Olur.

ben ne yapacağımı şaşırdım

Niye şaşırıyorsunuz? Niye üzülüyorsunuz? Madem herşeyi nişanlınızla ikiniz yapmak istiyorsunuz işte size fırsat, evden kovulmuşsunuz. Para veriyorsam konuşurum diyen annenize parasını aynen iade edin ve işinize bakın :KK71:

sonuçta ne olursa olsun annenle baban... alınanların parasını geri ödersin olur biter ama bence asıl mesele ailen nişanlından hoşlanmamış ve bu işi bozmak istiyor gibi

Öncelikle merhaba Hanımlar ,

Size Birşey danışmak istiyorum nasıl tepki vereceğimi şaşırdım ve işin içinden çıkamadım , ekim ayında sözüm oldu iş biraz acele olduğu için düğün tarihini falan konuşmadık ikimizde ailelerimizden uzak ve çalışıyor olduğumuz için kurban bayramında sözü yaptık. Geçen perşembe günü bu mevzuları konuşmak için sözlümün ailesi bize geldi. İlk önce düğün cuma cumartesi olsun muhabbeti açıldı ve tartışma başladı nişanlımın babası cuma cumartesi olsun istedi, ama benim babam sanayici olduğu için düğünü cumartesi pazar istedi , babası tamam diyeceken araya annem girdi yok ben şok oldum babası çalışacak düğün öncesi dedi ki babamın kendi dükkanı istese kapatabilir adamda kızının düğününde de mi dedi annemde evet dedi , tamam dedi onun üstüne nişanlımın babası cumartesi pazar olsun sonra konuya yengem atladı kaç altın takacaksınız diye (ek olarak belirteyim nişanlımın ailesi çok fakir herşeyi nişanlım kendisi yapıyor düğün eşya dahil ) onlarda şerefimize ne yakışırsa onu takacağız şimdi sayı veremeyiz dediler yengemde iki bilezikle gelmeyin de dedi ben tabi mosmor oldum sesim çıkmadı bunu üzerine annem ve yengem biz sözü beğenmedik floyd'un elbisesi hiç güzel değildi düğün böyle olmayacak gelinliği biz seçeceğiz dedi. bende annecim lütfen bırak ona nişanlımla biz karar verelim dedim bunun üstüne annem sen sade seversin el içine çıkcaz rezil edersin bizi abartılı alacaksın dedi saygısızlık olmasın diye yine sustum ailemin durumu iyi kına gecesi ve yatak odası mutfak takımı bize aitti , ailem ailesi gittikten sonra nişanlımın kına gecesinde takılan altınlar bizde kalacak düğündekiler sizin olsun dedi evde kavga kıyamet koptu beni utandırdıklarını bir türlü anlatamadım . neyse ben döndüm çalıştığım şehre annem aradı bende yaptıklarının beni çok utandırdığını herşeyi nişanlım ve ikimizn yapmak istediğini kimsenin hiçbirşeyini istemediğimizi söyledim bunun üzerine annem o zaman aldığım 3 milyarlık çeyiz takımıyla sözde harcadığımız bin lira ne olacak dedi para harcadıysam konuşurum dedi bende öderim geri dedim kazancım güzel çok şükür.babamla annem o günden sonra benimle tekrar konuşmadılar dün iş için memleketime gelmiştim eve uğradım yüzyüze konuşmak için annem yüzüme bakmadı ve beni evden kovdu babamda ister gel bu eve ister gelme demişti bu muhabbetlerde şimdi ben ne yapacağımı şaşırdım , ailem bir yandan kendimi yalnız hissetmeye başladım nişanlım her zaman yanımda ama arada kaldım artık . ailem,n yaptıkları çok zoruma gidiyor
Cahillik bu. İşin zor. Kafana takmamaya çalış. Ailen kusura bakma hiç vicdanlı insanlar değil. Nişanlının ailesini beğenmemişler ayrıca.

