• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin Düğün Öncesi Yaptıkları Beni Sildiler !!

ailen zor ve anlayışsız, hatta düşüncesiz o belli.
ama evlenene kadar idare etmek zorundasın. çünkü onlar sırtlarını döndüğünde yine en çok sen üzüleceksin.
git bir güzel hediye al. ben öyle demek istemedim. hepimizin ortak kararı olsun, üzülüyor yabancı memleketlerde falan diye bir girizgah yapın. evet bunu hak etmiyorlar ama ne yapacaksın el mahkum. düğünden sonra da sen sağ ben selamet yaparsın

eğer şimdi bunu yaparsam düğüne kadar bana her istediklerini yaptırmaya çalışırlar ve beni daha da rezil ederler karşı tarafa o yüzden burunları sürtsün istiyorum

Nişanlım ailesine para göndermiyor. Babasıyla arası pek iyi değil zaten tutumlu parasını biriktiyor 2. evini kendi almaya hazırlanıyor şimdi , onlara para gönderme gibi bir durumu yok nişanlımın babasının işi yok annesi inek bakıyor ve onun sütünü satıyor bir de zeytin ağaçları var bir kaç tane onlardan zeytinyağı yaparak geçim sağlıyorlar. Bir de dedesinin emekli maaşı var 4 kişilik aile bununla geçim sağlıyor kenarda birikmiş yok , çoğu şeyi nişanlım kendisi yapmış.

nişanlının tutumlu olması çalışkan olması çok güzel :rapci:

Peki sen hiç ailenle öncesinde konuşmadın mı bu konular hakkında.
Ben isteme olmadan önce
Şunu yapmayın, bunu istiyoruz demeyin
Sakın böyle konulara girilmesin diye konuşmuştum ailemle.

Önden önlem alacaktın
Dinlemeseler bile rest çekip kabul edene kadar bekleyecektin.
Daha iyi olurdu.
Böyle çok çirkinleşmişler.

Konuşmam mı hiç söylemeyin dediğim halde söylediler :(

Bizimkilerde nişandan sonra karışmaya çalıştılar,hatta karşı taraf herşeyi ödeseydi annem neden ödüyorsunuz demezdi yani:KK53:Ben biraz sert çıktım pek karışamadılar..Durumuna üzüldüm gerçekten seni utandırmışlar.Gelinliği abartılı seç demek pahalısından isteriz biz demek,direk böyle söylemesi hiç hoş olmamış,hele yengeye söyleyecek birşey bulamıyorum.
Bir de şu var,nişanlın herşeyi finanse ediyor zaten aileden destek alamıyor,yarın birgün bu borçları siz ödeyeceksiniz,birlikte zorluğunu çekeceksiniz,bunları da düşünmeleri lazım..

aman bırak girme o eve zaten! hepsi kafayı yemiş! ne yüzsüzlük ne utanmazlık böyle!! rezil etmişler seni.. ben olsam ben bakmazdım bir daha yüzlerine!

Peki sen hiç ailenle öncesinde konuşmadın mı bu konular hakkında.
Ben isteme olmadan önce
Şunu yapmayın, bunu istiyoruz demeyin
Sakın böyle konulara girilmesin diye konuşmuştum.

Önden önlem alacaktın
Dinlemeseler bile rest çekip kabul edene kadar bekleyecektin.
Daha iyi olurdu.
Böyle çok çirkinleşmişler.
nerden gelsin ki insanın aklına... ben sadece anneme "sakın erken düşünelim falan deme" diye baskı yapmıştım. ama eşimin tarafı annem odada yokken istediler! annem odaya döndüğünde istenmiş verilmiştim bile :D

nerden gelsin ki insanın aklına... ben sadece anneme "sakın erken düşünelim falan deme" diye baskı yapmıştım. ama eşimin tarafı annem odada yokken istediler! annem odaya döndüğünde istenmiş verilmiştim bile :KK70:

Ama sonuçta az çok aile yapısını biliyor olmalı :)
Bizde mesela adet adı altında altın kesme hala var.
İsteyen kadar istemeyende var ama sonuçta böyle bir şey
oldugunu biliyorum.
Onun için uyardım, böyle şeylere girilmesin diye :)
Uyarmasam amcam belki de orada kesecekti altını :KK70:

