Ailemin Üniversite Bölümü Baskısı Çok Kötüyüm

Ratinin Hisleri

Hayatafransızkadın.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2011
1.126
74
363
Kızlar merhaba. Bilenler bilir bugun sınav tercıh sonucları acıklandı. İstediğim bölümlerden biri olan sanat tarıhı bölümü geldi bana erciyes üniversitesi.

Tercıhımı duyunca annem küplere bindi yok bu bölüm ne dandik bir bölüm adı bile duyulmamıs diye. Babama söyledi babam nispeten daha ılımlı ama o da dıyor iyi değil diye. Göndermemeye calısıyorlar.Ama ben bu bölümü sevıyorum hayalımde mimarlıkta yüksek lisans yapmak bile var. Bir görseniz bütün sevıncım kursagımda kaldı hala aglıyorum.

sinirlerim bozuldu. Ne yapacagımı bilmiyorum. Boyle istedigım bölümün boş dandık işe yaramaz gibi görmeleri çok canımı sıktı.

İş olanagı yok deyıp duruyor ailem ama hangı meslegın var kı ? Kac tane ogretmen atama beklıyor senelerdır boşta. Mühendisler itfaiyecilik için basvuruyolar. Hangı meslege elini atsan cogu iş imkanı olmayan yerler. Ben neden istediğim bölümü bunun için es geceyım ki. Cok moralım bozuk nolur bi akıl fikir verin sinirden elim ayagım titriyor ...

Hayırlı olsun canım üzülme madem istiyorsun istediğinin arkasında dur ,sil göz yaşını kaybedecek 1 senem daha yok de burda dediğin gibi y.lisans isteğini söyle,benim kuzenim veterinerlik istiyordu öyle böyle değil bir aşk onun için , ilk yıl öğretmenliğe puanı yetiyordu, babamlar vs herkes konuştu veteriner olup napcan iş yok o meslekte! kendi yerini açabilcen mi vsvsvsvsvs , ben istemiyorum dedi gitmedi öğretmenliğe ,sonraki sene veterinerlik kazandı 3.senesi şimdi çok mutlu babamlarda gurur duyuyor onunla , iş sende bitiyor canım sen hayalinin arkasında durmazsan kimse birşey yapamaz

Ahh bu aileler. Canim ailen kötü niyetle söylemiyordur. İlerde iş derdine düşme diye söylüyorlardir ama gel gör ki iş garantisi var dediğimiz meslekler çok az onlarda 4 seneye kadar ne olacak kim bilir. Ben öğretmenim, mezun olali 5 yil oldu hala atanamadim 10 yildir 15 yildir atanamayanlar var. Eşim mühendis o da atanamadi kpss den en az 85 almamiz gerek atanmamiz için. Yani garanti diye bisey yok. Takma kafana kimseyi. Sevdiğin bölümü kazanmissin tadini çikara çikara oku canim tebrik ederim seni

Seni su an cok cok iyi anliyorum bir an kendi tercih sonucumu ogrendigim gune dondum. Benim bolumume karsi degildi ailem ama daha yuksek universiteler tuttugu halde idealim diye yazmamistim of neler neler yapmislardi babam kufur mu etmedi evden mi kovmadi ne acindirmalar konusmamalar evlatliktan reddetmeler sonra hep gururla soylediler ama su universitede okuyor diye

Ki okudugum universite de sayili universitelerden ama daha yuksegi oluyor diye hirs burumustu gozlerini ben fazlasini istemiyorum idealim bu demistim. Seni de takdir ediyorum o yuzden canim ben de cok uzulmustum herkesin ailesi gurur duyuyor benimkiler boyle buruk gecirmeme sebep oluyorlar diye ama zamanla gurur duyarak soyleyecek onlar da eminim..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hayalinizi bi kenara birakin bence. Turkiye şartlarında pembe gozlugu gozumuze takip hayalimizin peşinden gidersek ac kaliriz. Meslek edinebileceginiz bi bolum okuyun, calisirken yine hayalinizi okursunuz.

