Ailemin ilgisizliği

Aysegulce34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2010
912
1.269
303
Merhaba arkadaşlar,
O kadar bunaldım ki.Anlatmak istiyorum içimdekileri.Ben 29 yaşında bir bayanım.Bekarım.Kendimi bildim bileli ailem benimle hiç ilgilenmedi.4 kardeşiz biz ve aslında bu bütün çocukları için geçerliydi.Sadece kendi istekleri,dertleri önemliydi onlar için.Zaten öyle çocuklarına güzel sözler söyleyen,öpüp koklayan bir anne baba olmadılar hiç.Ben ilk çocukları olmama rağmen böyle bir şeyi hiç hatırlamıyorum.Babam belki anneme göre biraz daha şefkatlidir ama o da hep kendi içinde yaşar.Çok suskundur ve ilgisiz.Hiç bir zaman desteklerini arkamda hissetmedim.Orta halli bir aile içindeyim ve çok başarılı,çalışkan olmama,öğretmenlerim ısrarla okutun bunu demesine rağmen ortaokuldan sonra göndermediler beni okula.Maddi sorunları bahane ettiler ama sadece bencilliklerindendi bence...Bende liseyi dışarıdan bitirdim şimdi Türk dili ve edebiyatını okuyorum dışarıdan yine.Ama onların umurunda bile değil.

Bu ilgisizlikleri yüüznden kendime güvenim olmadı hiç.Hep ezik ve pasif kaldım.Oysa çevremdekiler yetenekli bir insan olduğumu,başka aile de olsam profesör bile olacağımı söylerdi.Hoş şimdi bunlara bile inanmıyorum.:(

Bu soğuk aile yüüznden evlilikten hep korktum.Karşıma çıkan erkeklerde bu korkumu körükler nitelikteydi.Onlara da güvenimi yitirdim.Senelerce hep onlar için çalıştım,yani ailem için ama hiç yetmedi.Doğru dürüst bir işim de yok zaten,mağazaymış tekstilmiş hep onlar çalış dedi ben çalıştım.Kendime aldığım bir şeyler hep gözlerine geldi ama gösterdiğim fedakarlıkları hiç görmediler...
Annem hep başkalarını örnek gösterip dururdu bana .Kendimi bildim bileli.Oysa o örnek gösterdiği insanların kat be kat üstünde meziyetlerim olduğunu biliyorum ama gören,takdir eden kim.Başkalarına da ezdirip durdular çocuklarını.Benden 6 yaş küçük kardeşim nice sıkıntılar çektirip annemlere istediğini yaptırdı gitti evlendi.Şimdi ne kadar doğru bir şey yaptığını görüyorum ama anlamıyorum.Bu dünyada yaşamanın yolu bencil olmak mı?Hep restiçekmek mi?Annene babana saygısızlık mı?Onların kalbini kırmak pahasına ne istersem onu yapmak mı?

Şimdi çalışmıyorum.Evlilik belki de hiç olmayacak.Ben ne yapacağım kızlar ya.Bıktım artık bu soğukluktan,ilgisizlikten,yalnızlıktan.İnsanın ailesi de yanında olmazsa kim olur ki? Sanki tüm yollarım kapalı.Elimi neye atsam kuruyor.Şansızlığımdan bıktım....

Ben ne yapayım?Ne olur akıl verin.Allahtan siz varsınız.Tanımasam da birilerinin beni ciddiye alması güzel.Hepinize teşekkür ederim.

Henüz 29 yaşındasınız...Bu yılgınlık neden ?