Bizimkilerde nişandan sonra karışmaya çalıştılar,hatta karşı taraf herşeyi ödeseydi annem neden ödüyorsunuz demezdi yani:KK53:Ben biraz sert çıktım pek karışamadılar..Durumuna üzüldüm gerçekten seni utandırmışlar.Gelinliği abartılı seç demek pahalısından isteriz biz demek,direk böyle söylemesi hiç hoş olmamış,hele yengeye söyleyecek birşey bulamıyorum.
Bir de şu var,nişanlın herşeyi finanse ediyor zaten aileden destek alamıyor,yarın birgün bu borçları siz ödeyeceksiniz,birlikte zorluğunu çekeceksiniz,bunları da düşünmeleri lazım..

ah bir de bunu anlasalar tek dertleri el ne der , Sert çıkmaya çalıştığımda hep duygu sömürüsü yaptılar sen bizi değilde varsa yoksa nişanlını düşünüyorsun annem babam haklı demiyorsun diye neresinden tutsam elimde kaldı durum

Hersey cok anormal olsada hadi neyse annen baban da o yenge kim ya ona ne oluyo saygısız agzini yaya yaya altın konusu ona mı kalmış hey allahim :kızgın: insanlara bu kadar yuz vermeyin:KK51:

Ama sonuçta az çok aile yapısını biliyor olmalı :)
Bizde mesela adet adı altında altın kesme hala var.
İsteyen kadar istemeyende var ama sonuçta böyle bir şey
oldugunu biliyorum.
Onun için uyardım, böyle şeylere girilmesin diye :)
Uyarmasam amcam belkide orada kesecekti altını :KK70:

bizde de kağıda yazılırmış altın , söylediklerine göre bende sakın öyle birşey yapmayın diye uyardım ama bir de babam üstüne bizde 2 metre zincir istenir aslında ama çocuklar anlaşmış artık isteyemiyoruz dedi valla yazdıkça akılıma geliyor deliriyorum

nerden gelsin ki insanın aklına... ben sadece anneme "sakın erken düşünelim falan deme" diye baskı yapmıştım. ama eşimin tarafı annem odada yokken istediler! annem odaya döndüğünde istenmiş verilmiştim bile :KK70:

Bir de istemede benim de annem odada yoktu :KK70:
Ben görmedim yaaa ne çabuk istediniz demişti
Eşimin amcası hadi tekrar isteyelim demişti
Çok gülmüştük :d

canım biz düğüne kimseyi karıştırmadık, her şeyiyle biz ilgilendik biz aldık. kimsenin kuruşu geçmedi. ikiniz de çalışıyorsunuz salonu, gelinliği çeyizi kendiniz yapın, tutun. kimse de böylece sizi üzemez. olduğu kadar yaparsınız. eşyayı yavaş yavaş tamamlarsınız. önemli olan sizin mutluluğunuz, huzurunuz.
eşin ve sen ailelerinizle konuşun sizdrn hiçbir şey istemiyoruz, bize karışmayın diye.

ah bir de bunu anlasalar tek dertleri el ne der , Sert çıkmaya çalıştığımda hep duygu sömürüsü yaptılar sen bizi değilde varsa yoksa nişanlını düşünüyorsun annem babam haklı demiyorsun diye neresinden tutsam elimde kaldı durum
Ah canım işin biraz zor,inşallah daha fazla üzmezler seni.
Sen bazı şeyleri tahmin ederek engellemeye çalış.Düğün mü yapacaksınız nikah mı ?
Bu durumda nikah daha aksiyonsuz olur bence.

Hersey cok anormal olsada hadi neyse annen baban da o yenge kim ya ona ne oluyo saygısız agzini yaya yaya altın konusu ona mı kalmış hey allahim :kızgın: insanlara bu kadar yuz vermeyin:KK51:

yengemle altlı üstlü oturuyoruz yengem geçen sene oğlunu evlendirdi o herşeyi yapmış gelinine bana da yapılmalıymış açıklaması bu zaten , ben okuduğum bölüm itibari ile , çok fazla iş seçeneğim olmayan bi yerden mezunum ona rağmen oldukça dolgun bir maaşım var ve bana maaş bordronu göster inanmıyorum diyen bir kadın ordan zaten anlmaşıtım ama nişanlımın ailesi geldiği an bzim eve geliyor gereksiz