herkes bu dönemden geçiyor mu acaba? babamda beni rahat bıraksaydı arkeolog olcaktım...
düşüncesi bile hala beni heyecanlandırır...
ama gel gör ki babam ve hayat şartları sayesinde pembiş gözlüklerimi çıkardım ...
fizyoterapi ve rehabilitasyon okuyorum

Türkiye şartlarında meslek edinebilceğin bir bölüm yok denecek kadar az. Üstelık bir insan sevmedıgı bir bölümde basarılı olamaz. Daha sonra bunun pişmanlığını duyar. Calısmak da ayrı bir zulm olur.

hahah meslek edinecek bi bölüm değil dimi bu o yuzden kaç tanıdığım burdan çıkıp kültür bakanlığında çalışıyo o yüzden diğerleri yüksek lisans yapıp üniversitede kaldı dimi..

Annen çok haklı. Hadi İstanbul, Ankara olsa anlarım da Kayseri'de sanat tarihi bence de dandik.

Türkiye'de işini severek yapan kaç kişi var sizce? En basiti dün Bim'e gittim, kasiyer kız suratsızın önde gideni. Poşet istedim, kafama atsa daha iyiydi, annem parayı uzattı 'bu mu?' diye sordu anneme. Bunlar hep işini sevmeyen, çalışmak istemeyen insanlardan çıkıyor.

Konu sahibi arkadaşım, tak pembiş gözlüğünü yap sevdiğin, istediğin mesleği.

Ailenin tavrı çok anlamsız.
Tercih yaparken bu muhabbeti yapıp sizi ikna etmeleri gerekiyordu.
Siz habersiz mi tercih yaptınız? Hiç sormadılar mı?
Şu saatten sonra çok gereksiz bir muhabbet.
Onların dediğini yapıp tekrar sınava hazırlansanız seneye puanınız düşecek kazandığınız yere gitmediğiniz için..

birde ağır çalışma şartlarından kuş kadar maaştan çıkıyor olabilir

Biliyorlardı ama basa gazetecılık halkla ılıskıler yazdırdılar. Ben büyük ihtimalle onlar gelir sanıyodum cunku puanım ve sıralamam cok cok üstündeydi. Ama istediğim sanat tarıhı geldi. Bu sefer onlar istemedi cunku gelir gozuyle bakıyolardı.

birde ağır çalışma şartlarından kuş kadar maaştan çıkıyor olabilir

Valla annemin bi tanıdığının kızı Bim'de kasiyermiş 2500 lira maaş alıyomuş. Çok da kuş gibi bi maaş değil sanırım, en azından poşetleri kafama atacak kadar sinirlendirecek bi maaş olmaması lazım.

2500 mu?? Bence imkansiz bir rakam bimde kasiyerlik için... Devletin memuru o kadar almiyor :/ çok sasirdim

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

2500 mu?? Bence imkansiz bir rakam bimde kasiyerlik için... Devletin memuru o kadar almiyor :/ çok sasirdim

###Yaptıkların sana daha iyi bir yaşam sundu mu?###

Anneme kızın babası söylemiş, ne kadar doğru bilemem tabi ki :) Hoş, isterse az bi maaşı olsun yine de öyle davranmasını haklı çıkarmıyor.

Alinti yapamiyorum twixs. Sen bana 5 tane gosterirsin burdan cikip kultur bakanliginda calisandan ben sana 20 tane gösteririm issiz gezeninden.

Takma tatlım kafana. Gerçekçi olmak gerekirse sanat tarihi bölümü iyi para kazanmak isteyen insanların tercih edeceği bir bölüm değil. Gerçekten ilgisi olan ve seven insanların okuyabileceği bir bölüm. Kaldı ki bu ülkede ne okursan oku sürekli bir şeyleri tırmalamak zorundasın ki bir yerlere gelebilesin. Sen ben bu bölüme seve seve gider okurum cefasını çeker elimden geleni yaparım diyorsan kimseye laf düşmez. Bende ailemin çok istediği bir bölümü bıraktım bu sene başka bir bölüme başlıyorum. Önemli olan senin ne istediğin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…