Ne kadar güzel eğitiminize devam ediyorsunuz ,daha iyi bir iş bulabilir,evlenebilir,anne olabilirsiniz..
Durun bakalım daha ..Hiç bir şey için geç değil..

canım benim kıyamam sana....ailenin tutumu onların cahilliklerinden bence...onlarla konuşmayı denedinmi hiç ilgi istediğini sevildiğini hissetmek istediğini...bütün anne babalar çocuklarını çok severler bunu sakın unutma ....ama herkesin gösteriş biçimi aynı değildir...onlarda ailelerinden gördüklerini uyguluyorlar kendi çocuklarına....sen onlara sarılsan içimden geldi dur sana bi sarılayım öpeyim desen...çünkü ben yaparım bunu arada bir...benimkilerde çok fazla sarılmaz öpmez dile getirmez sevdiklerini....ben eşimden ayrıyım ailemin yanında kalıyorum çalışmıyorum bir çocuğum var...inan kimsenin hayatı mükemmel değil....evet bana sorarsan bencil ol derim...çünkü bencil olan her zaman kazanıyor mutlu oluyor...bende çok fedakarlık yaptım herkes için herkesi mutlu etmeye çalışmak uğraşmak kendini yıpratmaktan başka bişey değil arada ezilen üzülen sen oluyorsun...mutlu etmeye çalıştığın insanlar sanki sen bunu yapmak zorundaymışsın gibi görüyor artık...fedakarlık olarak görmüyorlar....üzülme bak öğrenimine devam ediyorsun ileride karşına iyi düzgün seni hakeden biri çıkar sende mutlu olursun...allah annene babana yaptığın fedakarlıkları görüyor mutlaka mükafatını verir sana ama bencil ol hayatının yolunda gitmesini istiyorsan herkese karşı bencil olacaksın...

canım daha yolun başındasın.. ileride meslek sahibi olup anne ve babana belkide sen bakacaksın onlarda sana olna ilgisizlilerinden utanacaklardır eminim... ama her halukarda annen ve baban dışarıda sana iyiymiş gibi gelen insanlardan kat be kat daha iyi olacakları kesin.. sabır göster biraz... onlar seninle ilgilenmiyorsa sen onlarla ilgilen;)

Evet yılmış vaziyetteyim.Belki de bunca sene her şeyin değişeceğini sandığım için.Oysa bir şey değişmiyor.O kıymetini bilecek insan çıkmıyor.Aileme anlatıyorum tabi ama ciddiye almıyorlar ki.Kavga yokmuş babamla aralarında,bu yetermiş.Bir aile için bu nasıl yeter anlamıyoruım ki.Mutlu günüm de yanımda yoklar,üzüntülü günümde yoklar.Kardeşim evlendiğinde bile her şeyi bize bırakıp bir köşede oturdular.Başka ailelere bakıyorum nasıl koşuşturuyorlar çocukalrı için.Evet çok daha kötü olanları da var ve şükrediyorum halime ama bazen de dayanamıyor insan.Hep içime kapanık bir çocuktum hala da öyleyim.Allahtan kızkardeşim çok destek bana.Herp yanımda sağolsun.Yoksa alıp başımı giderdim herhalde.

Lavanyaa canım söylediklerinde çok haklısın.Benim zoruma gidiyor işte kötü olanın hep kazanması ama hayat başka seçenek bırakmıyor...

canım daha yolun başındasın.. ileride meslek sahibi olup anne ve babana belkide sen bakacaksın onlarda sana olna ilgisizlilerinden utanacaklardır eminim... ama her halukarda annen ve baban dışarıda sana iyiymiş gibi gelen insanlardan kat be kat daha iyi olacakları kesin.. sabır göster biraz... onlar seninle ilgilenmiyorsa sen onlarla ilgilen;)

Baktım hem de senelerce:))Her şeyi yapma hakkını yine de kendilerinde görüyorlar.Tamam baskı yapmıyorlar ama tamamen bizi bize terketmiş vaziyetteler.Ne haliniz varsa görün gibi...

Evet yılmış vaziyetteyim.Belki de bunca sene her şeyin değişeceğini sandığım için.Oysa bir şey değişmiyor.O kıymetini bilecek insan çıkmıyor.Aileme anlatıyorum tabi ama ciddiye almıyorlar ki.Kavga yokmuş babamla aralarında,bu yetermiş.Bir aile için bu nasıl yeter anlamıyoruım ki.Mutlu günüm de yanımda yoklar,üzüntülü günümde yoklar.Kardeşim evlendiğinde bile her şeyi bize bırakıp bir köşede oturdular.Başka ailelere bakıyorum nasıl koşuşturuyorlar çocukalrı için.Evet çok daha kötü olanları da var ve şükrediyorum halime ama bazen de dayanamıyor insan.Hep içime kapanık bir çocuktum hala da öyleyim.Allahtan kızkardeşim çok destek bana.Herp yanımda sağolsun.Yoksa alıp başımı giderdim herhalde.