Zamaninda dugunlerde "kiz tarafi,erkek tarafi" sifatlarini kim uydurmus ve neden geriye kalan milyonlarca insan bu sifatlari kullanmayi kendine gorev edinmis ? :işsiz:
En gereksiz konudur ne takacaksiniz muhabbeti bence. Firsat bulmusken bence ailenizi dugun islerine karistirmayin artik. Herseyi halledip tarihi soyler davetiyeyi yollarsiniz. Herseye muhalefet olup ustune orda surat yapacaklarina hic gelmeseler daha hayirli olur bence

aslında annem ve babamın söylediği nişanımı çok sevdikleri ama neden böyle yaptıklarına anlam veremiyorum yengeme ben tepkim verdim babam iyi söyledin dedi köyde yaşıyor ailem ve komşulardan da etkilenebileceklerini düşünmek istiyorum babamı da annem dolduruyor bu konular hakkında babam melek gibi normalde ikisi de tek derdimiz mutluluğunuz diyemiyor ve annem karşı tarafla tekrar konuşacağını daha neler isteyeceğini söyledi tartıştığımızda nişanlım ve ben aynı şehirde çalışıyoruz zaten sürekli beraberiz ve herşeyi ikimiz yapabilecek güçteyiz bu ay anneme parasını ödeyeceğim. hiç birşeyleri kalmasın. Kardeşim var bir de erkek , gün olur devran döner diyorum sadece o zaman ben iyi niyetli olmaktan çıkacağım işte.

babamın iyi söyledin dediği yengem bu arada bana demedi bana sürekli sen ne anlarsın muhabbeti yapıyorlar çok doldum bugüne kadar sen hangi düğüne gittin altın taktın kına gecesindeki altınlar bize geldi demeleri de ayrı bir zoruma gitti 3 yıldır aileme asla yük olmuyorum her şeyimi kendim karşılıyorum. yaptıkları o kadar zoruma gidiyor ki

Sizin düğününüz yengeyi niye gerdi? Orada ananız babanız dururken yengeye mi düştü kaç bilezik takacaklarını sormak? Annenizin yerinde olsam o yengeye haddini bi bildirirdim.

Olur.

Niye şaşırıyorsunuz? Niye üzülüyorsunuz? Madem herşeyi nişanlınızla ikiniz yapmak istiyorsunuz işte size fırsat, evden kovulmuşsunuz. Para veriyorsam konuşurum diyen annenize parasını aynen iade edin ve işinize bakın :KK71:

zaten , kendi ayrı evim var kirasını benim ödediğim ve herşeyini kendim karşıladığım ailem uzakta , doğru söylüyorsunuz.

Cahillik bu. İşin zor. Kafana takmamaya çalış. Ailen kusura bakma hiç vicdanlı insanlar değil. Nişanlının ailesini beğenmemişler ayrıca.

aynen öyle beğenmediler ama , ben nişanlanmadan önce de durumlarını gördüler sözde nişanlımın eli ekmek tutsa yeterdi ama durum hiç de öyle değilmiş

şok oldum ya hep erkek ailesi sorun çıkarır sizinkiler resmen çingenelik yapmış, çok mahcup olmuşsun. eşinin ailesi ne düşünüyor bu konuda? sen kendini ifade ettiysen bir şey demezler herhalde..
bir de floyd un elbisesini beğenmedik nedir, söz elbisesi almak zorunda değiller ki çalışan insanlarsınız. ben ne nişanlığımı ne gelinliğimi kimseye aldırmadım onlara sormadım bile.

Yengeye neymis bilezikten falan sanane ayol..annenide gazlamis yenge bence..
Nisanlinin ailesini eziklemisler resmen
Annenin sozde ve ceyizinde yaptigi masraflarida ode bnce
Daha evlenmeden basina kakmis baksana
Nediyim canim aile bu atsan atilmaz satsan satilmaz

