- 19 Aralık 2010
- 912
- 1.269
- 303
- Konu Sahibi Aysegulce34
-
canım daha yolun başındasın.. ileride meslek sahibi olup anne ve babana belkide sen bakacaksın onlarda sana olna ilgisizlilerinden utanacaklardır eminim... ama her halukarda annen ve baban dışarıda sana iyiymiş gibi gelen insanlardan kat be kat daha iyi olacakları kesin.. sabır göster biraz... onlar seninle ilgilenmiyorsa sen onlarla ilgilen
Evet yılmış vaziyetteyim.Belki de bunca sene her şeyin değişeceğini sandığım için.Oysa bir şey değişmiyor.O kıymetini bilecek insan çıkmıyor.Aileme anlatıyorum tabi ama ciddiye almıyorlar ki.Kavga yokmuş babamla aralarında,bu yetermiş.Bir aile için bu nasıl yeter anlamıyoruım ki.Mutlu günüm de yanımda yoklar,üzüntülü günümde yoklar.Kardeşim evlendiğinde bile her şeyi bize bırakıp bir köşede oturdular.Başka ailelere bakıyorum nasıl koşuşturuyorlar çocukalrı için.Evet çok daha kötü olanları da var ve şükrediyorum halime ama bazen de dayanamıyor insan.Hep içime kapanık bir çocuktum hala da öyleyim.Allahtan kızkardeşim çok destek bana.Herp yanımda sağolsun.Yoksa alıp başımı giderdim herhalde.
Lavanyaa canım söylediklerinde çok haklısın.Benim zoruma gidiyor işte kötü olanın hep kazanması ama hayat başka seçenek bırakmıyor...
canım anlatmaya kalksam roman olur derleya işte öyle bi hayat benimkisi...dünya bize uymuyorsa biz dünyaya uymak durumundayız ....dünyaya uy bencil ol önce bennn de bak hayat ne güzel olacak....o kadar çok ki hayata kırgınlığım o kadar çokki insanlara kırgınlığım ....neden hep iyiliğimden bencil olmamaktan hep önce karşımdakini düşünmekten...daha yaşın genç üzülmek istemiyorsan üzeceksin...bunu yapanların mutluluklarına çok şahit oldum...bi doktora git seni rahatlatıcı bişeyler yazsın o zaman herkesi olduğu gibi kabul edip hayata daha iyimser bakıyorsun...
artık aileni irdelememelisin..boşa zaman harcarsın..onlar öyle hatalarınında farkındasın..sen kendini geliştirmeye bak...ne güzel okuyormuşsun..bunu bırakma..işini elde et..
dışa dönük durmaya çalış artık..ailem böyleydi takdir görmedim bana değer versinler diye beklemekle yine sen kaybedersin..kendine olan güveninde zamanla oluşacaktır.. aileni olduğu gibi kabul edip yolunu kendin çiz..
Kendi yolunu kendi başına çizebilecek güçte görünüyorsun.Okuma azmin bile bunun en güzel kanıtı.
Mantıklı çözümlemeler yapmışsın.Açıkçası ben sende potansiyel görüyorum.
Zaman zaman ümitsizliğe kapılıyor olabilirsin.Bu konuyu da öyle bir anında açmışsın herhalde.
Genel olarak ne istediğini bilen bir kızsındır,eminim.
Her aile,mutlu aile dizilerindeki gibi veya reklamlardaki gibi örnek tablo oluşturmuyor maalesef.
Onların da sorunları,mutsuzlukları,çocukluk travmaları,yanlış eğitilmişlikleri,ideal anne baba olamamaları için bir sürü etken var.
Bence mutlaka en kısa zamanda bir işe gir.
Eğitimin çalışmana engel oluyorsa,part time bir iş düşünebilirsin.
Kendini motive etmek için psikoloji ve kişisel gelişim kitaplarından destek alabilirsin.
Sen sanıyormusun ki insanların hayatları güllük gülistanlık.Kimbilir içimizde ne fırtınalar kopuyor da dindirmeye çalışıyoruz.Seni okutmamışlar bak okuyorsun,kararlısın hayatta bazı şeyleri kendin aşacaksın.Kimse seni takdir etmesin, beğenmesin sen kendini takdir et,beğen kendinle barışık ol, mücadeleci ol.Bende 4 kız kardeşin en büyüğüydüm Babam liseden sonra okutmadı Ben direndim çok güzel bir işe girdim Annem maaşımın hepsini alıyordu diğer kardeşlerime paylaştırıyordu.Babam olup bitenin farkındaydı ama sessiz kalıyordu. Benide birgün, annem desteklemedi,derdin ne diye sormadı,saçımı okşamadı.Okşamasın şimdi ben çocuklarımın saçlarını okşuyorum sizleri çok seviyorum diyorum.Çünkü Bizim yanımımızda Herşeyi gören,bilen Yüce Rabbim var.İnanıyorum ki Seni anlayan hislerine tercüman olan çok iyi birisi karşına çıkacaktır.
canım bence ailenin bu tutumu güçlendirmiş seni. okuyorsun bak, hçbir şey için geç değil, mesleğini eline alır ve kurarsın kendi hayatını. üzülme, her şey hallolur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?