Lavanyaa canım söylediklerinde çok haklısın.Benim zoruma gidiyor işte kötü olanın hep kazanması ama hayat başka seçenek bırakmıyor...

canım anlatmaya kalksam roman olur derleya işte öyle bi hayat benimkisi:43::43::43:...dünya bize uymuyorsa biz dünyaya uymak durumundayız ....dünyaya uy bencil ol önce bennn de bak hayat ne güzel olacak....o kadar çok ki hayata kırgınlığım o kadar çokki insanlara kırgınlığım ....neden hep iyiliğimden bencil olmamaktan hep önce karşımdakini düşünmekten...daha yaşın genç üzülmek istemiyorsan üzeceksin...bunu yapanların mutluluklarına çok şahit oldum...bi doktora git seni rahatlatıcı bişeyler yazsın o zaman herkesi olduğu gibi kabul edip hayata daha iyimser bakıyorsun...

canım anlatmaya kalksam roman olur derleya işte öyle bi hayat benimkisi:43::43::43:...dünya bize uymuyorsa biz dünyaya uymak durumundayız ....dünyaya uy bencil ol önce bennn de bak hayat ne güzel olacak....o kadar çok ki hayata kırgınlığım o kadar çokki insanlara kırgınlığım ....neden hep iyiliğimden bencil olmamaktan hep önce karşımdakini düşünmekten...daha yaşın genç üzülmek istemiyorsan üzeceksin...bunu yapanların mutluluklarına çok şahit oldum...bi doktora git seni rahatlatıcı bişeyler yazsın o zaman herkesi olduğu gibi kabul edip hayata daha iyimser bakıyorsun...

Çok doğru söylüyorsun canım.Bende çok şahit oldum böyle yapanın kazandığına ama Allah rızası diye bir şey var.Hep o bilsin yeter dedim ama böyle de aptal yerine koyuyorlar.Doktora da uzun zaman önce gittim ama ilaçlarla da olmuyor ki.Kendimi kandırmak gibi geliyor bana.Ben de kitaplara,motive edici cümlelere,hayatın farklı bakış açılarına sığındım ...

Senin de durumun zor.Allah yardımcın olsun.Çocuğuna çok iyi bak ve ona hep sarıl olur mu?Kimse yoksa annem var desin:)Öyle yaptığına da eminim.

sağol canım öyle yapıyorum ona sarılıyorum hayatımın anlamı o benim...
canım bu gün akşam yemeğinden sonra ailene dondurma yemeyi teklif etsene biraz yürüyüş yaparız dondurma yer gezer geliriz de bakalım ne diyecekler...sen adım at sen sarıl sen öp...zamanla alışacaklar bu tür davranışlara onlarda sana yapmaya başlayacaklar bi dene bakalım...kib görüşmek üzere tabi iyi haberlerle

artık aileni irdelememelisin..boşa zaman harcarsın..onlar öyle hatalarınında farkındasın..sen kendini geliştirmeye bak...ne güzel okuyormuşsun..bunu bırakma..işini elde et..
dışa dönük durmaya çalış artık..ailem böyleydi takdir görmedim bana değer versinler diye beklemekle yine sen kaybedersin..kendine olan güveninde zamanla oluşacaktır.. aileni olduğu gibi kabul edip yolunu kendin çiz..

artık aileni irdelememelisin..boşa zaman harcarsın..onlar öyle hatalarınında farkındasın..sen kendini geliştirmeye bak...ne güzel okuyormuşsun..bunu bırakma..işini elde et..
dışa dönük durmaya çalış artık..ailem böyleydi takdir görmedim bana değer versinler diye beklemekle yine sen kaybedersin..kendine olan güveninde zamanla oluşacaktır.. aileni olduğu gibi kabul edip yolunu kendin çiz..