çok abartılı özür dilemeyin karşı tarafın ailesinden

ailenizin huyunu biliyorsanız onlara birşey aldırmamalıydınız

birde nişanlın evlendikten sonra ailesine de bakacaksa olmaz o iş çok da zorlama

ailenin senin için yaptıkları karşısında birşeyler beklenti içine girmeleri normal çünkü seni de düşünüyorlar sonradan üzülme diye

nişanlın iyi biri olabilir ama burada konuyla alakasız olarak sormak istediğim birşey var
nişanlının ailesi fakir nişanlın sürekli para gönderiyor mu? para göndermeye devam edecek mi?
fakir de aile ne kadar fakir bizimde burada fakir bir aile çocuğunu evlendirdi sırf karşı tarafa mahçup olmamak için ileride ne olur diye daha lisedeyken başladılar kadın para bulsa oğluna çeyiz yapar para bulsalar hemen küçük altın alırlardı hiçbirşey yapmamaları da bana göre normal değil
çocuk saksı da kapıda kalmayacak sonuçta

şok oldum ya hep erkek ailesi sorun çıkarır sizinkiler resmen çingenelik yapmış, çok mahcup olmuşsun. eşinin ailesi ne düşünüyor bu konuda? sen kendini ifade ettiysen bir şey demezler herhalde..
bir de floyd un elbisesini beğenmedik nedir, söz elbisesi almak zorunda değiller ki çalışan insanlarsınız. ben ne nişanlığımı ne gelinliğimi kimseye aldırmadım onlara sormadım bile.

Nişanlımın ailesi beni sevdiklerini her ne olursa olsun yanımızda oldukalrını ve kafama takamamı söylediler benim bir suçumun olmadığını bizim arkamızda olduklarını söylediler

ailen zor ve anlayışsız, hatta düşüncesiz o belli.
ama evlenene kadar idare etmek zorundasın. çünkü onlar sırtlarını döndüğünde yine en çok sen üzüleceksin.
git bir güzel hediye al. ben öyle demek istemedim. hepimizin ortak kararı olsun, üzülüyor yabancı memleketlerde falan diye bir girizgah yapın. evet bunu hak etmiyorlar ama ne yapacaksın el mahkum. düğünden sonra da sen sağ ben selamet yaparsın

yerin dibine girdim diyeblirim :KK43:

Peki sen hiç ailenle öncesinde konuşmadın mı bu konular hakkında.
Ben isteme olmadan önce
Şunu yapmayın, bunu istiyoruz demeyin
Sakın böyle konulara girilmesin diye konuşmuştum.

Önden önlem alacaktın
Dinlemeseler bile rest çekip kabul edene kadar bekleyecektin.
Daha iyi olurdu.
Böyle çok çirkinleşmişler.

Son düzenleme:
çok abartılı özür dilemeyin karşı tarafın ailesinden

ailenizin huyunu biliyorsanız onlara birşey aldırmamalıydınız

birde nişanlın evlendikten sonra ailesine de bakacaksa olmaz o iş çok da zorlama

ailenin senin için yaptıkları karşısında birşeyler beklenti içine girmeleri normal çünkü seni de düşünüyorlar sonradan üzülme diye

nişanlın iyi biri olabilir ama burada konuyla alakasız olarak sormak istediğim birşey var
nişanlının ailesi fakir nişanlın sürekli para gönderiyor mu? para göndermeye devam edecek mi?
fakir de aile ne kadar fakir bizimde burada fakir bir aile çocuğunu evlendirdi sırf karşı tarafa mahçup olmamak için ileride ne olur diye daha lisedeyken başladılar kadın para bulsa oğluna çeyiz yapar para bulsalar hemen küçük altın alırlardı hiçbirşey yapmamaları da bana göre normal değil
çocuk saksı da kapıda kalmayacak sonuçta

Nişanlım ailesine para göndermiyor. Babasıyla arası pek iyi değil zaten tutumlu parasını biriktiyor 2. evini kendi almaya hazırlanıyor şimdi , onlara para gönderme gibi bir durumu yok nişanlımın babasının işi yok annesi inek bakıyor ve onun sütünü satıyor bir de zeytin ağaçları var bir kaç tane onlardan zeytinyağı yaparak geçim sağlıyorlar. Bir de dedesinin emekli maaşı var 4 kişilik aile bununla geçim sağlıyor kenarda birikmiş yok , çoğu şeyi nişanlım kendisi yapmış.

Back
X