Bir de gerçekten nişanlınla durumunuz varsa kesinlikle kimseyi karıştırmayın. Annenede gönder parasini yada ceyizi geri gönder zaten emin ol o ceyizdeki hic birseyi kullanmayacaksin.. En azindan isine yaracayacak şeyleri alırsın. Bizde eşimle kimseyi karistirmadik kafamiz rahat

Ah canım işin biraz zor,inşallah daha fazla üzmezler seni.
Sen bazı şeyleri tahmin ederek engellemeye çalış.Düğün mü yapacaksınız nikah mı ?
Bu durumda nikah daha aksiyonsuz olur bence.

ben nikah yapmak istiyorum ama nişanlım tek erkek çocuk mecburen bir düğün olur ailesi ister köyde bir düğün yaparız çok masraf yapmadan

bizde de kağıda yazılırmış altın , söylediklerine göre bende sakın öyle birşey yapmayın diye uyardım ama bir de babam üstüne bizde 2 metre zincir istenir aslında ama çocuklar anlaşmış artık isteyemiyoruz dedi valla yazdıkça akılıma geliyor deliriyorum

Listeli gelin konusu vardı aklıma o geldi :)

Canım kimse sorsan yöresine göre
illaki adeti, geleneği, görenegi vardır.
Yeni nesil bilmez, eskiler evet var der bu böyle yani..

Ama bunlar artık geride kalmalı.
Uygulanmamalı. Gelin alma kavramı diye bir şey kalmadı günümüzde.
2 kişi karar veriyor evleniyor.
Hayat zor, şartlar zor..
Köyler bile oldu paris :) Yokluk yok, bir şey yok.

Bu tarz şeylerin pazarlık haline gelmesi çok aşağılayıcı.
Üzücü, yapan zaten imkanı dahilinde yapıyor
Yapmayana da dayatmak.. Bilemiyorum çirkin geliyor.

Bir de gerçekten nişanlınla durumunuz varsa kesinlikle kimseyi karıştırmayın. Annenede gönder parasini yada ceyizi geri gönder zaten emin ol o ceyizdeki hic birseyi kullanmayacaksin.. En azindan isine yaracayacak şeyleri alırsın. Bizde eşimle kimseyi karistirmadik kafamiz rahat

Nişanlımla benim elime aylık 9 bin para geçiyor ortak, zaten herşeyi hayli hayli yaparız da , biz evlenince bir ev daha alma derdindeydik ve hemen çocuk işte o hayelleri biraz ertelemek zorunda kalacağız artık

yengemle altlı üstlü oturuyoruz yengem geçen sene oğlunu evlendirdi o herşeyi yapmış gelinine bana da yapılmalıymış açıklaması bu zaten , ben okuduğum bölüm itibari ile , çok fazla iş seçeneğim olmayan bi yerden mezunum ona rağmen oldukça dolgun bir maaşım var ve bana maaş bordronu göster inanmıyorum diyen bir kadın ordan zaten anlmaşıtım ama nişanlımın ailesi geldiği an bzim eve geliyor gereksiz
Ay allahim vallahi sinir küpü :KK11: annen baban varken o kim acaba durumu olmasaydı yapabiliyor muydu bakalım hic bişi.. Asla anlamaz boyle insanlar halden.. takma canım maas bordronu da gosterseydin apisip kalsaydi bi:işsiz:

Listeli gelin konusu vardı aklıma o geldi :)

Canım kimse sorsan yöresine göre
illaki adeti, geleneği, görenegi vardır.
Yeni nesil bilmez, eskiler evet var der bu böyle yani..

Ama bunlar artık geride kalmalı.
Uygulanmamalı. Gelin alma kavramı diye bir şey kalmadı günümüzde.
2 kişi karar veriyor evleniyor.
Hayat zor, şartlar zor..
Köyler bile oldu paris :) Yokluk yok, bir şey yok.

Bu tarz şeylerin pazarlık haline gelmesi çok aşağılayıcı.
Üzücü, yapan zaten imkanı dahilinde yapıyor
Yapmayana da dayatmak.. Bilemiyorum çirkin geliyor.

tamamiyle katılıyorum :)

Back
X