Çok haklısın...Bende aynen öyle yapmayı düşünüyorum artık.Sadece kendim.

Kendi yolunu kendi başına çizebilecek güçte görünüyorsun.Okuma azmin bile bunun en güzel kanıtı.
Mantıklı çözümlemeler yapmışsın.Açıkçası ben sende potansiyel görüyorum.
Zaman zaman ümitsizliğe kapılıyor olabilirsin.Bu konuyu da öyle bir anında açmışsın herhalde.
Genel olarak ne istediğini bilen bir kızsındır,eminim.

Her aile,mutlu aile dizilerindeki gibi veya reklamlardaki gibi örnek tablo oluşturmuyor maalesef.
Onların da sorunları,mutsuzlukları,çocukluk travmaları,yanlış eğitilmişlikleri,ideal anne baba olamamaları için bir sürü etken var.

Bence mutlaka en kısa zamanda bir işe gir.
Eğitimin çalışmana engel oluyorsa,part time bir iş düşünebilirsin.
Kendini motive etmek için psikoloji ve kişisel gelişim kitaplarından destek alabilirsin.

Sen sanıyormusun ki insanların hayatları güllük gülistanlık.Kimbilir içimizde ne fırtınalar kopuyor da dindirmeye çalışıyoruz.Seni okutmamışlar bak okuyorsun,kararlısın hayatta bazı şeyleri kendin aşacaksın.Kimse seni takdir etmesin, beğenmesin sen kendini takdir et,beğen kendinle barışık ol, mücadeleci ol.Bende 4 kız kardeşin en büyüğüydüm Babam liseden sonra okutmadı Ben direndim çok güzel bir işe girdim Annem maaşımın hepsini alıyordu diğer kardeşlerime paylaştırıyordu.Babam olup bitenin farkındaydı ama sessiz kalıyordu. Benide birgün, annem desteklemedi,derdin ne diye sormadı,saçımı okşamadı.Okşamasın şimdi ben çocuklarımın saçlarını okşuyorum sizleri çok seviyorum diyorum.Çünkü Bizim yanımımızda Herşeyi gören,bilen Yüce Rabbim var.İnanıyorum ki Seni anlayan hislerine tercüman olan çok iyi birisi karşına çıkacaktır.

Kendi yolunu kendi başına çizebilecek güçte görünüyorsun.Okuma azmin bile bunun en güzel kanıtı.
Mantıklı çözümlemeler yapmışsın.Açıkçası ben sende potansiyel görüyorum.
Zaman zaman ümitsizliğe kapılıyor olabilirsin.Bu konuyu da öyle bir anında açmışsın herhalde.
Genel olarak ne istediğini bilen bir kızsındır,eminim.

Her aile,mutlu aile dizilerindeki gibi veya reklamlardaki gibi örnek tablo oluşturmuyor maalesef.
Onların da sorunları,mutsuzlukları,çocukluk travmaları,yanlış eğitilmişlikleri,ideal anne baba olamamaları için bir sürü etken var.

Bence mutlaka en kısa zamanda bir işe gir.
Eğitimin çalışmana engel oluyorsa,part time bir iş düşünebilirsin.
Kendini motive etmek için psikoloji ve kişisel gelişim kitaplarından destek alabilirsin.

Çok teşekkür ederim cevabın için.Evet ne istediğini bilen bir insan olduğumu biliyorum.Tahmin ettiğin gibi öğlen annemle kavga ettik ve bu da bende birikmiş herheyi mesaj olarak açığa çıkardı.Zaten iş arıyorum.Bulur bulmaz sadece okulumu ve işimi düşüneceğim.Çocukluğumdan beri her sorunumu tek başına çözmek zorunda olmak beni bunaltıyor ama evet herkes zaten yalnız.Bunu hazmedemiyorum belkide...

