işiniz çok zor.bir de şiddet var,yazan arkadaşların gözünden kaçmış sanki.adam hamileyken bile elini kaldırmaya çekinmiyorsa ona kaç tane sıfat bulunur da neyse.
yapmayın kardeşim yapmayın.ne koca kaçıyor,ne evlilik kaçıyor,ne bebek kaçıyor,herşeyin zamanı,yolu yordamı var.anne babalarınız sizi elalemin kahrını çekin,yüzlerini yere eğin diye mi büyütüyor.bak şimdi siz de annesiniz,ne kadar emek istiyor değil mi bir çocuğu ortaya çıkarmak.babanız öyle haklı ki,ömür boyu yüzünüze bakmasa ben haksız demem.
tek sorumlu ben miyim diye sormuşsunuz,kendi yaptığınız tüm hatalardan tabii ki siz sorumlusunuz,kimse sizi zorla bu ilişkinin içine itmedi değil mi.kaçırılmadınız,tecavüze uğrayıp hamile kalmadınız.o halde ilk iş yapılan hataların sorumluluğunu almak,ailenizle ilişkinizi en kısa zamanda tamir yoluna gitmek,size şiddet uygulamayı alışkanlık haline getirmiş o insan müsvettesi ve ailesinden nasıl kurtulurum planları yapmak.
şu anda duygusallaşmanın,kv böyle kp şöyle demenin,ama bebeğim var babasız büyümesin diye katlanıyorum gibi bahanelerin arkasına saklanmanın zamanı değil.eşinde düzelme ışığı görüyorsan son kez denersin,elinden geleni yaptıktan sonra arkana bakmak için bir sebebin de kalmaz.
bu arada iki kız annesi olarak duygusal yaklaştım durumunuza farkındayım.beni böyle hayal kırıklığına uğratmamaları için dua ediyorum,canını vermeye hazır olduğun evladın üstüne basıp geçince toparlanmak mümkün olur mu bilmem.sakın ailene kızma,bazen affetmek kolay olmuyor.hele yavrumuz göz göre göre hayatını ateşe atıyorsa..