Kişisel gelişim kitaplarını uzun zamandır okuyorum ve gerçekten faydasını gördüm.İnsanın kendine terapi uygulamasına ve ruhunu çözümleyebilmesine yardım ediyor.Bende herkese tavsiye ederim.

Sen sanıyormusun ki insanların hayatları güllük gülistanlık.Kimbilir içimizde ne fırtınalar kopuyor da dindirmeye çalışıyoruz.Seni okutmamışlar bak okuyorsun,kararlısın hayatta bazı şeyleri kendin aşacaksın.Kimse seni takdir etmesin, beğenmesin sen kendini takdir et,beğen kendinle barışık ol, mücadeleci ol.Bende 4 kız kardeşin en büyüğüydüm Babam liseden sonra okutmadı Ben direndim çok güzel bir işe girdim Annem maaşımın hepsini alıyordu diğer kardeşlerime paylaştırıyordu.Babam olup bitenin farkındaydı ama sessiz kalıyordu. Benide birgün, annem desteklemedi,derdin ne diye sormadı,saçımı okşamadı.Okşamasın şimdi ben çocuklarımın saçlarını okşuyorum sizleri çok seviyorum diyorum.Çünkü Bizim yanımımızda Herşeyi gören,bilen Yüce Rabbim var.İnanıyorum ki Seni anlayan hislerine tercüman olan çok iyi birisi karşına çıkacaktır.

Aynen benimkine benzer bir hayatmış seninki de canım.Tavsiyelerin için çok sağol.Umarım bende bir gün senin gibi bana yapılmayanları çocuklarıma yapma şansını elde ederim...

canım bence ailenin bu tutumu güçlendirmiş seni. okuyorsun bak, hçbir şey için geç değil, mesleğini eline alır ve kurarsın kendi hayatını. üzülme, her şey hallolur...

canım bence ailenin bu tutumu güçlendirmiş seni. okuyorsun bak, hçbir şey için geç değil, mesleğini eline alır ve kurarsın kendi hayatını. üzülme, her şey hallolur...

Evet bu açıdan bakarsak güçlendirdiği kesin.Teşekkür ederim.

Canim bende seningibi cocuklugumdan buyana hayata tirnaklarimla tutunmaya calistim ,malesef insanlar dogarken ailelerini secemiyor..
Ama genede binlerce sukur ,bin beterlerinide gordum ,evladini sokaga terkedenler, uyusturucu kullanan aileler,kizini satanlar vs..
Daha fazla ornek vermeyeyim gercekten cok kotu ..
Buna sukur ne yapalim, aslinda boyle olmakda kotudegil en azindan kendi ayaklari uzerinde durmayi ogreniyor insan, hayata herdaim guclu bakmayi ve engelleri yikmayi ogreniyor..
Birine yada birilerine bagimli olmadan durabilinecegini gorebiliyor..
Nice insanlarvarki 40 yasinada gelse hep birilerine sirtini dayamadan ayakta duramayan oda kotu..
Bugun dunyanin bircok yerinde cocuklar unuversite cagina geldiginde aile tamamen onu hayatla basbasabirakiyor, ama turkiyede bircok ailede evlensede cocuk sahibi olsada hep kendine bagimli cocuklar yetistiriyor ve malesef bu cocuklarda herzaman ne istedigini bilmeyen ,surekli sikayet eden ve tek birdala bile tutunamayan insanlar halinde dolasmaya devam ediyor, bunun ornekleri okadar cokki sende cevrende goruyorsundur mutlaka..
O yuzden bence boylesi daha iyi zor ama daha iyi ,oyle bagimli surekli yardim bekleyen bir insan olmakdansa boylesini tercih ederim..
Ailelerimiz ayni yapidalar canim ,sakin seni anlamadigimi sanma ,ben bunu coktan astim sanirim ..
Artik kendi hayatima bakiyorum ve birazda uzakduruyorum simdi kafam rahat..
ihtiyaclari oldugundada elimden geleni yaparim ama artik yipratmiyorum kendimi..
Sende oyle yap canim..

Back
X